Model Trenciler Kulübü

Model Trenciler Forumu => Üyelerimizin diaromaları, çalışmaları, yapım aşamaları. => Kemal Omay => Konuyu başlatan: kemalomay - Nisan 10, 2010, 13:37:54

Başlık: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Nisan 10, 2010, 13:37:54
(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i13728_kemal4.jpg)

Değerli arkadaşlar , sonunda masalar geldi.
Bizim ( çoğul kullanma sebebim , hepimizin kurgusu olduğunu anlatmak içindir  ) diorama salona yapılacak, salon 30 metrekare , zaten , masalar da , alt üst toplam 30 metrekare oldu.

F şeklinde olacak , ,alt kat yerden 45 santim yüksekte ve altları dolap ve çekmece oldu , Böylece trenlerle ilgili ne varsa ortada durmak yerine dolaplarda duracak .Alt kata dünyada ilk olacak şekilde batık şehir Atlantis kurgusu yapcaz , hepimiz çok gururluyuz tabi.Şaka be yav.
Bu konudaki kavgalarımız bitsin ne karar verdiğimizi de yazarım.Sadece gölge istasyon olsun diyorlar ama elde kalacak bir sürü bina var , ama tabi “ alt katta bina mı olur ülen ?? “ durumu var  aramızda.
Alt ve üst kat arasında kolay görünüm sağlanması için 50 santim yükseklik var , oturunca alt katın tamamı çok rahat görünüyor.

Üst kat yerden 110 santim yüksekte.
Aslında üst kat için de , ben , Ufuk , Okan , Nedim , Barbaros ve Ferda  henüz birbirimizi yeme durumundayız , yani şekil ve yerleşim konusunda tam bir karara varılamadı.Sanırım zaman içerisinde bir orta yol bulacağız.

Benim hayat görüşüm biraz geniş ve toleranslı olduğu için gözüme güzel görünen her şeyi satın alıyorum ve bir arada olmalarından rahatsızlık duymuyorum ( Avrupa , Amerikan , İngiliz ve Türk mimarisini birbirine karıştıranlardan değilim ama her türlü Avrupa evini bir arada rahatça  kullanabiliyorum.)
Yani benim yüzümden yapacağımız şey biraz  “ her yer ve her zaman “  diaroması şeklinde olacak.Aynı durum lokolar için de geçerli , her zamanın ve her ülkenin lokosu bence kardeş kardeş aynı kurguda yürüyebilir.

Bu günlük bu kadar , resimleri çeken ve siteye koymaya hazır hale getiren Okan’ a ve “ korkma yaparız hep beraber “  diyen yukarıda isimlerini saydığım tüm dostlarıma , bizi uzaklardan takip eden tüm üyelerimize ve hepimizi tanıştıran Harun’ a teşekkürler….

Son resimde gördüğünüz gibi Ufuk hemen ray döşemeye başladı bile , yeni rafların kapaklarını herkes lokoları  mıncıklamasın diye çok zor ve değişik bir açılım tarzı ile yaptırdım ama arkadaşlarımın zeki olduğunu unutmuşum , anında açıp hemen raftan bir loko indirdiler , ilk aldıkları loko Kittel olunca ilk çay ve ilk çivi ile birleştirdiler.



(http://www.modeltrenciler.com/files/images.php/i605_IMG5225.jpg)

 

(http://www.modeltrenciler.com/files/images.php/i606_IMG5227.jpg)

 

(http://www.modeltrenciler.com/files/images.php/i607_IMG5229.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/images.php/i609_IMG5236.jpg)

Benim çektiğim resimler de var en kısa zamanda yükleyeceğim.Selamlar sevgiler..

 

 
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: kemalomay - Nisan 10, 2010, 15:32:16
yeni resimler,
toplam 14 parça alt ve üstü hiç problemsiz bir araya getiren Osman ustaya da ayrıca teşekkürler.

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/02fa8d0d.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/40682108.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/461ff7fb.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/55e8d133.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: Necati - Nisan 10, 2010, 22:00:43
Sevgili Kemal Dostum,

Vatana,millete ve de model tren camiasına hayırlı uğurlu olsun.....

Emeği geçen herkesin eline sağlık…..Yalnız Ufuk Bey’in ray sabitlemek için kullandığı çekiç dikkatimi çekti….

Parmağını incitsin diyerek sen mi verdin,bu iş için uygun(daha küçük) bir çekiç yok mu elinde?...T T ‘lik çok zor zanaat…(iyi bilirim de)… :D

Bu çalışkan ve vefakar ekip acaba Ankara’ya gelir mi,ne dersin bir tane T T de burada var………… ;D

Gelişmeleri merakla bekliyorum,hepinize kolay gelsin....



NOT(Hala bilmeyenler için) :      T T = Model trencilikte bir ölçek(1/120),ama Sevgili Kemal bunu TEMBEL TRENCİ olarak kullanır…
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: Atilla Sülün - Nisan 10, 2010, 22:40:22
darısı başımıza. çok güzel gözüküyor yapılan çalışmalar.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: MEHMET erdoğan - Nisan 11, 2010, 11:12:47
Kemal bey diyaroma'nız şimdiden hayırlı olsun.ama benim dikkatimi çeken vitrindeki trenler.acaba hazır fotoğraf çekmişken vitrindeki lokomotiflerinde yayılasanız diyorum.çünkü lokomotifleriniz merak konusu oldu.selamlar.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: Ferda - Nisan 11, 2010, 14:25:26
Kemalcim bence işin en sıkıcı ve zor tarafını geride bıraktın. Artık bundan sonra eğlenceli ve bence hemen bitmemesi gereken kısmı başlıyor. Pardon birde senin kurgudaki kadar metrelerce ray kullanılacaksa rayların döşemesi de birazcık sıkıcı, balastlamasıda zor kısımlar arasında. Masalar çok başarılı ve kullanışlılar. Neşeli günler seni bekliyor.

Ferda
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: irfantprk - Nisan 11, 2010, 15:59:40
Kemal abi,

show başlıyorrrrrrrrrr,

keyifle izliyoruz,,,

selamlar,

İrfan Toprak.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: haldunabi - Nisan 11, 2010, 17:01:30
başlangıç süper.....heyecanla bekliyorum.....
ama kemal bey bana bu kurguya birkaç bina vs koymadan gözüm açık gidersem.. öbür dünya da iki elim yakasında olacak... vasiyetimdir.....:)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: kemalomay - Nisan 11, 2010, 23:14:11
Necati kardeşim , haklısın vallahi , maalesef bundan sonra TT lik  kurumunu tek başına temsil edeceksin  ama  sana güveniyorum,  başarılı olacağından eminim.  ;D ;D
Aslında başlasan Ankara grubundan da yardıma gelenler olacaktır bence.

Atilla ve Mehmet ve İrfan kardeşime teşekkürler, tamam artık lokoları yayınlayacağım ama önce resim için bir stand yaptırıyorum , tek tek resim çekip aynı zamanda envanter de yapacağız.Az bir şey daha beklerseniz iyi olur.

Ferdacım en sevimsiz kısım gerçekten balastlama olayı , ben “ balast yapmaya gerek yok “ dedim tabi herkes çıldırdı sinirden , malzeme hazır , yapmak isteyenler hazır , demek ki çok zor olmayacak. ;D

Haldun ağabeycim ,sana gelicem , kesinlikle beraber bir bina yapacağız.( bu arada galiba rahatsızlanmışsın geçmiş olsun ) Bina bahane , görüşelim yeter.

Arkadaşlar , son masalar Perşembe veya Cuma yerleşecek , bu arada benim yüzlerce ray , makas , sinyal ışığı , köprü , yol ,ağaç , vs , vs ne varsa kutulardan çıkarıp el altına koyup hazırlamam gerekli.
Daha sonra elektrik altyapısı (alt kat  aydınlatması  dahil  ) ve arka plan poster vs gibi işler yapılacak.Bunların 20 – 25 gün alacağını sanıyorum.Düzenli temiz ve problemsiz çalışmak istiyorum.Bu sefer her şey tam istediğim gibi ve hatasız gittiği için çalışmayı bırakmayacağım.
Yani bence ilk rayın çakılması 45 günü bulur , arada değişikliklerin resimlerini koymaya çalışacağım.

Bu diorama , çeşitli sebeplerle evinde yapamayan herkes için yapılıyor , dolayısı ile herkes her fikrini , her önerisini yazsın.
Selamlar sevgiler…..
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: ibrahim - Nisan 12, 2010, 09:00:18
Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun, müthiş işler çıkacağı şimdiden belli. Her aşamasında sizler emek sarf ederken bizlerde forum aracılığı ile takip ederken büyük keyif alacağız eminim.

Kolay gelsin
İbrahim Kaygın
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: Nedim - Nisan 12, 2010, 12:52:24
Sevgili TT Kemal Omay,
Öncelik ile hayırlı olsun, güzel bir diaroma/kurgu oluşmasını temenni ederim..
'' Bu diaroma , çeşitli sebeplerle diaromasını yapamayan herkes için yapılıyor , dolayısı ile herkes her fikrini , her önerisini yazsın. ''
demişsiniz.. Size birçok önerilerde bulunduk!! Güzel bir kurgu alt yapısı ortaya çıkmış Amma görmekteyim ki önerilerimiz pekte
dikkate alınmış değil..!! Yine sunta kullanılmış laf ola torba dola üzerleri su kontrası ile donatılmış.. Sanırım ki mobilya görünümlü
dünyadaki ilk model trenci sizsiniz.. Eh diyecek bir şey kalmıyor.. Hatta sunta malzemeden mobilya ürettirmek ile kalmamış
üstüne üstlük batık şehir ''ATLANTİS'' fikrinizden de bir adım öte gitmemişsiniz.. Eh ne diyelim hayırlısı olsun..

Fikir ve önerilerim...
1. Oluşturulan mobilyaların üstüne sertlik derecesi en yüksek olan strapor kullanınki olay bir bütüne ulaşsın..
2. Sevgili model trenci Necati bey dostumunda belirttiği üzere 250 gr lık çekiç sanırım ray çivilerini çakmakta ufak kalır
özellik ile TT trencilerin 5kg balyoz kullanması gerekir. (balyoz benim kafama vurmak için değil.  ;D ;D)
3. Dolapların üzerlerinde kilit göremedim.. (demekki dolaplar her zaman açık  ;D ;D)

Sorularım
1. Mobilya orta kısmına nasıl ulaşmayı düşünmektesiniz.?
2. ''ATLANTİS'' için gerçek su kullanacakmısınız.?
3. Sunta-MDF gibi malzemelere tutkunuz nereden gelmekte.?

En içten sevgi ve saygılarımla.
Nedim KUŞ..
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: kemalomay - Nisan 12, 2010, 16:49:43
Hah hah haaaaa , ben artık TT değilim bir kere , istifa ettim , en hızlı çalışan trenci ben olucam.( yanıma da Barbaros’u aldım mı 5 güne bitiririz , tabi neye benzer bilemem   ??? )

Nerden uyduruyorsun ki öneriler ciddiye alınmamış.Üst kattaki parçalarda sadece kavak kontra var   ( kenar çerçeveleri sunta ) sadece 8 yerine 12 mm oldu çünkü elde mevcut malzemeyi kullandık.

Atlantis katına gelince , siz hepiniz o kata muhalefet yaptınız , unutun o katı , yok farz edin, tamam orda kavak kontra kullanamadık çünkü  “ kavak o dolaplı bölümleri taşımaz “ dedi Osman usta , oraya bir çare düşünücez artık.

Evet Necati de farketmiş çekiç resminde hata yapmışız , o çekiç ray çakma çekici değil loko parçalama çekici ( bazen gerekiyor )

Dolaplar kilitli değil ama açması çok zor , ayrıca loko kırma çekici izinsiz kapak açanlarda da kullanılıyor ve çok iyi sonuç veriyor. ;D  ;D

Sadece duvar dibine gelen kısma ulaşmak biraz zor , diğer taraflara her iki yandan ulaşmak mümkün.

Bu tip kurgularda gerçek su kullanmak isteyen arkadaşlara bir tüyo vereyim , eğer benzincilerde satılan saf akü suyunu kullanırsanız asla yosunlanmaz ve bozulmaz.Atlantisi öyle yapıcaz.

Uzaktan konuşup duracağına biran önce gel yapılanlara bak.

Öptüm yanaklardan kocamaaaaaan.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: hasan38m - Nisan 15, 2010, 18:42:47
kemal abi kolay gelsin 
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: glyond - Nisan 16, 2010, 10:53:12
Merhaba Kemal Abi,

Şimdiden hayırlı olsun, sende en nihayetinde hazineni masaya dökmeye karar verdin, eminimki çok güzel olacak, en kısa zamanda görüşmek dileği ile herkese selamlar
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: GOKHAN OZKAN - Nisan 16, 2010, 11:31:18
Çok güzel gözüküyor.
İyi çalışmalar.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( ilk Mobilyarama )
Gönderen: kemalomay - Nisan 18, 2010, 22:12:17
Bu arada ne senin mobilyaroma(sen dedin devam ediyorum) ne de Garratt'dan yeni fotograf göremiyoruz, fotograf makinanızda sorun mu var ? yoksa ilerleme mi sağlanmıyor ? Hadi karizmatik arkadaşımız piknikte poz verdiğinden bugün ilerlememiş olabilir ama senin odadan neden havadis yok ? Bak ben öylemiyim, hergün yeni bir şey yapıyorum   

Okancım , mobilyarama kesinlikle ilerliyor , son masalar yerine kondu , arka kısımlara gelecek ve üzerine poster yapıştırılacak kavak kontralar kesildi.Ayıptır söllemesi ama trenlerin ancak yarısı sığdığı için 2 büyük vitrin siparişi daha verdim,yapım sırasında salonu boşaltmak için evin alt ve üst katlarında çeşitli yerlere dağıttığım ve nerelerde olduğunu unuttuğum kutular içerisindeki ray makas köprü vs vs vs nin çoğunu bulup salona taşıdım.
Sanırım bu cumartesi müsaitsen seninle buluşup Kadıköyden , Atlantis katı için aydınlatma ve diğer elektrik altyapısı malzemelerini satın alacağız.
Dünyanın ilk mobilyaraması ve yine dünyanın ilk batık şehir Atlantis dioraması için patent alma aşamasındayım,malum taklit edenler çıkabilir.........
Gelelim resim konusuna , resim çektim ama resim küçültme olayında problem var koyamıyorum,
Gelelim Garratt'a 14 nisan akşamı Ufukla beraber resim çektik ve bu sefer Ufukla beraber yükleyemedik,Ufuk'un aklı yaptığı işte olduğu için " olmuyor yav " dedi ve fazla uğraşmadı.
Cuma akşamı biyel kolu işini bitirdiğini söylüyordu ama ben henüz göremedim bir şey diyemiyorum.
Çok az kaldı şu resim problemini çözmeye .


Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: kemalomay - Nisan 20, 2010, 20:18:42
Arkadaşlar bakın çalışıyorum,bu gün kendime internetten 3 tıklamayla 10 resmi küçülten program indirdim ( Harun’un bana öğretmeye çalıştığı programda bu iş için tam 144 komut vermek gerekiyordu , tabi ki öğrenememiştim.Adı “ high quality photo resizer “ )

Loxx Bostancı mobilyaramasının tüm masaları yerleşti.Gördüğünüz ilk iki resim F şeklinin I kısmı diğer resimlerde ise – ve – kısımlarını görüyorsunuz.Biraz daha sabrederseniz Ufukta şekil var koyarım ve bilmece çözmekten kurtulursunuz.

Diğer resimlerde hazırlanmış ray vs malzemeler var, son iki resimde “ neden vitrinleri çekmiyorsun" diyen dostlarım için vitrinler var ama nedense karanlık çıkmış. ;D ;D Dediğim gibi bu Cuma kalan lokoları almasını umduğum 2 vitrin daha geliyor ve cumartesi sanırım elektrik işleri ile ilgilenicez.
Bundan sonra benimle dalga geçenler bir daha düşünsün bence , çünkü dalgacılar artık 12 yerine 18 euro verip gezicek, neden derseniz, baktım da dünyanın ilk mobilyaraması ile, Atlantis’i görecekler,  o yüzden fiyat arttı tabiiiiii.

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i11740_1002311.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i11741_1002312.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i11742_1002313.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i11743_1002314.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i11744_1002315.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i11745_1002316.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i11746_1002317.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i11747_1002318.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i11748_1002325.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i11749_1002327.jpg)

Selamlar sevgiler herkese.

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: kemalomay - Nisan 20, 2010, 21:41:18
Arkadaşlar , yapılacak kurgunun planı aşağıda.

Lokoların resmini daha sonra tek tek yayınlayacağım , bu yüzden karanlık çıkmış herhalde  ??? ???

Selamlar sevgiler.......

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i11751_LoxxBostanc.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: haldunabi - Nisan 20, 2010, 22:16:21
kemalciğim.
yazın bayağı uzundu.. sonuna kadar okudum.
guzel bir satırının altını çizmeye çalışıyorum.
 ben bunların çalıştığı  kısıtlı sitemdir.aralarına  diğer kimseleri almayan ve paylaşmayan , masonik bir yapıya sahiptir dedim diye nelere maruz kaldım biliyorsun.
yeni arkadaşlar bunları farkedemez.
en iyisi artık gene senin soylediğin gibi susalım...
zaten yeni arkadaşlar o tür sistemlere girseler ne ithalatçıları ne üreticileri var.
üreticileri bile kapandı biliniyor.
ben sadece bina değil dağ ve kaya konusunda da sna yardımcı olurum.( ama ferda yanımda olunca :) )
ellerinize sağlık devamını bekliyoruz.
sana asagıdaki gibi bir bina ,bir de gökdelen yapacagım. sözüm söz
... öpüyorum....


(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/3995ea91.jpg)

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: Kerem Türker - Nisan 20, 2010, 22:51:26

   Kemal Bey,

   Kurgunuzu ve çalışmalarınızı ilgi ile takip ediyorum. Ancak sizden bir isteğim olacak. Eğer lokomotif raflarınızı aydınlık ve değişik açılardan fotoraflarsanız çok sevineceğim. Merakla bekliyorum.    Saygılar Kerem Türker...
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: kemalomay - Nisan 21, 2010, 00:41:23
Haldun abicim o nasıl bina öyle , ağzımın suyu aktı vallahi. ::) ::)
Ne mutlu bana , senelerdir çeşitli yerlerde senin maketlerini görür ( bilhassa Bostancı geçit maketin rüyalarıma girmişti ) ve seni bulup tanışmak isterdim.Şimdi yapılacak kurguda senin bir eserini taşımak çok keyifli olacak.Sıcak sevecen yüreğinle hep abimiz olarak kal lütfen.

