Model Trenciler Kulübü

Markalar, üreticiler => Genel Bilgiler, Kataloglar, Montaj Kılavuzları, Kaynak Dosyalar, Diğer markalar v.b. => Piko => Konuyu başlatan: Okan - Nisan 01, 2007, 09:31:33

Başlık: Piko BR55
Gönderen: Okan - Nisan 01, 2007, 09:31:33
Bu bana rahmetli babamın 1979 yılında ilk aldığı tren setinin lokomotifi. Çocukluk yıllarında bolca! kullanmaktan bozulmuştu daha sonra aynı lokomotifi ikinci el olarak buldum ve aldım. Aşağıda onun küçük bir filmini paylaşıyorum.

Şimdikileri bilmiyorum ancak eski doğu alman Piko üretimi olan bu lokomotifin içndeki bütün dişliler ve dişlilerin yatakları plastik. Bu filmdeki lokomotifin de dişlilerden sorunu var, ileri giderken oldukça zorlanıyor, geri gidişlerde ise daha iyi hareket var. Öneriler varsa memnuniyetle...

Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: SERHATPA - Nisan 04, 2007, 16:18:20
 Okan Bey ,

   Sizin Br55' deki sorunun aynısını, yeni aldığım 2.el Piko BR56' da da yaşadım.  Br56' yı ilk denediğimde,acaba motorunda mı bir sorun var diye endişelenmiştim ve motoru çıkarıp, tek başına test ettim, sorunsuz ve hızlıydı. Sonra da plastik dişli gurubuyla denedim, hızında bariz bir azalma oldu. Netice itibariyle, plastik dişlileri değiştirmeyi düşünüyorum yerine metal dişlileri nasıl temin edebilirim bilmiyorum ?. Bu arada dişlilerin (enlemesine) boyununda dar olması gerekiyor. dişlilerin temas alanı genişledikçe, hızı da etkiliyor. İşin ilginç tarafı, düz hat üzerinde hızlanması iyi giderken, virajlarda hızı düşüyor. Diğer taraftan tekerleklerindeki lastiklerde yıpranmış olduğu için (ara ara) çekişte patinaja geçiyor.

1- Motor sağlam, sorun plastik dişli gurubu,
2- Tekerleklerdeki lastiklerin değişmesi,
3- Metal dişli gurubu temini.
4- Decoder takılması,( daha şık olur),

Bu arada sizin BR55' de decoder var mı?, benim BR56' ya decoder takmak istiyorum, ama yer sorunu olur mu? ( tender içinde ), ya da lokunun içine yerleştirip kablolarını teneder içinde birleştirebilirmiyim?

                                         Serhat
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: abdusta - Nisan 04, 2007, 16:22:02
SERHAT bey
size tavsiyem aşama aşama deneme yapmanız.
öncelikle tekerdeki lastikleri degistiriniz..
eger çekişte düşme varsa sonra ikinci aşamayı yaparsınız

saygılar a.usta
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: SERHATPA - Nisan 04, 2007, 16:32:48
A.ustam,

   Okan Beyin belirttiği gibi hızı öne gidişlerde azalan ve geriye gidişlerde artan, bir durumu var. Dediğim gibi tek başına motoru denedim, çok hızlı, dişli gurubunda ise hız düşüyor. Yani sorun tek başına, lastiklerinde değil.

                       Serhat,

Not : Tavsiyenize uyacağım, ;) :D
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Okan - Nisan 04, 2007, 17:12:19
Merhaba Serhat bey,

Piko BR55in içini eski yıllarda çokça karıştırıyordum, ancak yanıtlarım umutlu değil.

Bendekilerde decoder yok, kazanın ön kısmına doğru tekerlek üstü boş decoder sığdırılabilir diye düşünüyorum, ancak şasi-motor izolasyonu oldukça uğraştırıcı olabilir, hatırladığım motor şasiden alıyor ve kömür pabuçlar vardı. Açıkçası bu uğraşa giremem diye düşünüyorum, belki Nedim beyden yardım alabiliriz.

