Gönderen Konu: Baslangic Kilavuzlari  (Okunma sayısı 13584 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
Baslangic Kilavuzlari
« : Ekim 31, 2010, 07:00:03 »
Merhaba

Arastirma yaparken elde ettigim temel bilgileri iceren bir kucuk kilavuz hazirlamistim kendim icin.Biraz amatorce bir kilavuz ama  faydali icerikleri olabilir.. Bazi notlari sonradan ekledim..

El yapisi track lar icin iki site adresi :

Ahsap malzeme ve kucuk civiler..

http://www.custmtrax.com/products.html

http://www.tomalcotrack.com/accessories.html ( S Scale icin  modeller )

gab New York
« Son Düzenleme: Kasım 04, 2010, 02:55:50 Gönderen: gabriel »
gabriel

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
Baslangic Kilavuzlari 2
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2010, 04:25:47 »
Merhaba /HI

Tracks lar konusunda onemli ve biraz da Muze kalitesinde cozumler iceren bir site var..onu ekleyecegim.. kendi calismalarim saniyorum 2011 kisindan itibaren  gerceklesecek ..neden ...daha oraya gelemedim.. yani o noktada degilim bakiyorum, arastiriyorum..kaynakti iscilikti onlar tamam  yapabilirim eli isini ortalama 30 yildir yaparim kuyumcu olarak..o dert degilde mesele dogru yapmak bu is az belki ama dogru..

verdigim sitedeki her turlu basilabilir planlari indirin derim yarin yok olurlar bulunmaz  ok..

planlari ilerde basmak ihtiyaciniz oldugunda  basarken ayarlamaiz gerekebilir..planlar genelde  hepsi letter size da yani A4 format TR deki kagitlara basilabilr ama olcu problemi olurmu bilmiyorum..basarken  "letter size "olarak ayarlasaniz problem olmayabilir..deemek gerek..

site asagida   tum planlari indirin derim arsiv nizde bulunsun..

http://www.handlaidtrack.com/

buradan
printable track templates sekmesini tikyani istediginiz scale de  secenekler cikacak  buradan HO ozellikle  yada S gibi seceneklerini ain ve indirin..PDF formatta acilacak..akrobat  programinda,,

Gab New York

« Son Düzenleme: Kasım 04, 2010, 02:55:37 Gönderen: gabriel »
gabriel

Çevrimdışı kemalomay

  • Kemal Omay
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 25
  • İleti: 2880
Ynt: Basligic Kilavuzlari
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2010, 23:00:22 »
Gabriel kardeşim , anladığım kadarı ile sen elde yapılan raylara yönelmişsin , bu oldukça sabır ve beceri isteyen bir iş.
Tabi sonunda da çok şık ve özel olacaktır.Sana şimdiden kolay gelsin diyorum.
YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
Baslangic Kilavuzlari
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2010, 02:54:47 »
Merhaba,

evet simdilik boyle. Ama  TR deki modelcilerin temel cizgisi nedir, neye yonelik calismalar var  forumlarin diger sayfalarini inceliyorum zaman oldukca.. eger cizgilerini saptayabilirisem elimdeki kitapti site dergi makale plan vs yi daha dogru paylasabilirim..(Ticaret degil istedigim - bu isin ticaretini dusunmuyorum - acikca- bu is benim hobim  cokda zevk aliyorum..)

Araba sitelerini biliyorum burada, makine sitelerini ,,,TR de araba konusunda buldugum bazen baktigim klasik garaj adinda bir site var  orada baktigimda daha cok  al-sat a yonelik..

Gemi maketleri siteleri cok iyi TR dekiler buralari aratmiyorlar..

Makine tasarimcilari sitesi bulamadim orada..yani nasil diyeyim..su sogutmali 4 zamanli ve 6 silindirli araba motoru yapanlar gibi ama kucuk ...masa ustu icin..

Burada bir yer var gecenlerde budum tam hazine ama gercekten saglam fiyatlari var ne yapiyor kisi biliyormusunuz bildiginiz araba ve motorlu ama kucuk ortalama 7000 dolar civari tamamen el de topluyorsun 500 - 700 parca kit halinde geliyormus  ortalama siparislerini 3-6 ayda teslim ediyorlar..

Ben model makerim  demistim..

