Gönderen Konu: Merhaba ve Deutsche Museum  (Okunma sayısı 4806 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AXCD

  • Ziyaretçi
Merhaba ve Deutsche Museum
« : Mart 15, 2007, 18:37:01 »
Merhabalar,

Bendeniz bir İzmirli olarak şu an Yıldız Teknik Üniv.'sinde makina mühendisliğinde okumaktayım. Okulu biraz uzattım. (6.sınıf) :) Çocukken trenlere olan ilgimi ve yolculuklarımı saymazsak trenlerle benim gerçek tanışmam şöyle oldu; 98 yılında öğrenci değişim ile Münih kentinde bir ailenin yanına gitmiştim.Onlarla kaldığım 1 ay zarfında aile babasının 300 metrekarelik ufak (!) bodrum katındaki nerdeyse bütün bodrumu kaplayan maket tren kasabasını görüp bayaa bir etkilenmiştim. İkinci olarak da Münih'te bulunan dünyanın en önemli teknoloji müzelerinden biri olan Deutsche Museum'i gezme imkanım olmuştu. (müzeyi 1 hafta boyunca sabahtan akşama kadar gezdim ama bitirememiştim) Oradaki katlardan biri makinalara ayrılmıştı. Ve elbette trenler de vardı. Tren maketleri, trenler lokomotifleri,vagonları,videolar, çalışma prensiplerini gösteren deneyler vb. Beni en çok etkileyen maket kenarda eğimi gösteren bir skala bulunan ve eğim arttıkça hangi trenin kulllanıldığını gösteren maketti.En son teleferikle bitiyordu.

Şu an almancam sürünmekte olduğu için ve sayfaların yarısı hala almanca olduğu için ancak 3-5 resim bulabildim müzenin kendisinden. Almancası daha iyi olan arkadaşlar yeni resimler ekleyebilir. Umarım forumca o müzeyi gezme imkanımız olur. Kendinize iyi bakın.

Umut


http://www.deutsches-museum.de/en/collections/machines/power-engines/steam-engines/traction-engines/travelling-engine/
http://www.deutsches-museum.de/en/collections/machines/power-engines/steam-engines/traction-engines/superheatet-steam/
http://www.deutsches-museum.de/en/collections/machines/power-engines/steam-engines/traction-engines/stationary-engine/


avsalı

  • Ziyaretçi
Ynt: Merhaba ve Deutsche Museum
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2007, 19:07:15 »
merhabalar. aramıza hoş geldiniz. bu forum da da umarım almanyadaki müze kadar eğlenirsiniz. şahsen bizler çok eğlenmekteyiz. ayrıca almanya gibi bir ülkede modelciliğin kalbi sayılan bir yerde yakınen bire bir inceleme şansınız olması ayrı bir avantaj.umarım dilekleriniz gerçekleşirde bizlerde forum olarak müze gezilerine çıkabiliriz. saygılarımla

mali87

  • Ziyaretçi
Ynt: Merhaba ve Deutsche Museum
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2007, 19:43:57 »
  Sevgili Umut aramıza hoş geldin,gerçekten güzel ve uzun vadeli bir hobi şiddetle tavsiye edilir.Tabiki imkanlar ölçüsünde,hoşçakal. ;)


  mali...

ktuzunalp

  • Ziyaretçi
Ynt: Merhaba ve Deutsche Museum
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2007, 12:52:21 »
Münih Deutsches Museum'dan kendi çektiğim 154 adet fotoğrafım bulunuyor (iki yarım gün ayırabilmiştim). O kadar yüksek bir tempo ile gezmişim ki, sonra yorgunluktan zayıf düşüp bir hafta boyunca hasta olmuştum, tabi ki buna fazlasıyla değdi ! Resimlerden küçük bir bölümünü forumda

http://modeltrenciler.com/forum/index.php?topic=290.0

adresinden izleyebilirsiniz.

Kamil.