Plastik dişlileri metal ile değiştirmek verimli olabilir mi şüphelendim, zira benim BR55lerin dişlilerinin yatakları da plastikti ve kırılmıştı, metal dişli ile gerilim/tork(hangisi doğru) daha net artacağından mil üzerinden dişli yatağını daha kolay kırabilir mi diye endişelendim. Sizin BR56nın yatakları nasıl ? Yatak derken dişlinin üzerinde olduğu metal çubukların girdiği iki yandaki oyuklardan bahsediyorum.

Virajlarda yavaşlamayı aynen yaşıyorum, en uzun yarıçaplı dönüşlerde bile yavaşlıyor.

Tender içini hiç açmadım bir fikrim yok, ancak kullanılabilir durumda ise decoder ve hatta hoparlör için olabilecek yegane seçenek. Kabloları uzatma konusu sorun olmayabilir ancak kabloların motora ulaşması ve izolasyon dediğim gibi uğraştırıcı.

Ancak benim anlamadığım, geri giderken neden bu sorun olmuyor gayet güzel gidiyor, ancak ileri giderken dişlilerin taradığını hissedebiliyorum. Bir yorumunuz var mı?
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Nedim - Nisan 05, 2007, 08:35:24
sevgılı dostum serhat bey,
sız bu loko hıc soktunuzmu veya yenıden bır baglantı yaptınızmı..
sasi-motor ızalasyon yalıtım yapılması sorun degıl.. yalıtım yapabılecek degısık cesıtlerde
maddeler sozkonusu.. ancak tabıkı bır tecrube etmekte herzaman yarar var..
aslında loko gormeden bır sey soyleyebılmek mumkun degıl.. ancak gerı gıdıslerde hızlanmasına bende sasırmadım desem yalan olur.. suan benım elımde bır tane pıko kendınden tenderlı buharlı var motor yanmıs ve dıslı yatakları kırılmıs. uzerınde calısmaktayım.. bakalım hasta ıyı olacakmı..
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus..
 
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: SERHATPA - Nisan 05, 2007, 08:56:53
  Okan Bey, günaydın,

   Bahsettiğiniz sorunlara, ben de sizin gibi çözüm arıyorum, Tabii ki bunu bir sıraya koyarak bu işi yapıyorum. A.Ustam'ın dediği gibi aşama aşama, İlk önce tekerlekteki lastikleri elden geçirmek gerekiyor. Tekerlek çapına göre lastikler standart mı bunu bilmiyorum, bu hafta sonu araştıracağım ( Hobbytime ' da Piko satıyor.,yedek parçaları inceleyeceğim). Dişli grubuna gelince, şayet mil yataklarına uygun metal  dişli grubu bulursam değiştireceğim, Dediğim gibi tenderin içini açtığım için sorunun az çok neden kaynaklı olduğunu görebildim. Plastik dişlilerin ağız kısımları fazla etli, biraz güç verince, temas yüzeylerinde, aktarım kaybı oluyor ( atlama yapıyor). Diğer taraftan, motorun dişli yönü yatak yönü olarak tenderin arkasına doğru verildiği için, geri gidişlerde gücünü ilk olarak , ilk temas ettiği tekerlek dişlisine veriyor ( bir nevi önden çekişli otolar gibi), Bu yüzden çok güç kaybı olmuyor, ama öne doğru gücünü verirken, aradaki birçok dişli gurubu, bu sırada problem çıkarıyor ve gücü zayıflatıyor. Sorun da burdan çıkıyor,(plastik dişli gurubu).Okan bey, şu ana kadar tesbit ettiğim sorunlar bunlar, bu arada dönüşlerde ki yavaşlamada, Loko kazanının bulunduğu bölümdeki, tekerlek ve biyellerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Dönüşlerde sıkışma ve takılma sorunu olduğunu gözlemledim. Buna da bir çözüm bulmaya çalışacağım. Biraz beyin jimnastiği yapmanın zamanı geldi gibi. Çok çalışmam gerekiyor, çoook  :D :D


