Gönderen Konu: Trans Sibirya  (Okunma sayısı 3989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uygur

  • Ziyaretçi
Trans Sibirya
« : Nisan 20, 2007, 21:08:41 »
  Bilindiği üzere Trans Sibirya demiryolu şu anda dünyanın en popüler hattı.Moskova, Vladivostok arası,11 gün civarında süren,halihazırda dünyanın en muhteşem tren seferlerinden birisidir.Epeydir hayalini kurduğum bu geziyi bu sene gerçekleştirmek niyetindeyim.İnternetten biraz araştırdım,yine de forumdaki arkadaşlardan, tecrübesi veya bu hususta acente bilgileri haricinde bilgisi olanlar varsa ,bu bilgileri bekliyorum.Sevgilerle.

ktuzunalp

  • Ziyaretçi
Ynt: Trans Sibirya
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2007, 18:01:44 »
Yahoo Trenler grubuna da sorabilirsiniz, meraklıları olduğunu tahmin ediyorum, hatta vardı diye hatırlıyorum.

uluozgur

  • Ziyaretçi
Ynt: Trans Sibirya
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2007, 10:34:54 »
Uygur Bey,

Transsibirya hattının tamamını değil (sadece Perm Ekaterinburg arası 6 saat) ama Rusya'da pek çok yönde de tren kullanan birisi olarak bir kaç deneyimimi paylaşmak istedim.

1. Rus Demiryolları son derece keyifli ve rahat yolculuk yapılan hatlar. Her taraf çok güzel ormanlarla kaplı olduğu için manzara genelde çok keyifli oluyor.

2. Trenlerin güvenliği konusunda problemler var. Yani yanınızdaki eşyalarınıza dikkat edin. Özellikle elektronik eşyalar tehlikeli. Kompartman içindeyken mandal ile kilitleme yapıp uyumanızda mahsur yok ama dışarı çıktığınızda içeride değerli eşya bırakmanızı tavsiye etmiyorum.

3. Yataklı vagonlarda 4 kişilik ve 2 kişilik kompartmanlar mevcut. Tek kişi gidecekseniz 2 kişilik kompartmanda 2 kişilik bilet alarak seyahat etmenizi tavsiye ediyorum. Aksi takdirde yanınıza herhangi birisi binebilir. 2 kişiliklerin de trenden trene değişen standart ve lüks tipleri var. Lüks tiplerde kompartman içinde LCD TV ve video yayını var. Hatta "adult" içerikli yayınlar bile mevcut. :)

4. Genelde uzun yolculuklarda kahvaltı servisi vagon görevlisi tarafından yapılıyor. (sorup öğrenebilirsiniz) Uçaklardakine benzer şekilde kraker-peynir-tereyağ-salam (domuz)-meyveli yoğurt vb. menüden oluşan bir plastik kutu içinde sunuluyor. Çay-kahve-sıcak su ihtiyacınızı ise her vagondaki kondüktör-görevliden 24 saat düşük ücretle temin edebiliyorsunuz.

5. Benim bindiğim hiçbir kompartmanda lavabo veya WC yoktu. Mutlaka vagon içindekini kullanmanız gerekiyordu. (11 günlük yolda ne olur bilemiyorum)

6. Restoran vagonları benim ağız zevkime göre tam bir felaketti. Sadece domuz eti ve nadiren de balık bulunan bir menüleri vardı. Fiyatlar nispeten ucuzdu. Alkol ürünleri tamamen bol ve ucuz.

7. Dil. Kimse ingilizce bilmiyor. Rusça bilmeden veya bir tercüman olmadan anlaşmanız çok zor olacaktır.

Umarım faydalı olmuştur.
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2007, 11:07:33 Gönderen: uluozgur »

uygur

  • Ziyaretçi
Ynt: Trans Sibirya
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2007, 19:27:59 »
Özgür'cüğüm dediğin gibiyse yandık.Fakat senin bindiğin Transsibirya değil.Benim dediğim bu sefer, uçaklar hariç 15.000 USD kişi başı ücreti olan,yemeklerde havyar,şampanya servisi yapılan ,fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla lavobo muslukları bile altından yapılmış! muazzam lüks vagonlarla yapılan bir seyahat.Bir nev'i çağdaş Orient Express.Zaten aralarda yolcu alma mevzubahs değil.İnternetten araştırmalarım bu meyanda.6 ay kadar bekleme süresi var dediler.Şimdilik bekliyoruz.Sevgilerimle.

uluozgur

  • Ziyaretçi
Ynt: Trans Sibirya
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2007, 09:30:58 »
Uygur Bey,

Sizden sonra bende bir araştırma yaptım. Gördüğüm kadarıyla iki tür alternatif var.

1. Alternatif: Rus demiyolları ile Moskova-Vladivostok veya Moskova-UlanBatur.
2. Alternatif: Çin Demiryolları ile Moskova-Pekin

Bahsettiğiniz lüks vagonlar (tek kişilik oda-oda içinde banyo-vb.) sadece Çin Demiryollarında (2. alternatif) mevcutmuş. Benzer şekilde yemek vagonu da son derece güzelmiş  ;D. Bir de bu hatta dediğiniz gibi ara duraklar yokmuş. Zaten ben de böyle bir treni kullanmadım.

Benim bahsettiğim ise 1. Alternatif. Ben hem Moskova-UlanBatur hattı treninini, hem de Moskova-Vladivostok hattı trenini Perm-Ekaterinburg arasını geçmek için 4-5 kere kullandım. Bu standart hatları kullanırsanız benim dediğim durumlar geçerli. Ancak belki sadece turistik olarak sizin bahsettiğiniz özellikte vagonlar ile seferler yapılıyordur ama ben internette bulamadım.  :(

Rus demiryollarını kullanarak bulabildiğim en detaylı sitelerden biri http://www.transsib.ru/Eng/catalog.htm

Umarım faydalı olur.