Keremciğim , haklısın , nedense o resimler karanlık çıkmış ( vallahi billahi ben panjurları kapatıp bilerek karartmadım , vallahi yav, niye inanmıyosunuz   ;D ;D )
Bakın dostlar problem şu , vitrinler yetmedi , o görünen vitrinlerin raflarının yarısında 2 sıra loko var ve çok düzensiz yerleştirilmiş vaziyette.
Bunca yıl benim tembelliğim yüzünden hiç bıkmadan beklediniz.Azıcık daha sabredin ne olur , yeni vitrinlerle birlikte bir fotoğraf çekme standı yaptırdım,cuma günü geliyor.Bütün lokoları tek tek resimleyeceğim ( zaten resim yüklemeyi öğrendim sonunda ) ve envanter çıkaracağız , şu anda sayı bile belli değil.
Yani ne kadar Çin malı , çer çöp , oyuncak varsa hepsini yakında yayınlayacağım.
Selamlar sevgiler.....
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: haldunabi - Nisan 21, 2010, 00:55:33
kemalim omayım. yapma böyle.
imkansız ürünler yapan ve bu arada sunan harun ile aramı acacaksın.( gerci buna kimsenin gücü yetmez ama...) :)
ben onun kadar profesyonel değilim. amatörce calışır yardımcı oluyorum sevdiğim herkese.....
seni bulup tanışmak isterdim lafın  ayrıca üzdü. az mı öptük o nanaklardan...
o zaman tekrar öpüyorum...
bak girmeyei deneyince ne yazıyor..
Üzgünüm Ziyaretçi, bu forumda yasaklandınız.   aynen boyleüstelik ziyaretci değilidim nickim vs aynı giriyorum
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: Ferda - Nisan 21, 2010, 16:56:23
Kemalcim öncelikle jestin için teşekkürler, kurgunu F şeklinde yaparak beni çok duygulandırdın. Ancak diğer odalarada ismimin  kalan harflerinide belirten kurguları bekliyorum. Şaka bir yana tam gaz gidiyorsun. Lokolarının hepsinin resimlerini koymaya kalkarsan forumu çökertebilirsin.

Ferda
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: kemalomay - Ağustos 15, 2010, 23:14:53
Uzunca bir aradan sonra resim yüklemeyi buldum , yarın sizlere bütün yaz boş oturmadığımı gösteren resimleri yükleyeceğim.

Öncelikle batık şehir Atlantis kısmının aydınlatması tamamlandı,trafo vs vs için alt kata elektrik tesisatı döşendi, herhangi bir elektrikli aleti kullanmak gerekirse diye 2 adet topraklı priz takıldı,4 ayrı köşeye acil durumda tüm masanın elektriğini kesecek start-stop düğmeleri kondu.Bunları yaparken çok emek veren Necdet kardeşime buradan çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca , trenleri üst kattan Atlantise indirecek helix tahtaları Osman ustaya kestirildi ( Noch'un ürününden esinlenerek yapılmıştır ) malzeme olarak kavak kontra kullanıldı ve bir plaka yetmedi ,çok fire veriyor.Bendeki en geniş açılı raylara göre kestirmiştim fakat geçen hafta Harunda bundan geniş bir ray daha olduğunu gördüm,dikkatsizliğin ve ilgisizliğin cezası ,neyse sanırım bu açı da yeterli olacak.

Ray ,makas ,ray mantarı vs gibi eksikler Harun sayesinde giderildi,plan neredeyse bitti ( aslında hala bazı konularda birbirimizi yiyoruz ama epey yol aldık )
Kemal yine uyudu diye düşündüğüne emin olduğum dostlarıma sevgi ile duyururum.Fotolar yarın ne yazık ki.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: kemalomay - Ağustos 17, 2010, 00:28:51
Genel bir görünüm,gördüğünüz köprü daha sonra köprüye benzeyecek ve yukarı doğru yerinden çıkabilir olacak,görünen loko ve vagonlar kutu yerine ortada olanlardır,kimse Çin ve İspanyol buharlısının arkasında Alman vagonları var filan demesin ,şu anda mecburiyetten.

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/78646237.jpg)

Yapılacak istasyon ,Haydarpaşa gibi sonlu olacak,böylece birçok atraksiyon yapabileceğiz,örneğin katar gelip durduğunda önce en arka vagona bir manevra lokosu takılacak sonra kuplor ayırıcılar veya dijital kuplörler ile gelen loko ayrılacak ,manevra lokosu dizideki vagonları başka hatta aldıktan sonra o loko o hattan çıkacak ve vagon dizisi tekrar aynı hatta girecek ve sökülen loko veya bir başkası tekrar gelip diziyi yakalayacak ama bu sefer başta kalmış olacak ve katar tekrar hareket edecek yani aynı Haydarpaşadaki gibi.

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/e65b0f0d.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/9f7f9889.jpg)

Aydınlatılmış Atlantisten 2 resim.Bu Atlantis ismini kimse ciddiye almasın sakın , huysuz trenci Nedim’in dalga geçmek için taktığı isimdir ama pek kolay olduğu için yerleşti ağzımıza.

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/461ff7fb.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/55e8d133.jpg)

Köprünün yakından görünüşü

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/20860edb.jpg)

Kurulmayı bekleyen helix tahtaları

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/d84cd5ff.jpg)

Fişler ve düğmeler

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/a609317a.jpg)

Siteye resim koymak bu işleri yapmaktan daha zor vallahi.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: MEHMET erdoğan - Ağustos 17, 2010, 12:43:45
Kemal bey süper bir görüntü ve süper işçilik.inşallah trenlerin yürürken birde video eklersiniz.emeginize sağlık.harika bir diyaroma olacağı şimdiden belli.kolay gelsin
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: ejder - Ağustos 17, 2010, 18:40:51
Merhaba

Muhteşem bir çalışma olacağı belli. Merakla sonucu bekliyorum. benim için çok güzel bir ders oluyor. Hala öğrenmeye devam ediyorum :) Başarılar..

Teşekkürler
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: CAN - Ağustos 19, 2010, 00:31:06
Sevgili Kardeşim Kemal Bey,

Baştan beri dikkatle izliyorum. Şimdiye kadar gördüğüm en kaliteli, en sağlam ve en kalıcı altyapıyı oluşturdun. Ellerine ve emeğine sağlık. Gördüğüm kadarı ile muhteşem bir kurgu olacak. Tek üzüldüğüm Bostancıdan 450 km. kadar uzakta olmak. Sana yardımcı olmak, birşeylerin ucundan tutmak eminim çok güzel olurdu. Senden ricam, kurgunu sadece bu forumda değil yabancı forumlarda da sergilemen. Bizim için övünç kaynağı olursun.

Bu arada TCDD renklerine boyalı bir tren seti hazırlıyorum. Üzerine Uşak-Loxx Bostancı yazacağım. Bir gün senin kurguda da yürütmek isterim. Yani elini çabuk tutmalısın, ona göre.

Saygı ve sevgilerimle,

Can
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( Bizim Kurgudan Ilk Gerçek Görüntüler )
Gönderen: serkan kaçar - Ağustos 21, 2010, 13:41:10
kemal abi merhaba gercekten cok güzel olmuş yakından görmekte nasip olur inşallah


paşa
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: kemalomay - Ağustos 21, 2010, 20:31:23
Değerli kardeşim Mehmet ve Serkan ve değerli arkadaşım Can,nazik sözlerinize çok teşekkürler,dostlarla birlikte ve kavga dövüş bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama beklentilerinizi yükseltmeyelim,bende çok iyi bir diaroma yapmak için hem istek hem de kabiliyet ve sabır yok.

Dostlarım çok şık bir şey yapmayı düşünüyor ama benim acelem var , çok fasulye olmayacak ama mükemmel de olmayacak.

Ben bu diaromayı 7-8 yıl oynamak için yapıyorum ve bir an önce bitsin istiyorum.Esas niyetim daha büyük bir eve çıkıp daha büyük bir şey yapmak.

Bir şeyi çok iyi anladım , insanın tatmin olacağı ve olması gereken her şeyi koyabileceği bir kurgunun düz ayak minimum 50 metrekare olması gerekiyormuş.

İş bitiminde yapılanları görmek için söylenmesi gereken cümle " ben trenleri görmek istiyom  kaaaaaardeşim " şeklindedir.İstanbul dışından gelenler önceliklidir.

6-8 ay içinde bitirmeye niyetim var.Teşekkürler.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: kemalomay - Ağustos 21, 2010, 21:30:46
Bu gördükleriniz kumanda tablosu için yapılmış 3 adet çekmece , içlerine makas ,maus vs yerleşecek,ben makaslarımı doğrudan elektrik vererek düğmeler ile çalıştıracağım ( yani maus kullanmayacağım )


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i12631_1002966.jpg)

Yıllardır hayalini kurduğum şey gelen herkesin eline bir tane multimaus verip kendi trenini yürütmesiydi,şu anda 2 multimaus bir eski maus var ,eskisi tramwaylara kumanda edecek ve bir adet daha multimaus alınacak,böylece sürekli adres değiştirme problemi yaşamadan herkes ortadaki 3 adet trenden birini sahiplenecek.Birisi trenine kaza yaptırırsa ceza olarak kolleksiyonundaki en nadide parçayı kendi elleri ile ve ağlayarak bana verecek.

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i12630_1002963.jpg)

Burası da 3 kişinin rahatça oynayabileceği kumanda alanı kurgunun tam ortası her tarafa eşit uzaklıkta.

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i12632_1002967.jpg)

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: irfantprk - Ağustos 22, 2010, 01:38:04
Kemal Abi.....

Tek kelime ile söylüyorum.......

MUHTEŞEMSİN......

ilgiyle ve keyifle izliyorum.......

Selamlar.......
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: fvefa - Ağustos 22, 2010, 16:31:52
Cok güzel gözüküyor. Döndür döndürtebildiğin kadar artık. Süper.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: Osman Yalçınkaya - Ağustos 22, 2010, 22:50:51
Trenine kaza yaptırana verilen ceza oldukça güzelmiş. Bi bahar bi güz turnuvası yapsanız, her turnuvada 10 yarıştan senede 20 yarış, 20 kaybeden, hmm.. :)
Çok güzel oluyor, özellikle öyle bir köprü olması hoş olmuş.
Şimdiden iyi eğlenceler
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: kemalomay - Eylül 01, 2010, 01:38:41
Şekil konusunda anlaştık gibi,üst katta bir sonlu gar,bir plaktorna alanı,bir liman ve bir şehir ve bir lunapark  olacak.
Atlantiste ise genel olarak katarlar yatacak ve istediğimizi çıkarıp helix ile üst kata taşıyacağız,ayrıca alt katta etrafında 10-15 loko yatacak bir plaktorna ile 10 -12 loko yatacak bir transfer table olacak.

Biraz teşekkür edeyim.Her zaman fikir veren tüm dostlarıma çok teşekkür ediyorum,Ferdicim bir gece lokolarını al gel çevirelim ( ama acele et 7-8 gün içinde geçici rayları söküp yenileri çakmaya başlıyoruz sanırım )
Bu arada aşağıda resmi olan lokoyu kendi elleri ile yaparak bana getiren Barbaros kardeşime ve onun altındaki resimde gördüğünüz vagonu yine kendi elleri ile yapan huysuz trenci Nedim kardeşime teşekkür ediyorum.( Micro-metakit getirseydiniz bu kadar makbule geçmezdi )
Her lokoyu adam eden Ufuk kardeşime ayrıca teşekkürler.

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/162cc695.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/596e3882.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/e65b0f0d.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/a609317a.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/80ac9db3.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: Naci - Eylül 01, 2010, 12:07:25
Kemal kardeş. Kurgu çalışmalarını zevkle izliyorum. Çok güzel bir kurgu olacağı şimdiden belli oluyor. Sabır ettin ama sonunda güzel birşey ortaya çıkarıyorsun. Seni kutluyorum. Ancak, Ufuk'unda bulunduğu çalışma yaptığın bir günde bana haber verirsen gelip görmek isterim. Bu güzel kurguda bir çivi çakarak bizimde bir katkımız olur ve bizde bunla öğünürüz. Çalışmalarında başarılarının devamını diliyerek sevgi ve saygılarımı iletirim.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: kemalomay - Eylül 02, 2010, 01:05:42
Sevgili Naci abi , arada Barbaros Ufuk Ferda Okan geliyor zaten, bundan sonraki toplantılardan seni haberdar edelim , çok sevinirim gelmene.Selamlar sevgiler.....
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: halil - Eylül 02, 2010, 19:45:35
Kemal abi selamlar,

senin el attığın iş zaten kötü bir şey olamaz. Bitince çok güzel bir kurgu olacak.

Dikkatimi çeken bir nokta var. Garın dış peronların dışta kalan kısımlarında ray yok. Halbüki oralarada ray koyarsan gar çok daha zengin ve hareketli durur diye düşündüm.

sadece bir gözlem

selamlar

Halil
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: Ozan Dik - Eylül 02, 2010, 21:44:05
tek kelimeyle süper olmuş
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: Naci - Eylül 03, 2010, 08:08:04
Haber bekliyorum.Selamlar.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: Volkan Ayhan - Eylül 04, 2010, 15:20:18
Kemal bey, Harika bir kurgu. Müthiş haz verici. Tebrik ederim.
Bir gün bende katılmak isterim.
Bahaneyle tanışmış oluruz.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: kemalomay - Eylül 05, 2010, 14:04:02
Halil kardeşim , evet tespitin doğru her iki tarafa da bir hat gelecek,Ozan kardeşim senin yaptığın iş bundan çok daha zor ve zahmetli, Volkan bey , Okan'la konuştum seni haberdar edecek,bekliyorum.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: Aynur&Sermet - Eylül 14, 2010, 11:22:30
Merhaba Kemal bey,

Kurgunuzun yapım aşamalarını keyifle izliyoruz. Ve ilginç fikirler alıyoruz.
- masanın kenarlarına çekmeceler koyarak kontrol sistemini ve diğer kontrol (makas gibi) anahtarlarını içine yerleştirmek VE kullanılmadığı zaman ortalıkta olmadıkları için daha geniş gezi alanına sahip olmak iyi fikir.
- gelecekteki yapacağımız kurgular içinde iyi bir örnek oluşturuyor.

Ayrıca bir kaç nokta daha,

Buharlı lokoların olduğu POSTER çok güzel olmuş . Bizim öğrencilerden biri İngiltereye gitmişti, benim trenlere olan merakımı bildiği için, aynı posterden bana almış. Bende çoğaltım, tren odasına,  yazlığa ve ofisime koyacağım.

Makasları nasıl bir devre ile kontrol edeceksiniz ? Anladığım kadarı ile Selenoid yani bobinli tip makaslarınız (Amerikan tipi değil!). Bu tip makaslar, özel anahtarları ile (bunların bir kısmı  meknik anahtar ve kullanıldıkça bir süre sonra iyi çalışmıyorlarmış!) kumanda ediliyorlar. Bu tip makaslar ATMALI (Pulslu) bir sinyal ile sürülmeleri gerekiyor, eğer sürekli gerilim verirseniz bobinler yanar duman çıkar ve ölür. Bence bir elektronik devre ile kumanda etmek daha uygun olur.

Kolay gelsin, tüm sistem yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ama fotolardan tam olarak tümünü anlayamadım.


selam ve sevgiler

Sermet Eray
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: kemalomay - Eylül 20, 2010, 00:10:44
Aynur hanım , Sermet bey mesajınızı yeni farkettim , sizleri özledik umarım yakında görüşürüz.
Makas kumandaları ile ilgili yazdıklarınız doğru , benim kullanmayı düşündüğüm düğmeler ,yaylı bas bırak şeklinde ve en ufak bir takılma olur ve devamlı akım verirse kısa zamanda bozuluyor,aslında ben daha önce kullandım biraz dikkat ile pek kaza olmuyor ama  bunların yerini tutacak başka bir ürün bilmiyorum,bilen ve kullanan varsa yazsın lütfen.
Yakında ray planını da buraya koymaya çalışacağım.
Selamlar sevgiler....
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( bizim kurgudan ilk gerçek görüntüler )
Gönderen: Aynur&Sermet - Eylül 20, 2010, 16:17:30
Merhaba, Kemal bey,

Biz şimdi Antalya'da tatildeyiz ama arada bir forma bakıyoruz. Dönünce, benim daha önce denediğim ve güzel çalışan (AMA Lima makasları için optimize edilen) bir devrem var. Onu size gönderirim sizin makaslarla denersiniz umarım iyi çalışır.

şimdilik hoşça kalın.
selam ve sevgiler.

Aynur&Sermet eray
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı İMDAT baskına geldim
Gönderen: kemalomay - Ocak 02, 2011, 23:24:04
Sabah saat 13.30 da ( yuh sabaha bak ) telefon çaldı ve Ufuk " kapıdayız abi açsana " dedi , İhsan abi Ufuk Barbaros , oturmaya geldik dediler , yarım saat sohbetten sonra " içeri gidip biraz tren yürütelim " dediler bende yutup peki dedim .

Aman Tanrım içeri girer girmez önce " bunlar çalışmaya engel olur " diyerek yandaki tahtaları söktüler , arkasından raylar söküldü ve Ufuğun henüz tamamlanmamış çizimi üzerinden ray döşemeye başladılar.

Ben canhıraş bir şekilde " durun etmeyin , Teoman hoca ile İlyas hoca gelecek , tren yürütücez " dedim ama 3 kişi beni dinlemedi maalesef , İhsan bey " zaten onun için geldik ya ,hocalardan sıfır alıp oturacaktın aşağı, rezil olma diye yapıyoruz hem teftiş başlamadan önce tren çevirecek duruma geliriz merak etme " dedi.

Haydi hayırlısı , ne diyeyim adamlar malını iyi tanıyor dediklerimizden , ben başka türlü başlamıyacaktım , bu arada kötü bi kurgu  olursa  rahatlıkla suçu onlara atabilirim.

Bir kaç resim çektim sonra koyarım.Teşekkürler dostlarım.


Bu arada bu konunun ilk mesajına Harun hain bir  " Uncle Sam wants you " uyarlaması fotoşop koymuş bir bakın bence .. ;D   ;D
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Kahraman - Ocak 08, 2011, 23:26:37
Kemal Abi;
Müsadenle bugünki zevkli çalışma ve sohbetten görüntüler paylaşmak istiyorum.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: gürkan genç - Ocak 23, 2011, 12:35:47
Selamlar abiler çok güzel olmuş ellerine sağlık süper olmuşş



   (   ,----- - -
    \_/        ___
 c--U---^--'o  [_
 |--------------'_|
/_(o)(o)--(o)(o)
 ====================================================================================================================================================================
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: irfantprk - Ocak 27, 2011, 08:13:39
Çayın güzelliği,muhabbeti ve keyfi gösteriyor,,,,,,

Ho scale kolleksiyonu da 10 numara,

Eh daha ne ister insan,

Keyifle takip ediyoruz,

Selamlar,sevgiler,,

İrfan.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı , çalışma ve teşekkürler
Gönderen: kemalomay - Şubat 15, 2011, 01:28:14
Değerli arkadaşlar , loxx Bostancı mobilyaroma da çalışmalar devam ediyor , biraz resim koyup biraz da çalışmalar hakkında bilgi vermek istedim , tabi bir de teşekkür etmek istediğim dostları saymak istedim.