Web sitem de var cok basit ama... ucuz ayda 13.00 dolar oduyorum bana yetiyor..

www.3dfinejewelrymodels.com 

Modelleri buradaki kuyumculara yapiyorum onlar resim falan gonderiyorlar  ben yapiyorum ama elde degil bilgisayarda,,

Trenlerle ilgili cok guzel iki cad programi onerebilirim ucuz ve kullanisli..

1-http://www.rrtrack.com/html/layouts_ho_n.html

biri bu site

2- http://www.cadrail.com/

ikinciside bu..

bilirsiniz bide
Microsoft un TRAIN SIMULATOR U var oyun bu tabii ama hos..
http://www.microsoft.com/games/pc/trainsim.aspx

digeride

TRAINZ Simulator..

Trainz Simulator 2010

http://www.ts2010.com/

New York Banliyosun da calisan trenlerin suruculerine engineer diyorlar ortalama yilda 150.000 dolar maas aliyorlar.. Bu tren isine girmek kolay degil New York..da cunku gelende  aileden olan tanidiklarini aliyorlar cunku Kural bu tanidiklari kisilerin  tanidiklarini almak islerine geliyor guvenlik sorusturmalari falan kolay oluyor herhalde..Ayrica teknik okul mezunu olmalari gerkiyor  cunku can tasiyorlar..onemli is burada..

biletciler ise ogrenci lerde var yani gencler ...epey tecrubelilerde..

Trenler eski Kadikoy vapurlari gibi hergun tanidik insanlar biner..ve toplu tasima araclari icinde oldukca pahali sayilir cunku ortalama bilet  yerine gore degis sede  tek yon 7 dolar gibi uzak mesafeler 1.5 saat gibi 15 dolari buluyor..Manhatta-New York.. bir paket malboro sigarasi 11 dolar dir ..bu arada..

Paran yok trene binmissen misal trenden cikarmazlar..senet  yaparlar sen  uygun zamaninda gonderirisin  normal de paran varsa bilet fiyati ve 5 dolar extra para odeyerek bilet almam mumkun.
Trende alkoldu vs bira falan icmek serbesttir..kimse karismaz..yemek de yersin sadece Ne York Trenlerinde..anlattiklarim..

Ama sarkintilik taskinlik yaparsan hemen konduktore soylenir ilk durakta polisi beklenir ve o kisi kisiler hemen trenden atilir..kimse kavgaya falan kalkismaz..ve tren mutlaka durur ve pois gelir alir..Konduktore saldirmak   yada buna benzer hareketlerin cezasi cok 7 yil hapis cezasi vardir oyle yazar trenlerde..agir yani sakasi yok genelde bu tip islerin
Subway ler degil ama gece trenler guvenlidir ve bombostur.. kimseler olmaz.. genelde gece12 den sonra cok az tren vardir.. 04.. de kadar 1 yada iki
onun icin gec kalmamk gerkir..:)))

bunlarda kisa hayat bilgisi biraz ..uzattim af ola..

Gab
« Son Düzenleme: Kasım 04, 2010, 02:59:13 Gönderen: gabriel »
gabriel

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
T66 BT da Modelleme - onemli bir web site
« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2010, 05:26:08 »

Merhaba,
Adresi kaybedince yazamadim neyse buldumm:(

bir site ekliyorum  modellem konusunda buradaki 3D printer eski modeli ama ise yarar hala  firmamizda 3  + yeni T76P olmak uzere 6 adet var ciziyorsun bu 3d Printer basiyor ama model siniri CNC  kadar degil ama mukemmel detay alabirsiniz... 0.30 mikrona kadar oncesi olurda dokum olursa kirilir yada yanar cikmaz yani 0.30 mikron yaklasik insan sacindan 0.20 kalin oyle dusunurseniz detayin derinligini anlayabilirsiniz..

kolay gelsin..

bu arada calismalar devam -switcher - loco larin listelerinide cikartmaya calisiyorum   on model ilk baslangic icin olabilir.. HO scale..de..

