Gönderen Konu: merhaba  (Okunma sayısı 9785 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Melih

  • Melih Uçar
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?zmir
  • Yaş: 56
  • İleti: 98
Ynt: merhaba
« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2007, 20:58:15 »
Melih bey sizde neler varmış böyle, vallahi çok sevindim böyle bir organizasyonun Türkiye'ye kadar gelmiş olmasına. Size ayrıca tebrikler, ve paylaştığınız için teşekkürler.

Bilgisayarımdaki kapasite sorunu nedeniyle FLSIMi silmiştim artık bir yol bulmak gerekecek ! Pilotaj eğitimi çok çekici, siteye henüz detaylı bakamadım ancak eğitimler Türkçe içerikli ise gerçekten çarpıcı olacak.

Teşekkürler..

Okan Bey,

Güzel sözleriniz için teşekür ederim. Bu organizasyonda Türkler sadece Türkiye içinde değil, aynı zamanda IVAO'nun en üst seviyesi olan 15 kişilik Yönetim Kurulunda da bir Türk üye ile temsil edilmektedir.

Uçuş simulatörü olarak Microsoft Flight Simulator 2004 öneriyoruz, en güncel ve yaygın kullanılan odur. X-Plane gibi başka simulatörler veya Microsoft'un daha önceki simulatörleri de kullanılabilir tabii. Bilgisayarları için simulatör ve bağlantı için gereken tüm programları edinmek isteyenler de benimle temasa geçebilirler.

Pilotaj ve ATC eğitimlerimiz Türkçe olarak bire bir canlı konuşma şekline on-line olarak verilmektedir. Eğitimler esnasında basit İngilizce havacılık terimleri de öğretilmektedir.

Melih Uçar
Ýzmir

Çevrimdışı Okan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • İleti: 1120
Ynt: merhaba
« Yanıtla #21 : Mayıs 15, 2007, 09:44:05 »
Melih bey gerçekten teşekkürler, bunca zamandır IVAO'yu farketmemiş olduğuma üzüldüm, gerçekten derya deniz bir çalışma, Türkiye olarak da emeklerin ne derece büyük boyutlarda olduğu görülüyor. Ciddi bir planlama yapmadan sadece merak olsun diye üye olunacak bir yer olmadığı gibi bir algılama da edindim.

Basit bir sorum olacak, Forum ve sitede pek çok yerde MSFS 2002 ve 2004 bahsediliyor, benim elimde halen kurmadığım(kapasite prob) son version orijinal Microsoft FlighSimulatorX Deluxe var, programların ve uygulamaların bunu desteklemesinde var olduğunu bildiğiniz sorunlar var mı ? Yoksa mutlaka 2004ü öneriyormusunuz ?

Teşekkürler.

Çevrimdışı Melih

  • Melih Uçar
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?zmir
  • Yaş: 56
  • İleti: 98
Ynt: merhaba
« Yanıtla #22 : Mayıs 15, 2007, 13:00:12 »
Okan Bey,

FSX Deluxe yani çıkmış olan bir program ve önümüzdeki gelecekte (2008 gibi) çoğunluğun geçeceği program olacak, ancak çok yeni olması dolayısı ile eklenti programlar / uçaklar / scenery (coğrafya) şu an için kısıtlı. Ayrıca programın görsel olarak hakkını da vermek için sıkı bir bilgisayar gerekiyor (2GB RAM, Dual Core işlemci, 256MB Ekran Kartı). Elinizdeki FSX'i kurabilirsiniz ve IVAO için kullanabilirsiniz, bir süre programı default uçaklar ve scenery ile kullanacaksınız. IVAO bağlantı programları FSX'i destekliyor.

İsterseniz aşağıda link verdiğim servinfo programını kurarak Türkiye ve Dünya üzerindeki IVAO sanal hava trafiğini görebilirsiniz. Bu akşam bilhassa Türkiye'de Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutlama uçuşları var, akşam saat 9'dan sonra bol trafik olacaktır.

ServInfo programını kurmak için, Bu ServInfo Programı Link'i tıklayın ve rar dosyasındaki ServInfo klasörünü bilgisayarınıza açın. Klasör içindeki ServInfo.EXE dosyasına tıklayın. Program çalışınca otomatik olarak sanal trafikleri yükler, yukarıdaki MAP seçeneğinden Türkiye'yi ve üzerindeki hava trafiğini görebilirsiniz, havadaki uçak sembollerinin yada ATC sahalarının üstlerine tıklayarak da kimlerin nereden nereye uçtuklarını görebilirsiniz.

Ek: Bu kadar merak edenler ve canlı görmek için sanal havacılık için yapılmış en iyi tanıtım videolarından birisinin link'i veriyorum:
Sanal Havacılık Video

Sadece Okan Bey değil başka arkadaşların da bilgilenmesi için özelden değilde topic'e yazmaya devam ediyorum. Model trenle ilgili olmayan bu konu hem de bu "merhaba" topic altında uzuyor, rahatsız olunuyor ise lütfen bildiriniz.

Saygılarımla,
« Son Düzenleme: Mayıs 15, 2007, 15:14:48 Gönderen: Melih »
Melih Uçar
Ýzmir