Markalar, üreticiler > Fleischmann

Fleishmann 64154 BR 55 - Piko BR 55

<< < (2/4) > >>

sururkip:
İlk model trenim olan analog Santa Fe yi dijitale çevirirken kullandığım kablolu Digitrax DH163 dekoderim aklıma geldi. Harika yürüyen lokomotifim ne yazık ki daha sonra aldığım Alman lokolarımla uymadığı için pek fazla kullanılmamaktaydı. Dekoderden çıkan 8 tane renk renk kablo vardı. Nasıl yaptığımı unuttum ama bağlantıları tekrar öğrenebilirim . FLM twin dekoderin resmine bakınca onun da 8 kablolu olduğunu gördüm. İşin tek kötü yanı lokoya bu dekoderi takasam sessiz olacak olması.Sizce bu Digitrax DH163 dekoder bu Fleishmann lokonun motoruna ve ışıklarına uyumlu olabilir mi? Yoksa sesli bir şeyler mi düşünmeliyim. İki dekoderin reimleri de aşağıda.

Barbaros:
Sürur kardeşim. bu lokomotif eski tip motorlu digitala çevirmek epeyce zahmetli motor üzerindeki levha şaseden ayrılmak ister. yoksa decoderi yakarsın..vede eski tip motorlu olduğu için pek randımanlı çalışmayacaktır.özellikle alçak devirlere tepkisiz olacaktır.bence hiç uğraşma kolleksiyonunda analog olarak yerini alsın..Barbaros

oktayes:
Sürur bey ben  daha önce buna benzer bir fleishmann buharlı lokoyu dijital ve sesli hale çevirdim. Ben MRC dekoder kullanmıştım, dekoder kutusundan çıkan kullanma kılavuzunda hangi renk kablonun hangi işlevi gerçekleştirdiği yazıyor ve bildiğim kadarı ile bu renk kodları standart. Benim çevirdiğim loko bir kutbu şaseden bir kutbu ise kablo vasıtası ile alıyordu, dolayısı ile gövdeyi izole edip ışıkları ve motor kartını düzenlemek biraz zaman aldı ama şu an sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Bu loko da biraz uğraşla hem dijital hem de sesli olabilir, tek sıkıntı bence ses sisteminin hoparlörünü koyabilecek yer bulmakta. Bir sıkıntı daha olabilir yanlış bilmiyorsam eski fleishmanların motoru üç kutuplu bu nedenle ilk kalkış sırasında titreyerek kalkış yapıyorlar ancak hızlanınca bu sıkıntı ortadan kalkıyor.

sururkip:
İyi akşamlar,
Bugün araştırırken bir şey tekrar dikkatimi çekti. Fleishmann 4154 FMZ analog iken 64154 aynı lokomotifin twin dekoderli dijital versiyonu. Büyük olasılıkla o nedenle satan kişi kırmızı renkle "without twin decoder" yazmıştı. Açıkçası nasıl anlaşılacağını bilmiyorum ama motoru izole edilmiş olabilir. Okuduğum kadarıyla FLM bunun için plastik bir motor parçası kullanıyormuş. Bunu nasıl anlarım bilen var mı.
EK NOT: Yaşasın tenderi tekrar söktüm ve ne buldum :) :) :)   Kırmızı ve siyah kabloların lehimlendiği yer plastik bir izolasyon yabakasının üstünde. Yani adamlar twin dekoderi sökmüşler ama motoru dijital yapılmaya uygu. YAŞASIN :) :) :)

Resimde açık renkli görülen yer metal değil plastik. Yani şaseden izole edilmiş. E tüm kablolarda öndeki markiz ve kazanın altına gidiyor. Yani tender içiyle uğraşmaktansa öndeki geniş alana dekoder koymak çok daha pratik geldi.

oktayes:
Sürur bey tekerleklerden motora ve lambalara çift kablo geliyorsa yüzde 99 izoledir.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git