Dediğim gibi hızlı bir çalışma temposu başladı , ben oldukça basit ve hızlı bir şey yapıp bir an önce bitirmek amacında idim , bana üzerinde tahta kısımlar gözükmeyen çok fazla ayrıntı olmayan bir kurgu yeterli geliyordu ancak dostlar bırakmıyor  , iş bittiğinde eğer  göze çok hoş gelmeyen yerler görürseniz bilin ki benimle yaptıkları savaşı kaybettikleri yerlerdir.Yani bana rağmen iyi şeyler yapmaya çalışanların kabahati değildir.

Yapım aşamasında başta sevgili İhsan abim olmak üzere proje mühendisi ve şantiye şefi Ufuk Baysal’a , Barbaros Ağırbaş’a  , boyama ve gitar konserleri için  Doğan Ür’e  , malzeme ve doğa yüzeyleri katkısı için Ferda Genç’e  , güzel bir plaktorna hediye eden ve ilginç malzemeler bulmamızı sağlayan Mahmut Zeytinoğlu’na , elektronik konusunda sağlayacağı katkıları için Okan Bekatlı’ ya , huysuz trenci kardeşim Nedim’e  ve hepimizi tanıştıran postane arkasındaki Karun kadar zengin Harun Yamanlar’a ve izleyen destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum .( hafıza sorunu olan biri olduğum için özel teşekkür etmeyi unuttuğum kim varsa “ hooop beni unutmuşun hemşeriiiiim “ şeklinde bir mesaj atarsa iyi olur.)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19717_1004453.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19718_1004497.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19719_1004498.jpg)


Doğan kardeşimin eskitme yaptığı br 94 fleischmann


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19720_1004508.jpg)


Mahmut bey’in hediye ettiği plaktorna , şu andaki görünümü farklı , çünkü çok güzel boyandı , bir sonraki mesajda resmini koyacağım.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19721_1004518.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: MEHMET erdoğan - Şubat 15, 2011, 11:17:23
Kemal abi dehşet diyorama oluyor.harun abi kulüpteki diyaromayı gözden geçir bence.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: fvefa - Şubat 15, 2011, 12:40:26
Harika. Uzun uzun hatlar. Keyfinden durulmaz. Elinize sağlık arkadaşlar. Grup çalışması olmasıda başka bir keyif. Darısı hepimizin başına.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ferda - Şubat 15, 2011, 14:04:30
Şimdiden çok güzel gözüken ve bittiğinde harika olacağına emin olduğum bu kurguda  Ufuk, Barbaros ve Doğan harıl harıl çalışarak harika işler çıkartırlarken ben  Kemal'in model trenlerle ilgili kirli çıkılarını karıştırmakla meşgul olmama rağmen hiç bir katkım olmadan listeye beni de alan Kemalciğime teşekkür ederim. Benim şahit olduğum zamanlarda Barbaros çok güzel çevre düzenlemeleri yaparak kurguya renk vermekte, Doğan Kemal'in bütün itirazlarına rağmen harika bir şekilde rayları eskitmekte ve kurguya gerçekçilik katmakta. Ufuk ise inanılmaz bir sabır, plan ve beceri ile santim santim kusursuz bir şekilde rayları monte etmek ile uğraşmakta. Kısacası bu kurgu tam bir ekip çalışması ile ilerlemekte olduğundan sonuçta çok başarılı oluyor. Ellerinize ve emeğinize sağlık arkadaşlar.   
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Şubat 15, 2011, 17:38:19
Değerli arkadaşlar , destek veren mesajlarınız  bile  bir  yardımdır  ( kurguda çalışan ve bana rağmen iyi bir şeyler yapmaya çalışan köleler mutlu olup aktive oluyorlar ve daha çabuk daha iyi çalışıyorlar  ;D  ;D   ;D


Yeni resimler koyuyorum


Köleler keyifle ve türküler söyleyerek çalışıyor,


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19725_1004527.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19722_1004522.jpg)


Sanatçı kölemiz Doğan , hem fırça ile harikalar yaratıyor hem de gitarda pena ile ( arkadaşın elindeki pena da Cat Stevens tarafından kendisine hediye edilmiştir yani ona göre )


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19723_1004524.jpg)


Hay Allah Ferdacım yanlışlıkla senin seyreden pozunu koymuşum  ;D   ;D Ferdanın çalışma alanı henüz hazır değil arkadaşlar ondan seyrediyor.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19724_1004525.jpg)



Barbaros bomboş köşeyi harika köşeye çevirme işine başlarken


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19727_1004536.jpg)


Ufuk tadına bakarak alçının tutup tutmadığını kontrol ediyor ( böyle kontrol edilirmiş vallahi , ya da beni kandırıyorlar,  bilemiyorum )


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19726_1004535.jpg)



Barbarosun köşe yavaş yavaş beliriyor


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19728_1004538.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19729_1004539.jpg)


Baş köle Ufuğun yıllardır peşinde koşup sonunda aldığı Hitlerin trenlerinden E 19 plaktornada , çok zamandır bu treni beklediği için elinden almaya kıyamadım , güle güle kullansın ( bir müddet için tabiiiiiiiiiiiiii  ::) )


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19730_1004544.jpg)


İşçiler harıl harıl çalışıyor , yeni hatlar döşeniyor , tünelin arkası komşuya açılıyor   ( henüz kapalı ama içerde çalışma devam ediyor , komşuya çay göndereceğiz vagonla )


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19731_1004552.jpg)


Walthers plaktorna ile Kibri lokshop’u  kavga dövüş birbirine uydurduk ( zor oldu ama )


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19732_1004553.jpg)


Kömür yükleme , tamir bakım vs alanı


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19733_1004555.jpg)


Biraz da uzaktan bakışlar


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19734_1004556.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19735_1004557.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19736_1004558.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19738_1004563.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: İlyas Şıklar - Şubat 16, 2011, 22:07:01
Kemal Beyciğim bu düz hatlar gerçekten çok nefis olmuş, gerçi bizim gördüğümüz duruma göre oldukça değişiklik yaşamış ama buralarda loko yürütmenin tadına varılmıyor. Katkısı olan tüm dostlara ellerinize sağlık diyelim... İyi çalışmalar... İlyas Şıklar
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: CAN - Şubat 17, 2011, 02:23:03
Taşralılara  pek göstermiyorlar ama olsun,

Şaka bir yana, muhteşem oluyor bence, hepinizin eline koluna sağlık, Kemal dostum Allah güzel trenler yürütmek nasip etsin.

Selamlar, sevgiler hepinize,

Can
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: serkan kaçar - Şubat 17, 2011, 18:13:54
osman bey haklısınız loxx bostancıya girmek avrupa birligine girmekten daha zor şeytan diyor yan daireyi satın al öz loxx bostancıyı kur halka aç

paşa
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: haldunabi - Şubat 17, 2011, 18:29:07
kesinlikle haklısın serkan kardeşim....
Karun gibi zengin dediği arkadaşımızın, dükkkanından daha çok adette, materyalleri olan bu loko milyarderi olan bu zat-ı muhtereme..
yaw ben de ,eski yeni bir kaç bina ile katkıda bulunurum,teşekkür vs istemiyorum,güleryüzün yeter dediğim halde...
apabey gel bigün evdeki varlığımı ,şantiyemi gör bile demedi...:(
ya baskı rejimi uygulayp,tv lerde gördüğümüz gibi yapcaz....
ya da dediğin gibi bişeylerrr. ama 40 kişi yanyana gelsek,özbostancı loxx'a bizim gücümüz yetmez ki....
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: serkan kaçar - Şubat 17, 2011, 18:51:11
haldun abi bir şekilde yapaıcaz sayısal oynayalım loto toto tutar inşallah o zaman bostancıdan kadıköye hat cekeriz

paşa
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Şubat 18, 2011, 20:08:35
Sevgili dostlar , güzel dostlar , acele edenler gelip gördüler , acele etmeyenlere bitince gelin görün diyorum , benim elimde olsa ben öyle yapacağım   ::) , ama köleler beni yer diye korkumdan yardım ediyorum , yoksa en güzeli parti parti görmek yerine bitmişini görmek bence.
Ben kimseyi davet etmiyom vallayi billayi , gelmek isteyenler ben geliyorum diyo , ben şu gün geliyom diye mesaj atın veya arayın yeter.
Serkan'ın yan evi alıp tünelden girme  fikri güzel ama pahalıya mal olur  ;D  kapıdan gelseniz daha kolay.
Destek mesajlarınız için teşekkürler , sanırım fena bişey olmucak , kadro mükemmel , ben de fazla engellememeye uğraşıyorum ( tabi bana biraz pahalıya mal oluyor çünkü her malzemenin en iyisini istiyorlar )Haziran ayı içinde bitirmeye niyetliyiz ( Atlantis hariç yalnız üst kat için )
Yeni resimler yakında.Selamlar sevgiler hepinize.....
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı yeni
Gönderen: kemalomay - Mart 10, 2011, 18:43:25
Değerli arkadaşlar , çalışmalar tamgaz gidiyor , sanırım 30 gün içinde doğu ve batıdan gelen 2 hat birleşecek ve ilk tren yürüyecek.
Köleler keyifle çalışıyor , tabi burada durum biraz ters , köle arkadaşlarımız güzel ve estetik bir şeyler yarattıkları için çok mutlular amma velakin bana şöyle ağız tadıyla en uyduruğundan bir kurgu yapma izni vermedikleri için ben mutsuzum , eğer bana bıraksalardı şimdiye bitirmiş ve berbat kurgumda büyük bir keyifle trenleri yürütüyor olacaktım.
Neyse yapacak bir şey yok , ben inşaat uzun sürüyor diye acı çekerken dostlarım da trafikte takılıp kalma , ( bilhassa Barbaros )  çalışma için vakit bulma , yorgunluk vs gibi dertler yüzünden acı çekiyor.Umarım bir an önce bitiririz.

Bu arada dün akşam Ferda kardeşimdeydim , yaptıklarını yakından gördüm ,harika , fekkat çok özen göstermenin de zararlı tarafları var , bir ara  “ öf çok sıkıldım vallahi ev yapmaktan “ dedi. :D
Hah hah haaaaaaaaa , ben boşuna TT olmadım arkadaşlar .
Ben uyduruk evlerimi yaparken hiç sıkılmadım , fırt diye bitiriyodum  çünkü , boya moya hak getire , kim uğraşır ki.  ;D


Biraz da resim


Katener direkleri boyanıyor.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19737_1004560.jpg)


Yeni ve havalı  Lilipırt  yolda


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19739_1004565.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19740_1004566.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19741_1004568.jpg)


Direklerin eski hali ,boyanmış hali


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19743_1004578.jpg)


Ve en inanılmazı , bize 2 li katener direği lazımdı , sipariş verelim derken Ufuk 5 dakikada tekli direkten 2 li direk imal etti.Çektiğim resim ilk direğe ait , sonrakileri orijinal zannedersiniz , o kadar düzgün oldu yani.2 saatte 10 direk yaptı bitirdi.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19744_1004580.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19745_1004583.jpg)


Direkler yerinde


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19742_1004574.jpg)



Birkaç genel görüntü


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19748_1004589.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19749_1004590.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19750_1004591.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19751_1004592.jpg)


Bir garip kaza ,
deneme sürüşlerinde yaşanmış bu kaza sonucu loko hasar görmedi , sadece korktuk.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19746_1004586.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19747_1004587.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mart 10, 2011, 22:47:22



Sevgili Kemal Bey, çalışmalarınız çok güzel gidiyor. Ellerinize sağlık.

Size destek olan ve çalışmalarını en iyi şekilde ortaya koyan dostlarımızı tebrik ediyor,
çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Sevgili Ufuk fotoğraftan gördüğüm kadarı ile ter içinde kalmış durumda boyama çalışmalarını
sürdürüyor.
Katener direk çalışmaları da çok güzel olmuş. Ufuk bu konularda oldukça yetenekli. Ellerine sağlık

          (http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i14455_k.omaykurg.1.jpg)

Kurguda doğa yapısı çalışmaların kalitesi ortada. Doğa çalışmalarında gerçekçi görünümler iyi verilmiş
Kemal Bey’in kurgu ekibini kutluyorum.
Ancak yayınladığınız fotoğrafların köşesindeki tarih rakamları olmazsa daha iyi olacak kanısındayım.


İyi çalışmalar dileklerimle saygılar, sevgiler.
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ferda - Mart 11, 2011, 02:45:31
Teoman çok haklı resimlerde tarih olmaması hem görsellik hemde TT açısından çok iyi olacak. Resimlerdeki tarih 18.02. paylaşım tarihi 10.03. neyse bir ay olmamış.
Ama kurgu Kemal'in tüm itirazlarına rağmen çok güzel olacak.

Ferda
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: irfantprk - Mart 11, 2011, 12:14:07
Kemal abi,
gerçekten dehşet bir diaroma oluyor.....

Keyifle takip ediyoruz......

selamlar.....

İrfan
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: glyond - Mart 11, 2011, 15:18:13
Herkese selam,

Kemal abi daha henüz gelebilmek nasip olmadı ama bitince çok güzel olacak gerçi hiç bir zaman bitmeyecek sürekli birşeyler eklenecek gibi geliyor, ufukcum da döktürüyo valla, bu arada bişi merak ettim resimler de  dikkat edemedim virajlarda eğim verdinizmi, verdiyseniz sonucu nasıl oldu ?
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Mart 11, 2011, 20:12:53
Tamam arkadaşlar , makinenin ayarını bulabilirsem tarih kısmını kaldırıcam , Öndercim , evet tüm virajlarımızda içe doğru hafif bir eğim verdik , trenler çok daha rahat dönüyor.
Büyük inşaat bittikten sonra ufak tefek ilaveler düzeltmeler olur tabi sonradan.
Bitince görmek isteyen herkes gelecek merak etmeyin.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: haldunabi - Mart 11, 2011, 20:52:48
herşey güzel gidiyor.. herkesin eline emeğine sağlık amaaaaaaaaaaaa...
sanırım teoman bey in teklifi idi.. resimlerde tarih kaldırmak..
niye kaldırılsın ki..
bu resimler teknik vs bir uygulamayı paylaşan resimler.. yabancı deyişle WALLPAPER değiller.
ayrıca bize ve  bir başka zaman giren kulllanıcılara zaman açısından gayet de faydalı bence...
gene ayrıca .. tarihler resimlerin altında yer alıyor.. isteyen croplayabilir.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: uzay - Mart 13, 2011, 17:52:49
kemal abi kurguyu iyice sahiplenmişsin.
bu güzel klup kurgusunu biz bitince moduler olarak söküp sergilemeye götürürüz :)
olmadı senin evi klup evi olarak değerlendirebiliriz. yani her türlü teklif uygun bizce :)
saka bir yana çok planlı ve detaylı ilerliyorsunuz. daha görmek nasip olmadı bitmeden bir görüp hacı olmak lazım :)
merak ettiğim bir nokta var bari onu sorim.
derinlik katmak için kısada olsa arka fon kullanacakmısınız?
emeği geçen herkese ve tt abi paylaşım ve çalışmalarından dolayı teşekkürler.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Mart 13, 2011, 18:51:42
Envercim haklısın valla , tam klüp kurgusu oldu , bana hiç bişey yaptırmıyolar , neye elimi atsam uyduruk yapıcam sanıp   " sen bırak biz yaparız " diyolar.

Arka plana benim elimdeki gökyüzü posterini koyacaktık ama sonra " yav bizim içimizde bu işin piri var , herkesin sanatçı dostu yok tabi ,  şu duvara boya ile gökyüzü yaptıralım  " dedik.( heh heee, Doğan Ür kardeşimin henüz haberi yoktu bu karardan şimdi şoka girecek )
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı / KEMAL OMAY 'IN CÜCE SİNYALLERİ
Gönderen: Nedim - Mart 16, 2011, 15:32:36
sevgili model tren sevdalısı dostlar,
çok çok uzun bir dönem model trenlere işlerim nedeni ile ara vermiş idim.
umarım bu konu tekraren hareketlenmeme vesile olur. dostumuz kemal omay
ziyaretimde loxx bostancı inşa sahasında 15 adet markası bilinmeyen plastik
statik cüce sinyaller buldum. bolca yapışkan sürülmüş olarak montajlarının
herhalinden kemal omay tarafından yapıldığı belli idi.
bu cüce sinyaller bir kenara atılmış idi. o kadar çok kenara atılmış malzeme
varki kelimeler ile anlatamam.
bu statik sinyalleri smd led ler kullanarak statik olma durumundan çıkartarak
loxx bostancı kurgusunda kullanılacak hale getirmeyi düşünerek sayarak teslim aldım.

ilk aşama bol yapışkanlı montajlı parçaları parmaklarımı yaralamak uğruna demonte
hale getirmek oldu. daha sonra eğeleme zımpara işlemleri ile yapışkan artıkları mümkün
olduğunca temizlendi. alt tabla da kablo geçiş delikleri açıldı. arka kapaklar smd ledler
için dril yardımı ile genişletildi. çalışmaların ilk bölümlerine ait birkaç fotoğraf.
sevgi ve saygılarımla.
nedim kus..

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Mart 17, 2011, 23:03:39
Arkadaşlar bu cüce sinyaller yanılmıyorsam ucuz çin malı bir tren setinden kalma ,en az 15 yıl önceden üstelik.
Ve benim kolay işlerden korkan ZOR işlere bayılan dostum Nedim bunları adam etmeye niyetlendi , yapar eminim.
Benim evden kasayı kolayca çıkartabilirsiniz ama trenle ilgili malzeme çıkarmak biraz zordur  ;D  bu yüzden sayarak ve zimmetleyerek vermiştim.Nedim kardeşim bunlardan bana da bulsana diyince tabi gurk oldum , artık başka çare yok 10 tanesi benim 5 tanesi onun olacak.
Usta ellerin dert görmesin kardeşcim.......................................
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: CAN - Mart 18, 2011, 00:03:13
Merhaba,

Cüce sinyallerden nerede bulabilirim acaba.... Taşrada satılmıyoda... ;D
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mart 18, 2011, 00:36:40



Can Bey, merhaba.

Cüce sinyallerden tabi ki burada bulabilirsiniz.

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i14574_cucesinyal2.jpg)


Hatırlatma adına aşağıdaki linkte detaylar.

http://modeltrenciler.com/forum/index.php?topic=3663.0

Saygılar, sevgiler.
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı Son durum.
Gönderen: kemalomay - Nisan 24, 2011, 23:49:58
Değerli dostlar , uzun zamandır çok fazla çalışamamıştık , arada Ferda ve Ufuk ile az bişiler yapmıştık , 2 gündür Barbarosta geldi ve duvar kısmında epey yol aldık.
İşte resimler ,

Arazi   ve  dağ bayır fatihi    Feeeeerdaaaaaa ,, iş başında…………….


