Son İletiler

Sayfa: 1 ... 8 9 [10]
91
Kurgular, diaromalar, koleksiyonlar, modeller ... / Ynt: TCDD Karnıyarık Yolcu Vagonu
« Son İleti Gönderen: Özcan Kasım 28, 2022, 10:02:39 »
Dekoderi ve ışıkları vagon yarı monte iken takmak daha kolaymış. Önce monte edip sonra ışıklandırmaya çalıştığım ilk vagonda daha çok zorlandım.

Dekoder montajı bitince bojileri hazırlamaya başladım. Burada bir tanesi elektrik almak için kullanılacak.

İlk denemelerimde normalde vagonun şasesinin tekerleklerle aynı kutupta olmasını bekliyordum. Ancak sanırım uyguladığım boyadan olsa gerek, şase raylarla açık devre gösteriyordu. Bunun üzerine dekodere direk tekerleklerden elektrik alacak bir düzenek de geliştirmem gerekti. Boji üzerine öndeki tekere iki noktadan değecek bir bakır parçası yapıştırdım.

Sonra dekodere giden kabloları lehimledim. Rayları ortasındaki diğer kutuptan elektrik alacak kablo da kırmızı bir fişe ve oradan Marklin'in standart pabuçuna bağlandı. İzolasyon tamam. Kırmızı fiş hiçbir vagon tekerine değmeden direk dekodere gidiyor.

Tüm bu işlemleri Sevgili Harun'un vagon tutan aparatında yapmak çok kolay oldu.
92
Kurgular, diaromalar, koleksiyonlar, modeller ... / Ynt: TCDD Karnıyarık Yolcu Vagonu
« Son İleti Gönderen: Özcan Kasım 28, 2022, 09:54:06 »
Henüz monte etmediğim vagonun içine ESU 50708 Ilık Beyaz vagon ışığı dekoderi takmaya karar veriyorum. Bu dekoderin bir ucunda iki adet kırmızı vagon sonu ışığı zaten var. Diğer tarafa da plastik modellerinden kalan kırmızı bir çerçeveden parçalar kesip alıştırıyorum.

SMT 0805 kodlu kırmızı küçük LEDleri poster zamkıyla ışıkların arkasına tutturuyorum.

Önden de fena bir görüntü olmadı.

ESU ışık dekoderi isteğe göre parça parça kısaltılabiliyor. Ben de vagona uygun boyun ötesini kesip ayırıyorum.

93
Kurgular, diaromalar, koleksiyonlar, modeller ... / Ynt: TCDD Karnıyarık Yolcu Vagonu
« Son İleti Gönderen: Özcan Kasım 28, 2022, 09:47:34 »
Yapımı Eylül-2022 sonu bitirmeme karşın ancak fırsat bulup burada paylaşabiliyorum.
Kadee.com sitesinde özgün çıkartmalar yapılabildiğini öğrendim. Her renk yok. Ama beyaz, gümüş, bronz gibi renkler var. Adobe Illustrator kullanarak beyaz, sarı ve kırmızı renklerden oluşan tasarımı tamamladım. Burada yazıcıya en fazla üç renk takılabiliyor ve üst üste en fazla üç renk vurulabiliyor (mürekkeplerin kalınlık sorunundan dolayı). Firma dosyada her rengi ayrı bir katmanda istiyor. Beyazlar en alt katman ve nefis oldu. Önerim sarı ve kırmızı renklerdeki çıkartmalar da koyu arkaplan (benimki lacivert malum) üzerine uygulanacaksa, karakterler bir kat beyazla yazılıp, ikinci kat sarı ya da kırmızı olsun. Sarıda bu uygulamayı yaptım ve lacivert üzerinde çok okunaklı oldu.

Çıkartmaları henüz montajını tamamlamadığım vagona uyguluyorum. Sonuçlar bu kez ev yapımı olandan çok daha belirgin ve okunaklı.

