Gönderen Konu: makaslar  (Okunma sayısı 4011 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

avsalı

  • Ziyaretçi
makaslar
« : Aralık 25, 2006, 23:29:48 »
selam herkeze daha önce erkut abiye de danıştım ama burda bir konu açmamı önerdi. bir kaç değerli arkadaşımda görüşlerini bildirdi belki sözü olan başka arkadaşlarda vardır. ben 250 ye 150 bir diorama planlıyorum yanlız loko seçimin de biraz karmaşa yaşadım o yüzden üç ayrı set çalıştırmak istiyorum üçünüde piko olarak karar verdim ama bu setler digital değil üç ayrı hatta üç ayrı set çalışacağı için makasları nasıl kontrol edeceğim.digital olmayan setlerde makas değişimini manuel mi yapacağız. makas konusunda tıkandım kaldım . birde ışıklandırma var.ayrı bir güç ünitesi üç adet set için üç adet güç adaptörü ve makas kontrol üniteleri biraz karıştım .

ctekin

  • Ziyaretçi
Ynt: makaslar
« Yanıtla #1 : Aralık 26, 2006, 11:54:38 »
avsalı selam,

ben de başlangıçta senin gibi ayrı (izole) setler düşünmüştüm ama detaylara girince bunun biraz anlamsız olduğu ortaya çıktı.

şimdi uygulamayı şöyle yapmaya karar verdim. iki izole set olacak. bir tanesi hem digital hem analog çalışabilecek, diğeri DC olacak.

bu durumda makaslar en son düşüneceğin şey olmalı ama aklında olsun bu derece büyük bir kurguda manuel makasla uğraşman mümkün değil (tahminen 10 - 15 makasın olacak, belki daha fazla); yani başa çıkmak zor onun için elektrikli makas kullanımını düşün.

bir de şunu göz önüne almanı öneririm: her ne kadar şu anda düşünmüyorsan da ileride (1- 2 yıl sonra) mutlaka digital isteyeceksin. çünkü hem fonksiyonları artıyor hem fiyatları düşüyor. demek istediğim kurgunu mutlaka geleceğe göre tasarla.

makasları dert etme; illa ki öyle yada böyle hallolur, ancak kurgundaki temel unsurları daha çok düşün.

umarım yardımcı olur,

cem.

mali87

  • Ziyaretçi
Ynt: makaslar
« Yanıtla #2 : Aralık 26, 2006, 12:35:44 »
  Evet bende Cem beye katılıyorum Ömer iyi bir setle başla derim saygılarımla.

  mali...

avsalı

  • Ziyaretçi
Ynt: makaslar
« Yanıtla #3 : Aralık 26, 2006, 14:02:22 »
sizin görüşleriniz gerçekten çok işime yarıyor. bu işe başlamadan önce sizinle bir iki ay mesajlaşacağız sanırım . :) birde ilkkez bir diorama yapacak olmam ve karmaşık bir sistem seçmiş olmam beni düşündürüyor açıkcası ilk dioramamaı yapıyorum 250x150 ebatlarında ve üç değişik set çalışacak gerçi hepsi DC ama gözümde büyüyor.makaslar hatlar güç üniteleri aydınlatmalar tüneller köprüler binalar arazi bitki örtüsü insan figürleri v.s. ama okadar açımki bu konuda eşimden izin alabilsem salonu bu işe tahsis edicem nerdeyse :) yani ne bilim açıkcası sizden öğrendiklerimin dışında hiçbirşey bilmiyorum .uzun bir süreç ama çok meraklıyım ve başaracağıma inanıyorum .sabırlıyımdır. yardımlarınızı esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum.