Gönderen Konu: Merhaba Cihan Ben....  (Okunma sayısı 6172 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı marlincihan

  • Forum Üyesi
  • İleti: 2
Merhaba Cihan Ben....
« : Mayıs 17, 2022, 11:26:25 »
Şu an 47 yaşındayım yaklaşık 35 yıldır İstanbul Kadıköy / Erenköy Tren istasyonunun karşısında oturuyorum. Küçükken vagonları sayar saatlerce trenleri izlerdim. Bir çok hobim var. Diecast Araba biriktiyordum. AMa bu yaşımda geçen ay trenlere merak saldım. Kendime marklin marka HO bir tren aldım sadece 2 adet vagonu var. Şu an deli gibi sitelere bakıp trenleri araştırıyorum. İnternette bu siteyi buldum. Engin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. Beni aranıza Kabul ettiğiniz için minnettarım. Herkese iyi hobiler dilerim.

Çevrimdışı Özcan

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 61
  • İleti: 245
Ynt: Merhaba Cihan Ben....
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2022, 17:58:19 »
Merhaba Cihan,

Aramıza hoş geldin. Burası gerçekten uğraşısı model trenler ve çoğu zaman da TCDD modelleri olan modelcilerle dolu bir forum.
Birkaç yıl öncesinin bol mesajlı günlerini özlesek de, senin gibi yeni katılımlarla eski canlı günlerine dönmesini de bekliyor, istiyoruz.

Marklin benim de seçtiğim marka. Nedeni teknik değil. 6 yaşında iken babamın alıp geldiği ve halen de sorunsuz çalışan bir lokomotif, iki vagondan oluşan bir setle başladı. Bir ara (20 yıl kadar) parça beklere düşse de, parçalar bulunduğunda yeniden çalışır ve yeni modellerle epey genişler oldu.

Burada birbiriyle uyumlu olamayan 3 ray (Marklin, AC) ve 2 raylı (DC) sistemler üzerine de epey bir bilgi bulabilirsin.

Kurgular üzerine çalışan arkadaşlar var. İstasyon (özelikle TCDD), raylar, binalar vb ilgili bölümleri bulabilirsin.

Lokomotifler ve vagonlar üzerine çalışan arkadaşlar var. Ben biraz daha buna yakınım. Hem mevcut modellerin sayısallaştırılması ve bilgisayarla kontrol edilmesi, hem de benzer modellerin modifikasyonu ile TCDD modellerine dönüştürülmesi örnekleri var.
Çok başarılı model yaşlandırma, yıpratma boya tekniklerini de resimlerde bulabilirsin.

Bir de son dönemde sıfırdan, başarılı statik ya da hareketli TCDD modelleri (lokomotifler) yapan arkadaşlar var. Koleksiyonumuz gelişiyor.

Tekrar hoşgeldin.
Merak ettiklerini buraya yazarak sorabilirsin.

Özcan
 


Çevrimdışı kemalomay

  • Kemal Omay
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 25
  • İleti: 2880
Ynt: Merhaba Cihan Ben....
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2022, 21:02:37 »
Cihan kardeşim , yeni hobin hayırlı olsun. Tüm hobiler içinde en kapsamlı ve en keyifli olanı bulmuşsun , acele etmeden öğrenme faslına devam. Ayrıca facebook kullanıyorsan orada da model trenciler kulübü sayfası var....
YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.