                                        Serhat

Not : Decoder konusuna şimdilik girmiyorum, ilk önce yukarıdaki sorunları çözmek gerekiyor. Decodere' de bir yer buluruz gibi geliyor.
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: SERHATPA - Nisan 05, 2007, 09:04:35
 Nedim Bey, günaydın,

  Notunuzu şimdi gördüm, Şu an bahsettiğim sorunları gidermeye, yönelik çalışıyorum. Henüz hiç bir ekleme veya değiştirme yapmadım. Hocam biz bu hastalarımızı elbirliğiyle ayağa kaldırıp, (eskisinden  daha güçlü olarak) ,tekrar raylar üzerinde göreceğiz, MERAK ETMEYİNİZ.  8) 8)

                                Serhat
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Okan - Nisan 19, 2007, 20:10:04

Benim PIKO BR55in yakın çekimleri, Nikon Coolpix-Macro özelliği ile. Nedim ustaya gitmeye vakit bulabilirsem canlanacaklar...

Not Eskitmeler doğal vitrin tozlandırma yöntemi ile yapıldı, özel bir emek sarfetmeye gerek olmaksızın uzun süreli bekleme yöntemi seçildi.  ;D

(http://img63.imageshack.us/img63/5857/img20070408123506kx2.jpg)

(http://img63.imageshack.us/img63/4418/img20070408123731rt6.jpg)
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: SERHATPA - Nisan 20, 2007, 14:14:55
  Okan Bey,

  Br55 ile Br56' nın gidişte yaşadığı sorunun kaynağını buldum. Tender ve dişli aksamı değil, tam tersi lokonun ön kısmındaki biyel aks bölümünden kaynaklanıyor.Sorunun kaynağını buldum da, sorunu nasıl halledebilirim onu bulamadım ??? ??? :-[


                                   Serhat
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Nedim - Nisan 25, 2007, 14:37:26
sevgılı dostum okan (obıvan),
pıko br55 ana bakım loko depoda ıyıye dogru gıdıyor.. hergun bır hastalık vırus yok edılıyor..
3 parca olceklenerek montaj yapıldı.. sanırım bu babandan sana hedıye olan loko hepsınden daha aktıf calısacak..
sevgı ve saygılarımla..
nedım kus..

(kopan buhar borusunun tamır olmus durumu)
(http://img483.imageshack.us/img483/7403/newdscn0186kk6.jpg)

(bu saglam vazıyette olan bır baska br 55)
(http://img150.imageshack.us/img150/5782/newimg20070408123731rt6gh4.jpg)

(kaybolan nal seklındekı teker dıngıl tutamagı)
(http://img150.imageshack.us/img150/7929/newdscn0176gi2.jpg)

(alt ana govde baglantı papuc)
(http://img150.imageshack.us/img150/5245/newdscn0184qn5.jpg)
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Okan - Nisan 25, 2007, 15:25:39
Ne kadar teşekkür etsem azdır emeklerine.

Ellerine sağlık, dijital soketli süper olacak...

Teşekkürler.

Okan
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Nedim - Nisan 25, 2007, 15:30:37
sevgılı dostum okan (obıvan),
bır ara tender kısmınıda bırakır ısen memnun olurum.. belkı tender ıcerısıne koymamız gerekebılır decoder soket ayaklarını daha mantıklı olabılır dıye dusunurum sımdılık..
ayrıca motor canavar gıbı calısacak yeterkı o erıyen plastık kısımları bır duzelteyım..
gerısı lokonun ısı.. rampada cıkması.. baktık kı rampa cıkmıyor hemen tender ıcıne bır motor ılavesı.. ;D
sevgı ve saygılarımla..
nedım kus..
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: SERHATPA - Nisan 25, 2007, 15:56:04
 Nedim Bey,

   Hocam Br55'i mobilize etmişsiniz ,tebrikler.Acaba benim BR56' ya da bir el atarmısınız ? diyorum. Tender bölümünü toparladım ( hiç bir sorun yaşamıyorum, tıkır tıkır çalışıyor), fakat ön taraftaki biyellerle ve akslarla, olan sorunumu çözemedim.Düz hat üzerinde düzgün giderken virajlarda ya sağ tarafı, ya da sol tarafı kilitleniyor, bir yerlerinden kasma mı yapıyor ? anlayamadım. tek tek parçalara ayırdım, kontrollerini yaptım, fakat yine de sorunu çözemedim.Bir öneriniz var mı? Yoksa hastayı dekor olarak depoya çekeceğim.





