0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DCC Decoder ve kumanda konusunda, farklı markaların birlikte çalışabilirliğini bir kez daha paylaşmakta yarar var.DCC, NMRA standartları baz alınarak geliştirilen bir veri/komut iletişim modeli diye düşünülebilinir. Yani kumanda, DC akım içinde NMRA tarafından tariflenen şekilde elektrik sinyali gönderir, buna uygun olarak yapılmış kodçözücü bu sinyali alır ve lokomotife veya aksesuar aygıtına sinyal içinde verilen komutu yaptırır. Bu noktada lokomotifin veya kumandanın marka modelinin bir önemi yoktur. Bir başka deyişle baz standartta uyumlu olan ürünler birlikte kullanılabilir. Kendi denediklerimle verebileceğim örnekleri bir kez daha sıralarsam,Lokomotif Roco Decoder HornbyLokomotif Hornby Decoder HornbyLokomotif Bachmann Decoder ESU LoksoundLokomotif TrackMobile Decoder NCELokomotif Fleischmann Decoder ESU LoksoundLokomotif Trix Decoder TrixLokomotif Trix Decoder DCC/SX SoundLokomotif MTH Decoder MTH Synch SoundBu alternatifleri çoğaltmak mümkün, zira içinde 8 veya 6 bacaklı soketi bulunan DCC Ready lokomotiflere takılacak NMRA uyumlu dekoder, yine NMRA uyumlu DCC kumanda ile sorunsuz çalışacaktır.Ben neleri denedim diye özetlersem;Hornby Elite ve Piko Digi-1 kumanda ileHornby R8215 veya R8249UhlenbrockESU Loksound veya LokpilotTrix DCC/SX veya DCC/SX SoundMTH Synch Steam and SoundNCEdekoderleri takılmış lokomotiflerin sorunsuz çalıştığını gördüm.Bir diğer soru ise aynı hatta birden fazla dekoderli lokomotifin olması idi. DCC'nin temel amacı zaten aynı hatta birden fazla lokomotifi raylarda kablolama düzeneği yapmadan çalıştırabilmektir. Hattın üzerindeki lokomotiflerin veya dekoderlerin markalarının bir önemi yoktur. Önemli olan aynı anda istenilen sayıda lokomotifi çalıştırabilmek için gerekli gücün kumanda tarafından sağlanabilmesidir. HO ölçek lokoya N ölçek ses dekoderi takılabilirmi?Malum yer sorunu