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19752_1004594.jpg)


Sağdaki dağımız yapım halinde , altta kalın ve yüksek yoğunluklu yalıtım malzemeleri , üstte alçılı bez , en üstte ince bir kat alçı.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19753_1004595.jpg)


Dağ , tepe  , çayır  ve  balastlama  uzmanı  ,  şimşek hızıyla çalışan   , namı-diğer  makas katili     Barbaroooooos  iş  başında.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19754_1004597.jpg)


Dağı çıplak görmüştünüz veeee 35 saniye sonrası , Barbaros hızını gösteriyor.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19755_1004598.jpg)


Belediye de çok iyi çalışıyo , yol bitti 10 saniye sonra seferler başladı.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19756_1004600.jpg)


1,5 dakka sonrası  , dağın sol köşesinde orman büyüdü ,


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19757_1004602.jpg)


Yol kenarı korkulukları bitti…


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19758_1004605.jpg)



Sol taraftaki dağımız , iki dağ arasında bir vadi , bir şelale ve nehir olacak…


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19759_1004610.jpg)


Bu arada işin en ağır kısmını yapan şantiye şefi , mimar  müyendis  , namı-diğer iş beğenmez titiz , Ufuuuuuuk the terrible   kardeşimin bu günkü resmini yanlışlıkla sildim  maalesef.


Biraz da durumu anlatayım , her zaman ki gibi kavga dövüş devam ediyoruz , bu adamlar hiç bişeyi , hiçbi malzemeyi beğenmiyolar , dağın üstüne 2 ev koyalım diyorum cevap “ Olmaaaaaaaz , dağda ev mi olurmuş , nerde görülmüş “ yıllar önce aldığım canım malzemeleri beğenmiyolar , Çin malı laylon güzelim ışıklarımı , adamlarımı , çim vs malzemelerimi kullanmayıp kendi evlerinden kendi malzemelerini getirip kullanıyolar , ne diyeceğimi şaşırdım vallahi , bakın size bir örnek göstereyim de bana hak verin , aşağıda resmi olan şu güzelim palmiye ağacını dağda bir yere koyun diye verdim , “ bu ne beeeee “ diyip kafama fırlattılar.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19760_1004612.jpg)


Yok plastikmiş yok rengi  pembeymiş , hayret bişey , napalım yani pembeyse , belki ben pembe rengi seviyom , olamaz mı , ayıp mı yani , ayrıca bu ağaç koskoca Pelit pastanesinin pastasının üstünden alınmış nadide bir ağaç , Pelit uyduruk  malzeme kullanır mı hiç Allah aşkına ? Ay çok kalbim kırıldı  vallayi  kızlar , bırakıcam bu trenciliği sonunda bunların yüzünden………………..

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: fvefa - Nisan 25, 2011, 09:33:21
Loxx People izliyoruz sizi
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: CAN - Nisan 25, 2011, 23:27:42
Değerli Modeltrenciler,

Epey zamandır evden uzaktım. Ayın başında uzun bir zaman İstanbulda kaldım. Vee nihayet Loxx Bostancıyı görme fırsatım doğdu. Zaten Kemal sağolsun epeydir çağırıyordu. Kararlaştırdığımız akşam beni Bostancı iskelesinde karşılamak nezaketini gösterdi ve beraber eve gittik. Sevgili Esin, Gülçin ve Ferda,  geç saatlerde aramıza katılan sevgili Dilek, Harun ve Ufukla birlikte tren, kurgu, dostluk dolu bir akşam geçirdik.

Kemal üşenmeden kurgusu üzerinde ince detaylara kadar açıklamalarda bulundu. Yaptılarını ve yapacaklarını anlattı. Teknik detayları konuştuk. Denemeler yaptık. Emeği geçen tüm dostların eline , koluna sağlık bittiğinde parmak ısırtan bir kurgu olacak. Tren yürütmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

Kurgu muhteşem, lokolar muhteşem, öyle birkaç saat bakmakla bitecek gibi değil, ama en muhteşemi Kemalin atölyesi. Atölye değil Kaptan köşkü mübarek. Bostancı, deniz, adalar ayaklarının altında. Şeytan diyor kap takımlarını git, koy çayını, çalış, çalış...

Bu güzel gece için Sevgili Esin ve Kemale çok teşekkür ederim.



(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/a5570db4.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/1970bca0.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/967c4b1e.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/48750eef.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/34bf5d55.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/508739eb.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/413f4fba.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/bcae4679.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/bbbb6adb.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/9e2ac37c.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/549397e7.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/b79c3b24.jpg)

Kemalin koleksiyonundan birkaç resim,

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/e66e4d8a.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/c05abb26.jpg)


Saygı ve sevgilerimle,

Can

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/7bf84410.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ferda - Nisan 26, 2011, 13:49:36
Pelit'in ağaçlarını ben görmemiştim. Kemal bence sen onları Lego kurgunda kullan, ziyan olmasınlar.
Sevgili Can çok keyifli geçen gecenin resimlerini paylaştığın için teşekkürler.

Sevgiler

Ferda
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: fvefa - Nisan 26, 2011, 15:50:01
Tren dukkaninda bu kadar tren yoktur. :o
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: haldunabi - Nisan 26, 2011, 15:56:00
eğer o kurguya procesi ve yapımı bana ait modern bir bina veremessem gözlerim acık gider.....
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Nedim - Nisan 26, 2011, 19:50:27
sevgili model tren sevdalısı dostlar,
yine işler nedeni ile araya giren uzun zamanın ardından cuce sinyallerin
zımparalama ve son temizlik işlemleri sonrasında smd led 'leri gövde üzerine
rahat bir şekilde montaj yapabilmek için minik bir aparat oluşturdum.
smd led ler gövde üzerine yapıştırıldı. sonrasında ince kablo ile akım iletimi
için lehim işlemleri tamamlandı.
 
(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i14973_ccesinyal1126.04.2011.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i14975_ccesinyal1226.04.2011.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i14976_ccesinyal1326.04.2011.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i14974_ccesinyal11A26.04.2011.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i14977_ccesinyal1426.04.2011.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Nedim - Nisan 26, 2011, 20:01:40
devam

kablo lehim işlemleri sonrasında (ısı ile daralan) makaron destegi ile kabloları
bir araya getirdim. arka kapak, ışık yalıtımı vede yapışma işlevi bir arada
olması düşünülerek siyah kauçuk silikon ile ve sonrasında alt kaide üzerine
japon yapıştırıcı ile montaj işlemleri yapıldı.

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i14978_ccesinyal1526.04.2011.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i14979_ccesinyal1626.04.2011.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Nedim - Nisan 26, 2011, 20:11:54
devam

test işlemleri tamamlandıktan sonra cüce sinyaller sevkiyat için hazırlandı
ancak loxx Bostancı sahibi sn.kemal omay 'ın cüce sinyal ihalesinden çekildiği
cüce sinyallere talip olmadığının öğrenilmesi üzerine sözkonusu 15 adet cüce sinyal
bizim yapımına devam etmekte olduğumuz modüler kurgu üzerinde yerini almaya başladı.
işte montaj işlemlerine ait fotograflar.
model trenleriniz gönlünüzden hiç eksilmesin..
sevgi ve saygılarımla.
 
(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i14980_ccesinyal1726.04.2011.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i14981_ccesinyal1826.04.2011.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i14984_ccesinyal1926.04.2011.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i14985_ccesinyal2026.04.2011.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i14987_ccesinyal2226.04.2011.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ozan Dik - Nisan 26, 2011, 20:27:06
kemal bey kurgunuz çok güzel gidiyor
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Nisan 27, 2011, 00:57:49
Keyifli , destekleyici ve gırgırlı yorum yazan tüm dostlara selamlar sevgiler .
İhsan abicim , henüz kimseyi ayağından sallandırmak gerekmedi çok şükür , herkes düzenli çalışıyo    (  ama tabi belki de aletin korkusundandır bilemem )  ;D
Haldun abicim benim berbat evlerden sonra Ferdanın evleri bende çok fazla çatlama duygusu yaşattığı için sadece bir tane mükemmel bina yapacağım , çok güzel eşyalar aldım , bu yüzden geniş camları olan 3 oda bir salon evi beraber yapacağız.
Nedim kardeşim , küçücük şeylerle günlerdir uğraşıyorsun , bunu sadece sevgi yaptırır insana , sevgimiz karşılıklı biliyorsun amaaaa sinyallere el koyarsan kırarım camı çerçeveyi bak karışmam , sonra söööölemedin deme.
Not:Bu kurgu biter bitmez lego kurguma başlıyorum , o güzelim palmiyeyi bir yerde kullanamazsam çok üzüleceğim yani. ;D
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ferda - Nisan 29, 2011, 14:15:13
Sevgili Nedim gene sonucu harika bir micro çalışma yapmışsın. Ellerine ve emeğine sağlık. Bu arada ihale yenilenecekse tarihini paylaşırsan memnun olurum.

Sevgiler, selamlar

Ferda
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Nedim - Mayıs 09, 2011, 07:49:24
Ufuk kardeşimin, Kemal Omay 'ın döküntü malzemeleri içerisinden çıkartıp raybus modelinden esinlenerek
ilk değişikliklerini yapmış olduğu otobüs üzerinde dönüşüm calışmalarının  nerede ise sonuına geldim.
Adına locobus dedim. Detaylı fotograf çekimini beceremedim. Bu iş Uğur kardeşimizin ellerinden öpecek.
Becerebildiğim kadarı ile 3-5 fotograf..
Saygılarımla.
Nedim KUŞ.

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15055_LOCOBUS001.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15056_LOCOBUS002.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15057_LOCOBUS004.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15058_LOCOBUS003.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/19307208.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Mayıs 09, 2011, 21:38:22
Arkadaşlar , bu resimdeki alet normal bir otobüstü , benim aklıma ray otobüsü yapmak geldi ve sadece tren tekerlekleri ile rayda durmasına razıydım , Ufuk benim isteğime göre işlem yaptı sağ olsun.

Tam biz üzerinde çalışırken Nedim geldi , tabi hemen en zor işe kalkıştı ve alete motor taktı , eskitme yapıp tampon vs ekledi , gördüğünüz gibi harika bir locobüs olmaya başladı.Bittiğinde yürürken videosunu da koyarız.

Cumartesi bana geldiklerinde ise ortada bir adet Jouef drezin vardı , motoru problemli olduğu için onu motorsuz ve içinde insanlar ve aksesuarlı yapmaya çalışıyordum , bir Fransız yapmış benzerini , Nedim onun yaptığının resmini görünce anında daha iyisini yapmaya soyundu , epey yol aldı , onun resimlerini de sonra ben koyarım.
Bütün dostlarımın ellerine , gönüllerine sağlık..................
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı (jouef Drezin DU 65 modifiye)
Gönderen: Nedim - Mayıs 16, 2011, 05:49:32
Sevgili model tren sevdalısı dostlar,
DU 65 drezin arkasında kollu bir vinç bulunan Fransız demiryollarının yol çalışmalarında
kullanılan bir drezin.. İçerisinde personelin oturacağı koltukların, makinist koltuğunun ve
ortasında kollu vinç için kumanda panosunun bulunduğu bir makina..
Model üzerinde modifiye ye başlamış olmak büyük bir zevk verdi ve bir hayli ilgimi çekti..
Bir kaç fransız model tren meraklısının yapmış olduğu modifiye çalışmalarını internet üzerinden buldum..
Gerçi adamlarda malzeme çok.. Birde Kemal Omay 'da.. Her türlü yan malzeme mevcut..
Gel gelelim Kemal Omay 'da malzeme işleyebilecek alet edavat yok denecek kadar az..
Kendisine dedim zaten 600-700 adet loko alana kadar, 2-3 parça model modifiyesinde
kullanılacak alet adevat al diye. Bende eldeki imkanlar ile bir şeyler yapmaya çalıştım.
Öncelik ile içerisindeki motor çıkardık.. Koltuk düzeni oluşturduk. Camlarını taktık..
İlk aşama bu şekilde gelişti.. En çok beni düşündüren kollu vinç kumanda
paneli yapımı idi.. Ölçülere uygun olabilecek ıvır zıvır parçalarımın içinden binalarda kullanılan
baca parçasını ters çevirerek ana pano oluşturdum. Atlas marka telgraf direklerinin fincan
kısımlarını ayırarak 3 adet hareket kolları yaptım.. Üzerine minik boncuklardan ikaz ışıkları koydum.
En son bir adet boyanmamış figür kollarını vucudundan ayırarak kontrol paneline gelecek
şekilde modifiye ettim. Önümüzdeki günlerde kaldığımız yerden devam ederiz inşallah..
 
http://rail76.pagesperso-orange.fr/m11.html

Çalışmalara ilişkin becerebildiğim kadarı ile birkaç fotograf..
Sevgi ve saygılarımla.
Nedim KUŞ..

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/1349b0cc.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/4d2d5919.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/6e7bfa9d.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/339ea37b.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Mayıs 16, 2011, 23:55:01
Arkadaşlar Nedim dostumuz tam anlamıyla hızını almış vaziyette bu ara , hiçbir şey göstermeye gelmiyor , Fransızların meşhur drezinini yapmaya çalışıyordum Nedim geldi , ona aşağıdaki resimleri gösterdim ve  anında  “ Fransız bir yaparsa  Nedim üç yapar “ durumu oldu , gittikçe daha küçük malzemelerle bişeyler yapmaya başladı , bittiğinde muhtemelen en iyi modifiyelerden biri olacak ( Fransız sitelerine koymak lazım bence  )

Bir daha ellerine sağlık diyorum sevgili dostum.

Bu arada ben de uyandım tabi , bu bitince elimde yine modifiye edilmiş resimleri olan bir başka Fransız malı güzel bir loko var , tam Nedim'in  geleceği bir sıra ona başlayacağım , çünkü masada görünce hemen elimden alıp harikalar yaratıyo…………  ;D

Nedim en son bana " şu pembe palmiyeni bana ver öyle bir yapayım ki kafana attıkları için utansınlar " dedi ama vermedim , ben o ağacı pembe renkli diye seviyom yav , kullanıcam sonunda bir yerde mutlaka  ::)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19761_BZRnl4QWkKGrHgoOKjEEjlLms8hBKl4cg0gGg12.jpg)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19762_BZRnlCwWkKGrHgoOKkEjlLmYqkBKl4cWlUV12.jpg)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19763_KGrHqMOKiUE14pqYvBNrHiiYgcw12.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Mayıs 17, 2011, 18:58:21
Arkadaşlar drezin’in modifiye edilmemiş hali bu , içinde sadece kocaman bir motor ve dişliler olduğu için camları buzlu , yani içi görünmüyor , bizdekinin arka katlanır vinci yok , belki sonradan ilave ediliyordur çünkü Nedim ebay da sadece vinç satılıyor dedi.


Alet dağıtıldı , nasıl toplayacağız bilmiyorum …….


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19766_1004649.jpg)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19768_1004664.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19767_1004659.jpg)



İçi eldeki parçalardan yapıldı , resimde gördüğünüz kırmızı boyalı bavul alet vs koyma aparatı tamamen elde yapılmıştır ( size söylüyorum adam fena hızlandı ) tabi daha bitmedi tekrar boyanacak ilaveler olacak vs vs vs .


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19764_1004647.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19765_1004648.jpg)

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Nedim - Mayıs 17, 2011, 20:05:25
sevgili kemal omay,
dreisine du65 kollu vinç
ebay fr de tek olarak satılık
saygılarımla.
...


http://cgi.ebay.fr/grue-articulee-draisine-65-jouef-/150596892653?pt=FR_YO_JeuxJouetd_TrainsElectriques&hash=item23104637ed
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: haldunabi - Mayıs 17, 2011, 21:11:54
sevgili nedim.. ellerine emeğine sağşlık. gene döktürüyorsun vallahi..
yanlız kemalin söylediğiğnde anlamadığım bir nokta oldu...
hem içinde kocaman motor ve dişliler var. cam o yuzden buzlu diyor.. hemde senin guzel işlenmiş iç kabin teferruatı var...
eğer o kabin içi kullanılırsa motor ve dişliler nereye sığacak....
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Mayıs 18, 2011, 00:40:00
Haldun ağabeycim , pardon, haklısın , iyi açıklama yapmadım , bu aleti yapanlar genellikle ön kısımdaki kocaman  motoru çıkarıp adam ,alet , edavat vs yerleştirdikten sonra arkadaki yeşil küçük vagona gizli motor koyuyorlar veya aleti motorsuz olarak sergiliyorlar.

Amma velakin konu Nedim olunca doğal olarak en zor yol seçildi ve o koltukların altına küçücük motor yerleştirme işlemi başladı , bir önceki resimdeki lokobüse motor yerleştirmek bundan kat be kat daha zordu fakat yapıldı , bu nedenle bunun da yapılacağına ve çalışacağına dair şüphem yok.( ben daha iyisini yapardım ama Nedim çok istedi kıramadım , onun yapmasına izin verdim   ;D )

Bu arada başka örneklerin resimleri de var ,onları da koyayım ( tabi anlamışsınızdır asıl amaç çaktırmadan Nedim kardeşime     “ bak millet neler yapıyor gördün mü , sen daha iyisini yap  “    mesajını  vermek.  ;)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19769_BZRnm2kKGrHgoOKiEEjlLmfk0BKl4cmqED12.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19770_KGrHqIOKpUE24S3Nw0BNzBzpOhOg12.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19771_KGrHqMOKiUE14pqYvBNrHiiYgcw12.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19772_KGrHqUOKisE17EiqgdBNrHiF55kQ12.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19773_KGrHqYOKpsE25E0TYUuBNz7mwngMw12.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Nedim - Mayıs 18, 2011, 01:52:17
sevgili kemal omay,
buyur kollu vinç için yeni bir adres.
saygılarımla.

http://www.herpa.de/collect/(S(picusgebi5qmgrvn5m5bat45))/detail.aspx?ProductID=051484&lang=en-GB&express=1&thumb=1
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı (JOUEF DRESINE DU 65)
Gönderen: Nedim - Mayıs 18, 2011, 02:40:44
Sevgili Kemal Omay,
Bu kadar gaz verdikten sonra bende kontrol panelinin yanına
DU 65 Dresine gerçek modellerini inceler iken görmüş olduğum
ama tekrar bulup örnekleme fotografını koyamadığım hareketli
bir kol takmayı uygun gordüm.. Ancak bundan sonra vereceğin
gazları görmezden geleceğim aksi takdirde böyle devam eder ise
sen kontrol paneli üzerine kollu vinç ile ilgili basınç göstergeleri istersin.!!
Bakalım kontrol panelinin son halini beğenecekmisin..!!
Sevgi ve Saygılarımla.
Nedim KUŞ.

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/83309bc0.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/b84bd520.jpg)

Ancak şimdiden de belirtmekte yarar görmekteyim ki gerçek SCNF DU 65
incelemelerim sırasında görmüş olduğum birkaç detayıda model üzerine
uygulayalım derim. Gerçek DU 65 birkaç fotoğraf.

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15207_DU652.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15206_61396.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15205_61392.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15204_61391.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı (JOUEF DRESINE DU 65)
Gönderen: Nedim - Mayıs 23, 2011, 04:23:40
Jouef marka Fransız Demiryollarının kullanmış olduğu DU 65 Drezin modifiye fotoğrafları..

