Genel Konular > Koleksiyonerlerin Köşesi

Sächsische II K

(1/2) > >>

Ferda:
Değerli Dostlar,

Belki birçoğunuz biliyordur ama ben hem modelini hemde gerçeğini (tabii ki de resimlerden :)) ilk defa gördüğüm ve çok ilginç bulduğum için paylaşmak istedim. ( bu konu daha önce açıldıysa kusura bakmayın)

1869-1918 yılları arasında Saksonya Krallığı Devlet Demiryolları'nda (Königlich Sächsische Staatseisenbahnen-Royal Saxon State Railways) kullanılmış bu lokomotifler, markiz arka duvarları sökülmüş iki tane I K 'nın birleştirilmeleriyle meydana gelmişler ve II K adını almışlar.

Sevgiler

Ferda



 






koraycenan:
Süper bir lokomotif Ferda Abi bir ikikez gördüm bu modeli herhalde çift yönlü kullanılmak için bulunmuş bir yöntem olsa gerek ama pek kullanışlı olmamışa benziyor :))

trencinuh:
Bu arada lokomotif hoşuma gitti.

Okan:
Ferda yine ince yerden bir konu çıkarmışsın, eline sağlık,

Resimler çok güzel.

Bunların Almanya'da da olduğunu(hatta şöyle esprili laf edeyim kıta Avrupasında da kullanıldığını) sayende öğrenmiş oldum. Benim bildiğim İskoç bir mühendisin adıyla anılan Fairlie buna benzer bir model.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fairlie_locomotive

2008 veya 9 da Roco HOe olarak modelini yapacak diye duyurdu ama hiç görmemiştim. Bu linkte kötü bir model var

İçimden bir ses Koray beyin hemen brass olarak takibe başlayacağını söylüyor, bu modelden Bostancı'daki hücre model evinde olmadığını da hatırlatalım...

Bu ise güzel olan gerçeği


Paylaşımın için teşekkürler.

koraycenan:
Okan Bey o ses doğru söylüyor  ;D bakalım kısmet diyelim bellimi olmaz.... Tabi Kemal Abimde olmaması ayrı bir heyecan uyandırıyor insanda :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git