Sayın Ömer Bey,Özgür Bey ilginiz ve güzel düşünceleriniz için ve Sayın Nedim bey eleştirileriniz için çok teşekkür ederim.
Nedim bey, evet haklısınız kesinlikle ölçeklerde farklılıklar var. Kullanılan malzemeleri şöyle özetleyebiliriz :
* 1-) Hazır binalar (Faller, Piko markalarının üretmiş olduğu parça birleştirmeli maket evler kullanıldı. Ölçek 1/87)
* 2-) Taban olarak bir keresteciden 100 x 46 cm'lik kontaplak kestirilerek kullanıldı
* 3-) Yeşil zemin için evde bulunan nane ve diğer baharatlar kullanıldı
* 4-) Toprak zemini oluşturmak için yine evde bulunan kara biber kekik vs.. gibi baharatlardan yararlanıldı
* 5-) Figürler prosess'ten alındı 1/87 ölçek
* 6-) Otoyol dokusu hazır olarak alındı ve yapıştırıldı
* 7-) Ufak tepe yapımı için sprey köpük(foam) kullanıldı, üzeri sprey boyalar ve baharatlarla boyandı.
* 8-) Elektrik direkleri için 3 mm'lik çapı olan bakır borular 14 - 15 cm uzunluğunda kesildi, içlerinde beyaz 2mm lik ledler kullanıldı, ledlere 520 ohm'luk direnç bağlandı. Direklerin kafaları bildiğimiz "erkek anten fişi"nin içleri çıkarılarak oluşturuldu. Elektrik direkleri ölçekten bilerek şaşılarak yapılmıştır aydınlatmanın daha yüksekten yapılmasını istediğim için böyle oldu.
* 9-) Kurguda kullanılan bütün araçlar 1/72 ölçek olarak hazır alındı. Elimde mevcut bulunan 1/87 araçların ölçekleri gerçekten çok küçüktü markasız adi araçlar olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
* 10-) Yol çiti olarak "fırın kürdanı" diye tabir edilen bildiğimiz kürdanların biraz daha uzun olanları alınarak tamamen elde kesildi ve birleştirildi.
* 11-) Toplamda 24 günde bitirildi. Her gün olmamak kaydı ile günde 1-2 saat çalışma yapıldı.
Tekrardan ilginiz için teşekkür ediyorum.
Saygılar.
Şeref.