Tekrar merhaba model trenci dostlar çalışmam son hızla devam ediyo tabi geceleri
Lokonun motoru söküldü yağ durumu kontrol edildi elektrik aksam gözden geçirildi ve hemen planlama başladı. Her lokoda kendimi biraz daha geliştirmeye çalışıyorum. Bu yüzden bu lokoda gerçeğine uygun parçlar yapmaya ve karmaşıklığı en aza indirmeye karar verdim. Ayrıca silikonlu devre olarak tabir edilen daha kaliteli bakır devre kullanmaya karar verdim. Birde plastik spreyi denilen bir sprey aldım tüm lehimleme işlemleri bittikten sonra bu spreyle hem devrenin ömrü artacak hemde izolasyon sağlanacak. Şimdi resimler:
Sökülen motor yeni seramik bazlı gres kullanılacak
Çıkarılan ışık sistemi yerine bu tarzda bir led sistemi yapmaya karar verdim. Bu tip soketli sistemde led arızalandığında kolayca ledleri değiştirmek mümkün olabilmekte. Bir önceki çalışmamda da buna benzer bir çalışma yapmıştım ama bu sistem çok verimli oldu bence.ön çalışma
Parça üretiminde eski parçanın boyutları örnek alındı
yapılan plastik parça ve orjinal parça. Bu tip ledli çalışmalarda plastik iletken olmaması yüzünden tercih edildi. Özellikle ledler elektrik kaçağını hiç afettmiyor.
Ledler için gerekli delikler açıldı
Devre bilgisayarda hazırlandı eh artık bide devrelere ismimi ve tarihi atmaya başladım
bu lokoda da ses için çıkış birde loko içi sürekli aydınlatma için yerler hazırlandı.
Devre yine lazer yazıcıdan çıkartıldı gittikçe daha küçük ve hassas devreler yapmayı öğrendim
Çıkarılan devre ütülendi ve kaba kesimi yapılıp asite atıldı
Temizliği yapılmış devrenin görüntüsü
Ledler için hazırlanmış devrenin denenmesi oldukça muntazam oldu sanki fabrikasyon gibi
Herhangi bir arıza durumunda ledi değiştirmek 1dk sadece