                                           Serhat,
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: glyond - Nisan 26, 2007, 00:18:17
evet nedim abicim sende yoğunsun bu aralar galiba, en son fotoğrafları gönderip bizi bir heveslendirdin sonrada kaldı abi merakla bekliyoruz
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Nedim - Mayıs 25, 2007, 07:15:28
sevgılı dostlarım,
uzun bır aradan sonra nefes alabıldıgım su gunlerde hepınıze tekrar merhaba..
ıslerımın donemsel olarak yogunlasması nedenı ıle yapım onarım bakım ıslerıne ara vermiş ıdım.. malumunuz bakım onarım bekleyen bırcok loko dan sevgılı dostumuz okan bekatlı nın pıko br55 buharlı loko bakım ıslemlerınde bır kademe daha yol aldım..
oncelık ıle motorun govde ıcınde ve komur yuvalarındakı dagılma ve sıkıntı ortadan gıderıldı.
sonrasında kazan uzerınde yer alan ve cok oncelerde yerıne duzgun monte edılmeyen merdıven ıle makınıst bolumu sol taraf altında yer alan buhar boruları tamamlandı.. anlatımdan dolayı ne olur kusura kalmayın. ozellık ıle teoman bey dostumuzdan ozur dılerım, kendılerının ortaya koydugu anlatım tarzına hala yetısemedıgımden dolayı....
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus..

(http://img526.imageshack.us/img526/6640/pkobr55motordsblok01al4.jpg)
** dagılmıs motor blok sabıtleme ıslemı uygun bır plastık parcasının olcumlenerek kesımı sonrasında daha ıyı yapısabılmesı adına yuzeyler zımpara edıldı. tamıya extra thın yesıl kapak ve faller expert plastıc cement kullanılarak (her ıkısıde plastık cımentosu olarak bılınmekte) yuzeyde saglamlık yaratıldı.. tum onarım ıslemlerı bıttıkten sonra govde rengıne boyanacak. 
(http://img526.imageshack.us/img526/629/pkobr55motordsblok02tw2.jpg)

(http://img406.imageshack.us/img406/2729/pkobr55motorcblokxn3.jpg)

(http://img442.imageshack.us/img442/8388/pkobr55motorkomuryuvalabn1.jpg)
bakır malzeme olan vede dagalmıs durumdakı komur yatakları uzerınde legım atıkları bulundugundan ayrı bır yerde ısıtılarak legım artıkları temızlendı ve dremel ınce tel fırca yardımı uzerınde kalan legım parcacıkları ve korozyon ıyıce temızlendı.. govde ıcınde yerlerıne oturtuldu ve yıne aynı yapıstırıcılar kullanılarak kurumaya bırakıldı. daha sonra govde ıcınde bır parca daha duzeltme ve dolgu yapılacak.
(http://img406.imageshack.us/img406/7708/pkobr55soltarafbuharbormm2.jpg)

(http://img442.imageshack.us/img442/9544/pkobr55soltarafbuharborgy1.jpg)

(http://img526.imageshack.us/img526/8193/pkobr55merdven01rp1.jpg)
** ana kazan 1. merdıvenının bakım oncesı durumu **
(http://img526.imageshack.us/img526/922/pkobr55merdven02jc4.jpg)
** ana kazan 1. merdivenının bakım sonrası durumu **
kopmus ve gelısı guzel yapıstırılmıs olan merdıven cıkartıldı zemınde kalan yapıskan atıkları temızlendı. yuzey tamıya extra thın ıle baska bır plastık parcasından zımpara yapılarak elde edılen plastık tozu fırca ucu ıle karıstırılarak orta kıvamda hamur halde defalarca surulecek sıfır hale getırıldı.. merdıven dıkkatlıce yerıne monte edıldı. eksık olan ust kıvrımlar yıne mınık plastık parcalar ıle dolduruldu..