Çıkartmaların üstüne Modelmaster yarı-mat 50:35 inceltici ile atınca görünümü beğeniyorum.
94
Hiç bir konuya girmeyen mesajlar... / Ynt: GÜMRÜKTE TAKILAN LOKO
« Son İleti Gönderen: TRAINMAN Kasım 25, 2022, 19:19:46 »
Uzun zamandır bir şey almadığım için ,150 EURO sınırının varlığını bilemedim. Bunu da Teoman bey eskitirken görünce hoşuma gitti iki yıl önce rezervasyon yapmıştım. gümrük müşaviri bir arkadaş inceledi bu iş sana pahalıya gelir çok prosedürü var ,sen hiç yapamazsın. Geri gönder gitsin dedi. Geri göndereyim dedim ,FEDEX 25 EURO ya gelen  ürünün geri gönderilmesi için 145 USD istedi. Bende göndericiye sorun deyince Almanya FEDEX e sordular. Bilmiyorum ne olacak ,vereceklerini bilsem gideceğim, ama umudum kırıldı.
95
Hiç bir konuya girmeyen mesajlar... / Ynt: GÜMRÜKTE TAKILAN LOKO
« Son İleti Gönderen: kemalomay Kasım 24, 2022, 21:40:00 »
Hatta biraz yalan söyle , " kanser hastası emekli öğretmen trenci bir abimiz sevinsin diye  getirttik , bilemedik affedin beni filan " de. :D
96
Hiç bir konuya girmeyen mesajlar... / Ynt: GÜMRÜKTE TAKILAN LOKO
« Son İleti Gönderen: kemalomay Kasım 24, 2022, 21:35:37 »
Dostum oraya gitmeden bu işi çözemezsin , adamlar tembihli , bu tip lüzumsuz görünen ürünlerin yurt dışından gelmesi istenmiyor ve alanlara eziyet edilmesi emredilmiş. Oraya gidip " vallahi bi daha getirmicem " filan dersen belki sadece vergi ile kurtulabilirsin. Yoksa gümrükçü tutman istenecek ve masrafın lokodan daha fazla olacak.
97
Hiç bir konuya girmeyen mesajlar... / GÜMRÜKTE TAKILAN LOKO
« Son İleti Gönderen: TRAINMAN Kasım 24, 2022, 13:32:30 »
Arkadaşlar son olarak ,üretim olmadığı için 2020 de rezervasyonunu yaptığım, BRAWA V60 model lokoyu ,Almanya dan aldım, Fakat 361,26 EURO ödediğim ürün İstanbul havalimanı gümrüğün de takılmış. FEDEX ilgilenmedi ve konşimentonu gelip alabilirsin dedi. Gümrük telefonlarına ulaşamayınca mail olarak, fatura, konşimento ve banka ekstresini gönderdim, vergisi neyse ödeyip almak istediğimi bildirdim. Bu konuda uzman arkadaşlar bilgi verirse sevinirim, ne yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler, selamlar.
98
Emre kardeşim , dünyanın en keyifli hobisine hoş geldin.Burası son zamanlarda biraz zayıfladı , Facebook üzerindeki Mtk sayfası daha aktif, oraya da üye olabilirsin.
99
Kuruluş Amacımız / Ynt: Kuruluş Amacımız Nedir?
« Son İleti Gönderen: Özcan Kasım 15, 2022, 04:30:48 »
Emre Bey,

Bu hepimizin temennisi. Zaten çok büyük olmayan bir grubuz. Ortak akılla bilgiyi merkezi bir ortamda paylaşmak herkese çok faydalı olacaktır.

Selamlar,

Özcan Ertem
100
Emre Bey, Aramıza hoş geldiniz. Bu forum eskisi kadar aktif olmasa da sizler gibi yeni katılanlarla yeniden yoğunlaşması en büyük umudumuz.

Özcan Ertem
Sayfa: 1 ... 8 9 [10]