Model Trenciler Forumu > İlyas Þıklar

Kesit Kurgu

(1/7) > >>

İlyas Şıklar:
Değerli arkadaşlar, uzunca bir süre önce satın aldığım üç parçalık bir maketi oluşturmaya çalıştığım 1/87 ölçek kesit kurguda kullanmak üzere monte etmeye başlayacağım. Sizlerle paylaşmak istediğim bu kesit kurguda kullanılacak üç parçadan oluşan set lokomotif söküm-bakım alanı olarak adlandırılabilir. İlk parçada bir tamir binası, ikinci parçada bir kaldırma taşıma vinci üçüncü parçada ise hurdalık yer alıyor. İsterseniz kutu kapaklarının fotoğraflarından bu setleri görebiliriz:







Piko marka olan setimizin montajı tamamlandığında ve yan yana getirildiklerinde aşağıdaki gibi bir kurgunun ortaya çıkması bekleniyor (yani, ben montajı becerebilirsem):



Bu maketin montajı tamamlandıktan sonra aşağıdaki plan çerçevesinde kesit kurguda yer alan “tamir söküm tesisi” isimli bölgeye yerleştirilecek. Planı hemen sizlerle paylaşabilmek adına paint ile çizdim, bu nedenle ilkel görünümü için sizlerden özür dilerim. Planda yer alan istasyon ve ambar modüllerinin montajı daha önce tamamlanmıştı. Onlar da yerine monte edilecek. Yakıt depoları ve bekçi kulübesi de monte edilecek. Köprü, dolum tesisi ve taş duvar kaplamaları ise yolda. Hemen belirteyim kesit kurgu 1m x 0,5 m boyutunda sert strafor üzerine monte edilecek. Taşıma kolaylığı açısından böyle düşündüm.



Önerilerinize açığım. Saygı ve sevgilerimle… İlyas Şıklar

Kerem CUMALI:
İlyas bey, bu güzel setlerin birde kapağını açıp fotoğraf çekerseniz sevinirim.

İlyas Şıklar:
Buyrun Kerem Bey fotoğraflar aşağıda ve yukarıdaki veriliş sırası ile aynı sırada. Biraz karmaşık görnüyor ama yaparım diye düşünüyorum... Saygılar... İlyas Şıklar





chntez:
İlyas Bey gerçekten çok harika bir set edinmişsiniz. Kolay gelsin. Merak ettim lokomotif kutu içeriğinde mi var siz mi koydunuz?

İlyas Şıklar:
Cihan selam, o lokomotif kutu içeriğinde var ama sadece kaporta olarak. Loko ve tenderin alt ve üst plastik aksamlarını parça parça koymuşlar. Torbanın içinde de bol miktarda tekerlek ve motor, biyel parçaları var. Foto güzel çıkmadığı için farkedilmiyor sanırım ama dikkat edersen kit tamamlandığında sökülmekte olan bir loko hatta yer alacak. Sevgilerimle... İlyas Şıklar

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git