Merhaba...
Kamil abi eski forumda DH27000 resmini Erkut abi getirmişti.Ancak ilk defa gördüğü için ne olduğunu bana sormuştu.Bende resminden başkasını görmedim zaten.Ne faalini nede ıskatını.Bu loko larda DE11000 ler gibi Krauss-Maffei yapımı.Yalnız Gürcan beyin bilgisinde bir kaç hata var.Bu loko lardan 5 değil 3 adet gelmiş.Hatta söylenilen bir rivayete göre (güvenilirlik derecesi yüksek olmakla birlikte %100 diyemiyorum) o dönem Adana da ki çimento fabrikası içerideki iltisak hatlarının manevrası için bu lokoları Almanya dan getirtmiş.Ancak yüksek yakıt tüketiminin altından kalkamayınca çareyi TCDD ye satmakta bulmuş.Hepsi Ankara depoya ait olarak çalışmış.Bir tanesi yangın bir taneside karambol sonucu ıskat olmuş bu kesin.Diğerininde H.paşa da denize uçtuğu söyleniyor.(Ama bu kesin değil).Dediğim gibi ben görmedim hiç ama ustalarım hep anlatır.Eskiden İzmir ekspresini yapıyorlarmış bir ara.Hatta İstanbul,Zonguldak,Adana ile nadiren o dönem Toros ekspresinin haftada bir çalışan Bağdat irtibatı olduğu günler Nusaybin ve Kars a da çalışmışlar.Nostaljik oldukları için değeri elbette ağır basıyor.Malum... Belki hatırlarsın geçen forumda bu konunun üstüne müzecilik kültürüne değinmiştik.Bunlarda DE20000 ler gibi tarihe gömüldü Buharlıların yanlarındaki yerlerini alamadılar...
Saygılar
Jimmy Cem