Model Trenciler Kulübü

Model Trenciler Kulübü => Bölgesel Çalışmalar => İzmir Grup Çalışmaları => Konuyu başlatan: Teoman Kardaşlar - Aralık 30, 2006, 20:35:08

Başlık: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Aralık 30, 2006, 20:35:08
Saygıdeğer Trensever modelci arkadaşlar,
Bu gün, İzmir'de tren modelcilerinin biraraya gelmesi adına sevgili Jimmy Cem (iceman) ile bir araya geldik.
Bizim evde yapılan görüşmemizde; tren modelciliğiyle ilgili çok keyifli sohbetler oldu.
İzmir'de bulunan tüm tren modelcilerinin biraraya getirilmesi üzerine de yaptığımız görüşme neticesinde; İzmir'de bulunan arkadaşlarımızın da katılacağı daha geniş kapsamlı bir toplantı yapmamızın çok yararlı olacağı neticesine vardık. Sevgili Cem'in İzmir'de TCDD Bölge Müdürlüğü'nün desteğini alarak modelcilikle ilgili projelerin hayata geçirilmesinde, çalışma yapabileceğimiz bir ortamın oluşmasıyla ilgili  girişimleri olduğunu müjdelemek isterim. 
Zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımız  güzel sohbetli görüşmemizde, koleksiyonumdaki trenleri inceledik. BR 57 üzerinde ne gibi değişiklikler  yapabileceğimizi araştırdık. BR 52'nin temini ile ilgili çareler düşündük.
Sevgili Cem'in, çok sempatik tavırlarıyla aktardığı engin bilgilerinden yararlandım. Kendisine, bu güzel sohbeti oluşturduğundan dolayı çok teşekkür ediyorum.

Saygılar

teoman

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ksk156 - Aralık 30, 2006, 21:51:04
Cem bir yer sağlayabilirse bizde ufaktan bir proje başlatabiliriz  ;D
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: avsalı - Aralık 30, 2006, 21:57:07
BR 57 yi bukadar erişilmez kılan nedir piyasada mı yok
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: iceman - Aralık 31, 2006, 00:27:36
Evet...Roco üretiyordu sanırım başka üreticide görmedim.Ama bildiğim kadarıyla epey uzun bir zamandır sıfır üretimi yok.Kullanılmışı var ancak.Bizim 55000 liklerin aynısı.Roco olunca kıymeti daha da artıyor.Saat te İsviçre ne ise bu da o.Estağfurllah Teoman abi.Extra birşey yapmadım.Samimi arkadaşlara 24 saat kapım açık.O nu 55022 yapalım arkadan 56500 de hazırlarız.Onur ben bayramın 3. veya 4. günü İzmir den ayrılacağım.Olmazsa İzmire döndüğümde bir program ayarlamaya çalışırım.

Saygılar

Jimmy Cem
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Aralık 31, 2006, 00:30:17
Erkut bey, yolunuz İzmir'e düşerse mutlaka beklerim. Ziyaretime gelmeniz beni onurlandırır.

Sevgili Onur, seni de aramızda görmek isteriz. İzmir'deki arkadaşların artık biraraya gelme zamanı geldi de geçiyor bile bir gün okul dönüşü beklerim.Önümüzdeki günlerde toplanıp ortak projeler oluştururuz.

Ömer bey, BR 57 'Roco' ürtimi TCDD buharlısının bir örneği. Şu anda Roco bu modeli üretmiyor. Dolayısıyla piyasada bulunmuyor. Erişilmez diye birşey yok mutlaka benim gibi bu modeli almış çok sayıda tren modelcisi vardır. Kim nerede ne şekilde elinden çıkarır bilinmiyor.

Saygılar

teoman

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Aralık 31, 2006, 12:17:18
Erkut bey, izmir'e bu kadar yakın olmanızdan çok memnun oldum.
Yaz aylarında İzmir'e gelmişken sizi Çeşme'yede beklerim. Koltuğunuz boş. İzmir-Çeşme hızlı tren projesini ele alır bu konuda bir çalışma başlatırız. İşin espirisi tabi.

saygılar

teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Aralık 31, 2006, 12:48:33
Erkut bey, o zaman komşu çıktık burası da Boyalık Deniz I sitesi diğer adıyla Atilla Polat sitesi peki siz ne taraftasınız.

Sevgilerle

teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Melih - Ocak 01, 2007, 13:16:29
Hepinize merhaba, forumunuza bugün üye oldum. Bende İzmir'de oturduğum için ilk yazımı bu konuya yazmayı uygun gördüm. İzmir'deki tren modelcileri arkadaşlarla tanışmak isterim.

Kendimi kısaca tanıtmak isterim: Elektronik Yük. Mühendisiyim, kendi iş yerimde elektronik devreler ve ürünler imalatı üzerine çalışıyorum İlk model tren setimi 1972 yılında babam Almanya'dan Marklin starter set olarak almıştı, hala orijinal kutusunda duruyor ve hala çalışıyor. Ben de bu sene 6 yaşına basan oğluma ilk Marklin starter setini aldım. Marklin M tipi Analog ve şimdi de C tipi dijital trenlerim var. 30 senedir ilk günkü gibi zevk ile trenlerimi kuruyor ve ailemle paylaşıyorum, yurtışındaki model fuarlarına gidecek kadar bu işi seviyorum.

Tren modelciliğinin yanısıra uzaktan kumandalı model uçak ve sanal havacılık ta hobilerim arasındadır. Uzun süreler İzmir Model Uçak ve Havacılık Klübünde görev aldım.

Görüşmek üzere, herkese saygılar...
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 01, 2007, 17:23:52
Melih bey selamlar, hoş geldiniz.
İzmir'de trensever modelci arkadaşların atrması sevindirici bir durum. İzmir Model Uçak ve Havacilık Klubündeki bazı arkadaşları tanırım. Erol Malak' la çok iyi dostluğumuz vardır. Klimacı Şükrü, Ufuk, Ceyhan, Haluk, Nurettin Irmak(Aligalip) ve daha birkaç kişi bildiğim görüştüğüm arkadaşlar.
Ben de statik plastik model uçak çalışmaları yapıyorum. Bu yüzden model uçak çalışmalarına yakınım Ancak radyo kontrole girmedim.
Tren modelciliğini de elimden geldiğince yürütmeye çalışıyorum. İzmir'de tren modelcileri olarak çoğalıp biraraya gelebilirsek çok güzel olur. Mesleğiniz gereği de umarım bu sitedeki tüm üyelere  eletronik konusunda yardımınız çok dokunur. İzmir'den diğer arkadaşlarımızın da katılımıyla ortak projeler üretip tren modelciliğinde yararlı çalışmalar yapabiliriz. Şu anda irtibata geçtiğimiz arkadaşlar; Jimmy Cem, Ksk156 Onur. Ben ve sizi de sayarsak 4 kişi olduk. İzmir'de oturan diğer arkadaşlar da katılırlarsa güzel bir topluluk oluştururuz.
Bilgi birikimi ve TCDD' deki işi gereği grubun Koordinatörlüğünü sevgili Jimmy Cem'in yapması bence çok uygun olur.
Bana ulaşabileceğiniz tel:0-532-673 70 50 Ev:247 07 53

Görüşmek dileğiyle, selamlar ,sevgiler

teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: iceman - Ocak 01, 2007, 18:31:59
Teoman abi şu an trafiğim yoğun biliyorsun ama en geç İzmir e döndüğümde sana haber veririm.Melih beyde aramıza katılırsa çok seviniriz doğal olarak.Eğitim servisi veya bölge müdürü ile konuşurum daha sonra sizlerle paylaşırım.

Saygılar

Jimmy Cem
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 02, 2007, 10:46:52
Sevgili Jımmy Cem, iş yoğunluğundan dolayı sana kolaylıklar diliyorum.
Vereceğin güzel haberleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

Sevgiler, saygılar

teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Melih - Ocak 02, 2007, 12:41:43
Teoman Bey merhabalar, hoş bulduk. İZMUK'tan tanıdığınız arkadaşlarımız benim de iyi görüştüğüm kişiler. Erol ve Nurettin ile aynı yönetim döneminde görev yaptım.

Bir sonraki toplantınıza katılmak ve sizlerle tanışmak isterim. İzmir'de sanırım 4 kişiden fazla model tren meraklısı vardır ama sanırım forumdan haberdar değiller.

Benim tel no: 0 532 245 87 75.

Görüşmek üzere iyi günler.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: mali87 - Ocak 04, 2007, 15:07:59
   Tebrikler inşallah devamı gelir,İzmirden bol haberler bekliyoruz Teoman bey.İş yogunlıgum nedeniyle Antalyadaki arkadaşlarla beraber bir organizasyon yapabilirsek çok iyi olur diye düşünüyorum en kısa zamanda yapıcam saygılarımla.


   mali....
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ktuzunalp - Ocak 04, 2007, 16:39:31
Arkadaşlar, Ankara ve İzmir'de yaşadığımız lokal sorununa rağmen birşeyler yapılabileceğini düşünüyorum (İstanbul bu sorunu aşmış görünüyor). Özellikle bahara (üniversitelerin bahar şenliklerinin yapıldığı zamanlarda) bir topyekün kampanya ile atılım yapabileceğimizi sanıyorum. Üniversiteler tatil olmadan, öğrencilerin dikkatini bu konuya çekmeliyiz. İstanbul rayına giriyor, ama Ankara ve İzmir "mahrumiyet" kentleri için bir ortak strateji belirleyelim, amaç bu internet aktivitelerinden habersiz tren modelcilerine ulaşmak olsun.

Bilirsiniz, genellikle kitap evlerinin çıkartıkları "Ankara Kültür Sanat Rehberi" gibi kültürel etkinlikleri tanıtıcı broşürler yayınlanıyor. Bu broşürlerde, yapılan tren etkinlikleri ve toplantılarını anlatan bölümler eklenebilir. Bu brpşürleri gençler hazırladığından sıcak bakabilirler.

Olmayacak birşey değil diye düşünürüm...       
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: iceman - Ocak 05, 2007, 09:43:54
Ben her zaman olduğu gibi 3-4 kulvarda birden koşuyorum.Şu an İstanbuldayım.Yarın bende gelirim.... ;)

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 05, 2007, 20:21:28
Arkadaşlar, Ankara ve İzmir'de yaşadığımız lokal sorununa rağmen birşeyler yapılabileceğini düşünüyorum (İstanbul bu sorunu aşmış görünüyor). Özellikle bahara (üniversitelerin bahar şenliklerinin yapıldığı zamanlarda) bir topyekün kampanya ile atılım yapabileceğimizi sanıyorum. Üniversiteler tatil olmadan, öğrencilerin dikkatini bu konuya çekmeliyiz. İstanbul rayına giriyor, ama Ankara ve İstanbul "mahrumiyet" kentleri için bir ortak strateji belirleyelim, amaç bu internet aktivitelerinden habersiz tren modelcilerine ulaşmak olsun.

Bilirsiniz, genellikle kitap evlerinin çıkartıkları "Ankara Kültür Sanat Rehberi" gibi kültürel etkinlikleri tanıtıcı broşürler yayınlanıyor. Bu broşürlerde, yapılan tren etkinlikleri ve toplantılarını anlatan bölümler eklenebilir. Bu brpşürleri gençler hazırladığından sıcak bakabilirler.

Olmayacak birşey değil diye düşünürüm...       

Kamil bey, bu önerileriniz son derece yapıcı, aynen katılıyorum.
İzmir'de Alsancak Gar' ın karşısında TCDD Müze'si ve bu müzenin alt katında Sanat galerisi' bulunmakta. Jimmy Cem İzmir'e döndüğünde burasıyla irtibata geçip bir ortam arayışına geçeceğiz.
Ayrıca ben, şu anda İzmir Özel Türk Koleji'nde resim öğretmenliği görevindeyim. Okulumuzda Fotoğrafçılık Klubü çalışmalarını da yürütüyorum.Liseli öğrencilerle bir aktivite hazırlığı içindeyiz. Aklıma İzmir'de bulunan tarihi tren istasyonlarını konu alan bir fotoğraf çalışması geldi.
1. yarıyıl tatili yaklaşıyor. Tatil de de çalışmak suretiyle böyle bir fotoğraf dizini yapmayı düşünüyorum.Daha sonra bu fotoğrafları okulumuz panolarında sergilemeyi düşünüyorum.
Yine, TCDD Sanat Galerisi'yle irtibata geçip, İl çapında, Üniversite,Lise ve İlköğretim öğrencilerini kapsayan trenlerle ilgili resim yarışması düzenlenmesini teklif etmeyi düşünüyorum.
Gençleri bu yolla, Tren sever, demiryollarına önem veren, gelecekte demiryollarının kalkınmasında önemli yerelerde bulunan, ülkesine hizmet etme anlayışıyla proje üreten kişiler yetiştirme duygu ve düşüncesiyle teşvik etmekte yarar görüyorum.
Bununla birlikte, bu gençler arasında; ailelerinde, yakın dost ve akrabalarında tren modelciliğine ilgisi olan veya tren modelcisi olan kişileri de keşfedebiliriz diye de düşünüyorum.
Nacizane, aklıma gelenler bunlar. Bakalım! bu yolda nereye kadar götürebileceğiz bu düşünceleri. Yaşayıp göreceğiz.

Saygılar

teoman

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ktuzunalp - Ocak 05, 2007, 20:39:54
Teoman bey,

Söyledikleriniz çok yapıcı öneriler ve umarım gerçekleşir.

Trenler grubunda İzmirli üniversite hocası Orhan Berent var, o da İzmir trenlerini büyük bir azimle sürekli fotoğraflıyor. Onunla sizin aranızda kontak kurulmasını sağlayabiliriz. Belki ilginç demiryolu alanları ile ilgili yararı olabilir.

http://web.deu.edu.tr/berent/tren/

 
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 05, 2007, 22:34:00
Kamil bey ve Özgür bey, ilgilerinize ve güzel önerilerinize çok teşekkürler.
Özgür bey, foto çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri sizinle paylaşacağım.
Kamil bey, İzmir'de Orhan Berent beyle bağlantı kurulması konusunda bana ulaşacağım tel.no.larını belirtirseniz çok sevinirim.

Saygılar

teoman


Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 07, 2007, 02:06:43
Saygıdeğer modelci arkadaşlar,
İzmir Basmane Gar binası yeni restore edildi. Gece ışıklandırılması çok güzel yapıldı. Bu güzel görünümü bir fırsat bulupta fotoğraflayım istedim. Ancak trafiğin çok yoğun olduğu bir meydan olduğu için gece yarısı fotoğraflamanın daha uygun olacağını düşündüm.
6 Ocak Cumartesi gecesi arkadaşlarla katıldığımız bir toplantı dönüşü saat 01.OO gibi bir zamanda, İzmir Basmane Gar'ın fotosunu çektim. Gece görünümlü bu istasyonun görüntüsünü sizlerle paylaşayım istedim.

Saygılar

teoman

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/BasmaneGar.jpg)
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ctekin - Ocak 07, 2007, 02:33:12
teoman bey, süper!

paylaştığınız için teşekkürler.

cem.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Ferda - Ocak 07, 2007, 10:40:32
Teoman Bey,
Restorasyonda süper foto da.Teşekkürler.
Ferda...
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: abdusta - Ocak 07, 2007, 11:30:00
Teoman bey  resmi o kadar güzel mcekmişsinizki ilk bakışta maket gibi duruyor..
saygılar a.usta
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: mali87 - Ocak 07, 2007, 15:23:34
    Teoman bey Basmane garının fotoğrafını bizimle paylaştıgını için teşekkürler,keşke bütün garlarımız restore edilse diye geldi aklıma.Herşey gölünüzce olsun görüşmek üzere.
   Not:Detaylı fotoğraflarınıda bekleriz Basmane garının.
   
   mali....
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 07, 2007, 15:35:28
Teşekkürler M.Ali bey, dediğiniz gibi keşke bütün garlarımız bakımlı olsa! ama bu hepimizin görevi değerlerimize yeterince sahip çıkamamanın sıkıntılarını yaşıyoruz.
O yüzden toplumlarda kültür ve sanat gelişimi işte bu durumlarda da kendini gösteriyor.
Şu anda aklıma gelen; yakında yaşanan Avrupa birliği üyeliği ile ilgili bir gerçeğe hepimiz gıptayla baktık. Bulgaristan ve Romanya bizden önce bu topluluğa girebildiler.
Burada yatan esas gerçek, bu toplumların kültür seviyeleri, sanata verdikleri önem, toplum yaşamlarına önemli ölçüde etki ediyor.

