Model Trenciler Forumu > Yeni Üyeler Lütfen Kendinizi Tanıtın (New members say hello here)

Tanıtım

(1/5) > >>

Alpus:
Merhabalar
Ben Eskişehir’de Anadolu Üniversitesinde öğretim görevlisiyim.  Elimde Marklin’in III. Çağına giren bir seri var. HO tipi bu seri henüz ben dünyada yokken babam tarafından toplanmaya başlamış. Başlangıçta babam benim yaşımın küçüklüğü nedeniyle beni pek etrafında dolaştırmamış. Ancak bende trenler konusunda bir ışık olduğunu farkedince ( o zamanlar İzmir’deydik ve ben Bornova’ya giden trenlerin istasyondaki manevralarını seyretmeden çıkmazmışım!!!) bu tutumunu değiştirmiş.
Küçüklüğüm bu trenlerin her tarafını kurcalamakla geçti. Ancak babamı kaybettikten sonra yaklaşık 20 yıl kadar trenler ile ilgilenmedim. (Biraz anılar yüzünden ama daha çok doktora tezini bitirmeyi beklediğim için)
Artık rahatlıkla üzerinde durabileceğim bu malzemeyi kullanmaya başlamadan önce bilinçli bir kullanıcı olmak için internette arama yapmaya başladım. Siteyi bu sayede tanıdım. Gerçekten çok faydalı olacağını umduğum bir site.
Unutmadan bendekileri hemen sıralayayım.
Bir adet manevra lokosu (3031) bir yük (3047) ve bir de yolcu (3048) lokosu. Son olarak bir adet dizel (3072). 6 adet yolcu vagonu (4024, 4026 vd.) ve 12 adet yük vagonu (4514, 4604, 4607, 4610, 4621, 4626 vd.) ayrıca bir adet hemzemin geçit (7186) ve  trenlerin dağıtılması için kendi etrafında dönen bir disk (7192). Ayrıca bir miktar ışıklandırma düzeneği.
Ancak 20 yıla yakın bir süre boyunca hiç kullanılmadığı için bunları kutularından açtığım zaman nasıl çıkacağını merak ediyorum. Zaten çalıştırıp çalıştıramayacağımı da merak ediyorum. Eğer elinde eski modeller ile ilgili kullanma kılavuzu gibi şeyler olan varsa haber verirse çok sevinirim.
Alptekin Oransay

mali87:
   Aramıza hoş geldiniz Alptekin bey burada tren hakında her türlü bilgi edinebilirsiniz saygılarımla.

   
   mali....

Alpus:
Arkadaşlar
tren setimi yavaş yavaş açıyorum. açtıklarımı da hemen deniyorum. Ancak yaşadığı bazı sorunlar var. bunlar konusunda doğrudan bir başlık göremediğim için kendi tanıtım sayfama yazdım. Eğer birisi görür de fikir verirse çok sevinirim.
sorunum şu. setimi basit bir deneme için daire şeklinde kurdum. Raylara takılı kabloları transformatorun üzerindeki "B" ve "O" girişlerine bağladım. daha sonra bir adet küçük loko ile (3031) ile deneme yaptım. fakat sistem çalışmadı. kablolarda sorun yok. Transformatordan garip sesler geliyor hatta kimi zaman elektrik göndermiyor. Ancak çalıştığı zamanlarda raylarda elektrik var. (kontrol kalemiyle baktım) bu durumda sorun loko da mı, yoksa transformatorda mı? Nasıl anlarım?
ve en önemlisi marklinler konusunda Türkiye'de bildiğiniz bir servis var mı? :)

ktuzunalp:
İyi çalışmayan Marklin için yazdığım fikirleri (tabi ki görmeden net çözümü söylemek zor):

http://modeltrenciler.com/forum/index.php?topic=292.msg1999#msg1999

bölümünden okuyabilirsiniz.

Selamlar

abdusta:
Alptekin bey 100 yıl gecsede o Marklindir...çalışır..

sadece tavsiyem raylar tozlanmış olabilir..onları hafif ıslak bezle ve camsille temizlemeniz..
birde marklinlerin altında kızak vardır 3cu ayak dedigimiz onun baglantıları tamammıdır kontrol etmeniz
saygılar a.usta

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git