İsmail bey,
1/87 sizin de belirttiğiniz gibi ilerlemek için iyi bir seçim.
Piko, dijital başlangıç setleri, başlangıç düzeyinde bir DCC kumanda(Digi1) ile geliyor. İleri düzeyde programlama(CV yazma özelliği yok) ancak, 2-3 lokomotifi aynı anda sürmeye yetecek güç, çok sayıda lokomotif kontrolü, makas kontrolü ve uzaktan kumandasıyla beraber ilgi çekici bir seçenek olabilir.
Raylarından çok fazla kalite beklemeyin, fazla kur sök kaldıra maruz kalacak ise dikkatli kullanmanız gerekli. Lokomotiflerde özellikle yeni nesil Piko buharlılarda fazla detay yok, elektrikli veya dizel modeller ise orta düzey detaydadır. Ancak başlangıç için neden olmasın ve gayet iyi diye düşünebilirsiniz.
Roco BR57, zarif ve güzel modellerden biri, Proses'de kaldı ise düşünebilirsiniz, Rivarossi BR58'den iki adet kaldığını hatırlıyorum, bu model üzerinde çok sözler söylendi ancak Türkiye'de alıp çalıştıran arkadaşlardan henüz açıkça bir sorun bildirilmedi. Fleischmann modelleri yüksek detayları ile ünlüdür, çok kalitelidir, ancak kendi içinde dekoderi olmayan modellere bakıyorsanız, sadece Fleischmann 'da bulunan 6 bacaklı dekoder almanız gerektiğini söylemeliyim, bir de fiyat olarak oldukça yüksek fiyatlarda olduğunu görmüşsünüzdür. Buraya kadar konuştuklarımız tümüyle Alman lokomotiflerinin modelleri idi. Bachmann 50746 ise bir Amerikan buharlısı modeli, detayları başlangıç düzeyindedir, yanlış hatırlamıyorsam bu lokomotifin kendinden buhar çıkartma özelliği vardı, bu özelliği ve fiyata dekoder dahil olup olmadığını sorun, Proses cuma açık olacak, 0 216 418 07 08. Dijital başlangıç seti olarak Proses'te Hornby'nin de iki trenli bir seti vardı, web sitelerinde göremedim, sorabilirsiniz, buharlı lokomotifli bir yolcu treni ve küçük bir buharlı lokolu yük treni ile kumandalı bir set
http://www.hornby.com/hornby-dcc-135/r1077/product.html hatırlıyorum.