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15233_DSCN2854Kopya.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15234_DSCN2856Kopya.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/163b8137.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/5d148a52.jpg)

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı (JOUEF DRESINE DU 65)
Gönderen: Nedim - Mayıs 23, 2011, 04:28:23
fotoğrafların devamı

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/da01c141.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/33f39d03.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/c5692171.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/9f8ebbf2.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/6da104c6.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ozan Dik - Mayıs 23, 2011, 07:40:47
süper oldu ellerinize sağlık
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: İlyas Şıklar - Mayıs 24, 2011, 01:11:22
Vay vay... Görmeyeli neler olmuş bu kurguda böyle. Nedim Bey görüyorum ki Kemal Bey'in cansiperane teşvikleri (!) ile minyatür harikalar yaratıyorsunuz. Gözümüz yok ama sadece bir hatırlatayım istedim, hanım geçenlerde senin 1/87 çaydanlık ne oldu diye sordu da. İyi çalışmalar diliyorum. Sevgilerimle... İlyas Şıklar
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı. Gak ve guk
Gönderen: kemalomay - Mayıs 24, 2011, 01:55:51
Tabi gak ve guk derim , Cuma gecesi çalıştık , Barbaros , Nedim , Ufuk , resimler aşağıda ,iş bitiminde giderken Nedim “ drezin’i götüreyim de yapayım “ dedi , bende içimden “ tamam 2018 de bitirirsin “ dedim.
Çok fena günahını almışım kardeşimin yav , cayır cayır çalışmış vallahi.Üstelik Fransızlar gibi işin kolayına kaçmayıp motoru alta yerleştirivermiş.
O gördüğünüz kumanda tablosundaki topuzlu kol , yukarı aşağı çalışıyor , sonra bir resmini çekerim.
Barbaros iş başında

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19774_1004653.jpg)


Ufuk işe başlamadan konsültasyon yapıyorlar


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19775_1004660.jpg)


Veeeeee sanatçı dostumuz Doğan Ür duvara dokundu , herkes poster koyar , bizim takım duvarı boyar……………………………………


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19778_1004672.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19779_1004673.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19782_1004677.jpg)


Doğan bitti diyor ama Doğan öyle kolay beğenmez , boyalarını ve silahını  ( air-brush ) bıraktı ,  bence bir şeyler daha yapacak , ne diyeyim sanatçının eli tutulmaz. ;)


Bir tren yeni açılmış yoldan giderken


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19777_1004668.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19776_1004667.jpg)


Tabi ben de boş durmuyorum , aşağıda gördüğünüz sahneyi ben yaptım  ;D  ( çok alkışlamayın yav , mühim değil , ben yaparım öyle )

Ağaçlar arasına bir uçak düşmüş , tabi yine kapıştık , adamlar hiç bi şeyi beğenmiyo , neymiş efendim uçak sürpriz yumurta uçağıymış , tamam doğru ama tek kanadı yok , bu yüzden düşmüş işte , vallahi bıktım bunlardan……………
Yaptığımı beğenenler özel mesaj atsın bari , buraya yazarsanız kıskanır bizimkiler.  :D


İşte şaheserim………………. :o



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19780_1004674.jpg)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19781_1004675.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: fvefa - Mayıs 24, 2011, 08:55:26
Vay vay vay ev elden gidiyor duvarlari boyuyorlar
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: oruc - Mayıs 24, 2011, 18:00:01

   Palmiya ağacını buraya koyarsanız adeta 'lost' sahnesi olur.
   
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı (JOUEF DRESINE DU 65)
Gönderen: Nedim - Mayıs 25, 2011, 04:58:43
Sevgili Model tren sevdalısı dostlar,
Jouef marka dresine DU 65 modelimiz üzerinde modifiye işlemlerine devam
etmekteyim. Orjinal fotograflarını öncesinde burada yayınladığım
dresine DU 65 'in ilgimi çeken yanlarından biri kuplör bağlantısı idi.
Elimden geldiğince tam ölçülerinde olmasada!! bir nebze yaklaşarak
ve de biraz görsellik yaratmış olmak adına kuplör bağlantılarının ilkini
uzun bir mücadele sonrasında gerçekleştirdim.
Umarım gerçek olan DRESINE DU 65 görseline yaklaşmışımdır.
Sevgi ve Saygılarımla.
Nedim KUŞ..

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/7cbec2ce.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/12d12ff5.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/5f3b9547.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/4e87f1b6.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı (JOUEF DRESINE DU 65)
Gönderen: Nedim - Mayıs 25, 2011, 05:04:41
fotoğrafların devamı..

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/c4dd2fdf.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/1eae17c8.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/6a23509b.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/f337a6ad.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: haldunabi - Mayıs 25, 2011, 18:53:32
1- resim tarihine bakınca jetonum düştü...vay vay vay.....
    19 mayıs gunu sayın kemal omay bey...ilk olarak beni çalıştırmış.loxx bostancı kenarlarına koyacağı plexiglasları boğaz tokluğuna kestirdi bana...( hehehehehe boğaz tokluğu dediğim,tatlısından tuzlusuna,poacasından,kuşkaldırarına kadar paketler dolusu yiyecek....:))
ama ben de kenarlarını ona tesviye ettirip zımparalattırdım.( aslınde elinden gelmeyen yok.....)
2-abi elimde tefriş malzemeleri var. ferda ile konuştuk bu evi sen yaparsın diye verdiği gazla konuşmaya başladık.ben de 3 oda 1 salon ev zannediyorum. yanında getirdiği tariflerle konuşmaya başladık. ben hep tabii tamam vs diyorum.konuşmalar ilerledikçe... aman allahım... zemin katta  dükkanlar,2 kat konut,ustte ofis vs derken adam benden resmen apartman istiyor yaaaaaaaaaaaaaa.....
o kırmızı yanakları ve gülen yüzü olmasa resmen döversin yani...:)
2-benden sonra haruna gideceğini söyledi. onu nasıl çalıştırdığını bilmiyorum haberim yok.
3- ama akşama doğru barbaros,nedim ve ufuk' u da gene köleleştirdiği kesin.yok efendim. kendisi de düşen uçak dioraması felan yapmış da vs vs...
4-doğan kardeşime de kurgu duvarından sonra,salon ve diğer odaları boyattırdığı duyumu geldi kulağıma....
5-1 ci  maddedeki sevilesi ve öpülesi taraflarına binaen,duramadım ve başladım tabii.. ve planlama ile çizimleri bitirdim.
   ( autocad ile ben boğaz tokluğuna çalışıyoz ama...)cnc vs, rakı ile çalışıyo... birisi kemal omay' iletsin ....
 

  (http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15287_Grnt002.jpg)

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Mayıs 26, 2011, 02:47:09
Sevgili dostlarıma cevap vereyim barim.

Oruç kardeşim , haklısın vallahi ,biraz aceleye geldiği için pembe palmiyemi yaptığım muhteşem sahnede kullanmayı unuttum ( modelcilikte son nokta vallahi , kendimle ne kadar gurur duysam az , alkışlayın beni yahuuuuuu    ;D    ;D   )

Daha iyisini de yapacağım söz.

Nedim kardeşim kendi gazıyla gidiyor , bişey demiyorum , bizim vereceğimiz gazla çalışsaydı tamir edeceği 2 tren için 3 sene beklemezdik  ;D aaaah ah.

Haldun abicim o evin ismi " Villa Bağbakan " olacak. ( apart villa yani  ;D )
Belindeki ağrılara rağmen benim işimi canla başla yaptığın için bir kez daha teşekkür ediyorum,ellerine sağlık , ev bitince Ferdayı çatlatıcaz , onun için yapmaya değer yani.  ::)

CNC denen makine elektrikle çalışmıyo muydu yav , seninki niye rakıyla çalışıyo ki.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı (JOUEF DRESINE DU 65)
Gönderen: Nedim - Mayıs 27, 2011, 04:59:51
Sayın model tren sevdalısı Kemal Omay,
Madem kendi gazımızı ile gidiyoruz. Bu model üzerindeki şimdilik son çalışma.
Bakalım ne zaman biter tanrım bilir.!! 2013-2014 ..!!

Orjinal drezinin arka kısmında bulunan vinc kısmına ait basamaklar ve tutma kolları ne
yazık ki model üzerinde yok..
Model üzerinde oluşturmak istediğim ayrıntılardan biri idi vinç kısmındaki basamak
ve tutma kolları.. Bunları oluşturmak için kullandığım parçalar sırası ile
- led ampul metal ayaklarının bir bölümü
- ince plastik parcalar
- tutma kolları ise dirençlerin metal kısımları
- japon yapıştırıcı, tamiya (yeşil kapak) ince plastik yapıştırıcı
Sanıyorumki orjinal SCNF DRESINE DU 65 görseline bir nebze daha yaklaştım..
Çalışma sonunda birkaç fotoğraf..
Sevgi ve Saygılarımla.
Nedim KUŞ..
(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15294_DRESINEDU65ARKABASAMAK4.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15293_DRESINEDU65ARKABASAMAK3.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15292_DRESINEDU65ARKABASAMAK2.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15291_DRESINEDU65ARKABASAMAK1.jpg)
[/center]
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı (JOUEF DRESINE DU 65)
Gönderen: Nedim - Mayıs 27, 2011, 05:05:17
Fotografların devamı..
(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15298_DRESINEDU65ARKABASAMAK7.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15297_DRESINEDU65ARKABASAMAK6.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15296_DRESINEDU65ARKABASAMAK5.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ferda - Mayıs 28, 2011, 13:34:31
Sevgili Nedim detayları yaparken bulduğun çözümler ve işçilik muhteşem. Ellerine sağlık.

Ferda
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı (JOUEF DRESINE DU 65)
Gönderen: Nedim - Haziran 01, 2011, 05:28:30
Sevgili Model Tren sevdalısı Dostlar,
Modifiye işlemlerini aşama aşama götürdüğüm drezine ait arka vagon
orjinalinde sonlandırma ikaz lambası mevcut.. Kemal Omay dostumuzdaki
malzemeler arasından zorla aldığım statik durumdaki plastik lambayı (veya fener)
ışıklandırma işlemini bitirerek vagon üzerine montajını yaptım..
İlk işlemlere ait fotoğraf çekmeyi atladım. Kemal Omay 2 adet vermiş olsa idi, bende
modifiye edilmemiş halini başka bir obje yanında fotoğraflar idim. Umarım kendisi
elindeki plastik lamba (veya fener) lardan bir iki fotograf koyar..
Model trenlere olan sevdanız hiç eksilmesin..
Sevgi ve Saygılarımla..
Nedim KUŞ..

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/39876c3d.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/110931e7.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/1a155a7f.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/33f9601e.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/95152165.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Haziran 01, 2011, 12:25:28
Arkadaşlar , üşenmedim gidip ölçtüm , Nedim'in fener dediği ve benden zorla aldığı şeyin kısa ucu 2mm uzun tarafı ise 3mm , elinize bile zor alıyorsunuz , resimde büyük görünüyor , ölçerken bile tutması zor.   ( gördüğünüz gibi ,malzeme mikroskopik bile olsa tren malzemesi olduğu için benden böyle zor alınıyor  ;D )

Ben onun ortasını kırmızıya boyayacağını düşünmüştüm , zaten bu amaçla yapılmış bir parça , ama dedim ya adam bu günlerde kendini aştı , ( burda alkış sesleri olsun barim ) ses etmiyelim bakalım daha neler görücez.

Bu arada Nedim'e " aynı drezinden sana da alayım bir tane " demiştim günler önce , fakat birden gözlerinde hain bir pırıltı görünce bendekinden daha iyi yapacağını anladım hemen.
Sonra da itiraf etti zaten öyle olacağını , şimdilik anlaşamadık , daha iyisini yapmayacağına söz verene kadar ben başka bir tane almayacağım.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı (JOUEF DRESINE DU 65)
Gönderen: Nedim - Haziran 07, 2011, 04:16:29
Sevgili Model Tren sevdalısı dostlar,
Elimden geldiğince ve de eldeki atık malzemelerden faydalanarak becerebildiğim
kadarı ile JOUEF marka DRESINE DU 65 üzerindeki ayrıntılara devam ediyorum.
Yine orjinal Drezin üzerinde bariz bir şekilde görünen ön taraftaki egzos idi.
Eldeki atık malzemeler ile oluşturmaya çalıştım.
Önümüzdeki günlerde kabin içi dizayn işlemlerini sonlandırarak analog şekli ile
test sürüsü yapacağım.
Akabinde tamamen dijital hale getirmek üzere arka ilk vagon içerisinde
dizayn oluşturmaya başlıyacağım. Vagon içerisine dekoder, direnç ve de
motora fazla yük bindirmemek için voltaj ayar dirençleri koyarak üzerini
yol malzemeleri ile şekillendireceğim.
Model tren sevdanızın hiç eksilmemesi dileklerimle..
Nedim KUŞ..


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15425_61395A.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/47e7f652.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ozan Dik - Haziran 07, 2011, 07:03:23
ellerinize sağlık nedim bey sizden öğreneceğımiz çok sey var .
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı ( yeni resimler )
Gönderen: kemalomay - Haziran 21, 2011, 00:01:19
Değerli arkadaşlar , uzun zamandır resim koyamadım ama , çalıştık , epey yol aldık .Bu işe  Alman gibi başladık , planlı programlı yani , fekkat sonradan Türk damarımız ağır bastı , eldeki malzemeye ve aklımıza gelen yeni fikirlere göre çalışmaya başladık , bu nedenle planlanandan daha uzun sürecek ama oldukça değişik mizansenlerimiz olacak.

Bazı bölümler bitene kadar resim yok , yani yarım yamalak görmek yerine bitmiş olarak görülmesi gereken birkaç bölüm var .
Bu resimler hastalık nedeniyle evde yatan Koray kardeşim için.

Barbikim çalışıyor , evvet huzurlarınızda dünyanın en hızlı balast dökücüsü , en hızlı bağ bahçe tarla yapıcısı , nam-ı diğeeeeeeeeer  , makas katili  Barbaroooooooooooooooooos……….   ;D  ( alkış sesleri )


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19799_1004786.jpg)


Rayların , yolların , tünellerin efendisi Ufuuuuuuuuk.......


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19798_1004784.jpg)


Veeeee , Nedim çalışıyor , mikroskopik işlerin ustası , olmadık şeyler yapıcı , keyfi gelmeyince asla çalışmayıcı Nediiiiiiiiiim……………….( sol köşede mavi şortlu olan     ;D  )


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19801_1004788.jpg)


Tünel içine elektrik hattı döşeniyor bu resimlerde


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19800_1004787.jpg)


Veeeee huzurlarınızda dağların tepelerin ve binaların fatihi Ferdaaaaaaaaa.

Gördüğünüz gibi resimde yedek parça kutularından işe yarar parça yürütürken yakalanmış olan değerli dostum.

Nı ha ha haaaaaa , yaaaa  Ferdacım bana verdiğin Vollmer  istasyon binası kitini yapmadığın için intikam alacağımı söylemiştim sana di mi , nı ha haaaaarggggg hah haaaa.  ( orman tecavüzcüsü gülüşü )  neyse binayı Ufuk yapıyor şu anda , ben yapacağım ama boya yapmadığım için bana vermiyorlar  maalesef


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19802_1004789.jpg)


Kömür doldurma alanı  yavaş yavaş şekilleniyor , başka malzemeler de var konacak , bitince tekrar resimlerim.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19806_1004798.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19805_1004796.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19806_1004798.jpg)


Kömür yükleme alanının ilk lokosunu koydum , nedense yine itiraz ettiler , zaten her şeye itiraz ediyor huysuzlar…………


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19807_1004801.jpg)


Neyse , doğrusu buymuş , hadi öyle olsun …..


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19808_1004804.jpg)


Plaktornada son durum


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19803_1004792.jpg)


Bir köşede HOe tren hattımız var , bir yerlere gidecek , şu anda görülen loko ve vagonlar Barbaros kardeşimin , ileride geri alacak  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    ay çok güldüm vallahi ,yav bu eve giren tren bi daha çıkmaz , hala öğrenemediler……………

Bilmeyen varsa not: HOe üst kısmı normalden biraz ufak fakat HO ölçek , ray kısmı ise N ölçek,  dar hat denilen ve gerçek hayatta genellikle küçük yerleşim birimlerine çalışan tren.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19809_1004806.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19810_1004807.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19811_1004808.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19816_1004828.jpg)


İstasyonun sağında bir hurda vosvos


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19812_1004809.jpg)


Yine istasyonun sağından bir kare


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19817_1004829.jpg)


Dağ kısmından bir enstantane , resimde görülen alet az bulunur bir Roco Br 50

Otobüs Faller Car sistem otobüsü , yani yürüyenlerden , Murat 124 ise Brekina marka ,


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19813_1004811.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19814_1004818.jpg)


 Yine bir köşeye zorla koydurduğum  makasçı evi ve lojmanı ( Barbik kardeşim bina asfalt beton yol vs sevmiyor her yer yemyeşil olsun istiyo , onun için zorla koydurduğum diyorum )


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19818_1004830.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i19819_1004831.jpg)


Bu gecelik bu kadar………………..

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: koraycenan - Haziran 21, 2011, 17:32:36
süper olmuş. Çalışmalar harika gidiyo  Kemal Abi. İyiki koydun özellikle kömür vinci altına koyduğunun lokoya bayıldım. :)))
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Barbaros - Haziran 21, 2011, 19:10:43
Kemal abi tarlada çalışacak madenci figürü lazım bulabilirmisin acaba.!!! ;D ;D ;D :::-*
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Haziran 22, 2011, 00:31:22
İşte buyrun , arkadaşlarım ne kadar hain bakın görün , Barbikim benden , yaptığı tarlalarda çalışacak eleman istedi , bende ona " tamam vereyim " dedim  ve  elimdeki figürlerden kürekli kazmalı 8-10 tane adam verdim , vay , neymiş efendim adamların başında baret , madenci lambası vs vs varmış.

Napalım yani gözüm görmüyor ,her gördüğüm kazmalı adamı çiftçi sanıyom ,   ;D  15 gündür devamlı benle dalga geçiyodu , şimdi buraya da yazıp yapacağını yapmış.

Fıkradaki adam tuvalet kağıdı yerine zımpara kağıdı verince sorun olmuyo ,  ne var yani.

Hem bana bak Barbikim , burdaki üyeler beni iyi tanır , ben bu işlerde yanlış yapmam , modelcilikte ne muhteşem işler yaptığımı herkes çok iyi bilir , sen beni istediğin kadar kötüle canım , kimse yemez.  ;D
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: haldunabi - Haziran 22, 2011, 23:41:51
kemalciğim.. çalışmalarınızı gıpta ve hatta kıskançlıkla izliyoruz..
ama o kadar yaptığınız şeyin arasında bağbakan-residence'in arsasını göremedim..
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ferda - Haziran 25, 2011, 01:29:48
Değerli dostlar,
Kemal kurgusuna başlayıp ve bizlerin onu ziyaret temposu arttıktan sonra Kemal her nedense kurgu odasında bazı önlemler almaya başladı. Aşağıdaki resim örneklerden biridir. Biz her ne kadar üzerimize alınmasakta geçenlerde Barbaros ile Ufuk Kemal kesin bir yerlere kamera filan koymuş olabilir dediler. Ben yok canım artık o kadar da değil desem de içime bir kurt düştü ve bir deneme yapayım dedim. Kameralara yakalanma riskini göze alarak Kemal'in kirli çıkılarına bir operasyon düzenledim. Meğersem kamera sistemi doğru imiş. Ancak bu habersiz çekilen gizli kamera görüntülerini Kemal'in kamu oyuyla paylaşıp beni zor duruma düşürmesini hiç tahmin etmezdim. Kemal yarın ödünç aldığım loko parçalarını iade edeceğim.