Saygılar

teoman
 
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ksk156 - Ocak 07, 2007, 18:50:49
bende dün geçerden dikkat ettim gerçekten harika olmuş foto. için teşekkürler
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ksk156 - Ocak 08, 2007, 16:58:57
Dün Teoman abiyle konuştuk ve bu cuma toplanmaya karar verdik. Teoman abi sağolsun onlarda toplanmayı teklif etti. Cem zaten gelicek diye biliyorum verimli bir toplantı olacağını düşünüyorum:)
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ktuzunalp - Ocak 08, 2007, 17:16:29
Tebrik ederim sizleri ve emeğinizi, çok sevindim.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: mali87 - Ocak 08, 2007, 23:25:06
   Kutlarım arkadaşlar sizi sıra Antalya'da sanırım Alanya'da olmasan organizasyonu yapıcam işten vakit bulup ama mesafede 135 km en yakın zamanda yapacağım Antalyadaki arkadaşlar hazır olun en yakın zamanda toplanalım benimle irtibata geçebilirsiniz hoşçakalın ve mutlu kalın.


    mali....
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 09, 2007, 00:03:00
Kamil bey ve Mehmet Ali bey, desteklerinizle çok güzel motive ediyorsunuz. Çok teşekkürler.

12 Ocak Cuma günü saat 16.30 da bizim evde yapacağımız toplantıya Jimmy Cem, Onur kesin geleceklerini belirttiler. Diğer katılmak isteyen, İzmir'de bulunan ve İzmir dışından gelebilecek arkadaşlarımızı da bekleriz.

İklim şartlarının iyi olduğu bir dönemde, örneğin: Bahar aylarında güzel bir hafta sonu, Ankara, İstanbul ve diğer illerden trenmodelcileri arkadaşların katılımıyla; İzmir Selçuk Tren Müzesi, Efes ve Meryemana turistik gezisi yapılabilinir.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yurt gezilerinde kullandığı vagonlardan biri de İzmir Alsancak Gar'ı karşısında bulunmaktadır. TCDD Bölge Müdürlüğü'nden izin alınarak, bu vagonda buluşup, Türk Tren Modelcileri toplantısı yapılabilinir. Daha sonrada bahsettiğim yerlere gezi düzenlenebilinir.
Bu konuda bize gerekli izin işlemleri için de Jimmy Cem yardımcı olabilir. Ne dersiniz arkadaşlar!

Geçen yıl  güzel bir bahar gününün sabahı fotoğrafladığım bu vagonun görüntüleri
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/ATA1.jpg)

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/ATA2.jpg)

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/ATA3.jpg)

Arşivlerden araştırıp bulduğum, bir takvimde yayınlanan Atatürk'ün bu vagonda çekilmiş fotoğrafı.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/ATA4.jpg)

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/ATA5.jpg)

Saygılar

teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: iceman - Ocak 09, 2007, 00:08:27
Bu vagonu geçenlerde bir gece tinerciler bastı.Garın önüne (tesisler binası) çekmeye çalışıyorlar.Bilemiyorum vagonu açarlarmı.Ama Çamlık müze kolay.Diğer alternatifleri cuma konuşuruz.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 09, 2007, 21:39:43
Jimmy Cem, sözünü ettiğin yer, sonradan inşa edilen klasik binanın yanına yapılan binanın önü mü?
Varsayımdan yola çıkarak çektiğim fotolar üzerinde biraz değişiklikler yaptım.
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/alsancakgar.jpg)
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: iceman - Ocak 10, 2007, 12:27:17
Evet Teoman abi.Düşündüğün gibi...
Başlık: Orhan Berent'in Yanıtı (İzmir'de Tren Modelciliği)
Gönderen: ktuzunalp - Ocak 10, 2007, 13:31:22
Teoman bey,

Orhan bey'den bana şu şekilde bir yanıt ulaştı:

"Kamil bey merhaba,

Arkadasimizin dusuncesi cok guzel. Ancak biraz gec kalinmis gibi.
Tarihi
istasyonlari ve garlarin fotografini cekebilir ama trafik durdugu
icin bos
olarak goruntuleyecektir. Trenleri goruntulemesi icin sehir disina
cikmasi
gerekiyor. Cigli ve Cumaovasi'na yani. Yine de guzel bir girisim. 3.
Bolgeye izin icin basvurursa zaten ogretmen oldugu icin gucluk
cikarmazlar. Rahatca calisabilir.

selamlar

Orhan Berent"
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 10, 2007, 16:16:14
Kamil bey, Orhan beyle irtibat için girişimlerinizden dolayı çok teşekkürler.
Orhan beyin yazdıklarını dikkate alacağım. Ancak bu sitenin kuruluşu ve bizlerin birbirimizle tanışıp biraraya gelmemiz, bilgi paylaşımları sonucunda bazı projelerin ortaya çıkması aslında kısa sürede oluştu.
Orhan beye göre garların şu an trafiğe kapatılması,  geç kalınmışlık gibi görünse de bu yapıların, tarihi değer taşıyan mimari özellikleri ,buna bağlı olarak estetik yönüyle de ele alınıp fotoğraflama işleminini bu doğrultuda yapmayı düşünüyorum.
Kendisiyle telefonda tanışıp görüştüm. Önümüzdeki günlerde biraraya gelmeyi kararlaştırdık.

Saygılar

teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ktuzunalp - Ocak 10, 2007, 16:43:46
Umarım iyi gelişmelere vesile olur.

Saygılar.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: mali87 - Ocak 10, 2007, 23:53:04
   Teoman bey güzel olan yapılan işleri her zaman takdir etmek lazım diye düşünüyorum,mesafe kısa olsa ve iştende vakit bulsam hiç düşünmem katılırım inşallah bir dahaki sefere.Gezi fikrinizde çok güzel,organizasyonu hayata geçirirsekte çok sevinirim mümkünse hafta sonu yapalım Cumartesi ve Pazar hatta bir otel ayarlanıp isteyende ailesi ile katılır hemde çok iyi olur.Herşey gönlünüzce olsun saygılarımla.


   mali....
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 11, 2007, 11:27:53
Mehmet Ali bey, güzel düşünceleriniz için çok teşekkürler.
Yapacağımız toplantıda gezi ve ziyaret olayını da ele alacağız, zamanlama yönüyle bir hafta sonunu olması kesin olacak zaten.
Bununla ilgili tolantı sonucunda; Türkiye genelinde tren modelcilerinin katılımıyla, İzmir' de trenmodelcileri toplantısı, buna bağlı olarak,Çamlık ve çevresi tarihi yer gezileri ,konaklama, ulaşım vb. durumları ele alıp, elimizden geldiğince tüm katılımcıların menun edilebilmesi yönünde çalışmaları içeren önerileri burada sizlerle paylaşacağız.


TOPLANTI
Yer: Teoman Kardaşlar'ın evi
Tarih: 12 Ocak Cuma
Saat: 16.30
Gündem:
1- İzmir tren modelcilerinin sürekli olarak toplanacağı ve ortak çalışmalarını yürüteceği yerin tespitiyle ilgili öneriler ve bununla ilgili yapılacak girişimler.
2- Tren modelleriyle ilgili incelemeler. Diroma çalışmalarını içeren malzeme tespitleri.
3- Çamlık Tren Müzesi gezisiyle ilgili  planlama çalışmaları.
4- Melih Uçar beyin getireceği, tren modellerini içeren DVD'nin izlenmesi
5- Dilek ve öneriler
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: agulday - Ocak 11, 2007, 11:48:52
istanbul ankaradan sonra izmirde tamam darısı diğer illere :D herkeze kolay gelsin iyi çalışmalar.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ktuzunalp - Ocak 11, 2007, 13:26:48
78 tane daha var !
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: mali87 - Ocak 12, 2007, 18:11:49
  Teoman bey toplatınızın sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyoruz.Sırada inşallah Antalya var,saygılarımla.


  mali...
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 13, 2007, 09:41:34
Saygıdeğer Tren modelcileri, İzmir'de yaptığımız toplantımızla ilgili açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz.

Toplantımız, 12 Ocak Cuma günü saat 16.30 da katılımcı arkadaşların belirtilen yerde, tam zamanında gelmeleriyle başlamış, saat 20.10'a kadar, duyurusunu yaptığımız gündemle sürmüştür.

Toplantıya katılanlar:
Jimmy Cem Ersü, Onur Arslan, Melih Uyar, Teoman Kardaşlar

Gündem maddelerine göre yapılan görüşmeler:

1- Toplantımız, tanışmayla güzel bir sohbet ortamında başlamıştır. İsmimizin 'İzmir Tren Modelcileri Kulubü' olarak anılması karalaştırılmıştır.
Toplanıp, faaliyet göstereceğimiz yer konusunda, Jimmy Cem TCDD izmir 3.Bölge Müdürlüğü'ne teklif götürüp, gerekli girişimlerde bulunacağını bildirmiştir.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/topl.jpg)

2-Faaliyetlerimizle ilgili uygun bir yer buluması halinde, bu ortamda hepimizin ortak oluşturacağı bir diaroma yapımı üzerinde görüşmeler yapılmıştır. Kurulacak bu diaroma' da Buharlı lokolarla dizel lokoların çaılştırılmasına karar verilmiştir.
Müze görünümü ağırlığında olacak diaromada; Tren modellerini daha çok öne çıkarması yönüyle, fazla aksesur yüklenmemesi dikkate alınacağından, katener hattı döşenmemesinden dolayı elektrikli lokolara yer verilmemesi karalaştırılmıştır.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/topl-1.jpg)
Jimmy Cem'in getirdiği, Çamlık Tren Müzesi yerleşim planı üzerinde incelemeler yapılıyor.
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/topl-6.jpg)
Melih beyin güzel bir teklifiyle planlama çalışmalarının bilgisayar ortamında yapılması karalaştırıldı.
Bu konuda Melih bey bir program üzerinde çalıştığını bildirmiştir. Jimmy Cem'in demiryolu üzerine, engin bilgi ve tecrübesiyle yol göstererek, Melih beyin de bilgisayar kullanım bilgisiyle diaroma plan çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Tren modelleri incelemeleri:

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/topl-2.jpg)
Melih, Onur, Jimmy buharlı lokoların oluşturduğu tren modellerini inceliyorlar

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/topl-3.jpg)
Dizel, Elektrikli lokoların çoğunlukta bulunduğu panoyu inceliyorlar.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/topl-4.jpg)
Jimmy Cem'in teklifi doğrultusunda, TCDD 55022  buharlı lokosu yapmayı düşündüğümüz Roco Br 57 inceleniyor. Üzerinde yapılacak değişiklikler görüşülüyor.

3- Çamlık Tren Müzesi ziyaretiyle ilgili yapılan görüşme: Bu geziye, İzmir ve  dışından gelebilecek tren modelcilerinin, şehiriçinde ortak bir noktada buluşup, katılımcı sayısına göre önceden tespit edilen bir servis aracıyla Çamlık Müzeye gidilerek orada bulunan loko, vagon, çeşitli demiryolu araç gereçleri vb. inceleme-araştırma yapılması, müze bahçesinde bulunan restoranda,  mangal partisi düzenlenerek güzel bir sohbet ortamı oluşturulması düşünülmüştür.
Bu organizasyonun gerçekleşmesine yönelik, önümüzdeki günlerde Jimmy Cem'in yakınen tenıdığı Müze işletmecisi Atilla beyle görüşmeye gidilmesine, konaklama, ulaşım için de ayrıca araştırma yapılmasına karar verilmiştir.
Bu organizasyonla ilgili forumda bir başlık açılarak gelişmeler tüm arkadaşlarımızla paylaşılacaktır.

4- Melih beyin, Almaya'da gezip incelediği ve video kameraya kaydettiği tren modelleri sergisinin DVD' si izlendi.
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/topl-5.jpg)

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/tpol.jpg)
Buradaki çalışmalar, ve ortam hakkında Melih bey açıklamalar yapıyor.

Melih beye bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

5- Toplantımız, bundan sonra da devemlılık gösteren, yapıcı çaılşmaların olduğu ortamlarda sürmesi dilekleriyle ve 2. toplantımızın şubat ayı ilk haftasında olması önerisiyle tamamlanmıştır.

Bilgilerinize saygılarımızla sunarız.

Jimmy Cem, Onur Arslan, Melih Uçar, Teoman Kardaşlar







Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: avsalı - Ocak 13, 2007, 09:53:18
inanılmaz güzel.Teoman Bey sizi ve İzmir ekibini içtenlikle kutluyorum.hele ayrıntılı anlatımınız.kendimi birden sizin toplantınızda zannettim.alınan kararların İzmir Kulübüne hayırlar getirmesini temenni ediyorum.hele çamlık müze grzisi bir harika .diğer forum üyelerinden de katılım olacağını zannediyorum.çalışmalarınızın devamını diler saygılar sunarım.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: kamyoncu-itulu1 - Ocak 13, 2007, 10:18:03
klubunuz hayırlı olsun en kısa zmanda dıaromanızı kurmanız ve uye sayınızın artması dılegıyle
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: mali87 - Ocak 13, 2007, 10:41:19
     Teoman bey öncelikle sizi kutlamak isterim tabiki Jimmy Cem,Melih ve Onur arkadaşlarımıda unutmadım,böyle bir organizasyona ev sahipliği ben kendi adıma çok sevindim.Gönül her toplantı katılak istiyor ama iş ve zaman engelliyor innanın kalbim sizlerle.Şimdilik katılımcı sayısı parmakla sayılacak kadar az ama ben inanıyorum bir gün tren modelciler kulübü çığ gibi büyüyecek ve salgın bir hastalık olacak.Burada bizlere çok çok iş düşüyor yapacağımız organizasyonları model trenciler siteside yayınlıyoruz ama bir şekilde yazılı ve görsel basındada yer alması gerektigini düşünüyorum.Bu arada 'İzmir Tren Modelcileri Kulubü' isminiz hayırlı olsun.Darisi Antalya Model Trenciler Kulubü'ne daha öncede bahsettiğim gibi en kısa zamanda yapacağım.Yaptığınız ve yapacağınız çalışmalarda başarılarınızın devamını dilerim.Herşey gönlünüzce olsun görüşmek dileğiyle hoşçalakın.

      mali....
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 13, 2007, 15:35:10

Ömer, Okan, M.Ali, Ayhan ve Erkut beyler, bizleri destekleyici ve güzel sözleriniz için çok teşekkürler.

Selam ve sevgilerimizle

Bu arada dvd de harika görünüyor.
Harun Bey in beyin adresine bir kopyasını  gönderme şansınız olurmu.
Bizde burada çoğaltarak dağıtırız.

Tekrar tebrikler sevgiler.
Ayhan

Ayhan bey, DVD'yi Harun bey adına gönderdim. İstanbul'daki arkadaşlarımızla iyi seyirler.
Bu arada DVD' yi bizlere aktarıp, paylaşımımızı sağlıyan Melih beye tekrar teşekkürler.
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/kargo.jpg)





Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ksk156 - Ocak 13, 2007, 16:31:35
Herkeze iyi dilekleri için Teoman abiye de ilk toplantımıza ev sahipliği yaptıgı ve bizleri çok iyi ağırladıgı için teşekkür ediyorum. Umarım şu final dönemi bittikten sonra daha aktif birşekilde bu konularla meşgul olabilceğim
saygılar
Onur
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: avsalı - Ocak 13, 2007, 16:54:20
teoman bey çok hızlısınız . dvd leri göndermişiniz bile bizlerde harun beyin yanına uğradığımızda edinebiliriz .tekrar iyi çalışmalar dileğiyle saygılar.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Melih - Ocak 14, 2007, 15:26:50
Arkadaşlar, DVD konusuna bir açıklık getireyim, 2005 Dortmund Model fuarı gezisinde naçizane video kameram ile çektiğim amatör görüntülerin montajlı halidir. Öyle profesyonel bir tanıtım filmi filan değil, seyrederken hızlı geçişler ara sıra net olmayan görüntüler başınızı ağrıtabilir.  :-[  :-[

DVD yaklaşık 58dk, tamamı model tren diaromaları hakkında, son 5dk da Dortmund merkez tren istasyonuna (Hauptbahnhof) giren çıkan bazı gerçek trenlerin (EC, ICE tipi) görüntüleri var.

Ayrıca birllikte gezdiğim arkadaş ile bol bol konuşmalar filan da var.   ;D

İyi seyirler...

Not: Teoman Bey'e toplantımız için sağladığı sıcak ortam ve misafirperverliği için gönülden teşekkürler...

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ktuzunalp - Ocak 15, 2007, 17:08:20
Arkadaşlar, siz daha dostça bir ortamda (evde) toplanmışşınız, hem de konuya en uygun olan evde. Hepimiz adına çok sevindim.

