Uzun zamandır aklımda bir projem vardı, vagonet modeli yapmak!. Ancak bu model denemem için gerekli olan tekerleği bir türlü bulamamıştım. Hiç aklıma gelmeyecek bir şekilde, geçen ay oğluma aldığım derginin içinden çıkan oyuncak uzun zamandır aradığım materyali bana sundu (tabi aynı dergiden üç tane alındı).
Projeme başladım ancak elimde maalesef ölçekli bir model yada fotoğraf yoktu. Geçen sene ailem ile beraber ziyaret ettiğim çamlık tren müzesinde-maalesef oldukça kötü durumdaki- vagonet resimleri, internette bulduğum bir iki resim ve çocukluğumda hafızamda kalanlar (babam demiryollarında yol çavuşuydu ve çakışır vaziyette buharlı lokomotife, vagonete ve birçok çeşitli lokomotife binmişliğim vardır
) bana yol gösterdi.
İmalat aşamasında evergreen çıtalar ve levhalar kullanıldı. Çalışma ilerlerken fark ettiğim ölçümleme sıkıntılarının bazılarını düzeltebildim ancak bazıları için maalesef çok geç kalınmıştı, bir sonraki çalışmamda bunlar düzeltilecek.
İlk kat boya hava tabancası ile ve tamia su bazlı boya kullanılarak yapıldı. İnce ayrıntılar fırça ve yine tamia su bazlı boya kullanıldı. Eskitmelerde humbrol weathering powder kullanıldı.
Resimleri hazırladıkça ekleyeceğim
İlk resimler,tekerlek donörüm olan oyuncak araba, örnek aldığım resimler.