Gönderen Konu: Yerli ürünler ve farklı fikirler  (Okunma sayısı 3570 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cooperada

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 41
  • İleti: 11
Yerli ürünler ve farklı fikirler
« : Mart 07, 2009, 17:45:44 »
Forum içinde herkesin mükemmel çalışmalarını gördüm. Ben de biraz zorlu bir süreç olsada farklı ürünler seçerek yola çıkmak istedim. Tabiki temel yapıları üretmek geliştirmek zor. Forumdaki birçok üye kadar mükemmel olmasada fikirlerimi gerçekleştirmeye çalışıyorum. Çoğunlukla, düşük maliyetle doğadan malzeme çıkarmak.

Çim dokusu yaratmak için; 2-3 farklı teknik denedim. 2 si oldu. Çok ince kumu birinde gıda boyası ile boyadım kabın içinde sonra süzdüm. Sıcak bir ortamda kuruttum. Diğerinde cam boyası ile aynı uygulamayı yaptım. Başlangıçta deneysel olduğu için tam verim alamadım. Ancak renk olarak tuttu.

Diğer bir seçenekte farklı yün üreticilerin saçaklı ipleri var ve bunlar genelde piyasada uzun saçaklı olarak bulunur. Üreticilerle iletişim kurarak kısa hatta çok kısa saçaklıları buldum topaklıyarak denedim. Bunlar daha çok tarla ve orman dokusu ve çok uzamış ot dokusu yaratmak için kullanışlı. Renk seçenekleri için farklı yün markalarını araştırmak ve simli olmamasına dikkat etmek gerekir. Ölçekte sorun olmaması için saçak boyuna dikkat edilmeli. Sadece 1/87 planları olmayan diğer model araçlarına diaroma yapmak isteyenler için de çok zevkli oluyor.

Çim dokusu için ağaçların yosunlaşmış kısımlarını denedim uzun süre kalıcı ancak bir koruyucu maddeyle fırçalamak ve sertleştirmek şart. Ölçekte sorun olabilir.

Taş dokusu ve ağaç çitler; Yılda 1 ton Odun la şöminede ısındığımızdan, yaşlı odunların kabuğunu dekupajla keserek şekiller verdim. Onun dışında büyük parçaları dağlık arazilerde çıkıntı yaparak kaya dokusu yaratılabiliyor.

Şile, Ağva, Kerpe, Tuzla, Ankara.... birçok yerde topladığım toprak ve kum seçenekleride diaromaya çok güzel bir renk katıyor. (tabi toprağın yapısındaki kil ve kum oranının fazla olması daha iyi sonuç veriyor.)

Yaprak dokusu; kurumuş yaprakları ufalayarak ve süzerek toz halinde elde ettim ve renkleri karıştırdım. Büyük bir zahmet şart. İster sonbahar yaprağı ister çiçek dokusu için karışık renkler güzel oluyor.

AÐaç dokusu; Şu an için üstünde çalışıyorum. Doğaya zarar vermemek ve doğru budama sayesinde limon selvi ağaç dallarını kullanarak ve bunları koruyucu katman ve boyayla güçlendirerek işe yarıyor. Her ağaç için söz konusu değil. ANcak limon selvi budandıktan sonra dahi aylarca yeşilliğini koruyor. Bu nedenle budanan parça ölçekte gene budanarak tekrardan bir koruyucu katman isteğe bağlı olarak boyanarak çok güzel ağaç oluyor.

Bunun dışında 3-4 türde bitki buldum ve 1/87 ye uygun gibi görünüyor yaprak boyları ve bitki yapısı. Komik gelebilir ancak neden olmasın yaşayan bir diaroma. Bitkilerin hepsini edinince onlarında resimlerini koyucam.

Yakın bir tarihte örnekleri resimleyerek bu bölüme koyucam

Saygılar.

Çevrimdışı Ferda

  • Ferda Genç
  • Kurul Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • Yaş: 64
  • İleti: 1630
Ynt: Yerli ürünler ve farklı fikirler
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2009, 10:20:06 »
Burak bey resimleri merak içinde bekliyoruz.Kolay gelsin.
Ferda
İYİ YAPILMIŞ BİR İŞİN ÖDÜLÜ, ONU YAPMIŞ OLMAKTIR.

Çevrimdışı labradora

  • Forum Üyesi
  • Yaş: Yaş
  • İleti: 2
Ynt: Yerli ürünler ve farklı fikirler
« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2012, 16:59:35 »
ağaçların gövdesi için videolarda kahverengi toz döküyorlardı ben sigara tütününü kullandım çok hoş bir görüntü oldu.