Gecikmelide olsa lastik tekerlekli LIEBHERR marklı vinçimin resimleri.
Vinc mormalde statik adamalar benim bunu alıpta bunla yük kaldırmayı deneyecegimi düşünmemişler
.
Bende vincin her fonkiyonu yapabilmesi için üzerinde bazı degişiklikler yaptım. Bu degişiklikler , öncelikle makaraya çevirmekiçin kol yapmamışlar ve makaranın oldugu yer biraz sıkısık makara zor dönüyor . Öncelıkle bu yeri birazcık esneterek genişlettim sonra toplu igneyı ısıtarak makaranın merkezıne sokarak once delık acmaya calıştım .Çünkü makaranın kolu için içeride delik yok ,igneyi ısıtıp makaranın merkezine bır oyuk actım sonra buraya resımde gorulen toplu ıgneyı bukerek yerlestırdım ıgneyıde japon yapıstırıcı ıle sabıtledım ıcıne boylece vıncımızın ıp sıstemı çalışmaya basladı.
Sonrasında vıncın orjınalınde 4 yada daha fazla ıp makara sıstemınde dolanması gerekır . Fakat 4 ıp yapınca vınc asagı dogru sacede kanca ıle calısmadı cunku kıbrı kancayı plastıkten yaptıgı ıcın kanca agır degıl . Keske kancayı metalden yapsalardı yada ıcıne metal agırlık koysalardı boylece 4 ıplı orjınal halde calıstırabılırdım. Fakat elımdede 1/87 metal kanca olmadıgı ıcın mecburen tek ıplı sıstem yaptım ve tek ıpte kancayı yuksuz asagı dogru sorunsuzca ındırmeyı basardım.
Ve Resimler
VİNCE YANDAN BAKIŞ
MAKARA SARMA SİSTEMİNE TEPEDEN BAKIŞ
TOPLU İGNEDEN KOL YANDAN
VE SHOW ZAMANI 19 İNÇ EKRAN EKRANIN ÜSTÐNDE ÇALIŞMA VAR VİNÇİMİZ GÖREVDE
YANDAN
RESİMDEDE GÖRÜLDÜGÜ GİBİ TEK İPLİ KANCA SİSTEMİ
RESİMDE NET OLARAK MAKARALAR GÖZÜKÜYOR
BUNLARDA BONUSU
1/32 VİNÇ VE 1/87 VİNÇ KARŞI KARŞIYA BUYUK VINCEDE VINCIN UCUNDAKI IKINCI BOOMU BEN EKLEMIŞTİM
BUNDAN SONRAKI OPERASYONUM BİR LİMAN VİNCNDEN İKİ VİNÇ ELDE ETMEK OLACAK ALTINDANDA YUK TRENI GECECEK KONTEYNERI YADA BASKA MATERYALI GEMIDEN ALIP VAGONLARA YERLEŞTİRECEK BİR SİSTEM OLACAK