sevgili dostlar,
bu geçtiğimiz c.tesi günü proses ofisinde buluşmamızda ferda bey dostumuz
bir diaroma/kurgu üzerinde tramvay ray hatlarının şehirdeki caddelere döşemesinin
nasıl olabileceği konusunu ortaya koydu. ve orada yapmış olduğumuz sohbette birkaç şekilde işlem yapılabileceği konusunda bilgi alışverişimiz oldu..
ben dayanamayıp yol üzerine ankraj sistemli bir ray montaj denemelerine başladım.
Şimdilik sadece elimde bulunan parça rayların bir kısmını montaj işlemini yaptım.
Önümüzdeki günlerde yol ayrımı makas montajı ve asfaltlama çalışmalarını yapacağım.
bu çalışma bir ilktir ve bu konuda fikir ve görüş bildirir iseniz memnuniyet duyarım..
sizlerin fikir ve görüşleri dahada güzel olgular ortaya çıkartabilir..
saygı ve sevgilerimle.
nedim kuş..
ANKRAJ VAZİFESİ İÇİN ZEMİN PLATFORMA OLUŞTURULAN HAT ÜZERİNDE MİNİK ÇİVİLER ÇAKILDI.
MİNİ ÇİVİLER ÜZERİ TASLANARAK LEÐİM TUTACAK HALE GETİRİLDİ VE MONTAJ KOLAY VE RAHAT OLMASI
İÇİÐN ÇİVİ BAŞLARINA BİRAZ LEÐİM VERİLDİ. SONRA İLK RAY ANKRAJ ÇİVİLERİNE LEÐİMLENDİ.
AYNI İŞLEMLER 1,6 cm MESAFEDE KARŞI RAY İÇİN UYLANDI. VE ORTAYA ANKRAJ SİSTEMİ İLE
MONTAJI YAPILMIŞ OLAN TRAVESİ OLMAYAN RAYLAR YOLA DÖŞENMİŞ OLDU. ÜZERİNDE BİR VAGON İLE TEST YAPILDI.