Gönderen Konu: Model Trenciler Kulübü'nün Artık Kendi Video Paylaşım sitesi Var!  (Okunma sayısı 17461 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Harun

  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 2880
  • herşey MTK yüzünden...
Arkadaşlar merhaba,

Youtube gibi sitelerin sürekli açılıp kapanmasından bıktığımız için kendi video paylaşım sitemizi kurmaya karar verdim.

Artık kendi videolarımızı buraya upload edip istediğimiz kadar saklayabiliriz.

Ancak bildiğiniz gibi videolar oldukça yüklü dosyalar ve serverda çok yer tutuyorlar. Dolayısı ile şimdilik buraya sadece kendi çektiğiniz videoları upload edin.

Ayrıca başımızın ağrımaması için de başkalarının videolarını yüklemememiz gerekiyor.

Şu anda denemelerini yapıyorum, renklerini bizim renklerimize göre ayarlamaya çalışacağım.

Hayırlı olsun.

Açılışımızı sevgili Doruk ve Kemal beylerin görüntüleri ile yapıyoruz.

http://www.modeltrenciler.com/videopaylas

Selamlar,

Harun


Not: aldığım programın orjinali İngilizce ve henüz Türkçe'ye çeviremedim. Ancak çok vakit alan birşey. Şimdilik bu haliyle kullanacağız. dolayısı ile Türkçe karakterler kullanmamaya özen gösterirseniz iyi olur.

Türkçeye geçilebilmesi için bazı PHP dosyalarındaki terimlerin Türkçeye çevrilmesi gerekiyor. Yardımcı olabileck arkadaşlar varsa memnun olurum. Terimler basit sitede gördüğünüz İngilizce kelimeler.





 
« Son Düzenleme: Haziran 16, 2008, 17:56:22 Gönderen: Harun »

Çevrimdışı Okan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • İleti: 1120
Modeltrenciler Kulubü Video Paylaşım Sitemiz kullanıma hazırdır.

Site üye olmak isteyen, model veya gerçek trenler, kurgular, müzeler vb gibi konularda video paylaşmak isteyen herkese açıktır. Üyelik için bilgilerinizi girmeniz ve sonrasında E-posta adresinize gelecek olan aktivasyon postasındaki bağlantıya tıklayarak isteğinizi teyit etmeniz yeterlidir.

Site sayfalarında sık kullanılacağını düşündüğümüz alanlar Türkçe'ye çevrilmiştir. Türkçe görünmemesinden rahatsızlık duyduğunuz alanları lütfen paylaşın.

Sitede halen Model Trenler, Gerçek Trenler, Kurgular, Müzeler ve Diğer Çekimler kanalları mevcuttur. Önerileriniz doğrultusunda yeni kanallar yaratılabilir.

Videolarınızı yüklerken, bir başlık, açıklama ve etiketler istenmektedir. Bu bilgiler videoların daha sonra kolay bulunabilirliğini sağlamak içindir. Yükleyeceğiniz video için vereceğiniz bu detay bilgiler ileride kolayca bulunabilmesini sağlayacaktır.

Tüm serbest paylaşım ortamlarında olduğu gibi bu video paylaşım alanına da telif hakları bir başka kişi/kuruma ait videoları yüklememeniz gerekiyor.

Video yüklemesi ADSL hızları nedeniyle fazla zaman alabilir, bu konuda ne yazık ki sabırla beklemenizi öneriyoruz. Kısa bir bilgi ADSL hatlarında gönderme hızı indirme hızının 1/4ü kadardır. Dolayısıyla çok kabaca, bir yerden indirdiğiniz filmi, indirme sürenizin 4 katı fazla zamanda yükleyebilirsiniz diyebiliriz. Yükleme sırasında yükleme hızınızı ekranda görebilir, yeşil çubuktan durumu takip edebilirsiniz. Yükleme sırasında diğer internet sayfalarında gezinmeniz de oldukça yavaşlayacak, belki de mümkün olmayacaktır.

Yüklemenin tamamlanmasını takiben video ile ilgili diğer bilgiler, çekildiği yer, tarih, ülke gibi alanları doldurabilirsiniz.

Yüklemesi tamamlanan videolar onay sürecinden sonra yayınlanacaktır. Yüklemeniz bittiğinde videonuzu göremediğiniz için endişelenmeyin veya tekrar yüklemeye çalışmayın, videonuz onaylandığında herkes tarafından izlenebilir olacaktır. Onaylama işlemi sadece içeriğin doğrulanması amacıyla uygulanmaktadır. Videonuzu yüklediğinizde size gösterilen paylaşım linkini hemen kullanabilir ve paylaşabilirsiniz.

Yüklediğiniz videonun yayına alınması için lütfen bana bir özel mesaj gönderin.

Videopaylaşım ortamımızın trenlerle ilgili herkesin kullanımına açık olduğunu belirtir, hepinize iyi paylaşımlar dilerim.

www.modeltrenciler.com/videopaylas

http://www.modeltrenciler.com/videopaylas/videos

Ortamın çalışmasıyla ilgili gördüğünüz aksaklıkları veya önerilerinizi lütfen bu mesaja yanıt olarak bildirin.

Videonuzun görüntülenmesi için onaydan sonra videopaylas ortamından izleme ekranına geldiğinizde görünen Gömme URL penceresindeki kodu, mesajınıza taşıyın. Kodun başına
Kod: [Seç]
[html] ve sonundaki boşluklar aldıktan sonra
Kod: [Seç]
[/html] ifadelerini koyarsanız, videonuz mesajınızın içinde görünecektir.

Videonuz, yayına alındıktan sonra,

Videonuzu izleme sayfasında bulunan gömme url alanına tıkladıktan sonra Ctrl-A ve Ctrl-C ile kopyalayın



daha sonra videonuzu gömeceğiniz mesajın içine gelin ve Ctrl-V ile yapıştırın

Yapıştırdığınız yazıların/URL'in başına köşeli parantez içinde html sonuna da yine köşeli parantez içinde bölü html etiketlerini ekleyip mesajınızı gönderdiğinizde videonuz mesaj içine gömülmüş olacaktır.

Göndermeden önce url kodunuz şöyle olmalıdır.

« Son Düzenleme: Kasım 10, 2009, 21:02:52 Gönderen: Okan »

Çevrimdışı yasin

  • yasin
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 48
  • İleti: 30
  • yasin
harun abi denemesini yaptiginiz live steam gibi kurgu ne kadardir istanbula geldigimde bana yardimci olursan sevinirim :)
yasin orhan