Ps: Teoman bey, gündeminizi çok beğendim ! 
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 15, 2007, 20:28:24
Ayhan bey,Kamil bey ve Özgür bey, içtenlikle dostça yaklaşımlarınız, hepimizi memnun etmiştir. Çok teşekkürler.
Kulüp konusuna biraz açıklık getirmek isterim; Biz burada, mümkün olduğunca ben duygusundan uzak biz düşüncesiyle hareket etmeyi kararlaştırdık. Bundan dolayı da kendimize, İzmir'de bulunduğumuzdan  ve burada trensever kişiliğimize uygun girişimlerde bulunmak adına 'İzmir Tren Modelcileri Kulübü' adını verdik.
Melih beyin, daha önce bu tür benzer etkinliklerde bulunmasından da yola çıkarak, kendisinin  önerileri doğrultusunda her hangi bir resmi veya özel kuruluşa, aktivitiler için başvurduğumuzda; kulüp ismiyle olaya daha yakın ilgi gösterileceğini de düşündük.
Ayrıca, ister İzmir'de olsun, ister İzmir dışında, İzmir'e yolu düşen her tren modelcisi arkadaşımızı, evimizde ağırlamaktan onur duyarım.

saygılar

teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ctekin - Ocak 16, 2007, 16:48:45
Teoman bey selamlar,

İçten davetiniz için çok teşekkürler. Bir gün yolum mutlaka oralara düşecek. Ve tabi ki biz de sizleri bekliyoruz.

Bu arada klübün kuruluşunu da kutlarım: geleceğe bırakılabilecek en güzel şeyi gerçekleştiriyorsunuz.

Başarılar,

Cem.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: hkesk - Ocak 18, 2007, 21:24:41
Teoman Bey,
'İzmir Tren Modelcileri Kulübü' fikri bir İzmir'li olarak oldukça heyecen verici. Her ne kadar bu hobide çok acemi de olsam faaliyetlerinizi sonuna kadar destekliyorum. Cumartesi günü görüşebilmek umuduyla.
Hakan
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 21, 2007, 02:11:16
Saygıdeğer modeltrenci arkadaşlar,
İzmir'de tren modelciliğine gönül vermiş arkadaşlarımızla biraraya gelebilme ve ortak çalışma ortamı oluşturma gayreti içindeyiz.
Bu duygularla, arkadaşımız Hakan Keskin beyle telefonda iletişim kurarak tanışmak isteğinde bulunduk.
İzmir İl Sağlık Md. 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şb. İl Ambulans Servisi'nde görevli doktor olarak çalıştığından ve cumartesi günü nöbet görevinde bulunduğundan dolayı, kendisini görev yerinde ziyaret ettim.
Tren modelciliği üzerine çok keyifli bir sohbet ortamı oluşturduk. Bir arkadaşımızı daha kazanmanın mutluluğu içinde ve önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantıda, diğer modelci arkadaşlarımızla hep beraber olmak dileğiyle ziyaretimi tamamladım.
Hakan beye bu sıcak ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/izmir112a.jpg)

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/izmir112b.jpg)

Bu arada koridorda bulunan vitrin dikkatimi çekti. Vitrinde bulunan çeşitli öçekte ambulans ve acil yardım araçlarını içeren modeller vardı. Bir devlet dairesinde bu güzelliğe tanık olmak ayrıca beni çok mutlu etti.
Bu güzel oluşumu sizlerle paylaşayım istedim.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/izmir112c.jpg)

Yine aynı gün içinde, diğer ilgi alanım  olan model uçak çalışmalarımla ilgili modelci arkadaşlarımızla Manisa'da yapacağımız toplantıya katıldım. Manisa Gar'ının yakınında bulunan Br 52' nin önünde topluca fotoğraf çekildik. Bu toplulukta bulunan arkadaşlarımızın da tren modelciliğine ilgilerini çekmeye çalışıyorum.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/manisa6.jpg)

İyi çalışmalar dileklerimle sevgi ve saygılar.

teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Alponzo - Ocak 21, 2007, 13:15:38
Sömestr tatilinde İzmir e gelmeyi planlıyorum.Bir tane set yada (ray,loko) alacağım.Bana önere bileceğiniz bir mağaza var mı?
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: iceman - Ocak 21, 2007, 14:13:35
Sömestr tatilinde İzmir e gelmeyi planlıyorum.Bir tane set yada (ray,loko) alacağım.Bana önere bileceğiniz bir mağaza var mı?



Maalesef yok desek daha doğru olur sanırım.CarrefourSA da Piko lar sadece başlangıç seti olarak satılıyor.Extra loko,vagon,ray gibi opsiyonlar yok.Alsancak vapur iskelesine yakın bir yerde hobby mağazası var.Sipariş üzerine Fleischmann getirtiyor (Eskiden Maerklini de getirtiyordu ama sanırım bıraktı).Ancak Fleischmann ı Ankaradaki hobby time mağazasından getiriyor sipariş üzerine.Hobby time ın sicili zaten iyi değil.O konu ile ilgili mesajları herhalde okumuşsundur.Bunlarında durumu farklı değil.Bir de üstüne tonla acayip tavırları var.Ben bir ayağımın İstanbulda olmasından da yararlanarak İst dan hallediyorum alacaklarımı.İzmire geleceksen önceden haber ver seni karşılar ağırlarız.

Sevgiler

Jimmy Cem
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 21, 2007, 14:50:29
Ayhan bey, elimizden geldiğince bu hobby için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyorum. Amacımız hepbirlikte bu hobby için güzel işler yapalım.
Destekleriniz için çok teşekkürler.

Sevgili Jimmy Cem, senden de güzel haberler bekliyoruz. Yer konusuyla ilgili ne aşamadasın, gerekli girişimlerde buludun mu?

Selamlar, saygılar, sevgiler.

teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 21, 2007, 15:26:28
Çok teşekkürler Jimmy, sana da zahmet oluyor ama herşey modelcilik sevdası için bazı sıkıntılara göğüs gereceğiz. Son durumu bildirdiğinde bizde yeni bir yol arayışı içine gireceğiz.

sevgiler

teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 21, 2007, 15:33:01
Sömestr tatilinde İzmir e gelmeyi planlıyorum.Bir tane set yada (ray,loko) alacağım.Bana önere bileceğiniz bir mağaza var mı?

Sevgili Alper, İzmir'e geleceğin zaman haberleşelim. Sana elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Haberleşme için benim GSM 0-532- 673 70 50
Görüşmek dileğiyle.

sevgiler

teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 21, 2007, 23:28:21
Saygıdeğer trenmodelci arkadaşlar, bu gün izmir'de bir arkadşımızla görüştüm.Daha doğrusu kendisiyle önceden tanışıklığımız vardı. Birtürlü uzun süredir bağlantı kuramamıştık.
Cumartesi günü sevgili arkadaşımız Hakan Keskin beyle yaptığımız görüşmede, kendisinin hatırlatmasıyla telefonunu alıp bu gün irtibata geçtim. İsmi Gökhan Akdal siteye de üye olacağını ve bizlerle birlikte çalışmalarda bulunacağını iletti. 2. kez yapacağımız toplantıya mutlaka geleceğini bildirdi.
Kendisine teşekkürlerimi iletmeyi bir borç bilirim. Aynı zamanda bir de site kurma hazırlığı içinde olduğunu iletti.
Ben de sizlere arkadaşımızın sitesini bildirmek istedim.
Kendisi yaptığı diaromayla bize büyük güç verecektir.Tebriklerimi sunarım.
Arkadaşımızın sitesi www.akdalhobi.com

saygılar

teoman

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: gökhan akdal - Ocak 22, 2007, 09:42:09
Merhaba arkadaşlar,
dün akşam Teoman bey ileyapmış olduğum telefon görüşmesinden sonra bu siteye üyeliğimi hemen
gerçekleştirdim.kendisinin övgü dolu sözlerine teşekkür ederim.umarım ileride iyi bir modelci grubumuz olur. çalışmalarımı çok yakında www.akdalhobi.com izleyebilirsiniz.
sevgiler. :)
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: avsalı - Ocak 22, 2007, 10:24:09
gökhan bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz. çalışmalarınızı merakla mekliyoruz. izmir gurubuna çok faydalı olacağınızı düşünüyorum. saygılar.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Alponzo - Ocak 22, 2007, 14:58:04
Sömestr tatilinde İzmir e gelmeyi planlıyorum.Bir tane set yada (ray,loko) alacağım.Bana önere bileceğiniz bir mağaza var mı?



Maalesef yok desek daha doğru olur sanırım.CarrefourSA da Piko lar sadece başlangıç seti olarak satılıyor.Extra loko,vagon,ray gibi opsiyonlar yok.Alsancak vapur iskelesine yakın bir yerde hobby mağazası var.Sipariş üzerine Fleischmann getirtiyor (Eskiden Maerklini de getirtiyordu ama sanırım bıraktı).Ancak Fleischmann ı Ankaradaki hobby time mağazasından getiriyor sipariş üzerine.Hobby time ın sicili zaten iyi değil.O konu ile ilgili mesajları herhalde okumuşsundur.Bunlarında durumu farklı değil.Bir de üstüne tonla acayip tavırları var.Ben bir ayağımın İstanbulda olmasından da yararlanarak İst dan hallediyorum alacaklarımı.İzmire geleceksen önceden haber ver seni karşılar ağırlarız.

Sevgiler

Jimmy Cem
Sömestr tatilinde İzmir e gelmeyi planlıyorum.Bir tane set yada (ray,loko) alacağım.Bana önere bileceğiniz bir mağaza var mı?

Sevgili Alper, İzmir'e geleceğin zaman haberleşelim. Sana elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Haberleşme için benim GSM 0-532- 673 70 50
Görüşmek dileğiyle.

sevgiler

teoman
Misafir perverliğiniz için Teşekkür ederim.İstanbuldan getirmen çook güzel cem abi ama ben hala bir lokoya karar veremedim bana bu konuda yardımcı olursan sevinirim.Bütçem 250ytl civarı ama ben bunun hepsini lokoya vermek istemiyorum çünkü bende hiçbir tertibat yok.Teoman abi gelince buluşur bilgi alışverişi yaparız.

saygılar

Alper
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: iceman - Ocak 22, 2007, 17:58:06
[Misafir perverliğiniz için Teşekkür ederim.İstanbuldan getirmen çook güzel cem abi ama ben hala bir lokoya karar veremedim bana bu konuda yardımcı olursan sevinirim.Bütçem 250ytl civarı ama ben bunun hepsini lokoya vermek istemiyorum çünkü bende hiçbir tertibat yok.Teoman abi gelince buluşur bilgi alışverişi yaparız.

saygılar

Alper
[/quote]

Alper 250 ytl diyorsun haklısın.Doğaldır.Ne de olsa öğrencisin üstelik.Ama 250 ytl ye çok ciddi birşey çıkamayacağıda muhakkak.Bende son derece kısıtlı bir bütçe ile iktisatlı davranma mecburiyetindeyim.Ancak sana hatırlatmam gereken bir kaç nokta var.Birincisi...Bugüne kadar hep ucuz mal alacak kadar zengin değilim ilkesinden hareket ettim.Dolayısıyla kalite olarak kendisini belli etmiş üst klasman diye tabir edilebilecek Roco,Fleischmann,Liliput gibi markalardan yana kullanmaya çalışıyorum tercihimi.Nitekim bir aksaklık olmazsa önümüzdeki 30 gün içerisinde bir Liliput Br52 Buharlı lokosu gelecek.Onu TCDD 56508 yapacağım.Sen tahminimce Buharlıya yetişemediğinden tercihini dizelden yana yapacaksın gibi geliyor bana.Ama kalite konusunda söylediklerim yine geçerli.Sonuçta raylar elinde olup loko v.b. taşıt bulamadıktan sonra raylar insanın sinirini bozmaktan başka birşey yapmaz.Bende gelecek olan makinayı evde vitrinde bir platform üzerinde sergilik tutacağım.Uygun ortak çalışma diaromalarında kullanmayı düşünüyorum.Çünkü şimdilik iyi bir diaroma kurmam mekan bakımından pekte mümkün görünmüyor.Ne istediğini tam bilmiyorum ama seçeceğin loko konusunda sana yardımcı olurum.

Sevgiler

Jimmy Cem
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ksk156 - Ocak 22, 2007, 18:30:32
Abi tekrar hoşgeldin
Gökhan abi sağolsun ayda bir görüşüyoruz her geldiğinde siteden bahsedicem diyorum ama öyle bir muhabbete dalıyoruz ki hep unutuyorum, kendisi gerçekten bu hobiye gönül vermiş kişilerden biri. Finaller bitsin bir zaman ayarlayalım tekrar görüşelim :)
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Alponzo - Ocak 22, 2007, 18:57:58
http://urun.gittigidiyor.com/MARKLIN-HO-2864-DIZEL-LOKOMOTIF-TREN-1-87_W0QQidZZ3493254
http://urun.gittigidiyor.com/MARKLIN-HO-BR212-DIESEL-HYDROLIC-TREN_W0QQidZZ3537599
GG baktığım bazı modeller.Görüşlerinizi bekliyorum

Cem abi
Bende ucuz mal almak istemem ama elimdekiyle en iyisini yapmak isterim.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Alponzo - Ocak 22, 2007, 19:27:29
http://www.roco.co.at/content.php?id=1469&pd=619&kat_id=MiwxLFByb2R1Y3RzLExvY29tb3RpdmVzLCwwLDAsMCwx&typ_1=&land=&epoche=&spur=0&artikelnummer=&search=&p_search=&page_cp=0&acdc=&archiv=&PHPSESSID=b434951ea726b43a3f5b8ba86238ecb9
Roco loko fiyatı 99 Euro uygun gibi geldi ama DC AC anlayamadım.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: hkesk - Ocak 23, 2007, 01:11:54
İceman merhaba,
Maerklin benim kapsama alanım dışında kaldığından bir şey diyemeyeceğim.Biliyorsun biz İzmirdeki arkadaşlar DC ile çalışan modelleri tercih ediyoruz.AC ile çalışanlarla ilgilenmiyoruz.
Henüz çok yeni olsam da sanırım bir istisna yapıp İzmir'li olarak Marklin Digital ile ilgileniyorum.
Alponzo merhaba,benim kullanamadığım ve sitenin satılık ürünler kısmında ayrıntılarını verdiğim setle ilgilenirsen bir göz at. Daha tecrübeli arkadaşlar set ile ilgili yorumlar yaptıktan sonra hala ilgini çekerse bu seti 250 YTL ye veriyorum. 
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Melih - Ocak 23, 2007, 07:38:15
İceman merhaba,
Maerklin benim kapsama alanım dışında kaldığından bir şey diyemeyeceğim.Biliyorsun biz İzmirdeki arkadaşlar DC ile çalışan modelleri tercih ediyoruz.AC ile çalışanlarla ilgilenmiyoruz.
Henüz çok yeni olsam da sanırım bir istisna yapıp İzmir'li olarak Marklin Digital ile ilgileniyorum.
Alponzo merhaba,benim kullanamadığım ve sitenin satılık ürünler kısmında ayrıntılarını verdiğim setle ilgilenirsen bir göz at. Daha tecrübeli arkadaşlar set ile ilgili yorumlar yaptıktan sonra hala ilgini çekerse bu seti 250 YTL ye veriyorum. 

Bende de geniş bir Marklin Digital Set var. Cem'in yazdığı şimdilik daha çok temenni gibi  ;D
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 23, 2007, 15:51:58
İzmir'li modelci arkadaşlar. 27 Ocak Cumartesi günü saat 12.30 da Alsancak Gar karşısı TCDD Müzesi önünde buluşup orada bir toplantı yapalım.
Tolantı gündemimiz
1-'İzmir Tren Modelcileri' çalışma yeriyle ilgili tespitler. (Jimmy Cem'in araştırma sonuçları)
2- Grup çalışmalarında, tren modelleri sistemlerinin görüşülmesi.
3- Kulüp olma yolunda görüşme yapılması, araştırmaların sonucuna göre karara bağlanması.
4- Dilek ve temenniler.

Arkadaşlarımızın bu tolantıya katılıp, görüşlerini orada sunmaları, birlik beraberlik duygumuzun daha güçlenmesine sebep olacaktır.
Ben cumartesi günü, TCDD Müzesi önünde,  saat 12.30'da olacağım.

saygılar
teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Alponzo - Ocak 23, 2007, 16:04:36
İceman merhaba,
Maerklin benim kapsama alanım dışında kaldığından bir şey diyemeyeceğim.Biliyorsun biz İzmirdeki arkadaşlar DC ile çalışan modelleri tercih ediyoruz.AC ile çalışanlarla ilgilenmiyoruz.
Henüz çok yeni olsam da sanırım bir istisna yapıp İzmir'li olarak Marklin Digital ile ilgileniyorum.
Alponzo merhaba,benim kullanamadığım ve sitenin satılık ürünler kısmında ayrıntılarını verdiğim setle ilgilenirsen bir göz at. Daha tecrübeli arkadaşlar set ile ilgili yorumlar yaptıktan sonra hala ilgini çekerse bu seti 250 YTL ye veriyorum. 
Selam Hakan abi
Önerin için saol ama ben kararımı başka modellerden yana kullanıyorum.

Teoman abi
Toplantıya katılmak isterdim ama karneyi aldıktan sonra hemen gelmem mümkün değil.Belki bir hafta sonra buluşabiliriz.

Sağlıcakla kalın

Alper
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ctekin - Ocak 23, 2007, 17:13:35
gerçekten TR de en iyi denilebilecek örnek kabul edilebilecek bir park-diaroma için uğraşıyorum.Zaten başka bir şansım ve lüxümde yok.O yüzden AC ye yer veremeyeceğimizi şimdiden belirtmek isterim.

