Eveeet konstruksyonu yuklendim eve getirdim..
ZOr oldu 4 lu flasorleri yaktik 40 dakika yol surdu aksam trafiginde..
Foto cekecektim aklimdaydi bi ara ama eve gelince tamamen unutmusum..
Heyecanla odaya yerlestirdim.. Cizimde durdugu gibi degil.. Baya bi dusunmus olmama ragmen.. 100cm mi yapayim 110 mu 120 mi derken 100 e inmistim.. O bile buyukmus aslinda.. Boy da 320cm oldu.. 3 m2 civarinda bir diaromam olacak anlasilan..
Yere olabildigince paralel yerlestirdikten sonra duvardan da yapacagim klavuz ray olcularini dustukten sonra sarkul ile tavana gelecek makaralarin yerlerini bulmaya calistim.. 4 nokta kolaydi ama arka iki noktayi fotografta greceginiz gibi bir boru yardimiyla alabildim ancak. Umarim saglikli olmustur.
Makara yerlerinin su sebepden onemi var. Yukari dogru tablayi cekmeye basladiginiz zaman mesafe kisaldigi icin kaymalar kendilerini gosterecek ve ip sikismaya ve kasmaya baslayacak.. Umarim bu durumu bertatraf edebilmisimdir.. Bir baska durumda kancalar. Kancalarda slklsma payi yada genisleme payi olacak bu da kafamdaki denge problemini cozecek.. Hedefim bilyayi tabla uzerine koydugumda hareketsiz kalmasi.. Bakalim basarabilecek miyim... Bundan sonrasi detay ve ince iscilik gerektirdiginden, onumde zorlu gunler oldugunu hissediyorum.. Umarim ustesinden gelecegim..
Unutmadan bir de ekleyeyim.. Bir hesap hatasi sonucu alti ust ustu alt yapmisim..
diaroma calisma tezgahimin oldugu bolgede iceri kiriliyordu... ve simetrik de degildi.. Alt tarafi fazla umursamamistim... Cikintilar falan onemli degil demistim... Kader bana oyun oynadi.. SImdi o hatalari duzeltmek zorundayim... Tum tabla ters duz oldu.. Ama iyiki bunu sarkul almadan once farketmisim...
Esenlikler dilerim