Gab


http://www.cumberlandmodelengineering.com/Dave%27sFreightCars.html

and ( ve ) sayfa su

http://www.cumberlandmodelengineering.com/WeberGallery.html

normalde buharla isleyen trenlerinde planlari burada ( usa-NY ) var alip kurallarina gore aletinde varsa yapabilirsin..KIT ureticileri  bu yolla hareket ediyor genelde china dan geliyor imalatcilar orda ama USA tren yapimcilari kendi lerinde yapmayi tercih etmeye basladilar..STEAM ERA donemi loco lari icin blueprintler var onlari gonderecegim bu hafta ici artik..
Blue printlerden dogrudan modele ulasabiliyorsunuz ve tabii biraz zaman gerek yani  detaylar sonra..yarin pazartesi  is basi 


saygilar
gabriel

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
Bedava O scale Dergi Sayfalari
« Yanıtla #5 : Kasım 16, 2010, 04:37:06 »
Hi/ Merhaba

Asagidaki adresde  O scale olsa dahi  butun sayilari indirilebilen bir dergi adresi var...


http://www.oscalemag.com

adresinde free download yazan kisimda yaklsik 37 sayi indirilebilinir.. her sayi 64 sayfa kadar.  cok detayli  sayfalar ve cok hos..

vaktiniz olursa  ve internet hiziniz nasil dir TR de bilmiyorum  indirebilinir..

Son iki hafta dir American Railroad History sini inceliyorum..Buna  Wikipedia dan dan sizler bakabilirsiniz...

3 donemde 1900 lerden gunumuze tum railroadlarin toplami sirket olarak 400 adetin uzerinde  ve bunlara ek  Class 1 class 2 ve class 3 olmak uzere alt sirket siniflamalari var yani ozel  sirketlerin sayisi 1000 ne yaklasiyor tum bu sirketlerin tarihceleri ve nerden baslamislar nereleri hangi modelleri kullanmislar vs vs onlarca detay ve sonucda ulkeyi vuran hurricane ler -Buyuk firtinalar- ve karayollarinin gelisimi terror etkisi ve baska major etkenlerle coklari kapanmis cogunu baska sirketler almis ..diye diye gidiyor.. bu sirketlerin kimi isim haklarini hala kullaniyor road number larini amblemlerini ve  yazilarini.. bu pazari burada canli tutuyor..tum bunlara karsin sadece TR de tek demir yolu sirketi olmasi baska bir konu..devletcilik ve  Menderes donemi sonrasinda demiryollari projelerinin maliyetli olmasi nedeni ile _ rafa kaldirilmis olmasi TCDD yi cok gelistirmemis.. zaten Bing Maps dan veya Google Earth dan bakinca yollari hatirliyorum.. Istanbul Ankara Istanbul Denizli en cok kulladigim hatlardi 1996 ve oncesinde..ama gorulen oki arada kalmis iki zayif hat ve  okadar..

Dolayisiyla USA daki demiryolu modelciliginin bu kadar gelismis olmasi  mumkun tabii ki Russia ve Avrupa demiryollarini incelemek mumkun netten, trans sibirya hattini misal...yada hindistan demirtollarini..
O ulkelerde cok yaygin bu is.. dikkati ceken bir ulke var oda Danimarka onlarda da cok iyi model gelenegi var..

Sonuc..

Diger bir konumda kolleksiyon kurallari nasil neye gore ne sekilde bunlarda da bir cok veriye ulastim ve  ilgimi en cok ceken Brass Train s ler yani maden den yapilmis modeller -Sari _

dedigimiz eskiden yada pirinc   bunlar cok guzeller gecen gun gordum orneklerinin ama cok da ucretliler..

boyle simdilik

Tr dekiler Guzel Bayram Sabahlariniz olsun..

Gab

New York





gabriel

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
Ynt: Baslangic Kilavuzlari
« Yanıtla #6 : Kasım 25, 2010, 07:00:13 »
Hi/Merhaba

bazi  loco resimleri asil bebekler yeni dogdu onlari bu hafta ok.. gonderecegim..
gab New York
gabriel

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
Ynt: Baslangic Kilavuzlari
« Yanıtla #7 : Kasım 25, 2010, 07:01:39 »
Hi/Merhaba

yukleme sartari sinirli adim adim ekliyorum..
ozur olsun..
gabriel

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
Ynt: Baslangic Kilavuzlari
« Yanıtla #8 : Kasım 25, 2010, 07:11:15 »
Hi/Merhaba

gonderdiklerim eski bebekler..:)))
gabriel

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
Ynt: Baslangic Kilavuzlari
« Yanıtla #9 : Kasım 25, 2010, 07:15:02 »
Hi/Merhaba