Jimmy selamlar,

"Örnek" kabul edilebilecek bir diaroma'nın en azından küçük bir bölümünde 3 ray'a yer vermeniz gerekmez mi? Yani demek istediğim; "örnek" olacaksa her alternatifi barındırması gerekir. Ama sorun yer ise o başka.

Sevgiler,

Cem.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ctekin - Ocak 23, 2007, 17:30:10
ok,

TCDD'den böyle bir destek almak bile başarı bence. kolay gelsin.

cem.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Melih - Ocak 23, 2007, 18:02:18
İzmir'li modelci arkadaşlar. 27 Ocak Cumartesi günü saat 12.30 da Alsancak Gar karşısı TCDD Müzesi önünde buluşup orada bir toplantı yapalım.
Tolantı gündemimiz
1- 'İzmir Tren Modelcileri' çaılşma yeriyle ilgili tespitler. (Jimmy Cem'in araştırma sonuçları)
2- Grup çalışmalarında, tren modelleri sistemlerinin görüşülmesi.
3- Kulüp olma yolunda görüşme yapılması, araştırmaların sonucuna göre karara bağlanması.
4- Dilek ve temenniler.

Arkadaşlarımızın bu tolantıya katılıp, görüşlerini orada sunmaları, birlik beraberlik duygumuzun daha güçlenmesine sebep olacaktır.
Ben cumartesi günü, TCDD Müzesi önünde,  saat 12.30'da olacağım.

saygılar
teoman

Teoman Bey merhaba,

Cumartesi günü 12:30'da Alsancak'ta olmaya çalışacağım, görüşmek üzere.

Saygılar,
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: gökhan akdal - Ocak 23, 2007, 22:14:21
    Merhaba arkadaşlar,
Cumartesi günü bende orada olmak istiyorum.
Gökhan
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 26, 2007, 19:51:56
Saygıdeğer Trenmodelci arkadaşlar,
İzmir'de tren sevdalısı bir büyüğümüzle tanışma fırsatım oldu. Emekli Sanat Tarihi öğretmeni Sn. Korkut Öndil.Cumartesi günü yapacağımız toplantıya kendisini davet etmek için ziyaretine gittim.
Yaptığı diaromaları ve yer sorununu nasıl çözdüğünü sizlerle paylaşmak istedim. Umarım yer konusunda tedirgin olan arkadaşlarımıza iyi bir örnek olur.
Korkut Hoca, 67 yaşında emeklilik günlerini bu güzel hobiyle geçirme mutluluğunu yaşıyor. Diaromalarında yaptıkları, kendi ürünleri elemeği göz nuru çalışmalar.
Kendisine sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/k1.jpg)
Bu gün okuldan çıkarçıkmaz doğru Korkut Hoca'ya gittim. Yanıma fotoğraf makinamı almayı ihmal etmediğim çok iyi oldu.
Masa üstündeki diaroma N ölçek yukarıda da belirttiğim gibi strafordan arazi yapıları, çeşitli malzemeden ev ve istasyonlar Korkut Hoca'nın kendi yapıtları.
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/k3.jpg)
Aynı diaromanın gece ışıklı görünümü
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/k2.jpg)

Bir başka ilginç örnek; sehpa içine yapılmış Z ölçek diaroma
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/k4.jpg)
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/k6.jpg)
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/k5.jpg)

Şimdi de yer sorunu olan arkadaşlarımıza ilginç, bir okadar da kullanışlı diaroma örneği HO ölçek masa içi diaroma
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/k7.jpg)
Bu diaromanın masa içi yerleşim düzeni
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/k8.jpg)
Korkut hoca üretimi HO ölçek yapılar
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/k9.jpg)

Bir başka ilginçlik, birbirimizi hiç tanımadan yaptığımız, benim vitrin sistemine benzeyen modellerinin, duvar panosu olarak sergilenmesi.
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/k10.jpg)

Tüm modelci arkadaşlara saygılar, sevgiler.

teoman



 
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ktuzunalp - Ocak 26, 2007, 20:07:30
Korkut bey ile görüştüğünüzde lütfen benim için de tebrik edin, şaşkınlıkla izliyorum, yurdumuzda neler yapılıyormuş diye. Özellikle sehpa içi kurguya eridim. Hepimize bu tarz bir emeklilik dilerim.

Sevgiler, selamlar,
Kamil. 
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: avsalı - Ocak 26, 2007, 20:12:39
korkut hocamızında nadide bir loko koleksiyonu var sanırım her ölçekten mevcut ve muhteşem buluşlar sehba ile birlikte masa içi dioramasıda bir harika hele hele tüm malzemelerinin el emeği oluşu ayrı bir değer katıyor.ellerinden öpüyorum korkut hocam saygılar.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: NEDİM - Ocak 26, 2007, 21:17:46
sevgılı korkut ustad,
ellerinize saglık bunlar ıcın sahane demek bıle az herhalde.. sızı aramızdada gorecegız degılmı..
fıkırler bır harıka.. demek kı ınsan ısterse bır sekılde cozum bulabılmekte..

sevgılı teoman bey,
sıze sonsuz tesekkur ederım boylesıne bır cevherı bıze tanıma fırsatı buldugunuz ıcın.. ben ızmır den korkmaya basladım.. fena ataga kalktınız sankı.. yanılmıyor ısem cok cevherler gızlı ızmır de..

ınanınızkı boylesıne guzellıklerı gordukce paylasım fazlalastıkca benım hırsım her gecen gun artıyor.. sart oldu bır sekılde yer yaratıp dıorama yapmak..

sevgı ve saygılarımla.
nedım kus..
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: avsalı - Ocak 26, 2007, 21:22:39
saygıdeğer nedim ustam sizin hırsınıza yetişemiyoruz hırslandıkça inanılmaz şeyler çıkarıyosunuz ortaya dioramanızı düşünemiyorym mükemmel ötesi olurdu herhalde cami ve sokak lambası yapımını gördükten sonra ...
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: NEDİM - Ocak 26, 2007, 21:27:59
sevgılı omer bey,
oncelık ıle tsk ederım.. camı projesı sevgılı ustad a.usta nın dıoramasını gordukten sonra kendısının de bu dıoramada bır camı eksık demesı ıle o muhtesem bazı dostlarımızın muze olacak dıye tabır edılen dıoraması ıcın yapılan bır proje.. o camı nın ınsaası bıttıkten sonra sıva boya badan ıslerını erkut ustad yapacak sonrasında elektrık ve ısıklandırma projesı de a.usta ustadın .. ıste sanırım o zaman mukemmellık ortaya cıkacak..
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus..
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: abdusta - Ocak 26, 2007, 21:28:45
Teoman bey
Hocamın ellerinden öperim..
kurgusu kimseyi rahatsız etmeden yer kaplamadan
halletmis

saygılarımla a.usta
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: mali87 - Ocak 26, 2007, 21:32:16
     Korkut hocam öncelikle aramıza hoş geldiniz ve süper fikirler verdiniz bizlere.Yersorunu olan arkadaşlar için güzel fikirler ortaya çıkarmışsınız.Yer sorunu olan arkadaşlara şiddetle önerilir.Hocam emeğinize sağlık,ayrıca Teoman bey Korkut hocamla bizi tanıştırdıgın içinde çok teşekkür ederim.
     Herşey gönlünüzce olsun,hoşçakalın.


     mali....
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 27, 2007, 19:08:25
Saygıdeğer model trenci arkadaşlar, güzel sözleriniz için tüm İzmir'li model trenciler adına hepinize teşekkür ederim.
Bu gün, daha önce yaptığımız duyuru doğrultusunda İzmir' de bir toplantı daha gerçekleştirdik.
Toplantımızla ilgili alınan kararları ve toplantı fotolarını sizlerle paylaşıyoruz.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/tr1-1.jpg)
Toplantımız, buluşma yeri olan İzmir TCDD Müzesi'nde, saat 12.30'da başladı. Aramıza yeni katılan modelcilerimizle tanışmanın ardından, müze ve müze giriş bölümünde bulunan 1/10 ölçeğinde BR 52 Lokomotif maketinin çevresinde devam etti.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/tr2.jpg)
Tren modelcilerine uyacak  şekilde, tren gibi dizilip, lokonun yanında poz verilmesi de toplantımıza ayrı bir anlam kattı.
Önden arkaya Korkut Öndin, Sinan Etizel, Teoman Kardaşlar, Melih Uçar, Jimmy Cem Ersü, Gökhan Akdal

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/tr3-1.jpg)
İlerleyen zamanda sohbet koyulaştı. Trenler ve modellerle ilgili görüşmeler yapıldı.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/tr4.jpg)
Daha sonra, Alsancakta bir cafe de, aramıza iki arkadaşımızın da katılımıyla sekiz kişilik grupla gündemli toplantımız yapıldı. Arkada ortada oturan arkadaşımız Hakan Keskin ve sol yanındaki Onur Arslan
Toplantı kararları:

1-İzmir model trencilerin, ortak çalışmalarını yürüteceği yerin belirlenmesiyle ilgili arkadaşımız Jimmy Cem, 3. bölge müdürlüğü ile ilgili yaptığı görüşmeleri aktardı. Bürokratik engeller nedeniyle bu işin Ankara genel merkezde çözüme gidileceğini, bu konuyla ilgili girişimlerde bulunacağını bildirdi.
Korkut Hoca, bu durumlara alternatif olarak, TCDD'den olumlu bir yanıt gelmezse, ortak olarak bir dükkan tutulup, orada  diaroma çalışmaları yapabileceğimizi iletti.
Tüm modelci arkadaşlar bu öneriye olumlu baktıklarını bildirdiler.

2-Grup çalışmalarında tren model sistemleri üzerinde şu karara varıldı.
Tüm arkadaşlarımızın kendi bünyelerinde istedikleri sistemleri kullanarak gerek İzmir içinde, gerekse 'modeltrenciler.com' formunda kendi sistemleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunmaları,diaroma çalışmalarında da yardımlaşmalarda bulunmaları, bu hobinin sağlıklı gelişmesinde olumlu etki yapacağı,sonuçta hangi sistemi kullanırsak kullanalım hepimizin modeltren sevdalısı olduğumuz, birbirimizi uygarca kabullenmenin en doğru yol olduğu kanaati hepimizce kabul edildi.
Ayrıca, yapılacak ortak diaromada, tek bir sisteme dayalı olarak diaromanın yapımı hepimizce kabul edildi.

3-Kulüp olma konusunda alınan karar: Gerekli hukuki araştırmalar  (Teoman Kardaşlar tarafından www.dernekler.gov.tr incelemeleri,İzmir Dernekler Masası yetkilileriyle ve bir avukat arkadaşımızla yapılan görüşmeler) ,TCDD'nin İzmir 3.Bölge Md. bünyesinde kulüp olma isteği, olumlu karşılanmaması neticesinde aktivitelerimizi 'İzmir Tren Modelcileri' olarak sürdürmemize karar verilmiştir.

4- Toplantımız iyi dileklerle ve Korkut Öndin'nin önümüzdeki hafta sonu, 3 Şubat Cumartesi günü saat 14.00'te tekrar toplantı önerisi, bununla birlikte Teoman Kardaşlar'ın yer olarak, mayıs ayında yapılacak Çamlık Tren Müzesi gezi buluşma noktası olarak belirlenmesi düşünülen Pasaport Cafe'de yapılma teklifinin kabul görmesiyle sonuçlanmıştır.

Gökhan Akdal'ın daveti üzerine Jimmy Cem ve Teoman Kardaşlar, Gökhan beyin diaromasını incelemeye gitmişlerdir.
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/tr5.jpg)
Gökhan bey, Urla'da bulunan yazlığındaki diaromasını incelemek üzere bizleri Urla'ya götürüp getirmiş ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vermiştir.Kendilerine, sonsuz teşekkürler ederiz.

Sevgi ve saygılarımızla
İzmir Tren Modelcileri

 

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: avsalı - Ocak 27, 2007, 19:25:00
Teoman bey öncelikle çalışmalarınıza verdiğiniz hızı gördükçe tren modelciliği için vermiş olduğunuz çabaların mutlaka meyvelerini vereceğini düşünüyorum.her toplantıdan sonra izmir model trenciler kulubü olarak daha da fazla yol aldığınızı görmemek mümkün değil. yeni katılımcıların eklenmesi ve cem beyinde gurubunuzun içinde olması bulunmaz bir nimet . çalışmalarınızın  daha da ilerleyeceğini ve dioramanızında bir an önce hayata geçeceği konusunda hiç şüphem yok.model trencilik kavramına katmış olduğunuz destek ve çabalarınızdan dolayı şahsım adına sizi ve tüm ekibinizi içtenlikle kutluyorum.saygılar.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: mali87 - Ocak 27, 2007, 23:37:19
    Alkışlar İzmir ekibine,gerçekten kısa zamanda büyük işlere imza attınız,kendi adıma çok teşekkür ederim ve başarılarınızın devamını dilerim.İzmirli Model Trenciler isminizde hayırlı olsun sıra Antalya'da işten vakit bulursam gideceğim.Ekibinizdeki bütün arkadaşları kutlarım.Herşey gölünüzce olsun hoşçakalın.


     mali......
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: NEDİM - Ocak 28, 2007, 00:09:14
sevgılı ızmır lı dostlar hobıdaslar,
sızlerı gercekten canı gonulden kutlarım.. ne dedım ben ızmır gumbur gumbur gelıyor.. bu ne muhtesemlık beyler.. teoman bey, cem bey, korkut bey, Hakan bey, Onur bey, sınan bey, melıh bey ve gokhan bey hepınıze hayırlı olsun, hepınızın gonullerıne saglık..
bu vesıle ıle gokhan bey de sankı ıstanbul a.usta nın bır benzerı olarak cıktı karsımıza oda catı katında galıba.. ellerınıze saglık gokhan bey.. dıorama fotograflarının devamı lutfen..
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus..
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: kamyoncu-itulu1 - Ocak 28, 2007, 18:59:20
sahıdende bırden ızmırlı model trencıler ataga kalkı ne mutlu sıze
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Ocak 31, 2007, 21:59:54
Ömer, Erkut, M.Ali, Nedim, Okan, Ayhan beyler, nazik düşüncelerinizden dolayı çok teşekkürler.
Ayrıca, Erkut beyin önerisiyle, ' İzmir Grubu Çalışmaları' adlı başlık açılması istemi, site yöneticilerinin bu öneriyi dikkate alıp gereğini yapmalarından da İzmir grubu olarak memnunuiyetimizi ve teşekkürlerimizi sunarız.
Geçen gün, İzmir'de yaşayan tren sevdalısı bir arkadaşımızla tanıştık.
Kendisi Candemir Önder. Siteyede dün üye oldu. Bu gün Agora Alışveriş Merkezi'nde bir araya gelerek çalışmalarımızla ilgili görüştük.
İzmir grubumuza bir kişi daha dahil edilmiş oldu.

Saygılar

teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: dinc - Ocak 31, 2007, 23:12:28
Merhaba arkadaşlar yaptıklarınızı görünce ve tren sevdalısı izmirlilerle satırlardada olsa tanışmak beni çok sevindirdi .Sitedeki birkaç arkadaşla daha önce yazışmıştım ançak işlerimin yoğunluğu beni siteden uzak tuttuğu için izmirde yapılan faaliyetlerden haberim olmadı.sizlerle en kısa sürede tanışmak ve bir ararya gelmek dileğiyle
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: canderim - Ocak 31, 2007, 23:33:35
Merhaba;

Izmir'de bu kadar cok model trenci oldugunu tahmin etmiyordum. Foruma soyle bir goz atinca trenlerimi hemen koyup oynayasim geldi ama ne yazik ki ev musait degil, yaz aylarini beklemem gerekiyor.

Umarim zaman icinde tum arkadaslarla tanisma firsatim olur.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: iceman - Ocak 31, 2007, 23:54:42
Eğer cumartesi müsaitseniz bekleriz.Teoman abide müsaittir sanırım.Sizi boş bırakmayız...
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ksk156 - Ocak 31, 2007, 23:57:05
Merhaba;

Izmir'de bu kadar cok model trenci oldugunu tahmin etmiyordum. Foruma soyle bir goz atinca trenlerimi hemen koyup oynayasim geldi ama ne yazik ki ev musait degil, yaz aylarini beklemem gerekiyor.

Umarim zaman icinde tum arkadaslarla tanisma firsatim olur.

aramıza hoşgeldin :D
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: canderim - Şubat 01, 2007, 00:46:40
Eğer cumartesi müsaitseniz bekleriz.Teoman abide müsaittir sanırım.Sizi boş bırakmayız...

