Genel Konular > Koleksiyonerlerin Köşesi

Mutlu Son

(1/6) > >>

kemalomay:


Tahminen bir yıl önceydi bir yerlerde Garratt tipi loko görmüş ,” vaaaay bundanım yok “ diyip ebay da araştırmaya girmiştim. Birkaç tane buldum ama fiyatlar 800 ile 1000 dolar arası. kamera şakası gibi yani.

Sonra İngiltere de bir dükkânda sıfırını buldum, Tanrım hem de 300 sterlin. İçimden ” ulan bu ebay da amma sahtekâr var yahu, yenisi 300 sterlin, kullanılmışı 800 dolar “ dedim. Hemen sipariş verdim, kimseye haber etmedim ki gelince hava 1500 olsun.

10 gün sonra paket geldi. Aslında kutuyu gördüğümde bir gariplik olduğunu sezdim ama asıl kutuyu açınca guuuuuurk oldum. Ne gördüğüm aşağıda.













Yüzlerce metal parça, garip bir yapım kılavuzu, az ısıda eriyen lehimle yapılacak korkunç bir kit. Benim ebay da 800-1000 dolara gördüklerim yapılmış olanları imiş. Herifler insaflıymış bile be, ben bunu yapsam 50.000 dolara satarım vallahi.

Acıya biraz alıştıktan sonra aklıma Ufuk geldi, adam plastik maketlerin ustası. Ama bu metal. Ya huysuzluğu tutarsa yapmazsa, ya “ buna para mı verdin aklına şaşayım “ derse.

Sonra , “ tamam “ dedim “ Nedim’e vereyim o da bunu yapabilir ama 2026 da başlar, 2032 de teslim eder.

Ben yapsaaaam, bittiğinde Garratt yerine muhtemelen Gavat olur.

Kutuyu dolaba kaldırdım, veeeeeeeee , 10 gün önce mucize oldu. Ufuk bendeydi ve ebay’ı dolaşırken Model loco markalı metal setleri gösterip “ aslında bunlardan bir tane alıp yapmak lazım, nasıl olduğunu merak ediyorum “ dedi.

Kalkıp kutuyu getirip önüne koydum.

Yapacak , bence 1 sene sürer ama önemi yok yapsın yeter.
Ufuk daha önce çok güzel çalışmalar yaptı ama , o da bizim forumdaki üyelerin çoğunluğu gibi resimleyip paylaşma özelliği olmayanlardan.
Ben arada bir resmini çeker siteye koyarım.

Bu arada Garratt hakkında size bilgi vereyim , bu lokoları Hüseyin Garratt isimli yarı Türk yarı İngiliz bir mühendis tasarlamış.Adam Türk olduğu için tabi rakıyı biraz fazla seviyo,bir gece kafası iyiyken bu tasarımı yapmış ,tenderin su deposu vs hepsinin yeri karışmış tabi o kafayla , amaaaaa  İngilizler bayılmış ve çok değişik buldukları için hemen yapmışlar.

Arkadaşlar , ben bunun doğrusunu bilmiyorum ve ortaya kıtır atıyorum birileri doğrusunu araştırıp yazsın diye ,aynı Kittel olayında olduğu gibi yani.Biraz araştırma yapın hepimiz öğrenelim.Galiba Okan bu konuda bir zamanlar yazmıştı ama nerde kim bilir o yazı .Selamlar sevgiler….

CAN:
Kemal bey kardeşim merhaba,

Yazınıza da bayıldım, aldığınız modelede. Tam benlik bir kit bu. Belki bende bir tane edinirim. Tabii bunu yapmak üzere bana verse idiniz torunum bitmişini torununuza teslim ederdi. Dolayısı ile Ufuk bey bence daha hızlı bir çözüm. Yine de görmek isterim doğrusu. Güle güle kullanın.

Selamlar, sevgiler,

Can

MEHMET erdoğan:
Kemal bey hayırlısı olsun ne diyeyim.gerçekten işin baya zor.ama şu gerçek bitirince harika bir model ortaya çıkacağı.gün gibi aydınlık.yapım aşamalarını sabırsızlıkla bekliyoruz.selamlar.

Okan:
Kemal abi hayırlı uğurlu olsun, ama bunun neresi mutlu son, daha tünelin ucu bile görünmemiş, bu yüzlerce metal dediğin parçayı kabul yapsa yapsa Ufuk yapabilir ama ne kadar sonra olacak merakla bekleyeceğiz, Nedim için haklısın 2026da bile başlayamaz daha sırada BR55 var belki 2055de buna başlayabilirdi...

Bu arada ben Garratt ile ilgili ne yazmışım(yazmışmıyım?) bulamadım ama 1954-1956 arasında bu modelden 150 adet üretildiğini buldum.

Bir de bu linke Ufuk'la beraber bakarsanız yakın geleceğiniz hakkında ipuçları bulabilirsiniz, İngiliz Modelrail forumunda Doug Teggin deneyimlerini fotograflarla paylaşmış, metaller de güzel görünüyor, tertemiz, pırıl pırıl  ;D ;D ;D

http://www.modelrailforum.com/forums/index.php?showtopic=6596&st=0

Diğer taraftan bitirilmiş RTR modellerin fiyatlarını gördüm, başka kimse görmesin  :o  :o  :o

kemalomay:
Okancım , link için sağol , Ufuk kiti incelemiş ve " yarın akşam gel beraber başlayalım " dedi.
Adam 750 parçalık maket yapmış zamanında , bunda ise sadece 400 parça varmış , hiç korkmadı yani.

Bugün Jimmy Cem aradı ve setin yapılmışının DJH de 1500 sterlin olduğunu söyledi.Ben alırken farketmemişim yapılmışı olduğunu ya da belki o zaman yoktu,zaten görsem bunun kit olduğunu anlardım.

Neyse her işte bir hayır vardır derler , bence bu gerçekten mutlu son oldu, çünkü ben bunu almanın vahim bir hata olduğunu düşünüp kaldırmıştım  , ama şimdi çalışma ihtimali var.Ufuk onu kısa zamanda yapar bence.

Senin bir Garratt yazısı yazdığını hatırlıyorum , bence onu yine sen bulursun.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git