Model Trenciler Forumu > Ferdi Vefa

Buda benim setim

(1/8) > >>

fvefa:
Arkadaşlar selam. Kadıköyde bir arkadaşımı beklerken asker mağazalarına bakmak için girip sol duvarda Proses 'in reklamını görünce ilgimi çekip bir bakmak istedim. İlk etapta üye olup Liliputumuzu aldık. 2 gün sonra Bauhaus daydım  ;D
Hayatımda duvara resim asmışlığım yoktur. Ama Bosch 'un 79 TL ye şarjlı vida aletini görünce bir denemeye karar verdim.
Sağolsunlar Proses de karşılaştığım herkes her konuda yardımcı oluyorlar. Ama ben tavsiyelerini yerine getiremiyorum çünkü kabiliyetim yok. Bu yüzden tüm malzemeyi (Hornby-Woodland v.s. ) satın alarak bir diaroma diyemiyorum ama kutudan çıkan setten daha enteresan bir set yapmaya çalışıyorum. Resimlerdende göreceğiniz gibi masayı yaparken kontraplağı oturttuğum çerçevenin bağlantı yerlerinin düzgün olmaması yada zemine yapıştırdığım hazır mat 'ta oluşan kabarıklar hoş değil. Ama üstünü kaplarım balast dökerim çicek çim ekerim gibi çözümlerle bunları görmemezlikten gelip setimle inanımaz keyifli vakit geçiriyorum. Bitermi bitemezmi bilemiyorum. Hele şimdi makaslarıda elektrikli yapma işi çıkınca bakalım artık. Daha zemin peyzaj çalışmaları, yol yapımı, balastlama işide bekliyor.




























haldunabi:
ferdi bey ailemize hosgeldiniz.
arkadaslarimin da ifade ettiği gibi bir daldınız pir daldiniz.
devamini heyeceanla bekilyor kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
sevgiler

Harun:
Merhaba,

Valla Ferdi benim bu ara gördüğüm en hızlı trenci çıktı. Umarım bıkmaz. :)

Fizik tedavi için Kadıköy'e geçmese görüşemeyeceğiz ya neyse...

Selamlar,

Harun

Ferda:
Ferdi bey tüm yorumlardaki ortak görüşe bende katılıyorum. Daha on gün önce Proses'te zemin meselesini konuşuyorduk. Siz nerdeyse kurguyu bitireceksiniz. Ellerinize sağlık. Ray planı çok güzel olmuş. Balastlama işinde İhsan abinin de yazdığı gibi dikkat ve kurgu haricinde bol bol deneme iyi olur diye düşünüyorum zira sonra değişiklik çok uğraştırır.
Ferda

fvefa:








15 adet elektrikli makas ilave ettim. Bunun için masada dekupaj yapıp rayların altından tutturdum mekanizmaları. Bina ışıklandırmalarını bitirdim. LED ler gün ışığı olmasına rağmen çok çiğ bir görüntüverdiğinden oto teyp lambalarını kullandım. Fener tipi ampüller olmadı sürekli gevşeme yapıyorlar. Vede çabuk yandılar. Sokak lambaları istasyon lambaları saat sorunsuz haloldu. HELJAN container montajı çok zorladı. Hala sorunlu.  >:(
Balastlama bitti ama korkudan yapıştırmadım. Artık tam oturunca. Işıklandırmayı ve elektriklendirmeyi gruplandırarak iki ayrı adaptörle yaptım.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git