Bu cumartesi ne yazik ki musaiy degilim, ileriki bir tarihte artik..
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: gökhan akdal - Şubat 03, 2007, 00:26:39
Merhaba arkadaşlar,
Kendi kurgum hakkında merak eden modelci arkadaşlara biraz bilgi vermek istiyorum.
sahip olduğum lokomotifler şunlar:
Roco BR 41,BR ,74,Dizel 290 - Fleischcimann BR 50,BR 55, BR 56- Marklin hamo BR 41- Piko BR 38,Atlas U30C ve 5-6 tane değişik lima modelleri.
yeterli miktarda yolcu ve yük vagonları,lokomotiflerimin hepsini dijital yapıyorum ve içlerine lenz silver dijital plus dekoder takıyorum.
Kurguma gelince ,155 cm x 550 cm ebatlarında bir masa üzerine yapılmakta.Bir bölümünde depolama alanı ve kömür yükleme istasyonu,Bir bölümünde
ise tüneller ve yayla üzerinde bir köy bulunmakta.Demiryolu tünele girerek içeriden dolaşıp yaylaya çıkmakta ve köyün etrafında açıktan dolaşıp tekrar
tünele girip içeriden aşağıya inip diğer taraftan dışarıya çıkmakta. İlk giriş ve son çıkış arasında toplam 14 m flex ray kullanıldı tüm kurguda ise yaklaşık 50-55 m ray ve 15 ad elektrikli makas kullanıldı.Şu an zamansızlık nedeni ile kurguma ara verdim kurgumun birkaç foğrafını yapım aşamasında olan sitemden görebilirsiniz.(www.akdalhobi.com) bu sitede ilgi duyduğum diğer hobilerimede yer vereceğim.
hepinize sevgiler.
 Gökhan Akdal
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Şubat 06, 2007, 01:33:46
Saygıdeğer tren modelci arkadaşlar,
İzmir ve çevresi, demiryolu modelciliği gezi, inceleme, araştırma çalışmaları yapmak amacıyla yine tren sevdalısı bir arkadaşımız Ceyhan Altınçubuk'la İzmir- Selçuk- Aydın gezisi gerçekleştirdik.
Arkadaşımızın işi gereği, Selçuk ve Aydın'a gideceğini bildiğim ve ben de tatilde olduğumdan dolayı, Pazartesi gününü bu şekilde değerlendirelim istedik.
Alsancak ve Basmane Garlarının metro yapımı nedeniyle trafiğe kapalı oluşu, Aydın istikametine gidecek trenlerin Gaziemeir istasyonundan kalktıklarından, bizde buraya gelerek biletlerimizi alıp yola koyulduk.
Bol tren modelciliği sohbetiyle keyifli bir gün geçirdik.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/M.jpg)
Mototren'inin önünde ve içinde hatıra fotoğrafları

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/AY1-1.jpg)
Selçuk istasyonu ve trenin genel görünüşünü,  burada istasyon ve rayların görüntüsü yapılacak diaromalara güzel bir referans olabilir.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/AY2.jpg)

Selçuk ilçesinin şirin tren istasyonu
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/AY3.jpg)

            Ben ve Ceyhan                Meşhur Selçuk köftecisindeyiz
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/adsz.jpg)


(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/se1.jpg)
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/se3.jpg)
Selçuk istasyonunun bahçesinde bir buharlı. Jimmy Cem bu loko hakkında bizlere bilgi verebilirse çok seviniriz.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/se2.jpg)
TCDD model vagon boyamasına güzel bir örnek

Aydın dönüşünde Çamlık Tren Müzesi'ne uğradık. Orada incelemelerde bulunduktan sonra Aydın'dan gelen trene 18.45 te binerek İzmir'e döndük.

saygılar
teoman


Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: avsalı - Şubat 06, 2007, 08:28:01
sayın teoman bey yine muhteşemsiniz hiç boş durmuyorsunuz. o buharlının içinede çok yakışmışsınız. saygılarımla.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: mali87 - Şubat 06, 2007, 20:06:48
   Teoman bey fotoğraflar için teşekkürler Jimmy Cem 34054 buharlı tren hakinda verdigin bilgiler içinde sanada teşekkürler.Üzüldüğüm tek şey bu memlekette çalışır bir buharlı locomotifimiz yok ben ona yanıyorum,hoşçakalın.


   mali...
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: dinc - Şubat 09, 2007, 17:07:04
1986-1990 yıllarında Diyarbakırda okurken evim istasyon yakınındaydı.o zamanlar bilmiyorum şimdi duruyorlarmı ? orada depolanan buharlı lokomatiflerin sayısı 30 aşıyordu.belki orda bir tanıdığı olan varsa o depolama alanın fotolarını bize gönderebilir.Ama şimdiden söyleyeyim oradaki lokoların halini görünce içiniz acıyabilir  :'(
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Şubat 21, 2007, 22:37:34
Saygıdeğer modeltrenci arkadaşlar.
Daha önceki toplantılarımızda geçen konulardan biri de yer temini ile ilgili araştırmalardı.

Jimmy Cem arkadaşımız; TCDD İzmir 3. Bölge Müdürlüğü ve TCDD Ankara Gn. Müdürlüğü'ndeki girişimleri neticesinde, model çalışmalarımıza yönelik, İzmir Tren Müzesi' de bir yer oluşturulması iznini alma noktasına getirmiştir.

Bu gün kendisiyle saat 14.00 te müzede buluşup, müze içi yer tespiti ve ölçülendirme çalışmaları yaptık.

Bu planlama doğrultusunda Jimmy' de diaromayla ilgili yer durumu üzerinde çalışmalarını yapıp bizlerle paylaşacak.

Jimmy'i beklerken daha önce Atatürk' ün Vagonu'nun yer değişikliği yapılarak, yeniden restore edilmesini ve yeni yerinin bulunduğu alanı fotoğrafaladım. Aynı zamanda müze içi görüntüleriyle beraber, ölçülendirme taslak çalışmalarınıda sizlerle paylaşmayı istedim.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/atavag1.jpg)
Atatürk'ün Vagonu'nun önceki yeri ve son görüntüsü.

Resterasyon çalışmalarında, vagon çevresi kapatılarak baştan aşağı
boyası kazınıp, tadilat işlemlerine başlandı. Çalışmalar devam ediyor.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/vag1.jpg)
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/alsanckgar.jpg)
Önde bulunan klasik Alsancak Gar binası, arkasındaki klasik yapıya
uygun yeni inşa edilen TCDD Tesisler Müdürlüğü binası ve önünde
Atatürk'ün Vagonu'nun yeni yeri.

Tren Müzesi içinde giriş katında bulunan odalardan görüntüler ve
oda ölçüleri planları
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/galeri1.jpg)
Çeşitli lokomotif ve vagon parçalarıyla, eski tarihi bir vagonun kesiti.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/galeri4.jpg)
Demiryollarımızla ilgili dökümanların olduğu oda

Oda ölçüleri
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/pl1.jpg)
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/pl2.jpg)

Üst katta bulunan ve çeşitli sanatsal aktivitelerin yapıldığı sergi salonu
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/galeri2.jpg)
Jimmy, ölçülendirme yapıldığı anda diaromayla ilgili yerleşim düşüncelerinde.

Üst kat alanı oldukça geniş, model çalışmalarına elverişli bir yer.
Bu alanın diğer bir açıdan görünüşü.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/galeri3.jpg)

Üst kat ölçüleri
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/pl3.jpg)

Jimmy' de çalışmalarını sizlerle paylaşacak.
saygılar
teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: avsalı - Şubat 22, 2007, 00:09:54
hayırlı olsun yer konusu tamam gibi. dioramanızında bir an evvel başlanması dileğiyle
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Melih - Şubat 22, 2007, 00:16:25
Çok heyecan verici ve olumlu bir gelişme. Hepimiz için hayırlısı olur ve istediğimiz gibi sonuçlanır inşallah, Cem'e çabaları için çok teşekkür ederiz. Haberleri merakla bekliyoruz !!!
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: glyond - Şubat 22, 2007, 00:35:42
Teoman abi bizim yerimize de güzel vakitler geçirin yediklerin içtiklerin senin olsun hatta afiyet olsun :D sen bize hep böyle gördüklerini gönder, inşallah bir fırsat olur da bizler de oaralara geliriz
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: mali87 - Şubat 22, 2007, 23:31:46
    İzmir ekibine çalışmalarında başarılar dilerim,kolay gelsin hoşçakalın.


    mali...
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: canderim - Şubat 28, 2007, 23:14:55
Izmirli arkadaslar,
Bugunku toplantida soyledigim gibi haftaya ziyaret edecegim magazanin adresi:

www.mcschueler.de

arzu ettiginiz bir parca varsa ve stoklarinda var ise bana bildirebilirsiniz.

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ercangure - Mart 12, 2007, 13:31:56
bencede mükemmel bunlar servet değerinde ama bende başlıcam kocaelinde tern hobisini baslatmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: telmesos - Mart 16, 2007, 00:40:50
   Herkese selam..ben Murat Aybek....bu siteyi bugün Sn. Zeki Alasya Ntv'deki programında duydum,bi anda bi anda cocukken eski bir tanıdığın evindeki tren koleksiyonu aklıma geldi epey zaman oldu.Bu sabah bi cağrışım oldu programı seyrettikten sonra.Siteye yeni girdim,bilmiyorum benim gibi daha başka stajyer var mı?
   İlk başlayanlar için ne önerirsiniz ? Trenler nerden temin edilir,başlangıç nasıl olmalıdır gibi ? Cevaplarınızı bekliyorum
   Herkesi saygıyla selamlıyorum...  :)
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mart 16, 2007, 01:08:10
Murat bey, merhabalar.
Siteye hoşgeldiniz. Öncelikle İzmir'de oturduğunuz için size İzmir içi iki yer önereceğim.

Biri Balçova Agora alışveriş merkezi 1. katta sinamaların bulunduğu yerin köşesindeki mağazayla, ikincisi Mavişehir Carefour içinde zemin katta Fastfoot'çuların olduğu yerin karşı köşesinde bulunan mağazada tren set ve aksesuarları bulunmakatadır.

Ayrıca bu sitenin kurucusu Harun beye ait trenmodelleri ve aksesuarlarının temin edilebileceği yer.
http://proses.com/oscommerce/

İzmir'de benimle irtibat kurmak istersen
tkaradaslar@gmail.com

Görüşmek dileğiyle

Selamlar.
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mart 17, 2007, 22:16:05
Saygıdeğer modeltrenci arkadaşlar, bu gün İzmir'li modeltrenciler olarak sevgili Melih beyin fabrikasında bir araya geldik.

Çok keyifli bir toplantı daha gerçekleştirdik. Burada, Melih beye gösterdiği misafirperverlikten dolayı huzurlarınızda sonsuz teşekkürler ederiz.

Yapılan çalışmalar:
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/MEH.jpg)
Her nekadar saat 11.00'de biraraya gelmek üzere duyurumuzu yaptıysak ta Melih beyle telefonlaşıp daha erken gelip, gerekli hazırlıkları yapmak amacıyla saat 09.30' da biraraya geldik.
Hemen planlama çalışmasına başladık.

Melih bey, çizim programıyla kurgunun ray yerleşimini oluşturdu. Bu yolla, kısa sürede rayların dizilimi ve üzerinde çeşitli değişiklikleri yapma olanağı bulduk.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/MEH-1.jpg)

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/MEH-2.jpg)
Melih bey, 1972 yılında sevgili babasının kendisine aldığı Maerklin tren setinin hikayesini anlattı. Bu duygu yüklü anlatımı kendisine bırakıyorum.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/MEH-3.jpg)
Belirtilen zaman içinde Dr. Haki bey, Sinan bey ve Habib bey katılarak kurgu hazırlıklarına başladık.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/MEH-5.jpg)
Melih bey, pratik olsun diye 8mm'lik iki parça sunta kestirmiş, onları altlık olarak kullandık. Tüm ölçü 150cm x 275cm olacak şekilde bir diaroma düşünmüş. Bu ilk deneme çalışması olacak. İlerleyen günlerde zemin çalışmaları yapılıp, bina ve çeşitli aksesuarlar yapılacak.

Diaroma çalışmasında, kendiyle birlikte bir plan doğrultusunda yapım aşamalarını paylaşacağız.
Digital sistemi bu kurguda ilk olarak denedik ve gördük ki artık tren modelciliği yapılacaksa mutlaka digital olmalıdır; hem fikrine saip olduk.
Dr. Haki bey şanslı olduğunu bildirerek bu işe digitalle başlamakla ne kadar doğru bir karar verdiğini vurguladı. Bu arada Haki beyi bizlerle tanıştırmakla Abdurrahman beye  teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sinan beye de teşekkür ediyoruz, Habib beyi de bu gün bizlerle tanıştırdı diye.

İki trenin kurguda çalışır halde videosu:


Sinan bey, küçük ölçekler üzerinde model çalışmalarını sürdürüyor. Bu günkü toplantıya birkaç örnek model getirdi, onları inceledik.
''N'' ölçek ve ''TT'' ölçek
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/MH.jpg)
Soldan itibaren iki model, dizel ve buharlı ''N'' üçüncü buharlı ''TT'' sondaki dizel ''HO'' model.
Bu modelleri yanyana koyduk ki ölçeler arasındaki fark görülsün diye.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/MEH-7.jpg)
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/MEH-9.jpg)
''TT'' model bu buharlı Doğu Alman yapımı

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/MEH-8.jpg)
 ''N'' Trix modelden tren örneği
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/MEH-10.jpg)
Manavra dizel loko ''N'' Trix bu şirin modellerin kurgularıyla, ileriki günlerde, Sinan beyin evinde biraraya gelip, fotoğraflayıp sizlerle paylaşacağız.

Önümüzdeki toplantıyı Dr. Haki beyin evinde gerçekleştirmeyi kararlaştırıp, diaroma çalışmalarını değerlendireceğiz.

İzmir' de tren modelciliği bu hobiye gerçekten gönül vermiş, samimi ve içten dostlarla devam edecektir.

Saygılar,sevgiler.
Teoman

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: canderim - Mart 17, 2007, 22:19:26

Merhaba Murat Bey;

Ben de Izmirde Balcova'da oturuyorum. Mail yoluyla veya yuzyuze konusabiliriz, benim de bazi tavsiyelerimi alabilir, trenlerimi gorebilirsiniz.

 Mail: canderim@hotmail.com
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ceyhan - Mart 17, 2007, 22:41:13
                sevgili izmirli modelci arkadaşlar bu günkü toplantınızı forumda gördüm çok etkilendim, inşallah ilerki zamanda bende bu toplantılarınıza katılmak istiyorum sevgilerimle ceyhan
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mart 17, 2007, 22:50:06
Erkut bey, teşekkürler. İzmir'e geldiğinizde sizinle görüşmek bizler için bir onurdur. Hasretle bekliyoruz.

Sevgili Ceyhan, aramıza katılıp çalışmalarımızda yer alman bizleri çok sevindirir. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

Sevgiler
Teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: cafer - Mart 17, 2007, 23:01:35
 İzmir grubunu güzel bir toplantı daha gerçekleştirdiklerinden dolayı kutluyor, yeni arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum.
            kolay gelsin- cafer
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Harun - Mart 18, 2007, 03:21:43
İzmirli arkadaşlar,

Ben de ilk fırsatta bir İzmir seyahati bahanesi yaratıp sizlerle tanışmak istiyorum.

Aslında abim şu anda İzmir de oturuyor ve baba tarafından bütün akrabalarım da İzmirli.

Kolay gelsin merakla bekliyoruz.

Harun
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Nedim - Mart 18, 2007, 03:39:25
sevgılı ızmırlı hobıdas dostlarımız,
guzel bır baslangıc olması dılegı ıle hepınıze sımdıden basarılar dılerım.
bu arada yenı dostlara; hosgeldınız sefalar getırdınız.
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus..
 
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mart 18, 2007, 19:09:10
Cafer, Harun, Nedim, Ayhan beyler, güzel düşünceleriniz ve destekleriniz için çok teşekkürler.

Harun bey, İzmir'e herzaman bekleriz. Bizlerde sizlerle yüzyüze tanışmak arzusundayız. Ayrıca siz baba tarafından dediğinize göre tam bir İzmir'lisiniz! bu duruma da çok memnun olduk.
Türkiye'nin herbir yanındaki modeltrenseverleri de aynı sevgiyle kucaklıyoruz. Şehir ayırımcılığı yapmak istemem ama yinede aynı şehirden olanlar, bizim ülkemizde birbirlerine daha yakınlık duyarlar. Bu durumda millet olarak bizim özelliğimiz.

