Gönderen Konu: Eskişehir-İstanbul Hızlı Treni 2013’Te Hizmete Girecek  (Okunma sayısı 2155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ugur

  • Uğur Kadıköylü
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: Türkiye / Manisa
  • Yaş: 34
  • İleti: 233
  • Manisaspor
    • Siber Savaş
Karaman: Eskişehir-İstanbul Hızlı Treni 2013’Te Hizmete Girecek

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, yapımı süren Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattının 2013’te hizmete gireceğini söyledi.

    Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, yapımı süren Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattının 2013’te hizmete gireceğini söyledi. Bursa-Bilecik hızlı tren hattının ihalesinin 22 Nisan’da tamamlanacağını ve Mayıs ayında hattın temelinin atılacağını belirten Karaman, hattın tamamlanmasıyla Bursa’nın İstanbul, İzmir, Ankara hızlı tren hattının tamamlanacağını, Zonguldak hattıyla da Karadeniz’e bağlanacağını söyledi.

    Karaman, Elektrikli Ulaşım Sistemleri Sempozyumu (EUİSİS) 2011’e katılmak için geldiği Bursa’da gazetecilerin sorularını cevapladı. Ankara-Eskişehir hızlı tren hattının hizmet verdiğini anlatan Karaman, Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattındaki çalışmaların sürdüğünü ve hattın 2013 yılında hizmete gireceğini açıkladı. Konya-Ankara hızlı tren hattında bu ay içerisinde deneme seferlerinin başlayacağını kaydeden Karaman, hattın Mayıs ayında tamamen hizmete gireceğini söyledi. Ankara-Sivas hızlı tren hattındaki çalışmaların da sürdüğünü belirten TCDD Genel Müdürü, “Türkiye’de hızlı tren gündeme oturmuştur. Kars-Tiflis, Kemalpaşa-İzmir gibi konvasyonel (uluslararası standartta) hattın yapımına devam ediyoruz. Yollarımızı sürekli yeniliyoruz. Yerli sanayiyi kullanmaya çalışıyoruz. Elektrikli ulaşım sistemlerini Türkiye’de geliştirmek istiyoruz.” diye konuştu.

DUBLE TREN YOLLARI GELİYOR

Duble tren yolları çalışmalarını da değerlendiren Karaman, projenin hükümetin çalışması olduğunu belirterek şunları kaydetti:

    “Hükümetimizin programında var. Duble karayollarındaki başarının demiryollarına da yansımasını amaçlıyor hükümetimiz. Bu yıl içerisinde duble demiryolu çalışmalarına başlanacak. 2023 yılına kadar 120 bin metre hızlı tren hattı ile 4 bin 300 kilometre konvasyonel hat yapmayı planlıyoruz. Gelişmiş Avrupa ülkelerini demiryolunda yakalamak istiyoruz. Artık ülkemizde demiryolu devlet projesi olmuştur. Devlet bu işi sahiplenmiştir. Hükümet destek verdikçe demiryolu ülkemizde gelişecektir. Çevreci bir ulaşım sisteminde yolculuk etmenin zevkini tüm Türkiye yaşayacak.”

    DEMİRYOLU YÜK TAŞIMACILIÐINDA YÜZDE 50 ARTIŞ SAÐLANDI

    Demiryollarında yapılan yük taşımacılığının son yıllarda yapılan atılımla yüzde 50 arttığını anlatan TCDD Genel Müdürü Karaman, uluslararası hatlarla entegre sağlanmasıyla yük taşımacılığının daha da artacağını söyledi. Türkiye’nin köprü olarak uluslararası arenada yer bulduğunu, ancak demiryolları açısından iki ucu kesik köprü olduğunu vurgulayan Karaman sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Bir taraftan Marmaray’ın olmaması dolayısıyla Avrupa ayağı kesik demiryolu, diğer taraftan da Van gölü sebebiyle İran’a bağlanamayan bir hattımız var. Öyle durumdayız ki iki ucu kesik köprü gibiyiz. Ermenistan hattı çalışmıyor, Irak hattı çalışmıyor. Hem Irak’ta hem Van Gölü’nde çalışmalarımız sürüyor. Marmaray’ın hizmete girmesiyle tren yolu ağımız uluslararası boyuta ulaşacak. Yük taşımacılığı da doğal olarak gelişecektir. Şu anda ülkemizde demiryoluyla yapılan yük taşımacılığının karayolu taşımacılığına oranı yüzde 5’tir."


ALINTIDIR.
Millî olmayan bir hükûmet milleti her vasıta ile felâkete götürdüğü zaman, bu milletin her ferdinin millî duygulara kapılarak isyan etmesi hak değil, millî bir görev olur.

Çevrimdışı kemalomay

  • Kemal Omay
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 25
  • İleti: 2880
Ynt: Eskişehir-İstanbul Hızlı Treni 2013’Te Hizmete Girecek
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2011, 20:14:15 »
Yaşa Uğur , bu yılın en güzel haberini sen verdin , değişik tren hatları bizler için harika bir deneyim olacak.......
YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.