Model Trenciler Forumu > Yeni başlayanlar için Sorular ve Cevaplar

yeni başlıyorum. ne yapmalıyım lütfen yardım....

(1/11) > >>

reis_06:
ben bu model trencilik e heves ettim başlamak istiyorum. ama yavaş yavaş başlıycam. fazla para yok:((( nasıl yapmalıyım ne yapmalıyım. forumdakileri okudum anlamaya çalıştım ama konular çok karışık. fazla anlayamadım. mesela ray ne marka nasıl olmalı loko yada vagonlar ne ve nasıl olmalı hangi markalar iidir. hangisi ni alayım bilmiyorum. lütfen yardım. bide bazı sitelere baktım yurtdışşı olanlarınada fiyatlar yüksek ne yapmalıyım lütfen bana yardımcı olurmusunuz??? şimdiden teşekkür ederim. saygılar.

uygun:
Arkadaşım hayırlı olsun diyeyim öncelikle. Bu iş gereçkten eğlenceli ama bir  kadar da meşakkatliymiş. Bende yen başladığım için zorlanıyorum. Raydan önce bence ilk önce kendini sorgulaman gerekiyor. Evde müsait alan varmı? en azından bir oda varmı? diorama kurarken oldukça el becerisi gerekecek kesmek biçmek yapıştırma boyama lehimleme elektirik devreler hazırlamak vb bir çok konuda becerin varmı? ve en önemlisi ne kadar para ayırabileceksin?
Tüm bunlara olumlu cevapların varsa sisteme karar vermen gerekiyor. Sistemler AC (alternatif akım) ve DC (doğru akım) diye ikiye ayrılıyor. AC nin başını Marklin çekiyor. DC de alternatif çok Hornby, Fleshmann, Roco, Liluput, Lima, Piko gibi devam ediyor.
DC rayları cok bilmiyorum ama AC (Marklin) de de 3 çeşit ray var. M (Metal tabanlıklı Eski sistem üretilmiyor) C (Plastik tabanlıklı) K (tabanı yok DC rayları andırıyor) K profosyonel olarak geçiyor.
Site kurucusu Harun bey Hornby bayisi, Yine sitede satılık bölümünde kendi satan arkadaşlarımız var. Yine sitede verilimiş olan bayi adreslerinden temin edebilirsin. Gittigidiyor da da (Oyuncak&hobi) bulabilirsin.
Benim size önerim acele etmeyin bir kaç ay bu ve yukarıda yazdığım adreslerde bakının. Ankarada toplantı yapan arkadaşlar var onlarla tanışın daha sonra almaya başlarsınız.
Kolay Gelsin.
R.Mehmet UYGUN 

reis_06:
öncelikle mehmet abi çok saolasın. şimdi ben baktım hobyshop a da baktım. hornby diye marka var raylar falan diaroma için mazlemeler falzn hoş. baktım biraz kendi kafamda tasarladım. ama öncelkikle ben lokomotif + vagon alayım sonra onları yavaş yavaş toparlarım bu diaroma yıda odamda yapıcam orta boy bir masa ayıdrım. uğraşırım yaparımda becerikliyimdir. ama bilmediğim bu vagon ve loko lar ne ile çalışır. elek. dizel felan var onalrı bilmiyorum. onları nasıl öğrenebilirim. yani yapmayı düşünüyorum. aydan aya da bikaç parça alırım diaromamı tamamlarım. uzun ama eğlenceli bir serüven olur benim için.

uygun:
Bunların hepsi Elektirikle çalışıyor. Bir önceki mesajında yazdığım gibi (AC veya DC) adaptör ile. Dizel buharlı elektirikli hangi lokomotifin modeli ise isim sadece oradan geliyor. (Harun beyde gerçek buharlı model hariç)
Bir çok firmanın starter (Başlangıç) seti var. Ama dediğim gibi önce markaya karar ver.   

Jazzista:
Bence kesinlikle DC seçin.Mesela ben bu işe marklin ile başladım yani AC ile.Fakat şimdi DC ye geçmeyi düşünüyorum ve starter set ler araştırıyorum.Vallahi pişman olabilirsiniz yada siz bilirsiniz  :)Ama DC y seçin derim ben

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git