Gönderen Konu: 1900'lü yıllar Alman Kasabası Tren Kurgusu 1/87 ölçek  (Okunma sayısı 6269 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mhmtyrl

  • Mehmet Yaral?
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 40
  • İleti: 2
merhaba, ben Mehmet.33 yaşındayım, Ankara'da oturuyorum

yaklaşık 8 yıldır ahşap gemi modelciliği ile uğraşıyorum. yakın zamanda tren modelciliğine ilgi duydum, yıllar önce hediye gelmiş tren setini çıkardım, tozunu aldım, başladım planlamaya

lokomotif buharlı, Avusturya'da çalışan bir trenmiş, bu sebeple kendim de belirli aralıklarla Almanya'da bulunduğum ve küçük kasabalarını çok sevmiş olduğum için bir Alman kasabası yapmaya kara verdim.

kurgu istasyon, gidiş geliş raylar ve makasla ayrılan bir hatta da yük yükleme ünitesi ve dar sokaklar, arnavut kaldırımlardan oluşacak (yapabilirsem tabi)

çok sayıda ev olacağı için önce evlerden başladım, bilmem yanlış mı yaptım...

evleri gemi modelciliğinde de sıklıkla yaptığım gibi eskitmeler de uyguladım, birinde elimin ayarı kaçtı , ev terk edilmek zorunda kaldı :-)

aşağıda evlerin resimleri var (çatılar vs. eklenecek), yorumlarınızı, katkılarınızı beklerim

Çevrimdışı uzay

  • Forum Üyesi
  • İleti: 1127
Ynt: 1900'lü Yıllar Alman Kasabası Tren Kurgusu 1/87 ölçek
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2016, 22:35:38 »
Aşırı gerçekçi duruyor elinize sağlık
Devamlarını bekliyoruz heycanla
Yapım aşamalarınıda paylaşırmısınız

Çevrimdışı mhmtyrl

  • Mehmet Yaral?
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 40
  • İleti: 2
Ynt: 1900'lü Yıllar Alman Kasabası Tren Kurgusu 1/87 ölçek
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2016, 08:14:13 »
Aşırı gerçekçi duruyor elinize sağlık
Devamlarını bekliyoruz heycanla
Yapım aşamalarınıda paylaşırmısınız

yorumunuz için teşekkür ederim. yapım aşamalarını sıradaki evler için paylaşırım. yöntemden kısaca bahsetmek gerekirse; ev planlarını internetten bularak (paper house templates diye aratınca farklı memleketlerin evleri çıkıyor) veya kendim cizerek başlıyorum, ilgili ölçeğe getirdikten sonra (ho) (photo shop bu konuda çok işe yarar) kartona aktarıp kestikten sonra pencere camları için şeffaf dosya kapağı, pencere iç çerçeveleri için ince kesilmiş kağıt bant kullanıyorum. gövdeyi kurup diktikten sonra yapı keresteleri için maun kaplamaları yapıştırıp aralarını ahşap macunu ile dolduruyorum. kuruma ertesinde biraz kaba zımpara ertesinde pencere dış çerçevelerini yapıştırıp istiyorsam belirli yerlerde macunu biraz kazıyıp altına tuğlaları kazıyorum.
eskitme için pastel boya tebeşirlerini zımpara ile toz haline getirip özellikle köşelere, pencere altlarına koyu, diğer yerlere alacalı ve daha açık renkli olarak uyguluyorum.
beyaz boyalı evde işler biraz daha uzun, boyanın dökülmesini istediğim yerlere suluboya için maskeleme sıvısı sürüp boyanın ertesinde bunları kazıyıp kaldırıyorum, macun çıkıyor ortaya. aynı sıvı boyası dökülmüş kapı pencereler için de kullanılıyor.
umarım faydalı olmuştur, eskitme işi çok eğlencelidir, istediğinizi (makul ölçülerde-beyaz evde bu ölçü  kaçtı doğrusu) yapabilirsiniz. devamlı olarak çevrenizdeki eski binaları, paslanan demirleri vs. inceleyin, fotoğraflarını çekin sonra tekrar tekrar inceleyin çok faydalı olur.

teşekkürler, bol modelli günler :-)