Model Trenciler Forumu > Boyama ve Eskitme teknikleri hakkında öğrenmek isteyecekleriniz

TCDD E 40000'LİKLERDEN BİR LOKO

(1/14) > >>

Teoman Kardaşlar:
Saygıdeğer model trenci arkadaşlar, TCDD'da hizmet vermiş, emektar
E 40000'liklerin benzeri olan, Lima model bir lokoyu TCDD lokosu yapmayı düşünüyorum.
Bu lokonun yapım aşamalarında, sizlerin de değerli görüş, öneri ve yardımlarınızı da alarak sonuca gitmek arzusundayım.

Lima 208103L kodlu Elektrikli Lokomotif


Modelimiz, Lima'nın ilk dönem modellerinden SNCF Fransız demiryollarına ait bir model. Bu modelin bizde kullanılan E 40000' lere benzerliği bulunmaktadır. Sayın Engin Tönük'ün sitesinden bu modelin fotolarını inceledim.
Renkleri belli dönemlerde değişmiş ve hangi rengi yapma konusunda kararsız kaldım.
Bu lokonun renklerindeki aşamaları gösteren fotoları aşağıda sıraladım.
Sayın Engin Tönük' e huzurlarınızda teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Yaptığı fotoğraf çalışmalarıyla, TCDD için güzel bir arşiv oluşturmuş.


En üstte bulunan foto bu lokonun Türkiye' ye geldiği yıllarda çekilmiş. Onun bir altındaki fotoda bulunan görüntü en üstteki fotoyla renk düzeni olarak aynı. Bu renkler lokonun üst bölümünde pencere alt hizalarına kadar mavi renk o bölümden bojilere kadar olan bölüm ise lacivert.
3. fotodaki görüntüde ise daha sonraki yıllarda beyaz şeritler atılmış yan gövdenin heriki yanıyla ön ve arka yüzeylerde.
4. fotoda ise bu son dönemlerde kullanılan tek renk mavi yine beyaz şeritleri mevcut.
Bu son şekli olan renk düzenine göre lokoyu boyamayı düşünüyorum. Ancak mavi ve lacivertli olanı da yapabilirim. Tabii şeritlerini mutlaka yapacağım. Renk seçiminde önerilerinizi beklerim.

Saygılar
teoman
   

Nedim:
sevgili teoman bey.
seritli hali cok daha sik ve alimli durmakta. benim gorus ve zevk 4 demekte.. tabiki karar sizin
sevgi ve saygilarimla
nedim kus..

iceman:
Benim tavsiyem en alttan ikinci 40002 ninki gibi.Klasik renkler bana çok sönük geliyor.Kedi bıyıkları mutlaka olmalı.Zemin için ne renk diye soruyorsanız koyu lacivertin asaleti ağır basıyor.Ama tabii zevk meselesi.Umarım güzel bir E40000 çıkar elinden... ;)

Teoman Kardaşlar:
Sevgili Nedim bey, Jimm Cem bey, yan gövde şeritli ve önden bıyık görünümlü şeritleri olacak. Yine de  fikirleriniz için teşekkürler.

Modelimizi dikkatli bir şekilde parçalara ayırdık.

Nedim:
sevgili dostum teoman.
bu kadar dagittin bari birde digital hale getir oyle topla.. ya su calismana gipta ile bakmamak elde degil.. gercekten guzellik olsun diye boyle hitap etmiyorum.. birazcik seni ornek almam gerekecek anlasildi.. dostum sen biraz daha calismalarini sergilersen bende seni kopyalamaktan geri durmayacagim vede bunu zevk ile yapacagim..
sevgi ve saygilarimla.
nedim kus.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git