Model Trenciler Forumu > Okan Bostancı

G Ölçekle yeni bir başlangıç

<< < (2/4) > >>

kamyoncu-itulu1:
Bugun amerikadan ilk lotum geldi.

10 adet Santa Fe flat vagon, 2 adet Sinyal ışıklar aktif olarak çalışıyor. 4 adet trafik ışıgı oda öyle aktif olarak çalışıyor 4 adet sokak lambası onlarda aynen 2 adette gulf benzin istasyonu levhası geldi. Vagonlarda knuckle küplör dedikleri vagonları bırbırıne kolayca baglayan ve ayıran bi koplor tarzı son vagonlarımda bu yok o yuzden bunlara o küplördende önümüzdeki dönemde alacagım. Böylece uzaktan bu işlemi mekanik olarak yapabilecegim ve baglantılarının görselide çok daha güzel olucak. Ayrıca lokomotifler Amerikan olucaklar  firma olarak da CSX yada CN olacaklar flatlarla aynı şirket degil ama amerikada gördügüm aynı katarda farklı firmaların vagonları oluyor. Daha aklımda tasarladıgım cok detay varda zamanla yavaş yavaş hepsini hayata geçirecegim hayırlısıyla. Elimde sadece iki makas oldugu için resimleri raylar üzerinde çekemedim idare edin.

kamyoncu-itulu1:
yeni vagonlara ilave elimdeki trafik levha ve diger aksesuarlarında fotogralarını ekleyim, Şehirleşme yolunda emin adımlarla ilerliyorum :)

Levhaların bir kısmı dickie için üretilmiş fakat ben ebaydan toptan almıştım, diger kısmı Playmobil. Malum playmobil 1:22.5 ölçek LGB ile birlikte kullanılabiliyor. Levhalarda çeşitlilik olsun ve eskileri yenileyim türkçeleştireyim diye zaman içinde Folyo baskı baskes yardımı ile kendımde levha bastırdım. İşte 1:14.5 ile 1:22.5 arasında degişiyorlar beraber idare ediyorum :)




















kamyoncu-itulu1:
Bunlarda bruderler,

Normalde bunlar baya teferruatlı set olarak satılıyor fakat ebay.de de bır eleman bunları tek tek ve makul fıyata satıyor. Bana santıyenın etrafını cevırmek ıcın bu cıtlerden lazımdı. Genelde atlanan ama guzel bır detay herneyse Bende bu sanzıyenın etrafını cevıren cıtlerden aldıp elımdelıklerle bırlıkte 40 adete tamamladım. Flasorlerıde 20 ye tamamladım birde el arabası aldım. el arabası cok guzel detaylı bruder onuda tavsıye edebılırım. Sagolsun bır kac tane ayak ve bır tanede flasor hedıye gondermıs. Ben flasorlerın stıckerlerındne bır tane fazla ıstemıstım sagolsun 10 tane fazla gondermıs baya memnun kaldım valla aldıgım hızmetten tavsıyede ederım. Elemanın linkini de eklim. Bu arada bellı bır adedın ustune free ınternational shipping yapıor ben free shipping aldım o acıdanda çok makul bence.

http://www.ebay.de/sch/kleine-welten_kleine-laster/m.html?item=261699942457&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562



kamyoncu-itulu1:
Yeni makaslarım ve raylarım geldi tabi onlarla birlikte yeni bilgilerde edindim sizlerle de paylaşayım dedim.

Yeni gelen rayların markası LGB Lehmann Gros Bahn yani, Almanya ve avrupada kullanılan en yaygın firma. Bende daha önceden Aristo raylar vardı. Aristo da amerikada kullanılan en yaygın (şu anda iflas edip kapanmış olan bir firma). Fakat işin güzel yanı normalde her üretici ayrı boyda ve çapta ray üretiyor. Genişlik aynı ama boy ve dönüş çapları farklı oluyor başka ölçeklerde. G ölçekte ise LGB ile Aristo birebir aynı ölçülerde aynı kalıplarla üretim yapmışlar bunu daha detaylı görün diye de LGB makasla Aristo makası yanyana koyup fotografladım. gönül rahatlıgıyla iki firmadanda gelen rayları kombine edebilirsiniz.

Ayrıca 4 makas ve 4 viraj rayı toplam 2 kg geldi raylar tahmin ettgimden çok daha agırlar bunuda dip not olarak düşeyim.

Ferda:
Okancım, baya malzeme toparlamışsın, haydi hayırlısı. Trafik levhaları çok hoşuma gitti. Folyo baskı baskesi H0 ölçektede uygulayabilirmiyiz ? İleride bu konu ile ilgili sana danışmak isterim.Kolay gelsin, aşamaları bekliyoruz.

Sevgiler

Ferda

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git