Gönderen Konu: MTK'ya sahip olabilmek  (Okunma sayısı 4194 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alp ÖNEY

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 355
MTK'ya sahip olabilmek
« : Mart 03, 2019, 01:29:33 »
Mayıs 2016 tarihinden itibaren MTK Forum üyesi oldum. Daha evvel de dile getirdiğim gibi dünya standartlarını bünyesinde bulunduran bu forum neden bu hale geldi.

Eskiler, yeniler üzerimize sanki "ölü toprağı" döküldü.

Kaç kez sordum, gayret ettim, yeterli cevapları alamadım.

İpin ucundan tutulacaksa sonuna kadar gidilmeli ki insanlar ümitlenmesin.

Böyle giderse bence kapatılsın. Ne samimiyet yargılansın, ne de samimiyetsizlik.

Başka MTK yoktu, yazık oldu.


Çevrimdışı Arda Tırmaş

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 46
  • İleti: 264
Ynt: MTK'ya sahip olabilmek
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2019, 10:59:08 »
Haklısınız forumda bir durgunluk söz konusu, resimlerin kaybolması sinir bozucu oldu umarım düzelir, olmasa da bazı resimler yeniden yüklenir,  bunun dışında model trencilik ile ilgili bizden kaynaklanmayan faktörler de var biliyorsunuz, dövizin yükselmesi, yurtdışından alışverişin resmen engellenmesi vs. Bir de son yıllarda model tren dünyasında heyecan verici bir gelişme olmaması da etken oldu bence, kataloglara bakıyoruz hep aynı lokolar, vagonlar, yolun sonuna gelindi sanki.

2 yıllık modelci olarak ilk günkü heyecanımı kaybetmedim, elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum, şimdi lima arabalı vagonumla ilgili bir çalışma yapıyorum, yakında paylaşırım.

Çevrimdışı TRAINMAN

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 205
Ynt: MTK'ya sahip olabilmek
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2019, 17:28:00 »
Alp bey, tamamen hak veriyorum size;
Ben henüz diaroma için yer temin edemediğim için başlayamadım ve bu yüzden paylaşım da yapamıyorum, lokolar ,setler ve diğer malzemelerim kolilerin içinde kaldı. Birde forumun enteresan bir şekilde çökmesi benim de canımı sıkıyor, fakat  elimdeki kopya bilgilerimle bile işin üstesinden gelebilirim sanıyorum.Ancak yeni bir forum oluşturulabilirse yeni bilgiler ve paylaşımlarla yeniden canlandırılabilir diye düşünüyorum.Size ve Teoman beye duyarlılığınız ve foruma katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
Selamlar,saygılar.

Metin TOKMEN

Çevrimdışı Özcan

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 61
  • İleti: 245
Ynt: MTK'ya sahip olabilmek
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2019, 21:57:20 »
Alp Bey,

Ben de sessizliğe yakınmanıza hak vererek başlamak istiyorum.
Gerçekten daha aktif olunabilir.

Bir yandan da gözlemlerimi paylaşmak isterim. 2017'de Ankara'dan Portland, Oregon, ABD'ye yerleştiğimde, bu bölgede yoğun bir tren hareketi görmüştüm. 3 km uzunluğunda yük trenleri, Portland-Seattle arası hızlı trenler vb. bölgede model trenciler için de fırsatlar doğuruyordu. Portland şehrinde sadece bir model tren kulübü var. Columbia Gorge Model Tren Kulübü
 ( http://www.columbiagorgemodelrailroadclub.com ) . Hevesle gittim buldum. 22, 15  ve 13 yaşlarında üç oğlan babası olarak ekibi de götürdüm.
Dev bir kurguları var. Kulüp üyeleri olarak her salı kurgunun bulunduğu binayı açıp geliştiriyorlar. Herkes kendi DC/DCC trenlerini getirip hatlarda sürüyor. Harika bir kulüp.
Yaş ortalaması ise 45+. Kurgu ile uğraşan bir tane 13 yaşında oğlan vardı. Benimkiler de etkilendiler, ama en küçük hariç biz de yapalım, girelim, vb hiçbirşey demediler.
Maalesef elektronik oyun, PC, tablet vb yeni nesillerin ilgisini daha çok çekiyor. Kabul etmek gerekir ki, bu uğraş da bizle birlikte yaşlanıyor. Marklin, MyWorld gibi yeni ve basit ürünlerle çocukları, gençleri çekmeye çalışıyor, ama zorlanıyor. Rakip elektronikler hem adrenalin dolu, hem de her çocuğa hitap edebilen bir zenginlikte.

Öte yandan, Marklin-users forumuna da üyeyim. Bize göre biraz daha hareketli. Ama insan profili çok benzer. Yıllardır ana sayfası yapım aşamasında bekleyip duruyor. En çok çalışan bölüm, tren alım-satımları bölümü.

