Model Trenciler Forumu > Üyelerimizin diaromaları, çalışmaları, yapım aşamaları.

Huseyin Ozsut Moduler Diorama

<< < (3/15) > >>

huseyinozsut:
Koyduğun bazı fotoğraflar uçmuş. Sanırım yüklediğim site çökmüş. O yüzden planı yeniden yüklüyorum.

Bu arada çalışmaya başladım. Ray yatağı olarak kullanmak için mantar aldım. 120cm eninde, metre ile satılıyor. Ben 3mm tercih ettim. Metresi 35TL. Benim dioramanın tamanına 2 metre fazlasıyla yetiyor. Yanlarını dremele zımpara takıp traşladım. Çok pislik oldu. Evin içinde yapmamanızı tavsiye ederim. Fotoğraflar:









TRAINMAN:
Kolay gelsin Hüseyin bey, ray programı olarak Anyrail mi kullanıyorsunuz, bende şimdilik üç hatlı ortasında bakım ve tren depolama hatları olan basit bir diaroma çizdim fakat foruma koyamadım, hangi formatta koymak gerekir.
İyi çalışmalar dilerim.

Metin TOKMEN

huseyinozsut:

--- Alıntı yapılan: TRAINMAN - Temmuz 20, 2017, 19:25:23 ---Kolay gelsin Hüseyin bey, ray programı olarak Anyrail mi kullanıyorsunuz, bende şimdilik üç hatlı ortasında bakım ve tren depolama hatları olan basit bir diaroma çizdim fakat foruma koyamadım, hangi formatta koymak gerekir.
İyi çalışmalar dilerim.

Metin TOKMEN

--- Alıntı sonu ---

Ben programda export as diye bir yer vardı sanırım. Orada .JPG seçip, plan görüntüsünü JPG olarak alıyorum. Sonra o görüntüyü internette fotoğraf yüklenen sitelerden birine yükleyip, burada link veriyorum.

huseyinozsut:
Uzun bir aradan sonra modülleri dolaptan çıkarıp tekrar kurdum ve çalışmaya devam ettim.

Rayları mantar ray yataklarına yapıştırarak işe başladım. El işçiliğime güvenmiyorum. O yüzden çevre çalışmalarını yaptıktan sonra balast işine başlayacağım. Böylece, çimen vs.'nin raylara yaklaştığı yerlerde hatalar yaparsam üstüne balast gelip hatayı kapatır diye düşünüyorum.

Yarın son iki modülün raylarını yapıştıracağım. Sonrasında her modülün sonunda raya kablo lehimleyip, bu kabloyu modülün altına alıp, altta çoklu fişler kullanarak modüllerin elektriğini birbirine bağlayacağım. Sonra arduino ve röleler kullanarak lima makasları DCC'de kullanabilir hale getirecek ve gerekli tesisatı alttan çekeceğim. Sonrasında manuel makaslara arduino ve servolar bağlayıp onları da DCC'ye dahil edeceğim. Şehirin içinde gezecek olan tramvay hattını ise en son, asfalt ve kaldırım işlerine girmeden önce döşeyeceğim.





Vlog 7:
&feature=youtu.be

huseyinozsut:
Bugün son iki modüldeki viraj bölümlerini yapıştırdım ve ortalığı topladım...





Etrafı toplayınca katetilen yolu insan daha net görüyor. Bu iş iyice "olur bu ya, ben bunun altından kalkarım" moduna girdi...  ;D

Canımı sıkan tek şey, dolabın içine girecek kısım hariç, dioramadaki raylarda hiç eğim olmaması... Bu tek düzeliği etrafa eğim vererek aşmayı planlıyorum. Sağ köşeye de bir dağ yapmak istiyorum. Ancak, dağın arkasında dioramanın dolabın içine giren kısmı denk gelecek, orasının görünürlüğünü kesme ihtimali var. O yüzden duruma göre dağı sol köşeye de yapabilirim. Bütün atraksiyon tek bir yere toplanmamış olur hem...

Ray birleşme yerlerinde bazı bölgelerde boşluklar vardı. Onların altına travers yapıştırarak boşlukları kapattım.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git