Sevgili Hobidaşlarım,maddeler halinde anlaşılamayan nokta veya noktaları KİŞİSELl yorumlarımla açıklamak istiyorum.
1.Ben hangi marka olursa olsun,hangi Scala olursa olsun,hangi şehir olursa olsun,gerçek veya model tren sevdalısı kim olursa olsun,yaşı kaç olursa olsun benim için tek kıstasım ( ölçü) yukarıda belirttiğim İNSAN ve TREN sevdasıdır.
2.Ben bu işe 1962 senesinde TRIX EXPRESs HO Scala bir yuvarlak setle ile başladım.Daha sonra zorlu şartlarla (bu şartları burada izah etsem hikaye kitabı olur) bu seti 1966 senesine kadar çok geniş bir şekilde her konuda geliştirdim.Biri 1982 yılında Sungurlu ilçesinde,diğeri 1987 yılında Erdek ilçesinde olmak üzere 2 diaroma yaptım ve o zamanki şartlara göre çokta başarılı oldu.Bu HO Scala materyallarım paketler halinde durmaktadır.İstanbulda bir mağazada N Scala bir set görüp almam üzerine,iki kez bu seti kullanmak suretiyle küçük çapta diaromalar yaptım.Model trenciler kulübüylede tanıştıktan sonra hepimizce mağlum olan küllenmiş rahatsızlığım su yüzüne çıkarak ve birazcıkta kulüp çalışmalarından tahrik olarak YER sorunundan kaynaklanması nedeniyle 265X90 ebatlarında N Scala bir diaroma yapımına başladım ve sizlerin görüş ve bilgileriniz,kulüp çalışmalarıyla birlikte epeyi yol aldım.İnşallah biitiğinde hep birlikte olacağız.(Kurgumun alt bölümüne HO Scala çalışma yapacağım)ŞİMDİ;
Yukarıda da izah ettiğim gibi ben Eski bir Klasik MODEL TRENCİYİM.Kesinlikle N Scalacı biri değilim.Aksine her seferinde HO Scalayı savunan ancak yine hepinizin bildiği şartlar nedeniyle N Scala diaroma yapmak zorunda kaldım,ve ben adım gibi biliyorumki hepinizin gönlünden YER sorunu nedeniyle N Scala geçmekte.Ben bunu açık ve net bir biçimde ikrar ediyorum.Onun içindir ki Kardeşim bellediğim Harun beyden bir takım isteklerim olabiliyor.Bu istekler o kadar bariz bir hal aldık ki, dükkanına N Scala getirmek durumunda kaldı.;İnşallah ticari yönden bu konuda da başarılı olur.
3.Ben bu sevdaya gönül vermiş tüm insanları sevdiğim için,kesinlikle hiçbir şekilde söz düellosuna girmiyorum ve girmem.Ayrıca girenleride kınıyorum çünkü gönül ve sevgi birliğiyle beraber olduğumuz bu ortamda olumlu eleştiriler ve tavsiyeler hariç bu tip polemiklere girmeye hiç kimsenin hakkı olmadığını ve bu nedenlede gerekli olmadığını düşünüyorum.
4.Çalışmalarıyla gerçekleşen kulübün, ve bu konuda büyük emek,sabır ve anlayış gösteren Harun beyin profesyonel ticari bir iş yaptığını hiçbir zaman unutmuyorum.Benim tek mihen taşım bu.Hiçbir konuda Harun beyi zora sokmak istemem.Aksine zorlandığı veya zora düştüğü konularda elimden geldiğince yanında olmak isterim.
5.Biz bir dernek değiliz.Gönül ve sevgi birliğinin meydana getirdiği, gönüllü insanların toplandığı resmi olmayan bir kulübüz.Birbirini seven ve en önemlisi birbirini sayan insanlar topluluğuyuz.Hiçbir kimse bizi bir araya getirmek için bir caba sarf etmedi,biz kendi serbest irademizle bir aradayız.İşte bunun içindir ki birbirimize gönülden bağlıyız ve birbirimizi seviyoruz.Gönül birliğiyle bir araya gelen kimselerin sanal alemde birbirleriyle söz düellosuna girmesine,birbirini kırmasına ve üzmesine hiç gerek yok.Bu işe gönül vermeyen ve kalpten inanmayan kişilerin de bence aramızda yeri yok ve almamalıyızda.
6.Elimden geldiği , anladığım ve de becerebildiğim ölçüde her konuda tüm hobidaş arkadaşlarımın yanında olmaya her zaman hazırım.Ayrıca olumlu tenkitlerinize,görüşlerinize ve gerektiğinde yardımlarınıza açığım.Hepinizi gerçekten seviyor,çalışmalarınızı gıbdayla izliyor ve takdir ediyorum.Her biriniz bende bu konuda deryasınız,eski bir trenci olmama rağmen şu yaşımda sizlerden çok şey öğrendim ve öğreneceğim.Nr mutlu bana ki aranızdayım.Sevgi ve saygılarımla.NACİ GÜRBÜZ