Yine de ben, her marka + ölçek sevdalısı olan modeltrenseverlere sevgiler, saygılar sunarım.
Teoman
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: cem - Mart 21, 2007, 16:23:18
Merhaba,
İzmir birçok konuda olduğu gibi demekki bu konuda da kısır.
Peki ama İzmir de yaşayanlar neyi nereden alıyorlar.?
Yani insan görmeden bir şeyi almaya nasıl karar verebiliyor.
Bir de bizim gibi bilmeyen acemiler ne yapacak.?
Forumlarda anladığım kadarıyla bir Maerklin var birde diğerleri,Peki Maerklin nasıl oluyorda tek başına herkesi bu kadar konuşturabiliyor.?
Trenler,vagonlar,raylar,elektrik sistemleri,aksesuarlar,vs,vs
Bir klavuz varmıdır acaba ne nedir ne değildiri anlatan.?
Sonuçta bu pahalı bir hobi paraları harcayıpta üstüne bir bardak su içmek hiç hoşuma gitmez.
Önerilerinizi bekliyorum.
Herkese iyi çalışmalar.
Cem Oktay
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: cem - Mart 21, 2007, 17:30:30
Selam
Esasında ilk olarak bir başlangıç seti almak zorunda olduğumu biliyorum.
Ama asıl derdim sonra hiç bir markaya bağlı kalmadan seti büyütmek.
Mesela bir gün biryerde beğendiğim bir parçayı alabilmek ve onu o  sette kullanabilmek istiyorum. Maerklin ile başlarsam istediğimi yapma şansım çok kısıtlımı olacak.?
O yüzden pişmanlıkları engellemek adına insanların yaralanabileceği bir klavuz'dan bahsediyorum
Yani yanlış bir karar verirsem ve sonra pişman olursam kimseye çamur atmayayım istiyorum.
İyi çalışmalar.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: abdusta - Mart 21, 2007, 17:35:56
Cem bey

böyle bir hzır kılavuz yok..bir sürü parametreler var..kalitesi,modeli,çeiştliliği,sağlamlığı,kolay bulunabilirliği,kurmak istediginiz sistem
ve daha bir sürü şey..
bence İzmir de yapılan toplantılara katılarak,görerek ,inceleyerek daha iyi fikir sahibi olup karar verirsiniz..

kolay gelsin

saygılar
a.usta
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: mali87 - Mart 21, 2007, 18:31:18
   Cem bey merhaba benim size tavsiyem siteyi iyice inceleyin ve Abdustanında dediği gibi İzmir toplantılarına katılırsanız iyi olur benim fikrim.Tavsiyem iyi bir başlangıç seti ile başla.Herşey gönlünüzce olsun,hoşçakalın.


    mali...
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ctekin - Mart 22, 2007, 23:12:00
Engin bey selamlar,

Dikkat virüs gibidir bu iş bulaşır :)

Şaka bir yana, bir an önce bir buharlı alıp aramıza katılın. İzmir'de emin ellerdesiniz.

Cem.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Nisan 15, 2007, 01:01:35
Saygıdeğer modeltrenciler.
İzmir'de, tren modelciliğine ilgi duyan tren sevdalısı arkadaşlarla çalışmalar devam ediyor.

Amacımız bu güzel hobiyi yaşamak ve yaşatmak. İşte bu doğrultuda yine birkaç arkadaş biraraya gelerek, trenmodellerini geçici ve sade bir kurguda çalıştırdık, bu sevgimizi pekiştirdik.

Görev yaptığım okulun, Resim Atölyesinde yer olarak uygun olması açısından masa üzerine daha uzun ray döşeyerek birkaç tren modelini çalıştırarak, keyifli bir zaman geçirip, trenmodelleri üzerine, birparça da olsa, göz zevkimizi giderdik.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/iztop1.jpg)
Soldan sağa;
Ceyhan Altınçubuk, Haluk Boyvada, Hüseyin Nümayışlar, Teoman Kardaşlar

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/iztop3.jpg)

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/iztop4.jpg)

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/tpol.jpg)
Gün içinde daha sonra aramıza, modeltrenci olan Sabri Sencer (soldan ikinci)
Haluk Boyvada'nın yakını sol başta Hüseyin Boyvada katılarak,
tren modelciliği üzerine bol sohbetli güzel bir gün geçirdik.
 
Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belki istediğimiz boyutta olamasa da yine de imkanlar dahilinde bu güzel hobiden büyük keyif alarak çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız.

Saygılar, sevgiler.
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: driver-x - Nisan 15, 2007, 07:10:29
Çok güzel bir gündü,keşke sabahtan işlerim olmasaydı da tren kurgusundada olabilseydim.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: abdusta - Nisan 15, 2007, 13:00:53
Teoman bey,

Şahsım olarak Tüm İzmir deki maket model meraklısı
dostlarımıza nezdinizde saygılarımı ve selamlarımı iletirim..

Saygılarımla
A.Usta
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: driver-x - Nisan 15, 2007, 13:16:11
Teoman Hocam,bir dahaki kurgumuza bende "SANTA FE"'yi meydana çıkarttım ;D

(http://i29.photobucket.com/albums/c259/serbal/santafe.jpg)
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Nisan 16, 2007, 01:04:34
Ayhan bey, Abdurrahman bey, Ümit bey, İzmir modeltrencileri için sevgi ve dostluk dolu güzel düşüncelerinizden dolayı çok teşekkürler.

Ümit bey, bu aralar Atölyede deneme çalışmaları yapıp, uzun mesafe ray düzeninde trenlerimizi dolaştırarak , bu güzel hobimizden  büyük keyif alıyoruz. Melih beyin kurgusuda sırada. Bir ekip çalışması planlıyoruz.
Okulda ise, öğrencilere yönelik model çalışmalarını içeren sosyal aktiviteler doğrultusunda çalışmalarımız var. Bu çalışmalar içine tren modelciliğini de katmayı düşünüyoruz.

Sabri bey, elinizdeki modellerinizle herzaman birlikte çalışmalar yapmaya bekleriz. Bizlerle paylaşımlarınız, hepimizi son derece mutlu eder.

14 Nisan 2007Cumartesi günü biraraya geldiğimiz, Resim Atölyesindeki geçici kurgumuzdan, aşağıdaki videoda; Haluk ve Ceyhan beylere ait iki trenin çalışmasından bir kesit. Şimdilik bu tür çalışmalarımızla daha geniş bir ortamda, masa düzeni üzerinde çalışmalar yapıyoruz.

<embed width="430" height="389" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" src="http://vid179.photobucket.com/player.swf?file=http://vid179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/Film-2.flv"></embed>

Saygılar
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: HevyMachine - Nisan 16, 2007, 09:23:09
Sn.Teoman Bey ve değeli İzmir'li tren modelcileri dostlar,
Bu hobiye olan gönül bağınızı tebrik ediyorum.Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
İzmir'de ikamet ediyor olmama rağmen hafta sonlarında şehir dışında bulunmam nedeniyle henüz sizlerle tanışamamış olmanın derin üzüntüsü içerisindeyim.
Sizlerle tanışıp bilgi ve deneyimlerinizi paylaşabilmek ümidiyle.
Selamlar,saygılar.
S.H.MALİKOÐLU
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Nisan 22, 2007, 18:54:59
Saygıdeğer modeltrenciler, uzun zamandır fotoğraflamayı düşündüğüm İzmir - Bandırma arasında sefere konan 6 Eylül Ekspresi'nin çekimlerini yapmak için İzmir- Çiğli istasyonuna 21 Nisan Cumartesi günü saat 14.30' da gittim.
Amacım Bandırmadan saat 10.00 da kalkan treni, buraya geliş saati 14.40' ta karşılayıp fotoğraflamaktı.

İstasyon yetkililerine, İzmir 3. Bölge Müdürlüğü'den aldığım fotoğraf çekme izin belgemi göstererek, fotoğraf çekmek için geldiğimi söyledim.
Yetkililer 4 gün önce istasyon faaliyetinin durdurulduğunu, Ulukent
istasyonunda trenlerin faaliyetlerinin başladığını belirttiler.

Kafama koymuştum bir kere, ben de ertesi gün sabah erken gider fotoğraf çekerim dedim.

Hazır buraya gelmişken tarihi değer taşıyan istasyondan bir iki poz alayım istedim. Elimizde diaroma yapımlarında yaralı olur düşüncesiyle çektiğim fotoları sizlerle paylaşıyorum.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/LST.jpg)
Çiğli istasyon binası tipik mimarı tarzıyla, maket istasyon yapımı
için bir fikir verebilir.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/LST-1.jpg)
Diğer açıdan baktığımızda, bir zamanlar buharlı lokomotiflerin
tenderlerinin su depolarına aldığı su alma ünitesi.

Trensever dostlar bu gün (22 Nisan sabahı saat 07.00' de) yola koyularak Ulukent istasyonuna gittim. Orada ve daha sonra Menemen istasyonlarında video ve fotoğraf çektim.
Bu çekimleri sizlerle ''İzmir Grup Çalışmaları''nda başka bir başlık altında paylaşacağım.


Saygılar.
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 05, 2007, 13:01:27
Saygıdeğer modeltrenciler,
Bu sabah erkenden Basmahane Gar'ına gidip fotoğraflama yaptım.

Basmahane Gar binası, tren modelciliğinde diaromalarda yapılabilecek
güzel bir örnektir.

Değişik açılardan görüntülerinin bir kısmını sizlere sunuyorum.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/BASMANEGAR1.jpg)
Sabah 07.15 te ön cephe görünüşü.

 (http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/BASMANEGAR2.jpg)
Yola göre sol köşeden görünüm.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/BASMANEGAR3.jpg)
Basmahane Gar meydanında, bir otel binasının çatısından  görünüş.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/BASMANEGAR4.jpg)
Basmahane'den, Yenişehir yönüne giden yol üzerinde bir işhanının
terasından Gar'ın arka tarafı.
Demiryolu hatları ve peronlar. Yolcuların açık alanda, beklemelerinde
güneş ve yağmurdan korunmak amacıyla yapılmış yüksek
çatılı metal sundurma.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/BASMANEGAR9.jpg)
Yolcu bekleme sundurmasının peronlardan görünüşü

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/BASMANEGAR10.jpg)
Diğer bir açıdan sundurmanın görünüşü

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/BASMANEGAR7.jpg)
Basmahane Gar'ında metro çalışmaları nedeniyle şu anda trenler
çalışmamaktadır. Bandırma- İstanbul , Ankara yönüne gidecek
trenler; Ulukent istasyonundan, Aydın-Denizli yönüne gidecek
trenler Gaziemir istasyonundan kalkıyorlar.
İşte bu iki yöne gidecek yolcular, yine Basmahane Gar'ına geliyorlar
ve belediye otobüsleriyle gitmek istedikleri istasyonlara gidiyorlar.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/BASMANEGAR6.jpg)
Hasretle lokomatiflerini ve vagonlarını bekleyen Basmahane Gar'ının
demiryollarıdan görüntüsü.
Çağa ayak uydurmak için elektrikli trenlere döşenen kataner hatları,
onun zarif görüntüsünü bir parça engellesede yine de Basmahane
Gar binası TCDD'nin güzel binalarından biridir.

Siz saygıdeğer modeltrenciler, gerek düzenlenecek yarışmada,
gerekse diaromalarınızda el emeğinizle bu binayı yapmayı
düşünürseniz, yapabileceğiniz maket çalışmasında, umarım
sizlere güzel bir örnek olur.

Saygılar
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 06, 2007, 00:28:50
Ömer bey, elbette ölçülerini çıkaracağım.
Maket yapımında ölçü mutlaka gerekir.

Binanın mimari planları olmadığı için 1/87 ölçeğe uygun pratik bir ölçülendirme çalışması yapacağım.

Bu çalışmayı mutlaka sizlere de aktaracağım.

Saygılar
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 06, 2007, 10:39:27
Ömer bey, Basmahane Gar binasının mimari yapısı, yatay dikdörtgen prizma şeklinde düşünülmüş bir özellik taşımaktadır.

Siz ve diğer modeltrenci arkadaşlara, yapacağınız diaroma çalışmalarınıda eğer isterseniz, bu tarz bir istasyonu 2 şekilde de kullanabimeniz açısından birkaç örnek vermek isterim.

Lima firmasının geçmişte ürettiği bir istasyon binası maketi vardı.
Bu maket, Basmahane Gar yapısına şekil olarak biraz benzemektedir.
Size yardımcı olması açısından ölçeklendirmeyi bu model üzerinden yapacağım.

Dikdötgen pirizma şeklinde olan bu tür maket istasyon binasını, kullanım açısından sizlere yararlı olur düşüncesiyle Lima'nın katoluğundan örneklelerle göstereyim istedim.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/GARPL2.jpg)
Sol üst köşedeki resimde, bu tip bir istasyon demiryoluna yatay olarak
konupta değerlendirildiği gibi otadaki sağ köşede olduğu gibi demiryollarının
sonlanmış istayon konumunda da değerlendirilir.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/GARPL1.jpg)
Bu tip bir konumda, istasyon binası yer sorunu olan yerlerdeki
diaromalarda kullanlabilinir.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/GARPLAN.jpg)
Sonlanmış bir konumda istasyon binasını bu yerleşim planına göre de
yapabilirsiniz.
Manevra çalışmalarından hoşlanan modelci arkadaşlara iyi bir örnek.
Yer sorunu da dairoma içine alınmış gar binasının konumu ile çözülmüş olabilir.

Saygılar
Teoman Kardaşlar

 
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 07, 2007, 01:48:01
Saygıdeğer modeltrenciler,
Tamamen sıfırdan yapmayı düşündüğünüz bir istayon binasının ölçeklendirilmesini, 1/87 ölçeğinde yapabilmemiz için daha önce çeşitli firmalarca yapılmış maket çalışmalarından yararlanabilriz.

İlgimizi çeken bir istasyonun, fotoğrafını çekerek, fotoğraf üzerinden
cetvelle ölçüm yaparak; yüseklik, genişilik ve uzunluğunu orantılayarak
aynı zaman da birbaşka maketin ölçümüyle birlikte yaklaşık ölçülerini bulabiliriz.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/garal1.jpg)
Basmahane Gar binası yapımı için, bir maket istasyonun üzerinde
ölçülendirmeler yapıyoruz. Burada pencere ve kapıların boyları ,
enleri, aralarındaki açıklıklar ve fotoğrafını çektiğimiz istasyonun
pencere, kapı sayılarına dikkat ederek yaklaşık ölçüleri
bulmaya çalışyoruz.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/garal2.jpg)

Çıkarttığımız ölçüler:
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/limagar.jpg)
Elimizdeki maketin ölçüleri

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/llgar.jpg)
Yapımı düşünülen Basmahane Gar binasının ölçüleri

Bu ölçülerden yola çıkarak yapacağımız maketin; yatay uzunluğu 64cm, eni 10 cm yükseklik olarak:a) yanlarda bulunan iki katlı binaların yüksekliği 10 cm üçgen alınlığın orta kısmı 1.5cm
b) ortada bulunan binanın ise 13.5 cm oluyor.
Bu kısımlara çatı yükseklikleri ilavesi yaptığımızda, heriki yandaki binaların çatı yükseliği 3cm, ortadaki binanın ise 5cm olarak ortaya çıkıyor.

Bir kartona, kapı ve pencelerin ölçülerini yine maket üzerinden  almak kaydıyla , binanın genel ölçülerinide dikkate alarak çizim yapıp kullanacağımız PVC malzemelerine kalıp oluştururuz.

Saygılar
Teoman Kardaşlar


Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 07, 2007, 20:38:49
Okan bey, övgülerinize çok teşekkür ederim.

Modeltrenciler olarak, model çalışmalarımıza, çeşitli konularda yararlı olabilecek fotoğraflama çalışmaları, buna bağlı olarak modelleme çalışmaları yapmak ve sizlerle paylaşmak son derece keyif verici bir olgu. Yararlı olabiliyorsak ne mutlu bize.

Sorunuza gelince; Basmahane istasyonu ilk yapıldığı andan itibaren demiryolu hattları binanın dibine kadar değil, şu andaki gibi sundurmanın önünde olacak şekilde yapılmıştır.

Sundurmayı ve çatısını taşıyan sütunlara dikkat edecek olursanız yapıldığı yılları yansıtan bayağa eskimiş olduklarını hatta çürüme belirtilerini de görebilirsiniz.

Yukarıdaki fotoğrafları tekrar incelerseniz. Fransızların yaptığı bu binanın, Ege Bölgesi eski mimari yapılarının karakteristik özelliği, ön tarafında bulunan iki üçgen alınlığı ile yine demir dökümden yapılmış sundurmayı taşıyan sutun başlarının Helenistik dönemi yansıtmasıdır.


Önder bey, çok teşekkürler iyiyim sizler nasılsınız.
Yukarıdaki kurgu planından söz ediyorsanız, o plan Lima katoloğundan
alıntıdır. Sonlanmış istasyona örnek vermek amacıyla yayınlamıştım.
Bu plandan yaralanılıp, üzerinde değişiklikler de yapılıp yeni bir kurgu olabilir.


Saygılar
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 08, 2007, 22:01:45
Saygıdeğer modeltrenciler,
Basmahane Gar'dan geçmişten bir hatıra.
Buharlıların faal olduğu 1970'li yılların ortalarında Basmahane Gar'da
kalkışa hazırlanan trenler.
Büyük bir ihtimalle; biri Karşıyaka, diğeri Bornova istikametine doğru
gidecek banliyo trenleri.
Altındaki foto da bugünkü Basmahane Gar'ın görüntüsü.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/basmanefotoan.jpg)
Peronlar arasındaki boş demiryolu hatları eski günleri hasretle
anar, hüzünlü bir bekleyiş içindeler.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/turkey_17436.jpg)
Bir başka Buharlı loko manevra görevinde. Arkasında görülen
su kulesi şimdi yok. Metro çalışmalarına kurban gitmiş.

