Model Trenciler Forumu > Ferda Genç

Mini Orman kurgu çalışması

(1/3) > >>

Ferda:
Bu konu altında, yine deneme amaçlı yapacağım (yapmaya çalışacağım) bir mini orman kurgusu yapımını sizlerle paylaşacağım.

Dört sıra 1 cm lik straforu üst üste yapıştırarak hafif bir tepe yaptım.Daha sonra alçı yardımı ile tepenin ön kısım kenarlarına eğim verdim,tepeye çıkan bir yol yaptım ve yolun kenarına  Woodlan Scenics kalıplarını kullanarak yaptığım bir kayayı yerleştirdim,kayanın kenarlarının yine alçıyla zemine uyumunu sağladım.






                                     

Ferda:
Zemini kahverengi acrilik boya ve tutkal karışımı ile boyadım.

Dört çeşit Hornby toz kaplama karışımını çay süzgeci kullanara tepe bölümünü kapladım.

Tepedeki yolun sonunu, kullanım alanı olduğu için açık kahverengi tonundaki yine Hornby toz kaplama malzemesi ile kapladım

Sulandırdığım tutkalı zemine serptiğim toz kaplamaların üzerine spray ile uyguladım.Şimdilik son görünüm böyle.Bir gecelik kuruma işleminden sonra yarın çalışmaya devam edeceğim.







Ferda:
Sevgili Şafak,Serkan,Okan ve Necati teşekkür ederim.

Bu sabah kayayı ve yolu boyadım.Alt kısmın ot detay süslemesini yaptım.



Sıra orman (koru) kısmının yapımına geldi.



Ferda:
Sevgili Cenk,Mehmet,İlyas ve Teoman Beyler görüşleriniz için teşekkür ederim.

Cenk bey hocalık değil ama bu forumda sizlerden öğrendiğim bir çok bilgi yanında benim de sizlere çalışmalarınızda ufakta olsa bir katkım olabilirse benim için çok büyük bir mutluluktur.
Teoman bey tren yolu düşüncenizde çok haklısınız,ufak bir ekleme ile bunu yapmaya çalışacağım.
İlyas bey çalışmalarımda iş boya kısmına gelince 'üfff şu boya işini bir atlatsam' diyorum.Ancak akrilik boya kullanmanın şöyle bir avantajı var,yaptığınız boyamayı kolayca kat kat boyayarak istediğiniz sonucu alana kadar oynayabiliyorsunuz.Size kayayı boyama şeklini daha kolay anlatabilmek için ufak bir örnek daha yaptım.Umarım faydalı olabilir.

İlk olarak gri boyayı kayanın üstüne,fırçayı normal boya yapar gibi sola sağa doğru değilde yukarı aşağı hareketlerle kayanın üzerine yediriyorum.Fırçaya her defasında oldukça az boya alıyorum.Kayanın tamamını boyamayıp bazı bölgeleri beyaz bırakıyorum.
Daha sonra (renk değiştirme sıralarında bir önceki boyanın kurumasını beklemiyorum) mat siyah boyayı fırçanın uçuna çok çok az alıp yine aynı şekilde yukardan aşağı bastırır gibi bazı bölgelere sürüyorum.
Fırçamı iyice temizleyip çok hafif bir şekilde suya DEYDİRİP aynı şekilde yukardan aşağı hareketlerle siyah boyayı dağıtmaya çalışıyorum.Beyaz bıraktığım yerlerin mümkün olduğu kadar beyaz kalmalarına dikkat ediyorum.Siyah boyanın karalığını giderene kadar bu işlemi yapıyorum.
Son olarak açık gri ile (boyaları fırçaya alırken herzaman fırçanın ucunu hafifçe boyaya deydiriyorum) diğer renklerde olduğu gibi bölge bölge yukarıdan aşağıya koyu bölgelerin üstüne hafifçe bastırıyorum.
Böylece boyama işlemimiz tamamlanmış oluyor.Fırçamız biraz kalın ve küt uçlu olursa yukardan aşağı boyama işlemi daha kolay olacaktır.Lütfen fırçaya boyaları daima mümkün olduğu kadar az alınız.







Ferda:
Orman için gerekli ağaçların yapımında  Woodland Scenics'in ağaç gövde paketi ve yapraklama Foliagelerinden kullanmaya karar verdim.
İlk olarak gövdelerin şekillendirilmesini yaptım.Pense yardımı ile yukardan aşağıya doğru (aşağıdan başlarsanız gövdeyi elle kavramada zorluk çıkıyor) başlayarak ve bir elimlede  gövdeden tutarak dalların yönlerini gayri nizami olarak yönlendirdim.Gövde kolaylıkla istediğiniz şekli alıyor ve kırılma bozulma olmuyor.



İhtiyacım olacağını düşündüğüm sayıda gövdeyi şekillendirdikten sonra ileride çalışmamı kolaylaştırmak amacı ile gövdeleri strafora sapladım.Ancak gövdeleri, strafordaki delikler zamanla deforme olduklarından ve ağaçlar dik durmamaya başladıklarından daha sert bir tabla kullanmaya karar verdim.



Ağaçların gövdelerine biraz daha gerçekçi bir görünüm kazandırmaya çalışmak için şöyle bir yöntem uyguladım.1:1 oranında tutkal ve kahverengi boyaya bir iki damla su ilave ederek iyice karıştırdım.Macunumsu karışımı ağaçların gövdesine ve dallarına uyguladım.Bu işlemden önce şunu belirtmeliyim;şayet  Woodland'ın tarif ettiği şekilde gövdelerin tamamını yaprakla kaplıyacaksanız hazırladığım karışımı sadece alt kısımda dalların bittiği bölgeden aşağıya doğru sürmeniz yeterli olacaktır.Zira üst kısımda gövde ve dallar gözükmeyecekler.Ben gövdeyi olduğu gibi yapraklandırmayacağımdan gövdenin her tarafına bu işlemi uyguladım.Uygulama sırasında karışımın boya gibi düzgün olmaması girintili çıkıntılı olması daha iyi olacaktır.



Boya tutkal karışımını sürdükten sonra fazla vakit kaybetmeden (Bunun için karışımı çok yapmayıp bittikçe yenilemekte fayda var)
gövdeyi en altından tutarak Hornby R8026 ince kıyım zemin kaplama malzemesini üstüne serpiştirdim.Serpme sırasında gövdenin her tarafını kaplamak için zaman zaman çevirmeyi unutmamalıyız.Bu işlem sırasında çalışma alanının altına temiz bir kağıt sererseniz çok miktarda dökülecek olan malzemeyi  serpme kabınıza boşaltıp tekrar kullanırsınız.Gövdenin tamamının kaplama işlemi bittikten sonra tekrar tablamıza dikip kurumasını bekleyeceğim.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git