Model Trenciler Forumu > Yeni başlayanlar için Sorular ve Cevaplar

yeni başlıyorum. ne yapmalıyım lütfen yardım....

<< < (2/11) > >>

reis_06:
anladım. DC olsun ozaman starte değilde ben diyorumki loko yu ayrı vagonlarını ayrı ben alayım diyorum. birde diaroma yı masa üstünde yapıcam onun için ne kullanayım yani platform gibi bişey altına koymak için ne alayım. kartonpiyerfalanmı

reis_06:
birde hangi markayı kullanayım onu bilgilendirirmisiniz lütfen. yani her yönüyle bilmek istiyorum bu hobiyi raylar nasıl olsun hangi marka uygundur nedir ne değildir. bilmiyorum ki bişey. lütfen. raylar hangi marka olsun vagonlar loko hangi marka olsun bana bunun bilgisini verebilirmisiniz?

iceman:
Eğer tercihinizi DC den yana kullanacaksanız (ki bende AC den DC ye transfer olanlardanım) ray konusunda başa iki marka koşuyor.Birisi Fleischmann diğeride Hornby.Fleischmann ın kalitesi bariz belli olsa da fiyatları (her ne kadar lokomotif fiyatları kadar uçmasada) çokta makul değil.TR de Fleischmann tedarik etmek biraz can yakıyor.Hornby rayları gayet güzel Harun abide makul bir fiyattan temin ediyor.Bence Harun abi ile görüşün Hornby inceleyin derim.Loko vagon konusunda ise bana göre Fleischmann,Roco,Liliput ve Trix başta geliyor.Bu tabii Buharlı,Dizel,Elektrikli nasıl bir bir lokomotifle kurgu hazırlamak istediğinizede bağlı.

Saygılar

Jimmy Cem

ksk156:
DC yi bende tavsiye ederim. hem fiyat olarak uygun hemde seçenek bin kat daha fazla. ray sisteminize karar verin ve tek markadan toplayın. mesela hornby. ondan sonra gittigidiyor veya herhangir bir dükkandan 1 loko ve birkaç vagonla başlayabilirsiniz.

ctekin:

--- Alıntı yapılan: ksk156 - Ocak 01, 2007, 19:22:42 ---DC yi bende tavsiye ederim. hem fiyat olarak uygun hemde seçenek bin kat daha fazla. ray sisteminize karar verin ve tek markadan toplayın. mesela hornby. ondan sonra gittigidiyor veya herhangir bir dükkandan 1 loko ve birkaç vagonla başlayabilirsiniz.

--- Alıntı sonu ---

herkese selamlar,

forumda kaç kez yazdığımı bilmiyorum ama bu tür şeyler söylendikçe yazmaya devam edeceğim. niyetim yine bir AC/DC tartışması açmak değil sadece hobiye yeni adım atan arkadaşların seçeneklerini doğru bir şekilde görmelerini sağlamaktır.

1) AC veya DC malzemeler fiyat olarak farklı değildir. her tür sistem için de çeşit çeşit üretici ve yine çeşitli fiyatlar vardır. kalitesini sizin bütçeniz belirler. örneğin bir Marks loko 1.500.- euro'dan başlar ve DC'dir. AC için Marklin en pahalı ürün değildir, bunun için örneğin Brawa fiyatlarını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca her markanın ister AC ister DC çok özel ve çok pahalı lokoları vardır.

2) DC'de seçenek bin kat fazla değildir. aşağı yukarı tüm üreticiler öyle yada böyle AC için de loko üretirler.

3) Altyapınız (raylar vs.) oluştuktan sonra o altyapı ile uyumlu olan istediğiniz lokoyu kullanabilirsiniz. Bu hobidir yani keyif işidir, hangi markanın hangi modeli size daha fazla keyif verecekse onu yürütürsünüz. Yani "işin doğrusu tek markadan toplamaktır" gibi birşey yoktur hobimizde.

AC veya DC kullanmaya karar vermek sadece bütçe işi değildir. AC ve DC akım ile yapabilecekleriniz birbirinden farklıdır. Bilenler yeni arkadaşımıza DC sistemler için makas mekanizmalarını anlatabilirler örneğin.

reis_06 arkadaşım, Ankara'da olman nedeni ile forumumuz üyelerinden uluözgür (diğer Ankara'lı üye tanımıyorum onun için uluözgür adını verdim) sana oldukça detaylı olarak her iki sistemi de anlatabilir. kendisi de Ankara'da, bir şekilde temasa geçin.

yeni başlıyor olanız nedeniyle hemen kendi tercihimi ve zevkimi belirteyim: ben AC sistemde Marklin kullanıyorum. paramın karşılığını Marklin'in verdiğini düşünüyorum. eğer isterseniz AC ve Marklin tercih sebeplerimi ayrıntılı olarak yazabilirim.

Herkese bol modelli bir yıl diliyorum.

Cem.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git