Road Number ve RailRoad Logolari ve sahip olduklari  loko lar gibi kavramlar var..Road Numberlar ve  buna gore biriktirmenin kurallari ve bu konuda neler yapiliyor onlari incelerken gecenlerde bir dergi cikardilar ek sayi bu .. sade dahasi sonrasi yok.. TRAINS  dergisi var burada son cikan loco lari  tanitan asil bebekler orada,,:))
gabriel

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
Ynt: Baslangic Kilavuzlari
« Yanıtla #10 : Kasım 25, 2010, 07:16:36 »
Devam..
gabriel

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
Ynt: Baslangic Kilavuzlari
« Yanıtla #11 : Kasım 25, 2010, 07:21:32 »
Hi/Merhaba

Bu loco larin isimlerine gore  Netten aratirsaniz  ..karsiniza hangi bir firmanin urettigi cikar..ve HO ,O  baska scale lerde.. karar verip biriktirmek sizin elinizde.. fiyati uygunlar genelde  Z scaleler bunlarda cok ufak..eger yer yoksa evde olabilir ama populer scale HO  koleksiyoncularin  yuzde 75 si HO biriktiriyor  yuzde 15  S scale bu biraz buyukce HO dan.. ama..detaylari cok..























gabriel

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
Ynt: Baslangic Kilavuzlari
« Yanıtla #12 : Aralık 01, 2010, 05:03:54 »
Merhabalar

Bi site ekliyorum burayi bilirsiniz belki.. ben yeni buldum,,  burada country kismina Turkey i secerseniz ve search a tikladiginizda Turkiye demiryollari fotolarini s]cekmis bir arkadasa rastlarsiniz,, demek gelmis cekmis cok hos lar ama biraz zayif tren goruntuleri fotolar degil ama trenler az secenekli..ama bulmus cekmis...
cok hos

http://www.railpictures.net/

gab new york
gabriel

Çevrimdışı kemalomay

  • Kemal Omay
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 25
  • İleti: 2880
Ynt: Baslangic Kilavuzlari
« Yanıtla #13 : Aralık 01, 2010, 13:42:50 »
Gabriel merhaba , bu fotoğrafların Daniel Simon tarafından çekilmiş olanları 2010 yılında ülkemizde ,Almanların girişimi ile yapılan bir buharlı tren gezisinde çekilmiş fotolar , dediğin gibi az çeşit var ama bu fotğrafları daha önce başka sitelerde görmedik gibime geliyor, bulduğun ve bize yazdığın site için teşekkürler...
YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
Ynt: Baslangic Kilavuzlari
« Yanıtla #14 : Aralık 01, 2010, 20:28:33 »
Merhabalar

bir site daha bu kisi bir buyucu  bir ucakkolik  ve muhtesem..  tumu nerdeyse  gercek metal.. izleyin derim..


http://www.rojasbazan.com/Douglas%20SBD-3.htm


and

http://msts.banal.net/catalog/pages/Turkey-Diesel.html

bu siteden bakiniz  3d resimler...

gab
gabriel

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
Geldigim nokta
« Yanıtla #15 : Aralık 22, 2010, 04:18:27 »
Merhabalar,,
Herkese Hayirli seneler diliyorum az kaldi sunun surasinda..

Geldigim nokta su.. ara verdigim donemde onlarca hatta yuzlerce site gezdim umarimki bunlari hali yoluna koyarsam kendi train bookmarks larimin pdf olarak buraya koyacagim ..whatever ..bununla birlikte.. gezdim baktim inceledim daha basindayim youlun burada 10 yil 20 yil la olculuyor uzmanlik merak yada bu konuda.. ama izlenimlerim erken olmakla beraber   Avrupa daki train modelleri buradakilere gore daha basarili ama hepsi degil kimileri burasi gibi bazilari  akillara zarar...detay ve guzel..

ben kend i olusturdugum koleksiyonumu aktaracagim US Loco lari olarak tabii ki..

simdi iki site ekliyorum ri muazzam bana gore..oteki kitapkulubu adresi..

birde  benim Track lardan sonra yonelmeye yada dogrusu netlesmeye basladigim noktada  burada bazi arkadaslar CNC de maket yapimini anlatmislar bende  T 76 da ( Solidscape 3d Printer de ) yaptigim modellemeyi anlatacagim modellerin detaylari brass - TR cesi  sari  yada pirinc olan detay parcalari nasil cizdigimi (video ) olarak ve makinede nasil olustugnu anlatamaya calsiacagim..