Çocukluğum 1958-1970 yıllarında Basmahene Gar'nın yakınındaki Kahramanlar
semtinde geçmişti. Buharlı lokomatiflerin o güzelim sesleri hala kulaklarımda.

Onları çalıştıkları dönemlerde görmüş bir olarak, birçok kez de Karşıyaka
Bornova ve Buca'ya giden buharlıların çektiği trenlere binmiştim.

Bu yüzden bir modeltrenci olarak kendimi şanslı hissediyorum.

Saygılar
Teoman Kardaşlar

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 08, 2007, 23:16:28
Okan bey, Basmahane Gar binasıyla ilgili daha ayrıntılar bitmedi.
Basmahane Gar binası maket yapımına daha uygun olduğundan bu gar binasıyla ilgili fotoğraflar yayınlıyorum. Biraz daha yayınlamaya devam edeceğim.

Alsancak Gar binasıyla ilgili de fotoğraf çalışmalarım olacak. Onları da sizlerle paylaşacağım.

Yukarıdaki fotoğrafları, Basmahane Gar'la ilgili geçmişle bu günü kıyaslama ve anılardan bir kesit olarak sunmaya çalıştım.

Yine de sizin önerinize kulak verip, en kısa zaman da gidip Alsancak Gar'dan fotoğraflama yapacağım.
Beni bu konuda motive ettiğiniz için, ben de size çok teşekkür ederim.

Saygılar
Teoman Kardaşlar

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: avsalı - Mayıs 08, 2007, 23:21:24
teoman b ey basmane gar binasının ince detaylarını da bekleriz pencere boyları kapı boyları falan yakın çekim çerçeve resimleri de bekleriz.çalışmalara başlayacağım.saygılarımla
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: mali87 - Mayıs 08, 2007, 23:40:40
   Teoman bey nostalji fotoğrafların paylaşımı için çok teşekkür ederim,hoşçakalın.


   mali...
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 08, 2007, 23:45:26
Mehmet Ali bey,teşekkürler.
Ömer bey, hazırlıklar sürüyor. Bu aralar okulda yoğunluk çok fazla gün içinde koşturmaktan gece çalışma gücü biraz azalıyor.
Yine de biraz fotoğraf detaylarını sizlerle paylaşayım.

Pencere boylarını kısa bir çizim ve ölçülendirme yapıp yayınlayacağım.

Bu arada Okan beyin,  175 nolu mesajına görüntülü bir yanıtta vermiş olayım.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/peronlar1.jpg)
Demiryolu hatları fotoğrafta görüldüğü gibi sundurmanın önünde
son buluyor. İlk yapıldığından günümüze kadar bu şekildedir.
Zaman zaman çevre düzenlemesi yapılarak tadilatlar yapılmıştır.
Fotoğrafta görüldüğü üzere katenar hatlarının direklerinin koyulması gibi.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/peronlar2.jpg)

Saygılar
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 09, 2007, 00:56:07
teoman b ey basmane gar binasının ince detaylarını da bekleriz pencere boyları kapı boyları falan yakın çekim çerçeve resimleri de bekleriz.çalışmalara başlayacağım.saygılarımla

Ömer bey, öncelikle pencerelerden başlayalım.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/izim8.jpg)

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/izim7.jpg)
Yakın çekimle üst pencerelerin yapısı

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/izim3.jpg)
Binaya karşıdan baktığımızda, bize göre sağ bölüm.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/izim2.jpg)
Burada dikkat etmemiz gereken bir durum vardır!
Binanın ön tarafında kaldırım çalışması daha sonradan yapıldığından bir yükseklik meydana gelmiştir. Bu binanın ölçülendirmesinde yanılmaya sebep olabilir. Bu durumu dikkate alıp biz binanın ilk yapımına göre maketi yapmalıyız.
Binanın yan duvarı ile ön duvarının kesiştiği köşede bu fark açıkça görülmektedir.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/izim6.jpg)
Ön taraftadan incelediğimizde bu özellik göze çarpmaktadır.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/izim1.jpg)
Basit bir çizimle pencere boyları, çerçeve iç ölçüleri, çerçeve dışı ölçüleri ve birbirlerine olan uzaklık ölçüleri.
Yukarıda açıkladığımız duruma en altta bulunan  pencere altına 1cm daha ilave yapmamız gerekmektedir.
Makette binanın yüksekliği 10 cm değil 11 cm olmalıdır. Çatı hariç tabiki.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/izim9.jpg)
Bir başka açıdan ön görüntüyü inceleyip kemerli kapıların nerede ve kaç adet olduğunu da saptayalım.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/izim5.jpg)
Binanın tam ortasında ana giriş kapılarından büyük kemerli iki adet kapı bulunmaktadır.
Sağ ve solda bulunan üçgen alınlıklı bölümlerde ise üç adet kemerli kapı bulunmaktadır.

Saygılar
Teoman Kardaşlar
 
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Harun - Mayıs 09, 2007, 01:41:56
Teoman bey,

Sizden şikayetçiyim. Açtığınız konuların yüksek ratingi yüzünden iş yapamaz hale geldik.

Üyeler sizin yaptıklarınız karşısında kendinden geçip bizim reklamlara bakmıyorlar.

Ama kabul ederseniz sizinle Proses olarak bir reklam anlaşması yapmak istiyoruz.

Aşağıda bir taslak çalışması yaptık. Ne isterseniz vereceğiz. Yeter ki "evet" deyin.

(http://www.modeltrenciler.com/forum/files/teoman-bey.jpg)

Selamlar,

Harun

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 09, 2007, 07:43:37
Harun bey, hiç bir karşılık beklemeden evet.
İyi çalışmalar dileklerimle

Selamlar, saygılar, sevgiler.
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: avsalı - Mayıs 09, 2007, 13:20:07
Teşekkürler teoman bey .
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: mali87 - Mayıs 10, 2007, 01:10:39
    Harun bey güzel bir çalışma ve proses reklamı olmuş kutlarım.Teoman bey bu arada imzalar baya yüksek meblalara atılıyor ona göre  :o benden size bir dost tavsiyesi iyi düşünün. :D

    Tabiki yukarıda yazdıgım bir şaka idi istemeden kırdım ise affola,kulüp çalışmalarında değerli üstatlarımız ve ben her zaman seve seve yardımcı olacağımızdan kuşkunuz olmasın.

    Herşey gönlünüzce olsun,mutlu sağlıklı kalın.


    mali....
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Okan - Mayıs 10, 2007, 10:29:28
Teoman bey ben Alsancak ile karıştırmışım, ekte Orhan Berent'in sitesinde bulduğum Alsancak fotografını paylaşıyorum, orada raylar bina içine giriyor. Bu arada Orhan Berent'in sitesini forumda paylaşmamışız ayrı bir mesaj olarak koyacağım.

Tekrar teşekkürler.

http://web.deu.edu.tr/berent/tren/22haziran/
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: avsalı - Mayıs 10, 2007, 14:49:34
Basmane Gar binası ile ilgili olarak ilk önce bir kaç malzemenin teminine gidildi. teoman beyin resimlediği gar binasının sundurmaların yanında bulunan otobüs durağı için iki adet izmir büyükşehir belediyesine ait otobüs temin edildi.
(http://img527.imageshack.us/img527/2759/dsc00303el0.jpg)
(http://img527.imageshack.us/img527/6797/dsc00304pf8.jpg)
saygılarımla.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: abdusta - Mayıs 10, 2007, 16:38:23
kamil bey

super bir limAN görüntüsü

teşekkurler
saygılar a.usta
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 11, 2007, 00:08:55
kamil bey

super bir limAN görüntüsü

teşekkurler
saygılar a.usta

Abdurrahman bey, mesaj yerimi karıştı acaba!
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: abdusta - Mayıs 11, 2007, 10:34:59
kamil bey

super bir limAN görüntüsü

teşekkurler
saygılar a.usta

Abdurrahman bey, mesaj yerimi karıştı acaba!
Farkettim karısmış bunu dikkate almayınız  saygılar a.usta
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 11, 2007, 14:24:14
Bu gün, Karşıyaka'daki okulumuza gidiş yolu üzerinde, Bamahane'den geçtiğimiz sırada, Basmahane Gar binasında iskeleler gördüm. Tesadüf bu ya! Elimde de fotoğraf makinam vardı. Karşıyaka'daki çalışmaları fotoğraflamak için yanıma almıştım.

Okulumuzun servis aracının arka camından aşağıdaki fotoğrafı aldım.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/basmanegarder1.jpg)
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/BASMANEGARder.jpg)
Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere; gar binasının pencerelerine
panjur yapılıyor herhalde ki panjur menteşeleri ve tutucu demir
kolları yapılıyor.

Ömer bey size bir iş daha çıktı. Basmahane Gar çalışmanızda,
ek olarak pencerelere panjur çalışmanızda gerekebilir.

Saygılar
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: avsalı - Mayıs 11, 2007, 14:35:13
Teoman bey artık o ince işleri ihsan beye havale edeceğiz herhalde . o demir parçalar tam ihsan beylik
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 11, 2007, 19:47:13
Ömer bey, bu çalışmalar panjur alt yapıları zannediyorum.
Demir çubuklar taşıyıcı şasi ,menteşelere bağlı olarak yapılmış panjur kanatları üzerine gelecek.

Pencereler kemerli olduğundan panjur şekilleri de ona uygun yapılacak herhalde.

İzmir'dek terihi binaların karekteristik özelliği olarak iki katlı cumbalı evlerin mutlaka panjurları olurdu.

Yina tarhi evlerden bir de Alsancak Gar'ın karşısında bulunan TCDD Müze ve Sanat Galerisi'nin üst kat pencereleri o dönemi yansıtan, aynı zaman da orjinal olan panjurlardır.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/zmirTCDDMze.jpg)
İzmir TCDD Müze binası.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/panjur1.jpg)
Yakın plan çekim pencere panjur görüntüsü.

Çalışmalarınızda belki yararlı olabilir. Basmahane Gar binasının
panjur çalışmaları bitince onları da fotoğraflayıp sizlerlerle paylaşırım.

Saygılar
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Harun - Mayıs 11, 2007, 23:38:42
Teoman bey,

Biz Proses olarak "Prosespen" markası altında kapı pencere ve İzmir tipi panjurlar da imal etmeye başladık.

Güneşe, yağmura, soğuğa süper dayanıklı. Her tür boya ile boyanabilir, eskitilebilir.

Aşağıda bazı modelleri ve en son uygulama yaptığımız İzmir TCDD Müze ve Sanat Galerisi'nden bir pencere resmi görebilirsiniz.

Sizin gönderdiğiniz resim biraz eski. Bu akşam montajı bitirdik. En son hali aşağıda.

(http://www.modeltrenciler.com/forum/files/windowwithshutters.jpg)

(http://www.modeltrenciler.com/forum/files/tichy-01.jpg)

Arkadaşlar (özellikle İhsan bey) bunları da yapmayın rica ederim. 24 tanesi 7 YTL yahu:)

Yoksa bizim Hobby Drill ile nasıl dolgu ve diş temizliği yapılıyor onu anlatacağım.

Selamlar,

Harun


Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 15, 2007, 21:12:40
Harun bey, espirili kişiliğinizle de siteye ayrı bir ahenk katıyorsunuz.
Modeltrenciler için yaptığınız fedekarlıklar hertürlü övgünün üzerindedir.

Malzeme konusundaki girişimlerinizi takdirle karşılıyoruz.

Bina yapımlarında kapı - pencereler çok işe yarayacak. Bunları gerekli tespitlerimi yapınca sizden mutlaka sipariş edeceğim.

İhsan bey, sizlerin yaptığı çalışmalar da gerçekten çok harika.
Harun beyin söylemini de dikkate almakta yarar var.

Tüm modeltrenciler el yapımı bina çalışmalarında, Harun beyin getirttiği hazır - kapı pencereleri kullanarak daha iyi sonuçlar albilirler.

Saygılar
Teoman Kardaşlar
Başlık: Maketlerini kendisi yapanlar ile ilgili sorularım (İzmir'de Tren Modelciliği)
Gönderen: ktuzunalp - Mayıs 16, 2007, 10:13:37
Harun bey,

Ülkenin maddi koşulları nedeniyle uzun yıllar boyunca hayal ettiğimiz ürünlere ulaşamamış meraklılar olarak, malesef kendi işimizi kendimiz üretmek ve bundan keyif almak gibi bir savunma mekanizması geliştirmişiz. Bazı üyelerimizde yer eden bu eğilimi nasıl pozitif bir katma değere dönüştürebileceğimizi bulmak gerekir diye düşünürüm. Hazır parça kullanarak maket üretme işini zaten bütün dünya yapıyor. Türk Tren Maketçiliğinin çıkış noktası (dünya'ya tanıtımı) ise özgün çalışmalar ile olabilir mi acaba? (Derya bey örneği).

Yöntemler şunlar olabilir:
-Modifiye etme yöntemi: Hazır bir model/maketi alıp, kendi istekleriniz doğrultusunda geliştirmek. Buna yönelik çalışmalar bir miktar yapıldı (Liliputların getirilmesi gibi, eskitme çalışmaları, TCDD'ye çevirme vb.), sonuçlardan memnun musunuz bilmiyorum.

-Herşeyi ile özgün bir üretim: Mahmut bey'in lokomotifleri, Abdurrahman bey'in özgün bina ve maketleri, İhsan bey'in atölye maketi, Ömer bey'in Haydarpaşası gibi sıfırdan herşeyi kendi yapmak.

İşte bu ikinci konu henüz bakir görünüyor. Acaba bu noktada birşeyler yapılabilir mi? Örneğin bu yönde çalışan/çalışmak isteyen bütün modelcilerin ortak zorluğu parçalara şekil verilmesi yönündedir. Ben dahil herkes önce bir plastik/ahşap/metal parçaya nasıl şekil verilebileceğini bulmak zorundayız. El oğlu bilgisayar destekli sistemleri sonuna kadar kullanırken, bizler oldukça yavaş ilerlemek durumundayız. Acaba parçalara şekil vermek için bir sistem kurulsa (veya bu makinelerin yatırım masrafı yüksek olduğu için başlangıçta hazır bir sistemi işleten bir kuruluş ile anlaşma yapılsa) yol alınabilir mi? Bunun uzun vadede bir katma değer oluşturacak geri dönüşümlü bir iş haline gelmesi olanaklı mıdır? Örneğin, x üyemiz kendi hayalindeki evi kağıt üzerine ölçüler vererek çizse, bunu size verdiğinde bilgisayar ortamına aktarılsa ve sonra parçalar makineden kesilerek çıkarılsa mantıklı olur mu?

Selamlar,
Kamil.



 










Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Alponzo - Mayıs 16, 2007, 12:19:46
Kamil Abi ağızından bal damlıyor ;D
Çok güzel fikirler sunmuşsunuz.

Ben geçenlerde balsa ağacından ev yaptım tabi hayalim neydi ev oldu baraka.Siteye koymaya çekindim.Eve acemilik eserim diye ad koydum.En önemliside hatalarımı gördüm.Bundan sonrası ise daha güzellerini yapmak için uğraşacağım.

Saygılar.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: avsalı - Mayıs 16, 2007, 12:30:11
alper keşke yayınlasaydın burda yi veya kötü diye bir eleştiri gelecek diye çakinmene gerek yok gerçekten her çalışma bir değer yansıtmakta. önemli olan başlamak .
Başlık: Ynt: Maketlerini kendisi yapanlar ile ilgili sorularım (İzmir'de Tren Modelciliği)
Gönderen: Harun - Mayıs 17, 2007, 21:46:57
Harun bey,

Ülkenin maddi koşulları nedeniyle uzun yıllar boyunca hayal ettiğimiz ürünlere ulaşamamış meraklılar olarak, malesef kendi işimizi kendimiz üretmek ve bundan keyif almak gibi bir savunma mekanizması geliştirmişiz. Bazı üyelerimizde yer eden bu eğilimi nasıl pozitif bir katma değere dönüştürebileceğimizi bulmak gerekir diye düşünürüm. Hazır parça kullanarak maket üretme işini zaten bütün dünya yapıyor. Türk Tren Maketçiliğinin çıkış noktası (dünya'ya tanıtımı) ise özgün çalışmalar ile olabilir mi acaba? (Derya bey örneği).

Yöntemler şunlar olabilir:
-Modifiye etme yöntemi: Hazır bir model/maketi alıp, kendi istekleriniz doğrultusunda geliştirmek. Buna yönelik çalışmalar bir miktar yapıldı (Liliputların getirilmesi gibi, eskitme çalışmaları, TCDD'ye çevirme vb.), sonuçlardan memnun musunuz bilmiyorum.