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15531_1004786.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: fvefa - Haziran 25, 2011, 07:25:13
Bugune kadar oraya neden gelmedin sandin Ferda. Diyecektim ama hadi simdi benden duyulmasin dedim. Taa basinda aradi beni bilgi aldi sistem hakkinda.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Haziran 25, 2011, 14:14:02
Arkadaşlar , durun , her şeyin bir açıklaması var vallayi , kamera sistemini yapım aşamalarını kaydetmek için kurdum sadece , yani    " belgesel tadında "    durumu  yaratmak için  :D

Dolaplara konulan kiltilerin sebebi de , deprem olursa kapaklar açılıp lokolar yerlere düşmesin diye , yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , her  şey göründüğü gibi değildir hayatta  ;D    ;D

Tabi ki sistem sizin için kurulmadı ama , siz yine de dikkatli olun sevgili dostlarım , yakalanmayın.....

( Ferdicim sağol , tavsiye ettiğin kamera sistemi sahiden iyimiş.  ;)  )
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Harun - Haziran 25, 2011, 14:29:14
Kardeşim benim de şikayetim var.

Nedir yani yani dandik kundik plastik oyuncak evleri koymuşsun kurguya. İnsan şöyle Tazmanya dahil bütün dünyanın bayıldığı halis muhlis Türk yapımı binalardan falan koyar kurgusuna.

Türkiye için fazla fazla 10 ar adet ayırdım zaten bu sene için.

Bak "uzun" loko deposu ve Çiğli de çıkıyor. Ebay'den alsana.

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15533_yeniler2.jpg)
Harun
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Haziran 25, 2011, 15:07:35
Çok şükür , satışa çıkmış loko deposu , almak da zooorr , bulmak da , neyse sonunda gavur ebayından aldım bir dene kendime ( boya filan istemez dimi , hemen yaparım ben onu...)  ???
Tazmanyalı bile almış hakkaten yav.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı Yaz çalışma(ma)ları
Gönderen: kemalomay - Eylül 16, 2011, 00:11:56
Değerli dostlar , başlıktan anlamışsınızdır , yaz geldi , köleler ya tatile gitti ya da çalışmaya üşendi onun için çok az iş çıktı.
Barbik 1,5 ay Bodrumda yazlıkta kaldı , ( sıkıntıdan patlamış ama , işini çok özlemiş ) Nedim aylardır adada yazlıkta ,Ufuğun işleri çok yoğun , bu yaz en çok Ferda ile ben çalıştık.
Ne yaptınız ki resimlerde bişey yok diyeceksiniz ama bizim yaptığımız şey sürpriz , sadece bitince resimleyeceğiz , bu yüzden resim yok yani.
Yine de biraz ilerlememiz var , bana kalsa resim koymazdım ama çok kızdılar bana mecburen yeni resim koyuyorum.


Bu bölümün kaba inşaatı bitti gibi ,bazı mizansenler değişebilir , ayrıca ince malzemeler , aksesuarlar henüz yerine konmadı , en son konulacak.Çarpma ve kırılma riskine karşı 6 mm kalınlığında ve 15 cm yüksekliğinde şeffaf plexiden bir koruma duvarımız var artık.( plexileri beli ağrıdığı halde kesen Haldun abime huzurlarınızda bir kez daha teşekkürler , sevgiler )


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15651_1004881.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15652_1004883.jpg)


Plaktorna çalışıyor ama biraz daha işi var.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15653_1004884.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15665_1004898.jpg)


Hurdalıkta yatan trenler vs vs , yatan lokoların bazıları Rewell’in maket lokoları


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15654_1004885.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15655_1004886.jpg)


Posta indirme , bindirme merkezi , yurtdışından aldığınız tren paketleri buradan yükleniyor.( artık biraz zor alırız ya neyse , İnşallah bir gün Kadıköy veya Kızıltoprak ta  filan bolca tren satan bir yer açılır da,  ordan alırız artık ) ;D


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15656_1004887.jpg)


Sevgili İlyas hocamızın da yaptığı Piko hurdalık seti , yaparken hep İlyas hocayı andık ve “ biz daha iyisini yapalım “ dedik durduk.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15657_1004889.jpg)


Ufuk vincin kabinine ışık yerleştirdi , yandıktan sonra tekrar resimlerim


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15658_1004890.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15670_1004910.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15671_1004911.jpg)


Komşu eve tünel açma ve ray döşeme çalışmaları hızla devam ediyor , komşu ev de şu anda boş ve satılık , şeytan dürtüp duruyo ama ben kendimi tutuyorum. ::)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15659_1004893.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15660_1004894.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15662_1004895.jpg)


Plaktornada buharlı trenler yatacak bu da “ transfer table “ bunun etrafında dizel veya elektrikli 15 adet loko yatabiliyor , Walthers marka  ve kit halindeydi, yapımı pek kolay değil ve çok sağlıklı çalışmıyordu ,Ufuk adam etmek için çok uğraştı , keşke 2 katı parayı ödeyip hazır yapılmışını alsaymışız.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15664_1004897.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15661_1004869.jpg)


Tüneller ve köprüler yavaş yavaş ortaya çıktı ama daha çok iş var.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15663_1004896.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15672_1004912.jpg)


Bunlar da biraz daha yakın plan resimler


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15666_1004905.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15667_1004906.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15668_1004907.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15669_1004908.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Naci - Eylül 16, 2011, 13:45:33
Yavaşda olsa gördüğüm kadarıyla çalışmalar bir hayli olmuş.Senin ve kurguda çalışan herkezin eline sağlık.Toz sorunu hakkında ne düşünüyorsun? Bu güzellikler gizli kalmayacak herhalde.Ben ve benim gibiler aklımıza düşdükce geleceğiz.Galoş kısmi bir çare olur mu?Benim kurgularda hep aklımda toz var.Benim odanın penceresi ve kepenki kapalı,ayrıca kapısıda kapalı.Bir hafta girmediğim zaman bir bakıyorum ki yerlerde toz var.Sanki gökten yağıyor.Bu HO kurgum için geçerli.N kurgumu tecrit altında tutabildim.HO için bu çok zor.Birgün gelmeyi düşünüyorum.Ayrıca Harun beyin yeni yerinde belkide sık buluşabiliriz.Selamlar.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: ibrahim - Eylül 16, 2011, 17:12:10

Elinize sağlık, her geçen gün gittikçe daha keyifli bir hal alıyor.
Bizi resimsiz bırakmayın.


İbrahim Kaygın
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: ihsan - Eylül 16, 2011, 18:02:23
Bu nedir yüzme havuzumudur anlayamadım?


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15673_1004883.jpg)


Bir şey daha eksik ama belki ileride yerine konacaktır?
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Eylül 16, 2011, 19:02:12
Naci abicim , bu çalışma sezonunda muhakkak bekliyorum , toplanacağımız bir gün Barbaros ile buluşup gelirsin , ben toz konusunda çok muzdarip değilim , nedense çok toz olmuyor bende.
İhsan bey " evin önü açık ondan " diyor ,  " çok fazla ev arasında kalan yerlerde daha çok toz oluyor " diyor.
Neden boyacıların kullandığı incecik naylonlardan örtü yapmıyorsun , zar gibi incecik , hiç zarar vermez , nerdeyse bedava , 3 ay kullan tozlanırsa at yenisini kes koy , çok rahat edersin.

İbrahimcim , daha sık resim koyarım artık kış geldi.

İhsan abicim , çok kaliteli beton dökülmüş gibi görülen o boşluk kurgunun sınırı ve içte kalan kısım  ;D Yani bizim gri renkli mobilyanın kenarı.
Böylece çok uzun zamandır gelmediğin için ortalığı unuttuğun da belli oldu. ;D Bu sezon bekliyorum.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ferda - Eylül 16, 2011, 21:33:23
Kemal nihayet bir kaç resim koyabilmişsin. Birinci resme bayıldım. Ellerine sağlık.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Naci - Eylül 16, 2011, 21:42:12
Kemal Kardeş.Bahis ettiğin konuyu bende düşündüm ve kullandım.Çok ince olduğundan bazı sivri yerlere mesela ağaçlara takılıyor.Akşam eve geldiğimde trenlerle oynamak istiyorum ancak yorgun olduğumdan o örtüyü kaldırmak bana çok zor geliyor.Bende devamlı boş zamanımda yerleri ıslak silmek suretiyle tozu önlemeye çalışıyorum.Birde trenleri çalıştırmak suretiyle raydaki tozlara mani oluyorum.Ayrıca senin bu konuda sorun yaşamadığına sevindim.Müsait olduğunda ve olduğumda gelmek istiyorum.Selamlar.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Ekim 17, 2011, 01:11:25
Değerli arkadaşlar , havalar soğuyunca ufak ufak çalışmalar başladı , cumartesi günü Ufuk , Barbik ve Nedim sürpriz bir ziyaret yaptı , Daha sonra Ferda da geldi.Hem muhabbet hem iş yaptık.

Bu 2 resim eski çalışmalara ait , ancak koyma fırsatı buldum , kabak tarlası ve sakız gibi çamaşır yıkamış kadın.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15916_1004957.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15917_1004958.jpg)


Burası transfer table alanı ( yav vallahi Türkçesini hatırlayamıyorum , biri yazsın ne olur )
İlk resimde gördüğünüz lokolar problemli ve eski , onlara çeşitli yerlerde hurda loko rolü vereceğiz.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15912_1004950.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15913_1004953.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15914_1004954.jpg)


İşçilerden biri gül yetiştirmeye meraklı , gülleri Barbik getirdi, ne markaydı hatırlamıyorum ve yapımı inanılmaz eziyetli ama Barbik onları yaptı ve koydu.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i15915_1004956.jpg)


En kısa zamanda yeni resimler koymaya çalışıcam.


Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ozan Dik - Ekim 17, 2011, 07:30:57
kemal bey güller ve bahçeyle ilgilenen yaşlı adam çok güzel durmuş
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: fvefa - Ekim 17, 2011, 13:08:39
Gittikçe güzelleşiyor  :)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: İlyas Şıklar - Ekim 18, 2011, 00:11:54
Gül diken adama ve güllere bayldım, Ferdi Beyin de belirttiği gibi gittikçe güzelleşiyor ve detaylanıyor. Emeklerinize sağlık.... İlyas Şıklar
Not: Transfer table'ı çok kıskandığımı belirtmeden geçemeyeceğim, ayrıca benim hurdalığım daha güzel olmuştu, pırıl pırıl idi, sizinki ne öyle her tarafı kir pas...)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Naci - Ekim 24, 2011, 22:13:26
Kemal Kardeş.Kurgunu merakla izliyorum.İnşallah kısa sürede tamamlarsın.Kurgunu izlerken birşey dikkatimi çekti.Kurgunun tabandan yüksekliği, yani trenlerin dolaşacağı zemin normal boylu bir insanın neredeyse gögüs hizasına geliyor.Bu yükseklikte aşağı yukarı 90-100 cm civarında eder.Bu yükseklik bir kurgu için normal midir?Normal değilse neden bu kadar yüksek yapmaya karar verdin? Yine normal yükseklik değilse bu yüksekliğin ne kadar olması normaldir?Hatırladığım kadarıyla Harun beyin eski yerindeki kurgu bu kadar yüksek değildi.Hangisi doğru?Bunları bilmediğim için soruyorum.Belki bende odamın ortasında olan HO kurgumu biraz değiştirip, duvar kenarlarına taşımayı düşünüyorum.Ancak yükseklik hususunda ikilemde kaldım.Aydınlatırsan sevinirim.En kısa zamanda görüşmek dileğiyle saygılar.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Ekim 25, 2011, 23:25:15
Naci abicim , benim burdaki kurguda yerden yükseklik 110 cm.Bu konuda yurt dışındaki genel eğilim de 110 cm.

Ne-Ba-Mu kurgusu da bu yükseklikte.

Biraz eğilince tam göz hizasından trenler rahatlıkla görünüyor , ufak çocukların ellerinden korunuyor , yanlışlıkla el kol çarpmalarını önlüyor , ben buna rağmen ayrıca 15 cm şeffaf plexi ile ekstra koruma sağladım.

Benim 110 cm tercih etmemin esas sebebi ise altta rahatça görülebilecek batık şehir Atlantisi  ;D yapabilmek içindi , aslında bir sandalyeye oturarak kullanılacak bir kurgunun en fazla 90 cm olması gerek.

Bence bu işteki en doğru karar , kurguyu yapan kişinin beklentilerini ve kullanım şeklini karşılayacak yüksekliktir.Yani artılarına ve eksilerine bakarak sen karar ver hangi yüksekliği yapacağına.

Selamlar sevgiler...
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Naci - Ekim 26, 2011, 07:46:33
Kemal kardeş,sağol.Gerçekten doğru belirtmişsin.Kurguyu yapan kişinin karar vermesi en uygun.Ayrıca göz hizası fikride çok güzel.Sana yekrar başarılar dilerim.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Okan - Ekim 30, 2011, 02:02:27
Çekim biraz titrek de olsa, sevimli bir video,

Soru "Ne zaman?", mesaj anlaşılmıştır herhalde??

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Ekim 30, 2011, 12:25:02
Okancım , bizim helix'e gidecek hattın 1,5 metresi döşendi , 2 metre daha ray döşersek helix'e ineceğiz , tahminen 1 ay sürer. ( 2 metre de az yol değil yani    ;D   )

Yeni yıla girerken bizim de bir helix videomuz olacak inşallah.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ferda - Ekim 30, 2011, 20:42:59
Orta veya büyük ölçekli kurgularda toza karşı bence uygulanabilecek tek çözüm.

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i16051_AnlagenneubegruenungStaubschutzb4.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: smiyrna - Kasım 17, 2011, 18:15:43
tebrik ediyorum çok güzell..
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: muratcopur - Kasım 20, 2011, 05:04:31
Maşallah. maşallah. çok süper oluyor. selamlar olsun herkese.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Mustafa Kaya - Ocak 15, 2012, 19:25:46
Merhaba,
Tebrikler gercekten kiskandiracak güzellikte bir Platform.
Başlık: Ynt:Müjde Loxx - Bostancı Kayak tesisleri açıldı.
Gönderen: kemalomay - Temmuz 17, 2012, 18:21:22
Değerli dostlar , akşam TV de yayınlanmadan önce Ferdaberg    ;D  kayak tesislerinin açılışını yapayım dedim , siteye koymadan TV de yayınlanırsa herkesten fırça yiyecektim , neyse yetiştirdim.

Kayak tesisleri bu sıcakta umarım biraz serinletir.
Bu bölüme en çok Ferda emek verdi , bazı yerleri defalarca yaptı  içine sinmeden bırakmadı , resimleri nasıl çektim bilmiyorum ama otelin önünde karların üstündeki ayak izlerine kadar yaptı.

 Arka plandaki  karlı dağlar Doğan Ür kardeşimin eseridir.

Telesiyej üzerinde oturan adamlar İhsan abiden aldığım ilham sonucu tarafımdan yapılmış ( yani kesip biçip yapıştırma yolu ile uyarlanmış ) olup çok ama çok değerli arkadaşım Gülçin Genç tarafından ustalıkla boyanmıştır ( TV de adını söylemeyi unutmuştum da , gönlünü alıyom    :D  )

Emeği geçen tüm köle arkadaşlara tekrar teşekkürler..


İşte resimler.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17937_1005551.jpg)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17938_1005553.jpg)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17939_1005554.jpg)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17940_1005556.jpg)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17941_1005557.jpg)



Burdaki telesiyej Brawa marka , aslında oturan normal insanlar için yapılmış bir ürün ama biz  kayaklı adamlar ile çalıştıralım istedik , ne yazık ki mümkün olmadı kayaklar alt ve üst istasyonlardaki kendi çarklarına takılıyor , kayaksız bir şeye benzemeyeceğine  karar verdik ve çalıştırmaktan vazgeçtik.



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17942_1005558.jpg)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17943_1005559.jpg)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17944_1005560.jpg)



Kayak merkezine aşağıdan bir tren yolcu getiriyor ( HOe ölçek ) , 2 tane istasyon var , bir tanesi doğrudan telesiyej’in olduğu yerde , burada inenler yine Ferda tarafından yapılmış asansör ile ( içi ışıklıdır , ben engel olmasaydım , bizim köleler asansörü de çalıştırmaya niyetliydi ) kayak pistine çıkıyorlar.

Daha sonra elektrikli makas değiştiriliyor ve trenimiz otele geliyor.Şimdilik buharlı çalışıyor , inşallah bir gün güzel ve modern bir  triebwagen alıp çalıştıracağız.Önümüzdeki on yıl içinde videosunu da koyarım. ;D



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17945_1005561.jpg)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17946_1005562.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17947_1005563.jpg)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17948_1005564.jpg)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17949_1005565.jpg)



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17951_1005570.jpg)


Bu da tünel tarafından kayak merkezine bakış.



(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i17950_1005567.jpg)






Başlık: Ynt: Loxx Bostancı , yapımdan bir hikaye
Gönderen: kemalomay - Temmuz 17, 2012, 18:35:21
Resimlerde dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama otelin ve başka bazı binaların üstünde sarkmış buzlar var.Bunları da Ferda buldu ve getirttik , sanırım Busch markaydı unuttum şimdi , neyse bunlar hazır plastik kalıpla yapılmış ,siz istediğiniz boyda kesip yapıştırıyorsunuz.

Ferda buzları yapıştırdıktan bir kaç gün sonra Barbaros geldi ve " buzlar ne güzel olmuş , kim yaptı " dedi , Ferda doğal olarak " ben yaptım " dedi.
Aradan yaklaşık 1 saat geçti ve Barbaros çalışırken buzların kutusunu gördü ve " ülen bu buzlar hazır ürünmüş beni kandırdınız " diye bağırdı.

Meğer , Ferda ben yaptım diyince zannetmiş ki hepsini tek tek kendi elleriyle yaptı , içinden  " yahu adam amma usta , amma sabırlıymış vallahi " deyip kıskançlıktan tam ortasından çatlamış.  ;D

Hazır ürün olduğunu görünce rahatladı.Her zamanki gibi saatlerce güldük eğlendik. 
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: sedat nişancı - Temmuz 18, 2012, 15:22:52
   Gerçekten nefis bir kurgu olmuş ,emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Selamlar sevgiler
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ferda - Temmuz 18, 2012, 22:28:11
Karlı dağ yapmaya kurgunun ileri aşamalarında karar verdiğimiz için yaklaşık bir sene kurgu masasının üzerine tünemek kısmı hariç defalarca yap bozlu olsada oldukça keyifli bir çalışma oldu. 
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Temmuz 18, 2012, 22:35:29
 ;D  evet yav doğru , ama içimizde kilosu normal olan ve göbeği olmayan tek kişi Ferda olduğu için masanın üstüne hep o çıktı ve başka işleri de yaptı..............
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı - Bir usta reklamı....Önemli
Gönderen: kemalomay - Mayıs 04, 2013, 23:43:56
Arkadaşlar , Loxx-Bostancının benim için en acıklı ve en zor kısmı elektrik alt yapısıydı.
Yukarıdan sarkan yüze yakın kabloyu gördükçe " bitmez bu kurgu " diyordum ama Yılmaz dostumuz , üyemiz sağ olsun resimde gördüğünüz Zeki ustayı bulmuş ve bana gönderdi.

