Model Trenciler Forumu > Üyelerimizin diaromaları, çalışmaları, yapım aşamaları.

Balya- Palamutluk- Ilıca Demiryolu ve Edremit İstasyonu

(1/10) > >>

sururkip:
Model tren işiyle yeni ilgilenmeye başladım. En fazla 2 ay oldu ve bir cahil cesaretiyle Türk usulü işe daldım . Masamı hazırladım. Bir çok malzeme aldım. Temelde Balya Edremit demiryolunu konu aldım ve unutulmuş Edremit tren istasyonunu da dahil etmeyi kafama koydum.
380x 290 ebadında L şeklinde masamı yaptım( 2 parça olarak) , malzemelerimi topladım. İnternetten web siteleri, kaynak, eğitici videolar ve yazıları gözden geçirdim. Planlama yapmak için anyrail diye bir yazılım indirdim.  Basit ve hoş bir program gibi duruyor; örnekleri arasında Prosesten de parçalar var :)
Ben bu işe deli Dumrul başlıyorum hadi hayırlısı.
Bu arada Balya-Ilıca hattı 1923 yılında Fransız sermayeli Balya Kara Aydın Şirketi tarafından kurulmuş. Balyadan çıkan simli kurşun madenini Ilıca iskelesindeki gemilere taşımak amaçlanmış. Palamutluk- Havran- Edremit-Zeytinli- Akçay- Ilıca istasyonları olan ve yolcu taşıyan 7 tonluk lokomotifli treni varmış. 1940 yılında millileştirilmiş; çok miktarda çalışan ,şe alınarak sonrasında zarar ettiği gerekçesiyle 1950 yılında çalışması durdurulmuş. 1959 yılında da demir yolları sökülüp hurda olarak satılmış:( Tam Türk işi yani.
Edremit istasyonunun şimdiki hali. Biraz deneyim kazandıktan sonra onu da modelime ekleyeceğim. Saygılar
 

kemalomay:
Sürur kardeşim kolay gelsin , ileri aşamalarını da görürsek memnun oluruz.

Böyle bir hat olduğunu bile bilmiyordum ben.

haldunabi:
surur bey kolaylar gelsin...
eger 2 yan resim de koyarsanız bu istasyonu buradaki orjinal rengi veya sizin istediğiniz
renklerle yapıp size hediye etmek isterim...

CAN:
Sürur bey merhaba,

Öncelikle kolay gelsin. Hiçde fena başlamamışsınız bu işe. Planlamanız çok mantıklı görünüyor. Hepimiz aynı yollardan geçtik. Forum aracılığı ile herkes size yardımcı olur, merak etmeyin. Anyrail kullanılması kolay bir program. Bende onu kullanıyorum. Size çok yardımcı olacaktır.

Koyduğunuz resimler için teşekkürler. Böyle bir hat olduğunu bilmiyordum bile, demekki öğrenecek daha çok şey var Anadolu Demiryolları hakkında. Daha fazla bilgi edinirseniz lütfen paylaşın.

Selamlar, sevgiler,

Can

Mertcan Doğan:
Bu taraflarda bor madeni çıkıyor. Buradan çıkan bor kamyonlarla Nusrat'a gidiyor. Nusrat'tan tren vagonlarına yüklenen bor madenleri Bandırma'ya geliyor. Burada demiryolu hattı olsaydı bor madeni direk trenlerle gidip gelecekti. Tabii dönemin yöneticileri kamyoncuları(karayollarını) kazandırma derdinde olmasalardı...:-\

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git