Model Trenciler Forumu > Yeni başlayanlar için Sorular ve Cevaplar

Marklin Ray Çeşitleri Bağlantıları

(1/2) > >>

Jazzista:
Merhabalar.Elimde marklin C-Gleis raylar var.M-Gleis yada K-Gleis türden ray almayı düşünüyorum.Peki bu türden raylar aldığımda C-Gleis türden raylara ek olarak takılıp takılamayacağı hakkında bilgim yok.Bir sorunla karşılaşır mıyım?Teşekkürler

ctekin:
jazzista tekrar selam,

Marklin'de her raydan bir başkasına geçişi sağlayacak adaptör raylar mevcut.

bence sen bir an önce kendine bir Marklin kataloğu edin; eski de olsa olur. böylece bu tür kısa ve önemli soruların cevaplarını hemen ve kendin bulabilirsin, bizim insafımıza kalmazsın :)

şaka bir yana elinde katalog yoksa bir tane mutlaka edin; böylece neler olduğunu görür seçeneklerin hakkında daha çok bilgi sahibi olursun. şahsen katalog benim için ayrılmaz bir parçamdır.

Cem.

Jazzista:
Yahu katalog var ama almancam çok iyi olmadığı için güçlük çekiyorum :)Gene de teşekkürler bilgileriniz için.

ctekin:
Özgür selamlar,

M track ve digital mevzuunu ben de duydum hatta marklin-users.net'de de söylediler ama bir arkadaşta M digital var ve süper çalışıyor. Bunlarda problem sanırım eski tip bağlantılar; yani zamanla bükülüyor falan ve temas azalıyor diye düşünülüyor. Aslında tam da benim sevdiğim mevzu: uğraşıcan, eğicen, bükücen sonunda olacak - ya da bana öyle geliyor :)

Ben Trencinin Yeri'nde M-track kullanmayı düşünüyorum. Böylece daha sağlıklı bir deneme ortamı buluruz.

Sevgiler,

Cem.

ctekin:
ha ha ha!

Valla öyle bir durum olursa oturur ağlarım :)

Şaka bir yana aslında birbirinden izole sistemler de düşünülebilir. Yani şimdi gönlüm K-track'den yana ama çok hammaliyesi var, diaroma 170 x 210 olacak en az. Yüzlerce k-track döşemeyi gözüm yemedi. Öte yandan ticari birşey olmadığı için biraz zevkimize hitap etsin, biraz deneyip yanılalım falan istedim - tabi bir de elimdeki en az 150 parça ray, 30 - 40 parça makas, sinyaller, uncoupler'lar, hat sonları, vs söz konusu. O yüzden M-track diyorum.

En son olarak da SES konusu var. Ben hiçbir raydan M-track'den aldığım zevki almadım ses konusunda, sen beni anlarsın. Hani o eski ağır lokolar rayları ezer de kendini sanki gerçekten trende sanırsın!

Gerçekçi olmak gerekirse ICE falan gibi katarlar için C-track olur (ses açısından), ama ben de V. dönem sevemedim bir türlü. En son IV, elimdekilerin çoğu III.

Neyse; yaşlanıyoruz, eski kafalı kaldık buralarda.

Sevgiler,

Cem.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git