Genel Konular > Kurgular, diaromalar, koleksiyonlar, modeller ...

YAPISTIRICILAR

(1/4) > >>

NEDİM:
sevgılı dostlar,
hepımız degısık markalarda degısık olgular ıcın kullanabılecegımız yapıstırıcılar kullanmaktayız. ama bılgı daarcıgının genıslemesı acısından ve bırcok yapıstırıcıyı tecrube etmeye calıstıgımdan. tum dostlardan ne tur yapıkan nerede kullanmaktalar..? ın yanıtlarını alabılır ısem cok memnun olurum belkı bılmedıgımız bır yon vardır. ornegın plastık parcalar yapıstırmada kullandıklarımız neler..?
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus..

ctekin:
Selamlar,

Erkut bey'in dediği gibi plastikler için Faller mükemmeldir. Bu tür yapıştırıcılar "plastik çimentosu" olarak bilinirler ve başka markalarda da var (Italeri gibi) ama hiçbirinin uygulama ucu Faller kadar kaliteli değil.

Bir bilgi notu vereyim: bunlar yapıştırılacak plastik parçaları eriterek birbirine kaynaştırır. bu yüzden her ne kadar çabuk kurur gibi gözükseler de benim önerim en az 2-3 saat tam olarak kurumasını beklemektir.

cem.

kamyoncu-itulu1:
Ben pattex japon yapıştırıcıyısını tek geçerim özelikle vurguluyorum pattex diye çünkü diger adi japonlar yaptırdıgınız yüzeyde beyaz bir iz bırakyorlar

ve japon yapıstırıcı kullanırkende yapıstırıcıyı lapbadanak yapısacak parcaya surmeyın ((saga sola tasıp tamırı mumkun olmayan sorunlara yol acıyor)) once japonu bır damla kagıta(yaglı yada kalıtelı hamurlu kagıtlar tercıh edın saman kagıttan uzak durun) damlatın sonra damlaya yapıstıracagınız parcayı hafıfce degdırın parca gereken mıktarda japonu alacaktır sonrada parcayı yerıne oturtun hıc bır sekılde tasma olmayacak ve kotu bır goruntu olusturmayacaktır.

bence kibri ve revell yapıstırıcılardan uzak durun. cunku kıbrı yapıstırıcı plastıgı yakıyor plastık yuzeyın cılasını mahvedıyor . Revelle gelınce nedense herkes cok tavsıye edıyor bende bunun ustune aldım ama uhu gıbı bırsey sıvı degıl jel bu yuzden de kucuk parcalarda hep taşma yapıyor eee 1/87 de devasal olmadıgına gore bıze yaramaz dıye dusunuyorum

ctekin:
Okan'a minik bir ek;

1/87'de çalışılacak yüzeyler bazen çok saçma sapan olabiliyor: Okan'ın kağıt yöntemini kullanamadığınız yerlerde yapıştırıcıyı bir toplu iğne üstüne alıp ordan uygulama yüzeyine istediğiniz miktar aktarabilirsiniz.

cem.

kamyoncu-itulu1:
igneyle hiç denemedim ama gayet mantıklı

cok tesekkurler

ıgne dıyınce aklıma geldı bırde bızde yapıstırıken bol surme adetı vardır bol surerız bır daha kırılmasın dıye bu yuzen aklınızda olsun 1/87 malzemelerınızle savasa katılmayacaksınız bu yuzden bol surup saglam olsun dıye dusunmeyın bır sekılde sabıt tutması bızım ıcın yeterlı

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git