     
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Okan - Mayıs 25, 2007, 08:50:40
Ustam ellerine sağlık, sonucu merakla bekliyorum....

Teşekkürler.
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: uzay - Mayıs 25, 2007, 11:47:50
nedim abi eline sağlık yine döktürüyorsun..
bu tip motorları digitale geçirmek doğru olurmu sence. yanılmıyosan şasiden elektirik alıyor.

enver
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Nedim - Mayıs 25, 2007, 12:28:25
sevgılı hobıdas dostum enver bey,
eger dıgıtal gecılecekse bu tur motorlarda haklısın.. saseden elektrık alıyor olması sorun degıl konu cozulecek. uygulamayı yapayım anlatım ve sunumda bulunacagım..
once su br55 bır ayaga kalksın ılk motor denemesı yapılsın gerısı kolay..
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus..
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 25, 2007, 12:37:26
Nedim bey, merhabalar.

İşlerinizin yoğunluğundan biraz nefes alıp tekrarar aramızda olmanızdan çok mutlu olduk.

Sizin de anlatımınız gayet güzel, yaptığınız çalışmalarda bilgilendirici nitelikte.

Samimi ve içten tavrınız ise en güzel anlatım biçiminizdir.


İyi çalışmalar dileklerimle saygılar, sevgiler.

Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: eraysarac - Mayıs 27, 2007, 19:48:36
Nedim bey (kaybolan nal seklındekı teker dıngıl tutamagı) banada 6 adet lazım.Acaba temin etme şansım varmı.Aslında ben bu lokoyu forumda yayınlayıp parçasını aradığımı belirtmiştim ama açıkçası bende sizin verdiğiniz resmi yeni gördüm.

http://modeltrenciler.com/forum/index.php?topic=887.0
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Nedim - Mayıs 27, 2007, 20:10:51
sevgılı hobıdas dostum eray bey,
sozkonusu pıko model lokolarda ozellık ıle buharlılarda yer alan nal seklındekı dıngıl tutamagı parcası resımlerı ınceledıgınızde goreceksınız tamamen farklı plastık bır parcadan el ıscılıgı ortaya konularak yaratılmıstır. Turkıye 'de bu ve buna benzer konularda yedek parcanın varlıgını pek duymadım.. yurtdısındada varmıdır detaylı bır sekılde arastırmadım. ama yenılerını uretmek mumkun..
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus..
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Okan - Mayıs 27, 2007, 23:22:25
Ya Nedim usta aşkolsun, neden öyle diyorsun, çok güzel karton nal dingil tutamağı yedek parçalarımız var, her ne kadar senin kalite standartlarına uymasa el emeğine yaklaşmasa bile bırak bizde biraz keyfini sürelim, hem şurda yirmisekiz yıllık karton tutamakların antika değeri vardır, gitti gidiyorda bile satabilirdik,ne olur gözünü seveyim... ;D

Ellerine sağlık tekrar, sevgiler...

Eray bey, bu umutsuz vakayı Nedim usta canlandırıyor, bunlar birleşme öncesi eski Doğu Alman Piko üretimi, Piko son yıllarda tekrar hayata döndü ancak bambaşka bir üretim planlamasıyla biraz daha fazla saldırgan pazarlama ile, açıkçası bazı modeller dışında iyi bir detay görmek çok mümkün değil, yedek parça olarak bu kadar eski modellere üstelik bu kadar iç bir aksam için bir şey bulunabileceğini sanmıyorum.
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: eraysarac - Mayıs 30, 2007, 17:45:07
İlk fırsatta size lokomotifi yolluyorum.Bana adres ve telefon bilgilerinizi ve yaklaşık maliyetini bildirirseniz sevinirim.Ayrıca plastik olmasını rica ederim.
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Nedim - Haziran 19, 2007, 23:15:00
sevgılı hobıdas dostum okan,
senin pıko br55 cok ama cok yakında dolu dızgın..
fotograflar ve bılgılendırme cok yakında..
vallahı sende sasıracaksın.. ama gondermıs oldugun fotolar cıddı
anlamda yardımcı oldular..
boyle gıder ıse bendekı fotograf ve senın gondermıs oldukların
ıle bırlıkte ıc-dıs aksam ve motor bakım onarımlara ait
cıddı bır arsıv olusmakta..
sevgi ve saygılarımla.
nedim kuş..
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Okan - Haziran 19, 2007, 23:23:39
Nedim usta bu akşam çok mutlu ettin heyecanlandırdın beni, merakla bekliyorum sonucu.

