Gönderen Konu: Bence Marklin  (Okunma sayısı 19568 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kemalomay

  • Kemal Omay
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 25
  • İleti: 2880
Ynt: Bence Marklin
« Yanıtla #20 : Mart 31, 2014, 20:18:19 »
Bülent kardeşim , durumu güzel özetlemişsin gerçekten.

10 yıl öncesine kadar yapılan lokomotifler daha sorunsuz  ve  bu her marka için geçerli , ben bol miktarda Marklin Hamo ve aynı firma ürünü olan Trix  kullanıyorum , en eski Hamolar en sağlamları ,daha yeni olan Hamolar insanı korkutuyor.

Son dönemde aldığım Trixlerin yürürleri ve kasaları güzel ama elektronik kısımları çok kısa zamanda bozuluyor maalesef , 3 tane sesli Trix 'im 2 yılı doldurmadan bozuldu , geri göndermeye üşendim , öyle duruyorlar.( servis konusunda yardımını almak isterim )
Trix ve Marklin lokoların üzerine çok abartılı  ayrıntı koymadıkları için ( bence konulanlar yeterli ) hiç bir yerini kolay kolay kıramıyorsun.

Roco 'nun sorunu ise her lokomotifin farklı ve tuhaf yöntemlerle açılması  dekoder takmak resmen ölüm ( eskiler daha kolay ve iyi ) Yani mühendislik çalışması gerçekten çok zayıf.
Yürürleri pek arıza yapmıyor ama ,  Marklin gibi insana " taş gibi " hissini vermiyor.

Sana bir tek Brawa konusunda katılmıyorum , tek örnekle karar vermişsin , Brawa  genellikle mükemmel , fiyatı hariç tabi , sesli dumanlı buharlılar 580 - 650 Euro , çok abartılı maalesef , insan içinden ohha diyor.

Markline en yakın yürürü olan Rivarossidir.  Son zamanlarda Liliput'da ürünlerini geliştirmeye çalışıyor ama işin özü şu ki , ürünler karmaşıklaştıkça arıza ve sorunlar artmaya başladı.

Hep yazıyorum , şu alttaki palet olmasaydı kesinlikle Marklinci olurdum , o meret var ya  , bana hep harakiri yapmış ama pişman olmuş ve bağırsakları yerde sürünerek , yardım için telefona giden birini hatırlatıyor nedense. :)

Şunu da unutmayalım , son dönemde beyaz eşya , elektronik vb ürünlerin tamamı çabuk bozulsun diye ayarlanıyor , galiba bizim tren firmaları da aynı yolu izlemeye karar verdi.
YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.

Çevrimdışı BULENT

  • Bülent Yayc?o?lu
  • Forum Üyesi
  • Yer: Adana
  • Yaş: 63
  • İleti: 21
Ynt: Bence Marklin
« Yanıtla #21 : Nisan 01, 2014, 01:13:29 »
Selamlar,
Brawa konusunda tek bir örneğe dayanmadım Kemal kardeşim.BR 94 aldım.Brawa yı eline almadan önce önemlin bir ameliyata giriyormuş gibi kendini yapacağın işe tamamen yoğunlaştıracaksın.Her dokunduğun yerde bir sakametliğe rastlyabirsin.

Geçenler de aldığım T11 K bay bir lokomotife örnek vereyim.O Osterhun nun gözü kör olmasın emi:)Loko geldi,raya koydum,8-10cm de bir kısa devre yapıyor,ya da kısa devreden dolayı,sis temi kilitliyor..Bu böyle olmaz diğer lokomotiflerinde canına okuyacağız.(hem CS2,hem Esu 5200 kullanıyorum)Söktüm her bi tarafını,Brawa mühendisliğini,o sayede tanıdım.Gerçekten muhteşem ve çok kaliteli,Brawa yı raya koyup ellemiyeceksin.:)

Her neyse Brawa servisi benim resmwn parçaladığım şeyleri onararak yolladı,ama bir önceki yazımda belirttiğim gibi,yeni Pabuç,yeni elektirik sistemi,onlara dokunmadı;çünkü ben onları Marklin sistemine göre modifiye etm,ş idim.

Vs,vs;dediğiniz gibi buzdolapları dahil,her şey,"kardeşim belli bir müddet kullanacaksın" felsefesine göre üretiliyor.