Zeki usta daha önce Yılmaz da çalıştığı için işin yüzde seksenini bilir olarak geldi , kalanları da bende çalışırken öğrendi.
Hem akıllı hem de işini çok temiz yapıyor , tabi bana göre çok titiz , daha uyduruk ve hızlı iş yapsın diye çok zorladım ama olmadı.

Hiç bir şeye itiraz etmeden güleryüzle işini yapıyor.5 gün geldi ve iş bitti.( 15 günde biter demiştim )

Ben Yılmaz'a çok dua ettim , ustanın telefonunu yazıyorum , işiniz olursa arayın siz de bana dua edersiniz.Ayrıca fiyatları da çok makul.

Zeki usta : 0543 4171818

Kurgunun son durumunu 10-15 gün sonra yayınlayacağım.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i20749_1006468.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i20750_1006470.jpg)

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ferda - Mayıs 05, 2013, 18:56:22
Zeki ustanın Kemal'in kurgusunda yaptığı işlerin bir kısmını henüz bitmemişken görmüştüm. Gerçektende çok düzgün ve temiz bir iş çıkarmıştı. Bence her kurguya lazım Zeki usta.

Sevgiler

Ferda
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: sedat nişancı - Mayıs 06, 2013, 10:40:21
   Kemal Bey hadi artık merakla bekliyoruz kurguyu...

   Saygılar Sevgiler  Sedat NİŞANCI
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: koraycenan - Mayıs 06, 2013, 10:57:23
Süper oluyor bir gelmek istiyorum Kemal Abim :) Çok merak ediyorum.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: GOKHAN OZKAN - Mayıs 06, 2013, 11:33:47
Kemal Bey,

Kurgunuz çok güzel gidiyor.

Baştan itibaren konuyu tekrar takip ettim.

Özellikle Karlı bölge ksımları oldukça hoşuma gitti. Otel, telesiyej ve teleferik bölgesini seyretmeye doyum olmuyor.

Kurgunun genel halinin görümünü sabırsızlıkla bekliyorum.

Saygılar.

G. ÖZKAN
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Mayıs 06, 2013, 22:25:25
Değerli arkadaşlar , haklısınız çok ara verdik ama biraz yorgunluk oluştu , biraz da programlama sorunları ,bu yüzden gecikmeler oldu.

En önemli aşamalardan biri olan elektrik alt yapısının son aşaması bitiyor , makasların kabloları hazır sadece düğmelere bağlanacak.

Sedat dostum yakında resim koyacağım , Koray ve Gökhan kardeşlerim , siz İstanbuldasınız sizin gelmeniz kolay , makaslar çalışınca beklerim.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: CAN - Mayıs 06, 2013, 23:49:55
Kemalciğim merhaba,

Yakında elektrik tesisatını teftişe geleceğim. Sabunlamadan hoşlanmam bilirsin...

Sevgiler,

Can
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: koraycenan - Mayıs 07, 2013, 00:05:05
Valla makasları bekliyemiyecem :) yada bir iki yeni resim abicimmm.. ;)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: trencinuh - Mayıs 07, 2013, 13:54:35
Kemal abicim ben İstanbulda otursaydım hergün sizdeydim, benden kaçış olmazdı KEŞKE  ;D ;D ;D ;D
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: GOKHAN OZKAN - Mayıs 07, 2013, 14:22:27
Kemal Bey,

Davetiniz için teşekkürler.

Musait bir zamanınızda  kurgunuzu  görmek isterim.

Saygılar.

G. ÖZKAN
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Electrorail - Ağustos 07, 2014, 16:48:33

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i13728_kemal4.jpg)

Çok güzel yapmışsınız. Elinize sağlık :D
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı bol keyifli bol dumanlı ziyaret.....
Gönderen: kemalomay - Ağustos 21, 2014, 23:49:08
Uzun zamandır beklediğim ziyareti dün gece gerçekleştirdik , Mehmet ve Gökhan kardeşim geldi.

Çok keyifli bol dumanlı bir gece yaşadık !!!!!! ( yakında video var anlarsınız o zaman )

Bu arada iyi koleksiyoncu Mehmet dostumun aynı zamanda iyi fotoğrafçı ve iyi videocu olduğu da ortaya çıktı.

Ayağınıza sağlık yine beklerim.

Güzel geceden bir kaç foto.

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i24625_DSC02024.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i24626_DSC02026.jpg)

Gökhan kardeşim trenci ve mutlu

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i24627_DSC02027.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i24628_DSC02028.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i24629_DSC02031.jpg)

Herkes " selfie " yapıyor biz " keyfie " yaptık , Mehmet gerçekten usta fotoğrafçı bakın tek kareye dördümüzü de sığdırdı.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı , bir kısa video....
Gönderen: kemalomay - Ağustos 22, 2014, 00:09:01
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı bir kısa video daha.
Gönderen: kemalomay - Ağustos 22, 2014, 00:28:50
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Mertcan Doğan - Ağustos 22, 2014, 01:18:16
Böyle bir kurguda 24000 makine arkada da TVS 2000 vagonları olacaktı var ya harika olurdu :)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: mesut kurt - Ağustos 22, 2014, 15:03:27
Kemal Abi, kurgun görmeyeli epey ilerlemiş, boşa vakit geçirmemişsin anlaşılan, ellerine sağlık,

Mehmet abi, iyi videocu olduğunun kanıtı olan bu çekimleri bizimle paylaştığın için teşekkürler, özellikle 2. çekimin başındaki tünel bölümü sanki gerçek gibi...
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: utkan - Ağustos 22, 2014, 20:54:38
Öncelikle bugüne kadar çıplak gözle gördüğüm en büyük koleksiyon... :o :o

Her yerinde ayrı bir emek, ayrı bir göz nuru var kurguda.... :-* :-* Emeği geçenlerin ELLERİNE SAÐLIK... ;D ;D

Bizlere gösterdiği misafirperlik, ayrılırken ayaklarımız geri gidiyordu.... :'( :'(

Kemal Kardeşim HER ama HERŞEY için sonsuz teşekkürler.... :D :D

m.utkan

not: Mesut kardeşim kumaş güzel olunca, fazla birşey yapmana gerek kalmıyor.... :D ;)

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: GOKHAN OZKAN - Ağustos 22, 2014, 22:08:38
İlk olarak Kemal Beye ev sahipliği, bu muhteşem koleksiyonu ve kurguyu ziyaret imkanı verdiği için teşekkür ederim.

Hangi vitrine hangi lokomotife bakacağımı, kurgunun hangi köşesini inceleyeceğimi şaşırdım.

Bundan dolayı görebildiğim kadarını göreyim, gerisi işallah diğer seferlere kalsın diye içimden söyledim.

Tekrardan teşekkür ederim. Çok güzel bir akşamdı.

Saygılarımla

G. ÖZKAN
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Okan - Ağustos 23, 2014, 00:19:21
Özellikle ikinci film, tünel girişi ve çıkışı çok güzel olmuş, içine buhar dolması, kaplaması ve dağılması çok keyifli anlar olmuş.

Benim görme fırsatını yakaladığım iki büyük model tren kurgusunun ait olduğu Kemal ve Mehmet abilere tebrikler, belli ki 3 trenci çok keyifli anlar yaşamış,

Gökhan merak etme daha çok görürüz, Loxx Bostancı planlanan zamanın çok öncesinde ziyaretçi almaya başladı, bir de Atlantis bitse, Helixden tren geçse ...

Paylaştığınız fotograflar ve videolar için teşekkürler. Anımsadım ki uzun zaman olmuş Loxx Bostancı'da sayıma pardon izlemeye gitmeyeli, bir an Mertcan'ın mesajını okuyunca "Böyle bir kurguda 24000 makine " aman allahım dedim, ne zaman bu kadar çok loko girdi oraya, hani bir TIR falan konuşuluyordu ama bu kadarı da abartı olur diyecektim ki ... ;D ;D ;D

Keyfie de çok güzel olmuş, 4. aktör olarak bende bir Triplex getirsem diye düşündüm ama virajlardan dönebilir mi ?
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Ağustos 24, 2014, 19:18:24
Böyle bir kurguda 24000 makine arkada da TVS 2000 vagonları olacaktı var ya harika olurdu :)

Mertcan , hem de sesli olacaktı gümbür gümbür , bir gün mutlaka.............

Gökhan merak etme daha çok görürüz, Loxx Bostancı planlanan zamanın çok öncesinde ziyaretçi almaya başladı, bir de Atlantis bitse, Helixden tren geçse ...

Paylaştığınız fotograflar ve videolar için teşekkürler. Anımsadım ki uzun zaman olmuş Loxx Bostancı'da sayıma pardon izlemeye gitmeyeli, bir an Mertcan'ın mesajını okuyunca "Böyle bir kurguda 24000 makine " aman allahım dedim, ne zaman bu kadar çok loko girdi oraya, hani bir TIR falan konuşuluyordu ama bu kadarı da abartı olur diyecektim ki ... ;D ;D ;D

Keyfie de çok güzel olmuş, 4. aktör olarak bende bir Triplex getirsem diye düşündüm ama virajlardan dönebilir mi ?

Bilmeyenler için yazalım " Atlantis bu kurgunun alt katıyla dalga geçen dostlarımın  bulduğu isim , batık şehir durumu yani..... ;D Malzeme çok , mecburen oldu.

3 - 4 metre düz ray var  Triplex orada bile yürümüyor Okancım , sağa sola çarpıyor , anca dümdüz bir yere çıplak hat döşersek yürütürüz.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Barbaros - Ağustos 24, 2014, 23:15:55
kim yaptı bu kurguyu. o olmamış bu olmamış şu olmamış.mutlaka Omay yapmıştır.herşey yanlış yazık emeklerine.... :-* :-* :-* ::)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Ağustos 25, 2014, 14:56:13
kim yaptı bu kurguyu. o olmamış bu olmamış şu olmamış.mutlaka Omay yapmıştır.herşey yanlış yazık emeklerine.... :-* :-* :-*

Kemalleşmeyelim lütfen arkadaşım , olmuyor ama........... :D

Sevgili dostlar , çok yorulduğum için yaklaşık 2 sene ara verdim ama bu kış söz veriyorum kurguyu bitiricem , çok çalışmaya karar verdim , Barbaros , Ufuk  ve  Ferda da ben çalışırken seyretmeye gelecekler , hepsinden söz aldım... ;D

Bitince , şehir içinden veya taşradan  :D  " ben görmedim kardiiişim " diyen herkesi beklerim.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: NaciAklan - Ağustos 25, 2014, 15:00:33
Bitmemiş haliyle de görsek olur.  ;D
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ali Nedim - Ağustos 26, 2014, 23:05:46
ben görmedim abicimmmmm
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: utkan - Ağustos 26, 2014, 23:38:19
Değil bir hafta....24 saat bile büyük kayıp, dostlar acele edin derim.... ;D

m.utkan
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ferda - Ağustos 31, 2014, 17:44:59
Sevgili Mehmet, videolar harika olmuş. Emeğine sağlık, paylaşım için teşekkürler.

Sevgiler

Ferda
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: CAN - Ağustos 31, 2014, 22:18:26
Videolar harika, ellerinize sağlık.

Ben bu kış yapılırken gelecem. Kemalin alınterini seyretmek hoş oluyor... ;D ;D ;D

Hepinize sevgiler.

Can
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: oruc - Eylül 01, 2014, 08:45:46
Can haklı, gelip sevgili. Kemal den
Bir kaç teknik kapmakta fayda var
yoksa bizim kurgu bitmeyecek, baksanıza
onunki ne hızlı ilerliyor
Herkeze sıcak bozkırdan sevgiler
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Eylül 01, 2014, 20:13:56
Videolar harika, ellerinize sağlık.
Ben bu kış yapılırken gelecem. Kemalin alınterini seyretmek hoş oluyor... ;D ;D ;D
Hepinize sevgiler.

Can
Can haklı, gelip sevgili. Kemal den
Bir kaç teknik kapmakta fayda var
yoksa bizim kurgu bitmeyecek, baksanıza
onunki ne hızlı ilerliyor
Herkeze sıcak bozkırdan sevgiler


İnsanın anlayışlı dostları olması ne güzel..... :D İstanbul'a gelin artık özledik.
Başlık: Kemalim omayım sonunda hatta :)
Gönderen: kemalomay - Eylül 24, 2014, 23:18:28
Pazar gecesi uzun bir aradan sonra Jimmy Cem dostum ziyarete geldi , bu sefer seni ziyaret edemedi Haldun abicim ama bol bol kulaklarını çınlattık ve bana seni anarak  " yukarıdaki başlıkla konu aç " dedi.

Trenci adamla bol bol tren yürüttük. Geceden bir kaç resim.


(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/af3f3d6e.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/3cfc6ea5.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i24873_DSC01267.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i24874_DSC01268.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i24875_DSC01272.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: utkan - Eylül 24, 2014, 23:30:13
Şanslı çocuk.... ;D

Bu güzelliği göremiyenler  :'( :'( sın dursunlar...... :D
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Okan - Eylül 25, 2014, 14:53:25
O da ne ? raflar aşağı indirilmiş, kilitler açılmış, eller serbest(handsfree) moda geçilmiş....

Vay vay vay, şanslının da ötesinde, özel bir zümreden olsa gerek....

Son videoya göre kurguda çok ciddi bir gelişme olmamışız, Atlantis tamamen suya mı düştü ne ?
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: utkan - Eylül 25, 2014, 22:08:37
O da ne ? raflar aşağı indirilmiş, kilitler açılmış, eller serbest(handsfree) moda geçilmiş....

Vay vay vay, şanslının da ötesinde, özel bir zümreden olsa gerek....

Son videoya göre kurguda çok ciddi bir gelişme olmamışız, Atlantis tamamen suya mı düştü ne ?

Okan'ım bir sırrı olsa gerek bu işin...... ??? Ne dersin? ;)

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Eylül 25, 2014, 23:36:11
O da ne ? raflar aşağı indirilmiş, kilitler açılmış, eller serbest(handsfree) moda geçilmiş....

Vay vay vay, şanslının da ötesinde, özel bir zümreden olsa gerek....

Son videoya göre kurguda çok ciddi bir gelişme olmamışız, Atlantis tamamen suya mı düştü ne ?

Okancım , günahımı alma , tamam bir ara ziyarete gelen insanların ellerini plastik kelepçe ile arkadan kelepçeliyordum ama uzun zamandır yapmıyorum ,  bak Mehmet şahittir , yeni geldi bize.  ;D

Bu kış bir şeyler olacak kurguda , Ufuk şu Antalyadan bir kurtulsa.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: NaciAklan - Eylül 26, 2014, 00:58:36
Kurguya kesin birşeyler yapmalı bu kış... (Hey bu smileylerin şeytanlısı yok! Site kontrolörleri uyuyor mu?)

not: Kemal Abi, sen parantezin içini okuma. ::) ;D
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: koraycenan - Eylül 26, 2014, 10:14:07
Fırsat bu fırsat hazır dolaplar açılmış Kemal Abim en kısa zamanda yanındayım  ;D ....tühhh unuttum sende Z yokki  ;D neyse .....
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: NaciAklan - Eylül 26, 2014, 10:17:47
Muhakkak bir iki tane z'si de vardır Kemal Abi'nin. Olmazsa sen oyala, sonra hesaplaşırız. ;) ;D
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: utkan - Eylül 26, 2014, 11:01:22
O da ne ? raflar aşağı indirilmiş, kilitler açılmış, eller serbest(handsfree) moda geçilmiş....

Vay vay vay, şanslının da ötesinde, özel bir zümreden olsa gerek....

Son videoya göre kurguda çok ciddi bir gelişme olmamışız, Atlantis tamamen suya mı düştü ne ?

Okancım , günahımı alma , tamam bir ara ziyarete gelen insanların ellerini plastik kelepçe ile arkadan kelepçeliyordum ama uzun zamandır yapmıyorum ,  bak Mehmet şahittir , yeni geldi bize.  ;D


Vallahi şahitim,Okan'cım.... :D hiç bir limit hissetmedim her iki ziyaretimde de....ama kilitsiz olarak sizlere AÇIK koleksiyoncukların bu gelişmede ziyadesiyle faydası olduğu rivayet olunur..... ;D ;D
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ahmet ÖZBEK - Kasım 07, 2014, 23:49:13
Kemal abi baştan sona yapım aşamalarını nefesimi tutarak inceledim gerçekten şahane bir eser. Güzel insanlar güzel şeyler düşünürler  siz ve model tren camiası da böyle güzelliklere layık. Sana yardım eden abilerimize de selamlar olsun, hepsinin ellerine sağlık. Saygılarımla.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: sedat nişancı - Kasım 08, 2014, 19:01:39
  AAaaahhh ah birde bizgörebilsek şu kurguyu.. :( :( :(
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Kasım 08, 2014, 21:08:09
Dostlar , İstanbul'da oturmayanlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz , geliyorum deyin yeter , programım varsa bile ertelerim.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı Biraz Harundan , biraz benden resimler.
Gönderen: kemalomay - Kasım 28, 2014, 22:01:10
Dün akşam Harun geldi , kurgudan birkaç yeni resim çekti , onda fotoğrafçı gözü var , plaktorna  resimleri de benden.


(http://www.modeltrenciler.com/files/upload/ff2e8917.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i25850_DSC01335.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i25851_DSC01345.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i25852_DSC01356.jpg)


Sonunda belediye , otele çalışacak bir dizel Triebwagen aldı ve seferler başladı.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i25853_DSC01699.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i25854_DSC01701.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i25855_DSC01704.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i25856_DSC01706.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i25857_DSC01707.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i25858_DSC01711.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i25859_DSC01713.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i25860_DSC01714.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i25861_DSC01716.jpg)


Bu gördüğünüz dünya tatlısı küçücük loko Liliput HOe , Harun tarafından Loxx-Bostancıya hediye edildi.Çok teşekkür ederim.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i25862_DSC01717.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i25863_DSC01718.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ugur - Aralık 24, 2014, 19:03:03
Kemal abi birde şu harika kurguyu Lokomotif üzerinden video ya almanı merakla bekliyorum abi =)) Şimdi Yeni moda Ride Cam 8)

Selametle

(http://i.ytimg.com/vi/MWQ14X6RSh0/hqdefault.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Aralık 25, 2014, 00:27:52
Evet Uğur kardeşim haklısın , Z 21 geldi çalışıyor şimdi sıra  Roconun yaptığı bir kameralok almakta ,( markizin içinde ufacık bir kamera var )  istersen  kurguyu kayda alıyorsun , istersen  kurguya dışarıdan hiç bakmadan sadece loko kabininden canlı yayın ile yolu görerek lokonu kullanabiliyorsun.