Ellerine sağlık teşekkürler.
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Nedim - Temmuz 30, 2007, 15:03:31
sevgili hobidaş dostum okan,
her iki lafın başında, her bir konunun içinde bir br55 kodlarını koyman nedeni ile..
yapmış olduğum eski çalışmalardan birkaç fotograflama yapıp koymak doğru olur diye düşündüm..
belki biraz seni oyalamış olurum.. sevgili dostum havalar sıcak olması nedeni ile maalesef istemeye istemeye çalışmalarıma ara verdim. malum mesleğimiz turizmde olunca bizim yogun bir dönemimiz olması nedeni ile gündüzleri de pek bakamıyorum..
yine önceki çalışmalardan birkaç detay..
malum senin komür yatakları yerine leğimleyerek koyduğun zımba telleri söküldü kömür yatakları temizlendi. en kısa sürede ugun ölçülerde 2 adet kömür kesip eyleme gecegegim. en önemlisi bana br55 geldiğinde üzerinde olmayan kömürleri itici işlevini yerine getiren yaylar bir şekilde oluşturuldu.. nasıl diye sorma bende bilmiyorum nasıl yaptığımı.. ama şu bir gerçekki senin bir başka br55 ten görüntülediğin fotografların çok ama çok büyük faydası oldu..
en son yapılan denemede ana tahrik millerinde ciddi anlamda donus eksenınde oynamalar vardı. onları halletmek uzere mıllerı tekraren yerlerınden cıkartıp cıft alısımlı (epoksı) yapıstırıcı ıle mıller yerlerıne oturtuldu. havalar biraz kendine gelir gelmez benım isler biraz hafifler hafiflemez. diğer aşamalara gececegim..
saygı ve sevgılerımle.
nedım kus..

(http://thumbnails.keepmyfile.com/36/1185792064df7a32.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/df7a321766107)  (http://thumbnails.keepmyfile.com/36/11857921191698ec.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/1698ec1766108)  (http://thumbnails.keepmyfile.com/36/118579231466741f.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/66741f1766205)  (http://thumbnails.keepmyfile.com/36/1185792475ea5c2f.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/ea5c2f1766208)

(http://thumbnails.keepmyfile.com/36/11857925674fdda7.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/4fdda71766288)  (http://thumbnails.keepmyfile.com/36/1185792640d36177.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/d361771766308)  (http://thumbnails.keepmyfile.com/36/11857926964313e0.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/4313e01766309)  (http://thumbnails.keepmyfile.com/36/1185792787a8241f.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/a8241f1766310)









   
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Okan - Temmuz 30, 2007, 15:19:07
Ustam, eline sağlık, gözüne kuvvet,

Yayları çokça konuşmuştuk, benim zımba tellerinden sonra kıyas kabul etmez, ölçüleriyle birlikte yazınca çok daha çarpıcı oldu. Bravo diyorum, el sanatı bu demek. Buna artık sesli decoder şart olma yolunda gidiyoruz, umarım yapıştırıcıların sonucu da beklediğin gibi olur ve canavarı rampada koştururuz, arkasında kaç tane vagon çekecek merak ediyorum. Artık prosess'den deneme için 10-15 tane çiftli yük vagonlarını açar takarız  ;)

Bunca emeğin sonrasında sesli decoder da şart oldu gibi, daha o aşamaya var herhalde ama kömür vagonuna decoder, markiz catısı altına da küçük hoparlör sığabilir galiba...

