Gönderen Konu: 2 YENİ ÜYEMİZ NEREDEN?  (Okunma sayısı 3449 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Harun

  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 2880
  • herşey MTK yüzünden...
2 YENİ ÜYEMİZ NEREDEN?
« : Aralık 30, 2007, 23:24:34 »
Arkadaşlar,

Bugün aktivitemizi ziyaret edenler arasından 2 yeni üyemiz daha oldu.

Sizce bunlar kim, burada ne işleri var, defterimize ne yazmışlar?





















Selamlar,

Harun

« Son Düzenleme: Aralık 30, 2007, 23:26:31 Gönderen: Harun Yamanlar »

Çevrimdışı Harun

  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 2880
  • herşey MTK yüzünden...
Ynt: 2 YENİ ÜYEMİZ NEREDEN?
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2007, 18:43:30 »
Arkadaşlar selam,

Moralinizi bozmak istemem ama şunları açıklamakta fayda var.

1. Roco getirmek Proses açısından önce de cazip değildi şimdi de değil. İskonto oranlarımız diğer mal aldığımız firmalara göre düşük.

2. İlk defa exclusive olmayan veya Proses'e bir ayrıcalık sağlamayan bir anlaşmayı sizlerin baskısı ile yapıyorum. Bu anlaşma bana göre adil değil. Yani Proses, Model Trenciler Kulübü ve forumunun birlikte yarattığı pazarı herhangi bir firma da, Roco getirerek kullanabilir. Genellikle, bazı firmalardan sadece "bayi" bazında mal getiren firmalara gittiğinizde size distribütör, Türkiye ithalatçısı olduklarını söylerler. Ben bu tip bir yanlış beyanı hiç bir zaman yapamayacağım için burada açıkça belirtiyorum. Roco'da distribütörlük sistemi yok. Yani herkes getirebilir. Proses'in de bir ayrıcalığı yok. Bence yapmaları gerekirdi. Ama firma kurallarını aşmıyorlar ya da aşamıyorlar.

3. Minimum bir sipariş limiti var. Zaten yeni bir markaya girdiğimizde ilk getireceğimiz parti için bu limitin üstünde getiriyoruz ancak bu da diğer firmalarda olmayan bir şey.

Dolayısı ile, onlar Proses'e özellikle ve ısrarla mal satmak istedikleri ve artık bu 3. toplantımız olduğu için, ayrıca sizlerden gelen istekler doğrultusunda "şimdilik" kaydıyla bir anlaşma imzaladım. İlerleyen zamanlarda, Türkiye'deki diğer firmalarla olan ilişkilerine göre devam edip etmemeye karar vereceğim. Sadece Proses'e ve üstelik çok daha iyi şartlarla mal aldığımız Hornby ve Bachman gruplarına bize hiç bir ayrıcalık ya da exclusitive vermeyen, daha az para kazandıran ve sizlere de daha yüksek fiyata mal olan Roco'yu getirmek uğruna haksızlık etmek istemiyorum.

Öncelikle diğer markalarda bulamadığınız lokolarla başlayacağız.

Bu siparişleri de büyük ölçüde sizlerden gelen talepler doğrultusunda şekillendireceğiz.

Dolayısı ile daha önce "Roco Roco diye tuttururken atladıklarımız" başlığı altında 2 Mart 2007 de açtığım konuya da tekrar bir göz atmanızı tavsiye ediyorum.

http://modeltrenciler.com/forum/index.php?topic=706.0

2 Ocak Çarşamba günü Koç Müzesi M. Muavini Mahmut Zeytinoğlu'nun davetlisi olarak Roco'dan yeni üyelerimizle bir yemek yiyeceğiz.

Bakalım belki sarhoş olup "Ya Harun haklısın, galiba sana daha iyi şartlar sağlamamız lazımdı" diyebilirler. Hiç sanmıyorum ya:(

Şimdilik durum budur.

Selamlar,

Harun
« Son Düzenleme: Ocak 01, 2008, 20:29:15 Gönderen: Harun Yamanlar »