Demem o ki, hepimizin çok sevdiği bir uğraş model trencilik. 6 yaşımda başlayan, sonra 20'li yaşlarda yavaşlayan bu tutkumu son dönemde, özellikle de gurbete gelince Türk lokomotiflerine odaklanıp canlandırdım. Bunda da forumumuzun ve özellikle Teoman Bey'in çalışma ve incelemelerinin çok katkısı oldu. Evet forumda bir yavaşlama var. Taze kan da kolay kolay girmiyor. Bence çözüm yeni bir ortam yaratmak olmamalı. Çünkü benzer nedenler oranın da akim kalmasına yol açabilir. İyisi mi, burada hareketi artıralım, derim.

Kendime sorduğumda foruma en çok bilgi bulmak ve almak için uğruyorum. Gerçek lokomotiflerimiz ve modellerinin dönüşüm hikayeleri, benim önde gelen tutkum. Sunucu değişimi sırasında resimlerin kaybı biraz moral bozdu.
Bir de yeni resimlere, ek olarak konmadığında, yurtdışından ulaşamamak sorunu var. (Ne yaptıysam, çözemedim, ulaşamadım. hizliresim.com adresi yurtdışı adreslere resimleri göstermiyor). Ben de memlekete geldiğim kısa günlerde, resimleri bilgisayarıma kopyalayıp, ABD'de pdf haline getirip saklamaya çalışıyorum. Teoman Bey'in v60 değişimi artık bir pdf mesela. 

Eğer diğer üyeler de bilgi almak için uğruyorlar ise, eski dönüşüm hikayeleri ve sahipleri belki resimleri bir kez daha kendi bilgisayarlarından foruma aktarabilirler (Mümkünse ek olarak :)). Burada Teoman Bey'e yüklendiğimin farkındayım. Kendisinden özür diliyorum. Ama onun elinden çıkanlar da muhteşem bir kaynak ve hep geri dönüp bakasım geliyor. Mehmet Utkan Bey'in kurgu ve koleksiyonu da ikinci tutkum.

Kısacası, katılımda bir miktar yavaşlama tüm dünyada bir sorun. Belki referans niteliğindeki bilgileri toparlayarak paylaşıma açabilirsek, katkıyı yeniden canlandırabiliriz.

Saygılar, sevgiler,

Özcan
 

Çevrimdışı Alp ÖNEY

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 355
Ynt: MTK'ya sahip olabilmek
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2019, 22:07:49 »
Özcan Bey merhaba.

Görüşlerinizin tümüne katılıyorum. Paylaşım yapmayacaktım ama....

Ben iyi niyetle MTK'nın zor durumlarında bir katkım olsun, ayakta tutalım, devam ettirelim vb. paylaşımlarda bulundum.

Ben ne kurucu ya da eski üyeyim. Sonuçta MTK Forum'a sahip olmak için gayret sarf ettim.

Bu zor zamanlar da bile Sn. Teoman KARDAŞLAR yılmadan paylaştı, paylaştı, paylaştı. Hakkı ödenmez. Sahip çıkalım mı?

Aynı şekilde Sn.İhsan Bey'in Koç Müzesi'nde sergilenen orkestra çalışması, Mesut Bey'in Efes'teki kütüphanesi. Hepsi ayrı kategorilerde büyük emekler.

Önemli olan 1000 lokomotif sahibi olmak değil, üretmek, yani paylaşmak.

Umarım, kırmadım, kırmak istemedim.

Sevgi ve saygılarımla.



Çevrimdışı Özcan

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 61
  • İleti: 245
Ynt: MTK'ya sahip olabilmek
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2019, 20:14:26 »
Alp Bey,

Hiç kırar mısınız? Gönlünüz rahat olsun.
MTK bence hepimiz için bir değer. Ben de sizin gibi onu canlı tutmak gereğine inanıyorum.
Nasıl yapmalının cevabını hep birlikte bulmaya çalışıyoruz.

Selamlar,

Özcan


Çevrimdışı koraycenan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 51
  • İleti: 1335
Ynt: MTK'ya sahip olabilmek
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2019, 10:03:01 »
Merhabalar öncellikle forumun çökmüş olması benimde hem moralimi bozdu hemde hevesimi aktif olarak z ölçekte kurgu çalışmam devam ediyor. Artık paylaşımlarımı instagramda yapıyorum tabi bir forum gibi olmuyor ama en azından güncel ve güvende kalıyor resimler. Yüklediklerinizi tekrar yüklemek tam bir eziyet en mantıklısı yeni bir oluşum içine girmek gibi burası tam bir kördüğüm oldu malesef: sevgilerimle.
z scale,ho scale, rc, yani model ve modelcilkle ilgili herşey...