Emeklerin, sabrın için tekrar tekrar teşekkürler,

Sabrın için teşekkür ettikten sonra tabii ki bu eski çalışmaların yenilerini beklemekten bir hal olduk demeyi de ihmal etmemem gerekiyor, bakıyorum artık fotograflardan tarih de çıkartılmış, bunlar acaba Mart 2006 tarihli mi ? ;D

Tekrar teşekkürler, merakla, sabırla bekliyorum,

bitince bir Rahmi Koç Müzeye gidelim, gerçeği ve modeli BR55leri çalıştıralım(Jimm'ynin itirazı var oradaki gerçek BR55 değil diyor ama ne yapalım üstünde öyle yazıyor, biz o kadar detaycı değiliz bu da zaten Roco değil Piko  ;D)
Başlık: Ynt: Piko BR55 (BİR ADIM DAHA)
Gönderen: Nedim - Eylül 24, 2007, 09:10:16
Sevgili dostum okan,
BR55 diye diye bir hal oldun.. sana demekteyim dostum işin iyisi 6 ayda çıkarmış..
gel sen bir sene bekle.. beklediğine deysin.. şimdi güneş gözlüklerini takta gözlerin
kamaşmadan rahat rahat bak fotolara.. gerçi çok temiz bir çekim olmadı ama seni
heyecanlandırsın yeter....
en içten saygı ve sevgilerimle.
nedim kuş..

(http://thumbnails.keepmyfile.com/38/119060993242b506.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/42b5061894134)  (http://thumbnails.keepmyfile.com/38/11906099517450de.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/7450de1894135)  (http://thumbnails.keepmyfile.com/38/11906099703ead51.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/3ead511894136)

(http://thumbnails.keepmyfile.com/38/1190609992ae6f0c.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/ae6f0c1894137)  (http://thumbnails.keepmyfile.com/38/119061001889ee25.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/89ee251894138)  (http://thumbnails.keepmyfile.com/38/1190610040d0b7b9.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/d0b7b91894139)

                                      (http://thumbnails.keepmyfile.com/38/1190610061f3cfad.gif) (http://www.keepmyfile.com/image/f3cfad1894140)
   





Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Barbaros - Eylül 24, 2007, 09:22:16
merhaba nedim bey madem bu iş bu kadar ciddi bizim br 55 in başı kelmi bende far isterim br 55 ime  kolay gelsin. :D
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Okan - Eylül 24, 2007, 10:53:49
Ustam neler yapmışsın, parlamış alet, helal olsun eline sağlık, çok çok teşekkürler,

Eh ışığının yandığını gördük ya, artık koşar da ses de çıkartır.

Tekrar  tekrar çok teşekkürler.

Barbaros bey, sıra dolu, biraz bekleyeceksiniz.  ;D
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Nedim - Ocak 14, 2008, 02:26:52
SEVGİLİ DOSTUM OKAN (obiwan),
SİZİN DEÐERLİ SÖZLERİNİZDEN ALINTI YAPMIŞ BULUNMAKTAYIM. DAYANAMADIM..
'' Tabii ki hobi olarak yürüttüğümüz bu çalışmaları arkamızdan atlı kovalarcasına sıralamanın da bir alemi yok, zaten hepimizin yapması gereken asli işlerinin ve aile zamanlarının yanında ayırdığımız zamanlarda ancak ilerleyebilir. Böyle olmaz ise adı zaten hobi olmazdı. Bizler hobi ile yaşamımızın kazanmadığımız için beklememiz doğal. ''
DEMEK Kİ BU DURUMDA ARTIK BENİ HER DAİM BR55 DİYE KOVALAMANIZA GEREK KALMADI.
EN DERİN SEVGİ VE SAYGILARIMLA.
NEDİM KUŞ..
Başlık: Ynt: Piko BR55
Gönderen: Okan - Ocak 14, 2008, 09:59:20
Evet sevgili Nedim üstadım, dostum, arkadaşım, 

Senin de gördüğün üzere bu konudaki son sorumu 2007-09-24, 10:53 tarihinde sormuşum, 3.5 ay gelişme beklemek için makul bir süredir diye düşünmekteydim. Ama ne yapalım bekliyoruz, inşallah 3. geleneksel Nautilus sergisine kalmaz  ;D