Genel Konular > Planlar, Resimler, Projeler

Taşınabilir Diaroma

(1/5) > >>

copen:
Arkadaşlar gerek yer sorunu gerek hanımın muhalefeti sebebiyle taşınabilir küçük bir diaroma yapabilmek için bazı sorularım/fikirlerim olacak ? Aslında diaromada denemez platform belki. 
öncelikle
1- blast malzemesinin diaroma plakası yatay çevrilince dökülmemesi ile ilgili ne yapabiliriz? Internetten araştırdığım kadarı ile sprey yapıştırıcı ile yapılabilir gibi geliyor ama oldukça zahmetli yani önce bir tabaka surup uzerine duzgun bir sekilde serpilip sonrasında bir tabaka daha sıkılması vb - ayrıca malzemenin parlaması /ıslak gorunmesi gibi bir sonuc cıkıyor, baska ne yapılabilir acaba ?
2- Blast malzemesini diyelimki sprey ile yapıştırdık ve sonuctan memnun kaldık rayları nasıl koruyacağız yapıştırma işleminde maske yapsak ray aralarına dokeceğimiz blast plaka yana yatınca tekrar diaromanın icine dokulecek ??? 
3- Elektirik tesisatı vb değişkenler için yapıların/doğa sekillerinin sabitlenmesi daha sonra olabilecek değişiklikler ya da deformasyonlar için geri donulemez bozukluklar cıkarır mı?
ve
4- boş bir hayalin pesinde mi kosuyorum :))

deneyen bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa fikirlerini bekliyorum teşekkür ederim, cok selamlarımla
not: yazdığımı okudumda sanki biri kovalarsa diaromamla beraber kacabileceğim diaroma istiyormusum gibi geldi neyse :))

koraycenan:
Merhabalar yer sıkıtısı ve hanım muhalefeti hepimizin ortak noktası :) gelelim sorunuza ne kadar yapıştırsanızda yan cevirince mutlaka dökülmeler , ağaç ve evlerde kırılmalar düşmeler meydana gelmesi oldukça muhtemel heleki ev temizliği sırasında hasar alması cok muhtemel :) Benim fikrim pek pratik olmayacağı yönünde. Forumda çeşitli bu sorunu aşmaya çalışan makara sistemiyle çalışan ve tavana çekilen, çek yat altına yapan modelci arkdaşlar var. Ama hepside yatay duryor dikey hiç rastlamadım. Kolay gelsin .

Naci:
KURGU YAPIMINDA İMKANSIZ DİYE BİR ŞEY YOKTUR. İSTENİRSE HER ŞEY YAPILIR. BEN YAPTIM ÇÜNKÜ. YERSİZLİK NEDENİYLE KURGUYU DUVARA YASLAMAK İYİ BİR ÇÖZÜMDÜR. BALASLAR DAHİL HİÇBİR ŞEY DÜŞMEZ. BAL ASTIN NASIL YAPIŞTIRILACAÐINA DAİR HATIRLADIÐIM KADARIYLA DERNEK ÜYESİ İHSAN GÜDER BEYİN BİR ÇALIŞMASI VAR. ONU SİTE İÇERİSİNDE BULABİLİRSENİZ SORUNU ÇÖZEBİLİRSİNİZ. BULAMAZSANIZ BEN SİZE ANLATABİLİRİM. BEN YAPTIM. ÇOK BAŞARILI OLDU. ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLERİM...

CAN:
Merhaba,

Yaklaşık on gün sonra balastlama yapacağım. Gelip bakabilirsiniz. Doğru düzgün yaparsanız, kurgunuzu tersine çevirip tavana bile asabilirsiniz, dökülmez.
Ben astım, dökülmüyor.

0 533 2509439

Selamlar,

Can

c.doğan:
Merhaba.
İki parçalı portatif kurgu çalışmamı evvelce sizlerle paylaşmıştım.
İyi yapıştırılırsa ilk başta bir kısım dökülüp elenen balastlardan sonra hiçbir şey yerinden oynamaz.Bizzat denedim ve uyguladım.Tutkalı biraz koyu atarsanız iyi olur.Çok sulu atmayın.Birde damlalıkla tek tek aralara akıtırsanız çok sağlam oluyor.Sonradan ince zımpara ile raylardan geçin tertemiz olur.Problem çıkmayacaktır.

Üyelerimizin diaroma çalışmaları bölümünde Doğan ür sayfasında çalışmamın tamamını bulabilirsiniz.Umarım sizin için bir faydası olur
Link koymaya çalışacağım
Esenkalın,başarılar
Doğan

http://modeltrenciler.com/forum/index.php?topic=5645.0

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git