Hatta yan odaya geçip oradan bile kullanabilirsin , istasyonda durup , makas geçişlerinde yavaşlarsın.

Hey Allahım neler oldu neler son 4-5 senede , bunların hayalini bile kuramazdık bir zamanlar.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: ismail Hakkı GÖRCÜN - Ağustos 05, 2015, 10:07:28
Geçen Hafta Zevkli bir gün geçirdim Kemal abiye çok teşekkür ederim Lokobostancı yı görmek ve sevgili Kemal abi yi Yakından tanıma fırsatı buldum tekrardan Teşekkürler
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Ağustos 05, 2015, 13:57:21
Değerli dostum , ayağına sağlık yine bekliyorum , bir resim çekmeyi akıl edemedik , neyse , öbür sefere İnşallah.

Nazik hediyene tekrar teşekkürler..........
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Şafak Aktaş - Ağustos 05, 2015, 13:57:46
Vay vay abi neler olmuş kurguda ya? Maşallah acayip kıskandım şimdi bak, İstanbul'a geldiğimde bir uğramak farz oldu artık. Eline sağlık (kurguda çalıştırdığın kölelerin de eline sağlık tabii  ;D).

Evlatlık alıyor musun abi? :)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Ağustos 05, 2015, 19:20:53
Vay vay abi neler olmuş kurguda ya? Maşallah acayip kıskandım şimdi bak, İstanbul'a geldiğimde bir uğramak farz oldu artık. Eline sağlık (kurguda çalıştırdığın kölelerin de eline sağlık tabii  ;D).

Evlatlık alıyor musun abi? :)

Şafakcım bekliyorum acilen , köle grubu artık gezici servis gibi oldu her hafta başka yerde.

Not:Tren Fabrikasını  açınca sen beni evlatlık alıcaksın İnşallah........... ;D Öptüm...
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı Bin yıl sonra bitti.İstasyon resimleri
Gönderen: kemalomay - Nisan 04, 2018, 17:47:12
Değerli dostlar ,kurgunun İstasyon , liman ve Göl/Kamping bölümlerini bitirmek bana nasip oldu.

Bildiğiniz gibi hikaye yıllar önce  ansızın kapımın çalınması ile başladı , trenci dostlarım , “ biz boğaz tokluğuna köle olarak çalışmaya geldik “ dediler ve iş başladı.

2,5 sene boyunca çok çalışıldı , ben onlara yardım ederken bile bittim çünkü beni dinlemediler , ben trenciyim çok basit bir kurgu yapacaktım ( tahta görünmesin yeter durumu yani ) ancak dostlarım gerçekten iyi bir şey yaptı.Dediğim gibi ben çok yorulunca iş tam bitmeden köleleri başka işlere kaydırdık.Şu anda hem İlhan abinin hem de Bahadır’ın kurgu yapımı tam gaz gidiyor.

Birkaç sene dinlendikten sonra  ;D çalışmaya başladım ve üst kat nihayet bitti , sırada batık şehir Atlantis var ( alt katta olacağı için Atlantis  :D )

Öncelikle eski masaların acilen sökülmesinde emeği olan Okan , yapımda çalışan İhsan abi , Ferda , Barbaros , Ufuk ve Doğan’a çok teşekkürler ve sevgiler…….

Bu gün önce İstasyon bölgesine  genel bakış.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33492_DSC06005800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33493_DSC06006800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33495_DSC06010800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33496_DSC06011800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33497_DSC06012800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33498_DSC06017800x600.JPG)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı İstasyon ayrıntılar 1...
Gönderen: kemalomay - Nisan 04, 2018, 18:08:21

Resimleri Profesyonel fotoğrafçı lise arkadaşım İlhan Akar çekti sağ olsun


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33499_DSC05991800x600.JPG)


İstasyon bölgesinde şu anda klasik arabaların geçişi aktivitesi var , polisler trafiği kesmiş , vatandaşlar merakla arabaları izliyor


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33500_DSC06018800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33501_DSC06020800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33502_DSC06021800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33503_IMG20180226132511800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33504_DSC3206800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33505_DSC3209800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33506_DSC3210800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33507_DSC3211800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33508_DSC3212800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33509_IMG20180226132527800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33510_IMG20180226132534800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33511_IMG20180226132550800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33512_IMG20180226132559800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33513_IMG20180226132608800x450.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı İstasyon ayrıntılar 2...
Gönderen: kemalomay - Nisan 04, 2018, 18:38:10
İstasyonun ön tarafı çok canlı , kafe tıklım tıklım , yeni evli çiftler gelmiş resim çektiriyor , patenci gençler vs vs


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33516_DSC3196800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33517_DSC3197800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33518_DSC3198800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33519_DSC3200800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33520_DSC3201800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33521_DSC3202800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33522_DSC3205800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33523_DSC3235800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33524_DSC3236800x532.jpg)


Şimdi 10 puanlık uzmanlık sorusu geldi , şu otobüs duraklarında , polisin ceza yazdığı ,kaldırıma park etmiş mercedesin sahibi hangi milletten olabilir acaba....Çok zor oldu galiba soru... ;D ;D


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33525_IMG20180226132615800x450.jpg)


Peki bir zor soru daha , şu otoparktaki arabalarda hangisinin sahibi kadın acaba.... ;D ::)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33528_DSC06009800x600.JPG)


Şimdi de  istasyon peron tarafından birkaç foto.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33529_DSC3273800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33530_DSC3277800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33531_DSC3274800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33532_DSC3281800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33533_DSC3282800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33534_DSC3285381x600.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33535_DSC3286800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33536_IMG20180404182630800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33537_IMG20180404182658800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33538_IMG20180404182707800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33539_IMG20180404182721800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33540_IMG20180404182733800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33541_IMG20180404182741800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33542_IMG20180404182750800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33543_IMG20180404182758800x450.jpg)


Bu günlük bu kadar....
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Nisan 04, 2018, 21:35:53





Sevgili Kemal Bey, kurgunuzun üst katını müthiş görüntüler ile tamamlamışsınız. Tebrikler.

İstasyonu caddesindeki klasik arabalar geçiş mizanseni çok güzel olmuş. Şu ana kadar gördüğüm  kurgu çalışmalarında,
sanırım  tek örnek olma özelliğinde olması bakımından kurgunuza ayrı bir değer katmış.

Tekrar ellerinize sağlık. Sizin nezdinizde kurgu çalışmalarında emeği geçen modeltrenci dostların da emeklerine sağlık.

Sevgiler, saygılar.
Teoman Kardaşlar



Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: TRAINMAN - Nisan 05, 2018, 10:53:06
Kemal bey her şey mükemmel olmuş, elinize emeğinize sağlık.
Selamlar ,sevgiler.

Metin TOKMEN
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: mesut kurt - Nisan 05, 2018, 12:47:43
Kemal Abi,

Çok güzel görünüyor, klasik araçları sergileme düşüncen ve diğer senaryolar; hareketli cıvıl cıvıl bir kurgu olmuş, ellerine sağlık...
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Nisan 05, 2018, 16:56:56
Teoman hocam , Metin ve Mesut dostlarım , takdirlerinize teşekkürler , klasik araba geçidi aktivitesi " yahu ne çok klasik araba almışım ben bunları ne yapıcam " çaresizliği sonucu bulunmuş bir fikirdir , hem keyifli oldu hem sorun çözüldü..... ;D
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı. Göl ve kamping 1.....
Gönderen: kemalomay - Nisan 05, 2018, 17:10:22
Yine tarafımdan yapılmış yeni bir bölüm , göl ve kamp alanı.( yüzenlerle Barbaros dalga geçecektir ben de o zaman gerekli açıklamayı yapacağım  ;D )


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33544_IMG20180226133453800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33545_DSC06028800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33546_DSC06029800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33547_DSC3093800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33548_DSC3096800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33552_DSC3092800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33549_DSC3082800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33550_DSC3084800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33551_DSC3087800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33553_DSC3094800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33554_DSC3095800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33555_DSC3097800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33556_DSC3098800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33557_DSC3099800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33558_DSC3100800x532.jpg)


Başlık: Ynt: Loxx Bostancı Göl ve kamp alanı 2
Gönderen: kemalomay - Nisan 05, 2018, 17:21:30
Devam....


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33559_DSC3112800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33560_DSC3113800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33561_DSC3125800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33562_DSC3177800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33563_DSC06027800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33564_IMG20180226133137800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33565_IMG20180226133148800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33566_IMG20180226133202800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33567_IMG20180226133222800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33568_IMG20180226133306800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33569_IMG20180226133326800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33570_IMG20180226133334800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33571_IMG20180226133357800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33572_IMG20180226133406800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33573_IMG20180226133502800x450.jpg)


Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Alp ÖNEY - Nisan 05, 2018, 18:37:19
Sona gelinen ve dayanışma sonucu tamamlanan bu kurguyu güzel günlerde kullanın.
Emeği geçen herkese de tebrikler.

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Arda Tırmaş - Nisan 05, 2018, 19:13:41
Harika bir kurgu olmuş ellerinize sağlık, ben de yakından görmek için ziyaret etmek isterim
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Aynur&Sermet - Nisan 05, 2018, 21:27:34
Merhaba Kemal bey,

Kurgunuzun son durumu çok güzel görünüyor. Emeği geçen herkezin ellerine sağlık, oldukça detaylı bir çalışma olmuş.
güle güle kullanın, keyifli sürüşler olsun.
Artık İstanbul özel turu kaçınılmaz oldu.

selam ve sevgiler.

Aynur&Sermet ERAY
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: ismail Hakkı GÖRCÜN - Nisan 05, 2018, 21:45:22
abi bu güzellikleri bende görmek istrerim en kısa zamanda
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: CAN - Nisan 06, 2018, 02:00:17
Vay vay vayki vay,

Hakikaten şaşırdım dostum. Kaçgündür bilgisayarı açmadıydım, tam sürpriz oldu. Bitmiş, senaryolar yapılmış, üstelikde fotoğraflanmış ve foruma koyulmuş. Üstelik yapımda kölede yok. Allahım sen büyüksün.

Şaka bir yana herşey mükemmel, keyifli, ve güzel. Ellerine sağlık canım arkadaşım.

Artık loxx a bir ziyaret şart oldu.

Sağlıkla ve keyifle yürüt trenlerini,

Sevgiler,

Can
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: oruc - Nisan 06, 2018, 10:56:18

 Vay vay vay ( Can dan kopya)

 Kemal im olay bitmiştir, müttiş, heleki işi senin
yapman daha da önemli.
Yapanların tamamlayanların ellerine sağlık.
Sırada trenlerin var, ufaktan onlarıda çıkarta
da görelim.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: msu - Nisan 06, 2018, 11:24:24
Kemal Bey,
Elinize sağlık, bir an miniature wonderland'e bakıyorum sandım  :D
Ziyarete açık mı?
Başladıktan sonra bu hale gelmesi ne kadar surdu ?

Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Alp ÖNEY - Nisan 06, 2018, 19:08:18
Büyük emek verilmiş ve çalışılmış, yıllar verilmiş.

Gölün hacmi ile nüfusu biraz orantısız olmuş sanki. Rüzgar sörfü yapan adam yelkenini kaldırmaya kalkarken bile tam pozizyonunu alamadan rüzgarın etkisi ile kıyıya ulaşır, gençliğimizin efsanesi Chris Craft  ise bu şartlarda sadece rölantide çalışır.

Kalabalıkları biraz kaldırmakla daha doğal, daha gerçekçi ve daha estetik bir görünüm oluşacağına inanıyorum.


Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: kemalomay - Nisan 06, 2018, 19:52:26
Mesaj yazan dostlarım ,Arda kardeşim , eski dostlar Aynur-Sermet hocalarım , İsmail Hakkı kardeşim hepinizi en kısa zamanda beklerim bu işin keyfi orada zaten.

Can abim ve Oruç dostum , Hasan abinin kurgusunu da görmediniz , bir sabah arabaya binip gelmeniz gerek.
Evet şaşırmakta haklısınız , buraları ben yaptım ama 1 saat çalışıp 4 gün dinlenecek vakit olunca   :D ben de çalışabiliyorum. Çok tembel değilim yani ;D ;D ;D ;D.

Serdar kardeşim zaten özledim keşke Arzu hanımla görmeye gelseniz , sabreden derviş misali galiba 2011 de başladık , köle arkadaşlarla ilk bölümler 2,5 senede bitti , sonra ben 2,5 sene dinlendim , İstasyon , göl ve Liman kısmını yaklaşık 2 senede yaptım.

Alp bey dostum , haklısın , ne kadar yer olsa yetmiyor , gölümüz ancak havuzdan hallice oldu  :D ama malzeme çok ,insan kıyamıyor ve kullanıyor maalesef. Hedefimde en az 100 metrekarelik bir kurgu var ( köle arkadaşlarla birlikte tabi  :D ) inşallah o zaman şöyle baba bir göl yapacağız.
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı Liman bölgesi 1
Gönderen: kemalomay - Nisan 06, 2018, 20:12:54
Arkadaşlar , liman bölgesi ve diğer bölümlerde eskitmeler yapılamadı maalesef , en güzel eskitmeleri yapan Doğan Ür arkadaşımız artık yazlıkta yaşıyor , ben biraz eskitme yapacağım ama zaman içerisinde , bu arada fotğrafçı arkadaşımın vakti boş olunca eskitme olmadan resimleri çektik.Değerli dostum İlhan Akar'a bir daha teşekkürler.....


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33575_DSC05989800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33574_DSC3004800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33576_DSC06022.800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33581_IMG20180226132240800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33580_IMG20180226132252800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33579_IMG20180226132408800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33582_IMG20180226132228800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33583_IMG20180226132210800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33577_DSC06023.800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33578_DSC06024.800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33584_IMG20180226132120800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33585_IMG20180226132112800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33586_IMG20180226132054800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33587_IMG20180226132102800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33588_IMG20180226132046800x450.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı Liman bölgesi 2..
Gönderen: kemalomay - Nisan 06, 2018, 20:30:09
Devam ediyoruz.

Kapısı açılan TIR , herkeste yoktur , nı ha ha haaa  ;D


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33590_DSC06023800x600.JPG)


Artitec yelkenli ,kit halindeydi, ben yapmadım tabi eski bir modelci dostum yaptı sağolsun.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33591_DSC06004800x600.JPG)


Nehir gemisinden biraz ayrıntı.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33596_DSC3069800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33593_DSC05999800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33589_DSC06026800x600.JPG)


Büyük resimlerde gördüğünüz motoryat da ki zengin çocukları...( Siku 1/87 )


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33592_DSC06001800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33594_DSC3165800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33595_DSC3136800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33597_DSC3067800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33598_DSC3065800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33599_DSC3055800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33600_DSC3049800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33601_DSC3042800x532.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı Liman bölgesi 3
Gönderen: kemalomay - Nisan 06, 2018, 20:44:26
Liman bölgesinden son resimler..Bu arada söyleyeyim , resimlerle oynanmamıştır , fotoşop vs vs yoktur , hatasıyla sevabıyla ne varsa o............................................


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33602_DSC3055800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33603_DSC3049800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33604_DSC3047800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33605_DSC3042800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33606_DSC3040800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33607_DSC3033800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33608_DSC3026800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33609_DSC3001800x527.jpg)


Faller balon Doğan tarafından boyandı ama sıcak soğuk vs yüzünden birkaç yerde boyası düşmüş , bir gün boyarız tekrar.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33610_DSC2997800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33611_DSC2994800x532.jpg)


Bunlar da son resimde gördüğünüz betonların altından limana dökülen miniş nehir ve ona giden yol.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33612_DSC3013800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33613_DSC3011800x532.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ahmet ÖZBEK - Nisan 07, 2018, 08:31:56
mükemmel çalışmalar emeğinize sağlık
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Siminia - Nisan 07, 2018, 17:29:32
Kemal bey, her şey yakından baktıkça daha güzel görünüyor. Tv yayınından bu yana çok gelişmiş kurgunuz. Elinize sağlık... Tebrikler...
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı. Köycük......
Gönderen: kemalomay - Nisan 09, 2018, 00:32:53

Ahmet bey ve Fahri bey , nazik mesajlarınıza teşekkür ediyorum.

Biraz da dostlarımla birlikte yaptığımız ve benim sonradan aksesuarlar ile zenginleştirdiğim bölümlerden resimler.

Kurgu yapılırken her türlü bina yapı vs düşmanı arkadaşlarımdam zorla çalabildiğim 0.25 metrekare yere elimdeki 200 tane evin 5 tanesini koyup minik bir köy yapmıştık.Ben sonradan süsleri ekledim , bando , büfe  ,vs vs , burada da eski itfaiye arabalarının gösterisi var ,  ( bu gün hep aktivite günüymüş kurguda , tesadüf işte )


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33620_IMG20180409000759800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33621_IMG20180409000749800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33622_IMG20180226133553800x450.jpg)


Tepeye çıkan teleferiğin kafesi


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33623_IMG20180226133536800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33629_DSC3137800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33624_IMG20180226133530800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33627_DSC05988800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33625_IMG20180226133510800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33626_IMG20180226133516800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33628_DSC3141800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33630_DSC3131800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33631_DSC3132800x532.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı. Transfer table
Gönderen: kemalomay - Nisan 09, 2018, 00:46:10
Sırada eski yapılanlardan  Walthers marka transfer Table , bunu Ufuk yaptı , çok sağlıklı çalışmayınca karabatak trenci dostumuz Nedim Kuş gelip el attı şimdi çok daha iyi çalışıyor.Motoru sökülmüş V 60 Barbaros kardeşimin hediyesidir ve motoru tamamen kendi yapmıştır.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33632_DSC06026800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33633_DSC3183800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33634_DSC3184800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33635_DSC3188800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33636_DSC3190800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33637_DSC3194800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33638_DSC3195800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33639_DSC3293800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33640_IMG20180226132426800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33641_IMG20180226132838800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33642_IMG20180226132452800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33643_DSC3191800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33644_IMG20180226132907800x450.jpg)
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı
Gönderen: Ozan Dik - Nisan 10, 2018, 22:17:09
Süper kareler ......
Başlık: Ynt: Loxx Bostancı Ortaya karışık , son.....
Gönderen: kemalomay - Nisan 14, 2018, 21:17:41
Ozancım teşekkür ediyor ve bekliyorum....

Son olarak daha önce yapılmış bölümlerden biraz resim , zaman içinde azıcık süslendiler tabi.


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33651_DSC3179800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33652_DSC3232800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33653_DSC3233800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33654_DSC3238800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33655_DSC3239399x600.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33656_DSC3242800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33657_DSC3245800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33658_DSC3251800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33659_DSC3254800x532.jpg)


Batmadan önce Evropa yollarında bir Ulusoy otobüsü......


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33660_DSC3256800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33661_DSC3266800x532.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33662_DSC3267800x479.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33663_DSC05993800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33664_DSC06013800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33665_IMG20180226132658800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33666_DSC06015800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33667_DSC06025800x600.JPG)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33668_IMG20180226133109800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33669_IMG20180409001131800x450.jpg)


(http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i33670_IMG20180409001151800x450.jpg)