-Herşeyi ile özgün bir üretim: Mahmut bey'in lokomotifleri, Abdurrahman bey'in özgün bina ve maketleri, İhsan bey'in atölye maketi, Ömer bey'in Haydarpaşası gibi sıfırdan herşeyi kendi yapmak.

İşte bu ikinci konu henüz bakir görünüyor. Acaba bu noktada birşeyler yapılabilir mi? Örneğin bu yönde çalışan/çalışmak isteyen bütün modelcilerin ortak zorluğu parçalara şekil verilmesi yönündedir. Ben dahil herkes önce bir plastik/ahşap/metal parçaya nasıl şekil verilebileceğini bulmak zorundayız. El oğlu bilgisayar destekli sistemleri sonuna kadar kullanırken, bizler oldukça yavaş ilerlemek durumundayız. Acaba parçalara şekil vermek için bir sistem kurulsa (veya bu makinelerin yatırım masrafı yüksek olduğu için başlangıçta hazır bir sistemi işleten bir kuruluş ile anlaşma yapılsa) yol alınabilir mi? Bunun uzun vadede bir katma değer oluşturacak geri dönüşümlü bir iş haline gelmesi olanaklı mıdır? Örneğin, x üyemiz kendi hayalindeki evi kağıt üzerine ölçüler vererek çizse, bunu size verdiğinde bilgisayar ortamına aktarılsa ve sonra parçalar makineden kesilerek çıkarılsa mantıklı olur mu?

Selamlar,
Kamil.

Kamil Bey,

Önümüzdeki hafta Salı ya da en geç Çarşamba günü orada olacağım.

Ümit ve Osmanla da konuşmuştum akşam beraber olalım diye.

Eğer siz de gelirseniz hem tanışmış olur hem de bu konuları daha detaylı konuşuruz.

Benim aradaki takılmalarıma bakmayın. Onlar işin şaka tarafı. Ben meraklıların kendi imkanlarıyla birşeyler yapmasından hiç rahatsızlık duymuyorum.

Ve bu iş her yönüyle ne kadar gelişirse sonuçta hepimizin yararına olur diye düşünüyorum.

Selamlar,

Harun

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ktuzunalp - Mayıs 18, 2007, 19:22:30
Tabi ki olabilir, Perşembe günü sıkıntım olacak (yine de zorlayarak yetişirim), onun dışındaki günlerde ise bir engelim yok.

Selamlar,
Kamil.
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: ktuzunalp - Mayıs 22, 2007, 17:26:22
Malesef iş yoğunluğumun artması nedeniyle bu görüşmenin gerçekleşmesi olanaklı görünmüyor, umarım bir dahaki sefere.

Saygılar,
Kamil.

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 25, 2007, 13:23:21
Saygıdeğer modeltrenciler.

İzmir'de yaşayan modeltrencileri olarak belli aralıklarla bir araya gelip trenmodelciliği üzerine görüşmelerimiz olmaktadır.

Forum üyelerimizden Dr. Haki Dolunay bey, Melih Uçar bey ve beni İzmir'in şirin ilçesi Urla'da bulunan evlerindeki kurgusunu tanıtmak, bu kurguda yapılmasını düşündüğü çalışmalara yönelik bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla davet etmişlerdir.

Haki bey ile İzmir'de 24 mayıs perşembe akşamı 19.30'da buluşup Urlay'a gittik. Kendileri eve gitmeden önce bizi Urla iskelesinde bir balık restoranda ağırladı.

Akşam yemeğimizi yedikten sonra evlerine gidip saat 01.30 'a kadar trenmodelciliği üzerine sohbetler ettik. Kurgusunu inceledik ve kurguya ilave yapılacak çalışmları görüştük.

Güzel bir ortamda geçen bu güzel buluşmadan dolayı Dr. Haki Dolunay beye sonsuz teşekkürler ederiz.

Sizlerle, bu toplantıdan aldığımız görüntüleri  paylaşıyorum.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/ha1.jpg)
Urla iskelede restoran önünde. Ortada  Haki Dolunay bey,

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/ha2.jpg)
sağlığa, dostluğun devamına ve trenmodelciliğinin gelişmine kalkan kadehlerimiz.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/ha3.jpg)
Ege'nin leziz balıklarıyla devam eden trenmodelcilği sohbetimiz.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/ha4.jpg)
Balık keyfimizden sonra haki beyin evine gelip hemen diaromasının başına geçiyoruz.
Haki bey önce bir masa yapıyor. Daha sonra trenmodelciliğne kendisini öyle bir
kaptırıyor ki ikinci bir masa daha ilave edip iki masa rasına üçüncü bir diaromayı
koymayı da ihmal etmiyor.

Diaromadan çeşitli kesitler.
(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/ha12.jpg)

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/ha17.jpg)

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/ha11.jpg)
İki masa arasındaki üçüncü bağlatı diaroması ve köprü.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/ha18.jpg)
Yapım aşamasındaki diğer diaroma üzerinde görüşmeler yapılıyor.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/ha10.jpg)

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/ha7.jpg)

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/ha14.jpg)
Gece görünümlü diaroma

Herzaman böylesine güzelliklerin devamı dileklerimizle toplantımız geceyarısı
01.30 da tamamlanıyor. Haki beye birkez daha teşekkürlerimizi sunarak
Melih beyle birlikte evlerimize dönüyoruz.

Saygılar
Teoman Kardaşlar



Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: abdusta - Mayıs 25, 2007, 13:33:12
Teoman bey

Bu harika resimler,özellikle en sondaki maviyle dağ ışıklandırması dahil çok hoşuma gitti..
1 aktif İzmirli modelseverin aranıza katılmasına gururlandım.

Gecikmeylede olsa size yapılan haksızlıklara özellikle şahsiyetinizi tanıyıp ne kadar iyiniyetli olduğunuzu anlayan biri
olarak kınadıgımı ifade edeyim.

Umarım yakın zamanda sitemizde daha güzel şeyler konuşmaya başlanır..

Ben ne o tarafta ne bu tarafta Teoman beyin safındayım..

Saygılarımla
A.Usta
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Nedim - Mayıs 25, 2007, 14:15:00
sevgılı hobıdas dostum teoman bey,
sn. dr. haki dolunay beyın de katılımı ıle sizlere ne mutlu.. oncelik ile haki beye tekraren aramıza hosgeldınız der sohbetlerınızın model tren ve dıoromalar ıle dolu olmasını dılerım.
aslında ulkemde ne kadar da cok model tren sevenı meraklısı varmıs her gecen gun hayretlere dusmekteyım.. ınsallah hep bırlikte guzel olgular yaratırsınız ızmır 'de..
merak ettıgım bır konu var haki bey dıoroma/kurgusu sanırım moduler.. aslında buda guzel bır yol onları planla yerlestır model zevkını yasa ve sonra toplama asaması.. kendılerı ıcın boyle zor olmasa gerek.? dıger bır bakıs acısından da daha uzun bır oyalayıcı zaman..! sankı bızlerın yıllar boyu yaptıgı halıroma ve parkeromanın gelısmıs bır ust versıyonu uygulamakta kendılerı..
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus..
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Mayıs 25, 2007, 19:21:58
Saygıdeğer trenmodelcileri,

Bu güzel hobimizle ilgili ortaya koyduğunuz, yapıcı, paylaşımcı ve de en önemlisi trenmodelciliğine karşı gösterdiğiniz hassasiyetiniz, birlik ve beraberlik ruhu ile ortaya koyduğunuz yaklaşımlarınız inanın beni çok mutlu etmiştir. Hepinize sonsuz teşekkürler.

Bir açıklama yapmak istiyorum. Dr. Haki Dolunay beyle tanışmamız şu şekilde olmuştur:
Abdurrahman bey, İstanbul'da Pera Hobby' de alışveriş esnasında Dr. Haki beyle tanıştığını, İzmir'de bir modeltrenci olarak anımsadığını ancak isminin Naki veya Haki bey olabileceğini belirten bildirimde bulunmuştu.

Bu durum üzerine Melih Uçar bey Pera Hobby' i telefonla arayarak Haki bey hakkında tam bilgiyi alıp, İzmir'de kendisine telefonla ulaşmayı başarmış ve 17 Mart cumartesi günü Melih beyin fabrikasındaki modeltrenciler toıplantısına Haki beyi davet etmişti.

Bizler Haki beyi orada tanıdık. Daha sonraları gerek bizlerin, gerekse Haki beyin iş yoğunlu nedeniyle uzun bir aradan sonra 24 mayıs gecesi biraraya gelebildik.

Burada şunu vurgulamak isterim! Savunduğumuz değerlerin başında dürüstlük ve açık sözlülük vardır. Doğruları olduğu gibi açıkça  ortaya koymak, herşeyden önce insanlık değerlerine saygı göstererek bu davranış biçiminde olmak bir insanlık görevidir.

Bu açıklamalarımın nedeni; yukarıda görüş belirten arkadaşlarımın Haki beyi benim bulduğum üzerine yaptıkları yorumlardır. Ben de bu durumu dikkate alarak açıklama yapma gereğini duydum.

Bu güzel forumda çalışmalarımızı hergeçen gün, daha keyifli, istekli, birbirimize saygı ve sevgi duygularıyla yapıcı ve güven dolu bir şekilde sürdürmek dileğiyle, modeltrenciler forumu ve kulübü üyelerine iyi çalışmalar, saygılar, sevgiler sunarım.

İyi ki bu ortamda hep birlikte varız ve var olmaya da devam edeceğiz.

''Ne Mutlu Türküm Diyene'' Ulu önder Atatürk'ün milli birlik ve beraberlik adına hepimize armağan ettiği ve hepimizin de gururla söylediği bu güzel söze bir benzetme yaparak,
''Ne Mutlu Model Trenciler Kulubü ve Forumu Üyeleriyiz Diyene''

Saygılar
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Haziran 06, 2007, 00:58:00
Saygıdeğer modeltrenciler,
Bu gün yine Basmahane Gar binasının önünden geçtiğim sırada pencerelere panjur takma işlemlerinin sürdüğünü gördüm.

Hemen arabayı kenara çekip fotoğraflarını aldım. Bu istasyondaki panjur çalışmasını adım adım izlemek çok keyifli oluyor.

Demir şasilerin bir bölümü geçen günlerde takılmışlardı. Bir yandan da ahşap panjurları takmaya başlamışlar.

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/BASGAR2.jpg)

(http://i179.photobucket.com/albums/w293/kardaslart/BASGAR1.jpg)
Geçmiş yıllardaki ilk yapıldığı durumdaki panjur yapısına uygun
olarak ahşap malzeme kullanmışlar. Panjurların şeklide kemerli
pencere yapısına göre yapılmış.

Panjurlu halide pek güzel olacağa benzer. Benim hoşuma gitti.
Bu binanın maketini yapmak isteyenlere tavsiyem panjurlu
görünümlü yapabilirlerse çok güzel olur.

Saygılar
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Haziran 15, 2007, 01:12:26
Saygıdeğer trenmodelciler, 14 Haziran Peşembe günü bir fırsatını bulup Atatürk Vagonu'dan gerekli olan birkaç poz foto almaya gittiğimde hazır gelmişken buraya Alsancak Gar'dan da fotoğraflama yapayım istedim.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/als1.jpg)
Alsancak Gar ana giriş kısmı, ön cephe. Mimari olarak biraz karışık
bir görünüm vermektedir.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/als3.jpg)
İçeriye girdiğinizde dışarının karmaşasından öte sizi çok
ferah bir ortam karşılar. Bilet satış yerleri.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/als4.jpg)
Gişelerin üstünde ve karşı tavan altlarındaki
vitraylar dikkat çekicidir.
(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/als7.jpg)

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/als5.jpg)
Yolcu bekleme alanından diğer bir köşe

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/als6.jpg)
Peronlara üçkemerli kapıdan çıkılır.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/als10.jpg)
Üç kemerli kapının peronlerdan bakış yönü.
Büyük çan sesizliğe karşı bütün gücüyle direnircesine öyle duruyor.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/als9.jpg)
Yolcu binme 1.yol peronunun çıkş kapısı ileride görülmektedir.
Bu kapı Atatürk vagonunun bulunduğu alana çıkmaktadır.

Devam edecek



Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Haziran 15, 2007, 01:20:22
Alsancak Gar devam

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/als11.jpg)
Peronların sonundayız 1. demiryolu hattı

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/als12.jpg)
2. ve 3. demiryolu hattları. Sutunları bol bir istasyon içi görüntüsü.
Perspektive görüntüye güzel bir örnek.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/als14.jpg)
4. demiryolu hattı.

(http://i42.photobucket.com/albums/e304/kteoman/alsx.jpg)
Dışarıdan baktığımızda 1970' li yılların ortasındaki
Alsancak Gar'ın buharlılarla şenlendiği o günleri görürken içimizi
saran sevinçli duygu, bu günlerdeki sessiz görüntüsüyle yerini
hüzünlü bir duyguya bırakıyor.

Saygılar
Teoman Kardaşlar
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Teoman Kardaşlar - Haziran 15, 2007, 17:36:05
Serhat bey, güzel görüşlerinize çok teşekkürler.

Hepimiz burada birbirimizle bilgi paylaşımında olan,demiryollarını ve modellerini seven kişileriz.

Alsancak Gar binasının fotoğrafladığım sırada ilginç bir gelişme oldu.
Çalışma sırasında bir kişi yanıma gelip beni biriki dakika izledikten sonra ne amaçla bu fotoğraf çalışmasını yaptığımı ve izin alıp almadığımı sordu.

Ben de kendisine TCDD 3. Bölge Müdürlüğü' nden aldığım izin belgemi gösterdim. Ne amaçla bu çalışmları yaptığımı da açıkladım.

Bu kişi de bana; TCDD 3. Bölge Baş Mimarı Ramazan Kazanır bey olduğunu belirterek kendini tanıttı.

Daha sonra ofisine davet etti ve 3. Bölgeye bağlı istasyonlarn restorasyonlarıyla ilgili yaptıkları, yapacakları çalışmaları anlattı.
Aramızda çok güzel bir sohbet ortamı oluştu. Önümüzdeki hafta içinde tekrar biraraya gelerek bazı görüşmeler yapacağız.

Gelişmelerden sizleri de mutlaka haberdar edeceğim.

Saygılar, sevgiler.
Teoman Kardaşlar

Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: greyhound - Nisan 21, 2009, 23:30:45
Acaba İzmir'de Model tren bakabileceğim,
bir yer var mı bildiğin?  :D
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: sinan top - Nisan 22, 2009, 00:29:24
Resimler çok güzel
Diaromaya söylenecek söz yok
paylaşımlar için teşekkür ediyorum...
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: haldunabi - Nisan 22, 2009, 14:24:59
proses.com var ya burada...
ne istersen var...
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: MURAT - Nisan 21, 2010, 19:39:07
merhaba ben murat yılmazer izmirliyim fakat işimden dolayı şehirdışına çıkıyorum rüzgar gülü montaj elemanıyım hobilerim tren  tekne uçak yapmak istiyorum benide aranıza kabul ederseniz sevinirim
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: haldunabi - Nisan 21, 2010, 20:26:28
sevgili murat kardeşim.
ailemize hosgeldin.
faydalı paylaşımlar,güzel sohbetler diliyorum.
merhabanı yanlış başlık altında acmışssın. yeni uyeler kendinizi tanıtın bölümünde olsa daha iyi olurdu.ama adminlerimiz konuyu taşırlar.
bir coğumuz değişik hobilerle uğraşmakla birlikte,burada sadece tren modelciliği paylaşılıyor aklında olsun.
tren konusunda ne yapmak istiyorsun,ne kadar bir çalışma alanın var vs. paylaşırsan daha çok yardım alabilirsin.
kolay gelsin dileklerimle.
sevgiler
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Atacan Dirim - Nisan 21, 2010, 23:52:42
Acaba İzmir'de Model tren bakabileceğim,
bir yer var mı bildiğin?  :D


Merhaba İzmir Alsancak'ta talatpaşa yolu üzerinde Hobbytime magazası açıldı geçen ay orada Piko ve fleschmann marka ürünleri bulabilirsiniz... en azından canlı olarak görme ve bilgi alma şansınız olur

Saygılar...
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: Gökhan AKTAN - Eylül 18, 2011, 23:36:14
Tüm İzmirden katılan arkadaşlara merhabalar.

önümüzdeki aylarda bir gün belirleyip hep beraber bir yerlerde buluşup bir çay filan içelim hemde tanışıp konuşalım ne dersiniz?
Başlık: Ynt: İzmir'de Tren Modelciliği
Gönderen: atlantis - Mart 06, 2017, 09:45:32
Sanırım bu model trencilik için çok geç kaldım. Herkes dağılmış görünüyor. Kısmen işin içine girsem de halen çok yolum var. İzmirli arkadaşlar tekrar toplanmayı düşünür mü acaba? Tanışmak, kaynaşmak, bilgi paylaşımı yapmak için.