Saygıdeğer Modeltrenciler, Liliput Br 52'mize, daha önce yaptığım açıklalamalarda bazı ilaveler yapacağımı bildirmiştim.
Bugün bu çalışmaları yaptım ve sizlerle paylaşıyorum.
1.Bölüm''İzmir Trenlerinde Br 52'' başlığına uygun, İzmir ve çevresinde çalışmış, Br 52'lerin 56507 plaket numaralı olanını örnek alarak çalışmaları gerçekleştirdim.

56507 numaralaı Br 52 Çamlık mevkiinde.
Bu lokomotife baktığımızda, domuzluk diye tabir edilen iki tampon arasındaki koruyucu panelin siyah beyaz şeritli olduğunu görürüz.
Domuzluğu fotoğraftaki gibi boyamayı amaçladım.
Ancak domuzluğa önce siyah atacağımdan, bu parçayla birlikte lokomuzun gövde üzerindeki Alman demiryollarına ait yazıları ve numaraları da ortadan kaldırmak gerekiyordu. Buralara; bize ait, Ay+Yıldız, TCDD harfleri+56507 rakam plaketleri konacağından bu işlemi yapmak gerekiyordu.

Bu tür boya işlemlerinde airbrushın kesinlikle kullanılması gerekir. Aksi takdirde fırçayla boyayarak, numara ve yazıları kapatmaya kalkarsak, boya kalınlığı oluşur ,yüzeyde kötü görütüye sebep verir.

Yine bizdeki Br 52'lerin kazan kapağının üstünde ilave far bulumaktadır. Bu farıda artık plastik parçalardan imal ettik.
Domuzlukla beraber siyaha boyadık.

Bu parçanın öntarafını, cam etkisi vermek için, önce aliminyum metal renge sonra füme cam boyasına boyayıp far görüntüsüne uygun hale getirdik.

Kırmızı olan domuzluğu önce siyaha boyamıştık. daha sonra şerit banlarla kaplayıp beyaz renk attık. Son aşamada bantları söküp siyah+beyaz şeritli domuzluğu ortaya çaıkardık.
1. bölümü burada bitirip 2. bölüme devam edeceğim.