Model Trenciler Forumu > Yeni başlayanlar için Sorular ve Cevaplar

Ray temizleme vagonu

(1/3) > >>

msu:
Merhaba
Roco ya da başka markanın ray temizleme vagonlarından kullanan kimse var mı? Varsa performansı hakkında bilgi almak istiyordum. Çok detaylı bir temizleme yapacağını sanmıyorum ama en azından tozlanmış ve hafif kirli raylardan 1-2 tur geçmesi raylarda makul bir temizlik yapar mı acaba?

Serdar.

Alp ÖNEY:
Serdar bey, iyi günler. Ben yaklaşık 2 yıl evvel PİKO marka "DR" satın almıştım. Çok faydalı, özellikle tünellerde elinizin ulaşamayacağı yerlerde de başarılı ve avantajlı. Altındaki iki vida ile alçaltıp yükselterek sürtünme oranını ayarlamanız mümkün. Tavsiye ederim. Selamlar. Alp.

Alp ÖNEY:
Ayrıca, tozlanmadaki sorunlar farklı şekillerde temizlenebilir. Ancak,  Ray üzerindeki bir seferlik ve devamındaki sürüşlerde,  lokomotifin hareketli parçalarındaki yağ ve sürüş tekerleğindeki kauçuk  maddeler bir şekilde ray üzerinde katman oluşturuyor. Bunu sürekli devam ettirmeniz halinde ray ile akım sorunu oluşuyor.
 

Alp ÖNEY:
Bu sebeplerden dolayı, bu konuda maddi imkanlarınız ölçüsünde teknoloji satın alabilir ya da yaratılıcığınızı kullanabilirsiniz.  Selamlar. Alp.

msu:
Alp Bey,
Aktardığınız bilgiler için teşekkürler. Hep aklımda vardı böyle bir vagon almak geri bildiriminiz çok faydalı oldu.
Selamlar.
Serdar.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git