Model Trenciler Forumu > Yeni başlayanlar için Sorular ve Cevaplar

LOKO bugün ilk defa hareket etti

(1/2) > >>

verkutlu:
iyi akşamlar.

Yaklaşık bir ay önce aldığım marklin dizel 3064 dizel imi, gg den yeni satın aldığım c-tipi raylar üzerinde ilk defa çalıştırdım.

ilk defa bir lokomotifi hareket ettirdim ve zevkten dört köşe oldum.. :D :D :D

c-tipi rayla birlikte conrol station aldım. gerçi kullandığım loko dijital değil ama planım bir sonraki aşamada dijital e geçmek.

Yanlız anlamadığım konu, loko sadece bir tarafa hareket ediyor diğer tarafa girmiyor. Şu anda çalışma halindeyim, çözeceğimi umuyorum.

bu tek yöne gitme ile ilgili yorumunuz varsa sevinirim..

tşk & saygılar ;) ;)

Jazzista:
Transformer'de 0-250 arası lokomotifin seçilen hareket yönünde gideceği gücü ve ona bağlı olarak da hızı belirliyor.Fakat 0 dan önce < gibi bir işaret olması lazım.Kırmızı kolu < yönüne doğru çevirin.Kol 0-250 arasında gittiği gibi kolayca dönmeyecektir.Onun için endişelenmeyin.< tarafında doğru çevirin ve kolu 0'a getirin.Ondan sonra lokomotifin hareket yönü de değişmiş olacaktır.Sizde bulunan transformer'de de bu olacaktır.İyi günler...

ctekin:
süper, haydi iyi eğlenceler!

jazzista'nın yazdığına açıklık getireyim: gösterge 0'da iken birkaç milim sola harket etiirilebilir. bu, lokonun yönünü değiştirir. yön değişmiyor fakat lambalar normalden fazla yanıyorsa ileri/geri şalterinde problem var demektir.

sonuçları bekliyoruz.

cem.

Jazzista:
Aynen öyle.Fakat Cem abinin dediği durumda yani lambaların normalden fazla yanması durumunda kablolar transformatore yanlış da bağlanmış olabilir.Saolasın cem abi  ;D

verkutlu:
benim transformator ün üzerinde herhangi bir ayar yeri yok , direk bağlantı rayına bağlı , ayrıca kontrol station var. Zaten olayı tam çözemediğim yer kontrol station. Onun üzerinden geri ayarını bulamadım. Transformatör üzerinde zaten birşey yok.

tşk

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git