sitelerde biri

muhtesem

http://www.brawa.de/en/

 ek olarak parcalari nasil temizledigimi anlatamiyorum neden kuyumculuk tezgahimi kaldirmistim meslekten sogudugum icin ama ailem yaklasik 152 yildir kuyumcudur dedem babam ve ben  ama oglumu bulustirmadim.. bu islerden biktik cunku..( bu arada NY da Tiffany and Co ya model yaparim  gecen zamanlarimda :)))  -reklam alinmasin sadece modellerini yapiyorum bilgisayarda..meraklisi bakabilir..(http://www.tiffany.com/?siteid=1)  ama bu isler icin tekrar almam gerekiyor..tezgah falan yani ..

neyse bosbogazlik ettim..

Herkese mutlu yillar tekrar aileleri ile birlikte..

digeri

http://www.railroadbooks.biz/prodDetail.php?itemNum=2011nyc

bu sitede herkese yilbasi hediyesi olsun muhtesem detaylar ve imalat tek kelime ile muazzam calsimalar..

http://www.modelbaneteknik.dk/model/vogn/pf.htm

gabriel
New York

gabriel

Çevrimdışı Kahraman

  • Kahraman
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 48
  • İleti: 257
    • Tekno Kurgu Mimarl?k
Ynt: Baslangic Kilavuzlari
« Yanıtla #16 : Aralık 22, 2010, 11:38:22 »
Sevgılı Gabriel.. Paylaşımlarını ve yazılarını takip ediyorum.. Çok teşekkürler. Size de iyi seneler şimdiden..
     
    .---- -  -
   (   ,----- - -     \_/        ___  c--U---^--'o  [_  |--------------'_| /_(o)(o)--(o)(o)
 ====================================================================================================================================================================

Çevrimdışı Ferda

  • Ferda Genç
  • Kurul Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • Yaş: 64
  • İleti: 1630
Ynt: Baslangic Kilavuzlari
« Yanıtla #17 : Aralık 23, 2010, 01:07:51 »
Gabriel merhaba,

Paylaştığın linkler için teşekkürler. Çalışmalarını merakla bekliyorum.
Sana ve tüm ailene de mutlu yıllar.

Sevgiler
Ferda
İYİ YAPILMIŞ BİR İŞİN ÖDÜLÜ, ONU YAPMIŞ OLMAKTIR.

Çevrimdışı kemalomay

  • Kemal Omay
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 25
  • İleti: 2880
Ynt: Baslangic Kilavuzlari
« Yanıtla #18 : Aralık 23, 2010, 02:08:46 »
Sevgili Gabriel , önce sana mutlu ,huzurlu,  bol trenli bir yeni yıl diliyorum ve gönderdiğin linkler için teşekkür ediyorum.
Senin kökenlerin Avrupa toprakları olduğu için doğal olarak Avrupa lokoları gözüne daha hoş geliyordur ama oralarda bulmak zor , Amerikanlara devam et.Selamlar sevgiler....
YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.

Çevrimdışı gabriel

  • gabriel
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 62
  • İleti: 25
bilgi
« Yanıtla #19 : Aralık 24, 2010, 22:42:09 »


Merhabalar,
Kemal Omay..Tesekkur ederim dileklerine..

Bugun 2011 HO REFERENCE BOOK um geldi 985 sayfa tum USA-Avrupa dahil bir referans katalogu mode ltren ve maket bilgileri icin..son derece datayli bilgi  ve aciklam iceren katalog..

 USA daki dagitim fiyati resmi olarak sitesinde 15.98 US dolari.. nakliyesi ni USA icin sanirim ax bir ucret almislar.. ben tavsiye ederim  ilgili kisilere.. direk sitesindende alabilirsiniz isteyene gelecekte newyork tarafina gelen olursa onceden haber vermek kaydiyla isterim gelen kisi kisielre burada elden iletirim.. isteyenede buradan gonderebilirim NEDEX Turk dagitim sirketi yada  diger FEDEX or UPS le.. merakli  dogrudan buraya yazabilir..  kataloglari ellerinde var yeni cikarmislar.. bilgilerinize..

resmi sitesi

http://www.walthers.com/

gabriel new york
gabriel