Markalar, üreticiler > Marklin

Marklin'de digitale geçiş

<< < (2/7) > >>

ctekin:
okan'cığım,

her ne kadar digitalin nimetlerine değer versem de analog başka bir keyif benim için: hele sesleri! bir de tabi iyi kondüktör analog'da belli olur! :) :)

eski kafalılığın bir belirtisi mi acaba bu? :) :)

cem.

uygun:
Cem Bey;
Mobilstation'un 20-40 € olduğuna eminmisiniz. Benim bir tane ihtiyacım var bilgi verirseniz sevinirim.
Mehmet UYGUN

ctekin:
mehmet bey selamlar,

ms kullanılmamış ikinci el fiyatları 20 - 40 euro arası. ben 2 adet ms, bir digital adaptör, 18VA trafo ve c tipi akım rayını 42.- euro'ya aldım. geçenlerde gg'de 1 ms ihtiva eden bir set (ms, digital adaptör, trafo, ray) 80 ytl'ye satıldı.

cem.

hkesk:
Cem bey merhaba,
Yukarıda dc lokoyu bir decoder ve bir pabuçla dijitale çevirebileceğimizi yazmışsınız. Örneğin ben elimdeki fleischmann dc lokoyu bir decoder temin ederek ve bir pabuç ekleyerek 3 ray digital sistemimde çalıştırabilirmiyim? Eğer yapılabiliyorsa bu herkesin ( özellikle de benim gibi acemilerin ) kolayca yapabileceği bir işmi? Aydınlatırsanız sevinirim.

ctekin:
Hakan bey selamlar,

Aslına bakarsanız yukarıda söylediklerim Marklin 3 ray sistemler için. Eğer siz Fleischmann lokonuzu digitale çevirip 2 ray sistemde (genelde DC dediğimiz sistemde) raylarda yürütmek istiyorsanız işiniz daha kolay demektir çünkü pabuç takmanız gerekmez. 3 rayda yürütecekseniz pabuç gerekir ki montajı çok zor değil.

Lehim yapabiliyorsanız digitale geçmek sizin için de çocuk oyuncağı. İhtiyacınız 1 adet digital kumanda (Hornby olabilir) ve decoder/lar.

Yapılacak iş kısaca şu: lokonuzdaki soket (varsa eğer) decoder'a uymayacaktır; bu yüzden decoder (ve varsa loko) üzerindeki soketi sökeceksiniz. lokoda motora akım ileten kabloları yerlerinden söküp decoder'in akım girişlerine lehimleyeceksiniz. decoder'daki akım çıkışlarını motor uçlarına lehimleyeceksiniz. bu haldeyken lokonuz yürür vaziyette olacak. sonra isteğinize göre decoder üzerindeki fonksiyon uçlarını istediğiniz fonksiyonlara (ön far, arka far, buhar jeneratörü, vs.) lehimleyeceksiniz. tüm (en azından çoğu) decoderlerin kullanım kılavuzlarında tüm bu fonksiyon ve akım çıkışları çizim ile anlatılmıştır. bu işlemleri yaparken polarizasyona (+ ve - uçlara) dikkat etmelisiniz.

Yardım gerekirse çekinmeden sorun. Ayrıca, malzemelerinizi edindikten sonra loko içi ve decoder fotoğraflarını gönderirseniz fotoğraf üzerinde çizerek de anlatabilirim.

Saygılar,

Cem.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git