Markalar, üreticiler > Fleischmann

ses sistemi

(1/2) > >>

SERHATPA:
merhabalar Kamil bey, benim sorunum almış olduğum  digital setteki lokomotifin ses sisteminin olmaması, Hobbytime' deki Barış beye sorduğumda ses sisteminin ilave edilemediğini söyledi, almanyaya e-mail ile bu konuyu sorduklarını fakat henüz cevap gelmediğini söyledi. Benim sormak istediğim her digital üründe ( teknik olarak) bu gibi ilavelerin yapılıp yapılamadığı ve anolog olan bir ürünün digitale çevrilip çevrilemeyeceği, Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

SERHATPA:
 Erkut bey selamlar, vermiş olduğunuz bilgi içi çok teşekkürler, Bende ki digital lokonun sökülmüş bir fotoğrafını Kamil bey daha önce ki forumlarda göndermiş, bende aynı fotoğrafı  mesajım içinde gönderiyorum. İncelediğim kadarıyla ses sistemi için yeter li yer yok gibi görünüyor. Sağlık olsun.

                      Serhat

ktuzunalp:
Serhat bey, lokomotifiniz küçük olmakla birlikte ses dekoderi takılamaz diye bir kural söz konusu değil. Bunun için buhar kazanı içindeki ağırlığı çıkartıp, yerine dekoderi ve hoparlörü birlikte sığdırabilmeniz gerekli. Karar vermeden önce incelemek gerekir. Bunun için gerekli decoder ebatlarını bilmeniz ve piyasada bulunabilecek küçük ebatlı hoparlörleri taramanız yararlı olacaktır.

Örnek olarak Derya bey'in son aldığı Trix lokomotifi gösterebiliriz. Büyük olasılıkla bu lokomotifi kendisi sesli hale çevirecektir:

ktuzunalp:
Bir dakika, yukarıdaki lokomotifin dijital oduğunu fark ettim, dolayısıyla işiniz daha kolay. Mevcut decoderi çıkartıp, yerine sesli decoder takacaksınız, geriye hoparlörü bir yere sığdırmak kalıyor (tabi ki esas önemli olan da bu). 

SERHATPA:
 Kamil bey  teşekkürler, Söylediğiniz gibi sesli decoder alırsam sorunun hoparlör olacağını söylemişsiniz. Elektronikçilerden en küçük ebatlı hoparlör bulup,orjinal hoparlörün yerine uygulayabilirim diye düşünüyorum ?. ( Ebat ve teknik değerleri uyarsa)

                                    Serhat

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git