Model Trenciler Forumu > Ferda Genç

Mini Orman kurgu çalışması

<< < (2/3) > >>

Ferda:
Sevgili Osman,İlyas bey,Aynur hanım ve Sermet bey motive edici güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Yapraklama için kullanacağım Foliageleri muhtelif büyüklüklerde parçalara ayırdım.En büyük boyları ayrıca hafif çekiştirerek gevşek görünmelerini sağladım.
Gövdelere sürdüğüm boya tutkal karışımı kuruduktan sonra sadece yaprakları yapıştırmayı düşündüğüm dallara Hob-e-Tac'ı sürdüm ve yaklaşık onbeş dakika bekleyerek ufalttığım Foliageleri tepeden başlayarak aşağıya doğru cımbız yardımı ile tek tek yerleştirdim.Tabi ufak parçalar en tepeye ve aşağıya doğru daha büyük parçalar koyarak.Yaprakları koyarken  mümkün olduğu kadar gayri nizami yerleştirmeye özen gösterdim.Tüm ağaçların yapraklama çalışmasını bitirdikten sonra ilerlemeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.



Ferda:
Tüm ağaçların yapraklandırma çalışmasını bitirdikten sonra sıra detay çalışmalarına geldi.Kayamızın kenarlarında yer yer çıkmış otlar yerleştirildi.







Ferda:
Ağaç kesimi yapılan bölgede kesilmiş ağaçların zeminde kalan kısımlarını hazırlamak için bir kaç gövde diplerinden kesilerek daha önce gövdelere  uygulanan boyalı tutkal ve toz kaplama işleminin aynısı yapıldı, yerlerine yerleştirildiler.



İçinizin rahat etmesi için bir konuya açıklık getirmek istiyorum.Kesilen ağaçların tamamı ziraat mühendisleri tarafından uygun görülüp işaretlendikten sonra kesilmektedirler.

Ferda:
Mehmet bey teşekkür ederim.
Okan niye kusura bakayım.Yazdıklarının tümünde seninle aynı fikirdeyim.
Bu  çalışmada Teoman beyin çok yerinde tavsiyesi ile bir tren yolu da yapmayı düşünmüştüm.Ancak Ankara kurgusuna ufakta olsa bir şeyler yapabilmek için şimdilik bu ek kısmı ilerde yapabilmeyi ümit ediyorum.
Son resimlerden evvel,ileride faydalanabilmek için aldığım bir kaç notu sizlerle paylaşıyorum.
-Yapraklamada kullanacağınız Foliageleri yapıştırmadan önce ne boyda olurlarsa olsunlar mutlaka çekiştirerek gevşek hale getirmenizi
-Şayet gövdeye toz yapıştıracakanız her ağaca boya tutkal karışımını sürdükten hemen sonra tozlama yapmanızı
-Yaprakları daldırarak değilde cımbızla gövdeye yapıştıracaksanız cımbızın tutkallanmamasına özen göstermenizi aksi halde yaprakların cımbızı terk etmemek için baya direnecekleri konusunda dikkatli olmanızı
-Gövdeye yaprakları yapıştırmak için Hob-e-Tac'ı kullanacaksanız yapıştırıcının yaprak yapıştırılmayan kısımlarda parlamasından dolayı yapıştırıcıyı gövdenin sadece yapraklama yapmayı planladığınız bölümlerine sürmenizi tavsiye ederim.









Ferda:
Devam











Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git