Gönderen Konu: makas motoru  (Okunma sayısı 3660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ali osman manav

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 38
  • İleti: 112
makas motoru
« : Ocak 31, 2016, 19:49:07 »
Herkese iyi akşamlar makas motoru fiyatları nekadardır ve önere bileceğiniz marka ve modeller hangileridir

Çevrimdışı CAN

  • Can Becan
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 73
  • İleti: 588
Ynt: makas motoru
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2016, 23:15:18 »
Sevgili Kardeşim,

Arabama motor taktıracağım, ne marka ve model motor almalıyım gibi bir soru oldu bu.

Nasıl Toyota arabana Ford motoru taktırmak pratikte uygulaması olmayan birşeyse, aynı şey bizim hobby içinde geçerlidir. Her marka ray ve aksesuar üreticisi kendi makas motorlarını üretir. Bazı makas motorları başka marka raylara uyum sağlasa bile (Örneğin Bachmann/Hornby-Peco gibi) geçerli olan metod her marka rayın kendi makas motorunu kullanmaktır. Zaten çoğu birbiriyle tamamen uyumsuzdur.

Böyle bir soru sorduğuna göre model trencilikte fazla tecrübeli olmadığın sonucuna varıyorum. Şu anda hangi seviyede olduğunu bilemiyorum. Örneğin AC mi DC mi, analogmu dijitalmi çalışıyorsun, kumandan varmı yokmu, rayın varmı varsa ne marka, ileriye dönük düşüncelerin neler, kurgu yapacakmısın, eğer yapacaksan ne büyüklükte olacak.

Bütün bunları bu konu altında toparlarsan, sana yardımcı olmak için hepimiz elimizden geleni yaparız. Bu kulüpte Atlas, Hornby, Bachmann, Tillig, Roco, Fleischmann, Lima, Piko ve Peco gibi çok çeşitli markaları kullanan arkadaşlarımız var. Her markanın artıları ve eksileri mevcut tabiiki. Hepimiz yardımcı olmaya çalışırız, merak etme. Sadece sen bizi yukarıdaki sorulara cevap vererek doğru yönlendir.

Sevgilerimle,

Can

 


Çevrimdışı Ali San

  • Forum Üyesi
  • İleti: 5
Ynt: makas motoru
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2017, 20:05:47 »
Aynı konuda ben de sormak isterim.
Ray marka ve tipimi seçtim, sipariş etmek üzereyim ( Peco C55 ). Henüz işin çok başında bir acemi olduğumdan ( ayrica fiyatlari da uygun, 30 küsur makasım olacak toplamda ) Peconun manyetik makas değiştiricilerini sipariş listeme koymuştum. Buna karşılık yurtdişindaki tedarikçi bana Fulgarex motorlarını tavsiye etti. Arada çok ciddi fiyat farkı var.
Manyetik makas kumandalarını tavsiye etmiyorsanız o zaman servo motorlar ( RC kontrollü tekne merakımdan servolara alışkanliğim var ) kullanayim, hem daha güvenilirler, hem daha ucuzlar dedim...Suya sabuna dokunmayan , beni tatmin etmeyen bir cevap aldım.

Doğrusu nedir ? Elbette hele kolay ulaşamadiğım noktalarda makasların sorunsuz çalışmasinı , hat üzerinde tüm makaslara ayni anda bir defada kumanda etmek isterim ama belli de bir bütçem var.

Dijital ( muhtemelen Fleischmann Z21 üzerinden galiba mecburen ipad ile kumanda edilecek) bir yapı kuracağım.
Bu durumda ne tip makas değiştirici kullanmam doğru olur ?